- 27 Eylül 2012
- 915
- 148
- 123
- 31
- Konu Sahibi nuripapacium
Sevdiğim kişi depresyonda.Ölmek istiyor.Ona nasıl davranmalıyım? Mutlu olması için neler yapabilirim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayattan zevk almıyor.Yaşadığı kötü şeyler var ve yoğun bir hayatı var.Her şey onu yoruyor sanırım artıkNeden pekii
Belki birlikte bir doktora gitmeyi önerebilirim onaBir ruh sağlığı uzmanına gitmesini sağlayarak işe başlayabilirsiniz mesela. İntihar düşüncesi ciddi depresyon belirtisidir, sizin yapabilecekleriniz bir yere kadar ve faydası olmaz.
Özelden anlatabilirim isterseniz detaylarıbunu sana neden yansitiyorki.erkek arkadasina psikayatri randevusu al.yapabilecegin.en guzel.sey bu.
...yasini ve isini bilmiyoruz hayatini bilmiyoruz o yuzden sunu yap bunu yap diyemem sahsen yapilacak en kesin sey psikiyatriste yada psikologa goturulmesi.dikkat edin bu arada sizinde sinirleriniz ve psikolojiniz yipranmasin.zor bir durum.
Haklısınız.Onu incitmeden söylemem gerekiyor ama.Yanlış anlayabilir bir psikiyatriste gidelim dersem beniAilesinin ya da evi paylastigi insanin mutlaka bu dusuncesinden haberinin olmasi lazim ve yukaridaki yorumlarda yazan psikiyatri basvurusu mutlaka yapilmali.. ertelemesine izin vermeyin ve eslik edip siz de hasta yakini olarak doktora bu dusuncelerini aktarin..
Haklısınız.Onu incitmeden söylemem gerekiyor ama.Yanlış anlayabilir bir psikiyatriste gidelim dersem beni![]()
Haklısınız.Onu incitmeden söylemem gerekiyor ama.Yanlış anlayabilir bir psikiyatriste gidelim dersem beni![]()
Ailesiyle iletişimim yok ki.Peki psikiyatriste yönlendirmek dışında ben ona nasıl davranmalıyım? Bana Ne önerirsiniz davranış konusunda(Birebir tam tibbi aciklamasi olmasa da hastanin anlayacagi sekilde anlatiyorum)
Soyle destek olayim size.. seratonin diye bir madde var bunun eksikligi mutsuz hissetmene sebep oluyor.. insulin eksikse seker hastaligi tiroid eksikse metabolik degisiklikler yuzunden disardan eksik olan maddeyi ilac olarak veriyoruz.. enfeksiyon varken antibiyotik agri varken agri kesici almak gibi...depresyonda da seratonin eklemesi yaparak bunlarin gecmesini saglamaya calisiyoruz(daha bircok farkli ilac var ama burada psikiyatri semineri vermiyorum simdi asagiya sadece bu mu var demesinler parantezi bu)
Psikiyatride eski siniflamaya gore nevroz ve psikoz siniflamasi vardi simdi kullanilmiyor ama aciklamasi kolay. biri duygu durumuyla ilgili digeri akli denge yani karar verme mantik..
Psikiyatri= deli demek degil.. mutsuzluk da bunun icinde uykusuzluk da daha sayabilecegimiz bircok sey..
Pskiyatriye giden hasta deli degildir.. bu zinciri kirmayi yumusak bir sekilde yapmaniz gerek ama aile destegi sart.
Ailesiyle iletişimim yok ki.Peki psikiyatriste yönlendirmek dışında ben ona nasıl davranmalıyım? Bana Ne önerirsiniz davranış konusunda
Psikiyatrısta gitmesini söylemelisinSevdiğim kişi depresyonda.Ölmek istiyor.Ona nasıl davranmalıyım? Mutlu olması için neler yapabilirim