"Sevdiğim Laflar"

Eğer beyninizden ileri yaşlara kadar kusursuz bir hizmet bekliyorsanız; onu sadece akşam haberleriyle, günlük dedikodularla ve yoğun stresle baş başa bırakmayın. Ona hak ettiği yakıtı verin; balıkla, zeytinyağıyla, yumurtayla ve biraz da taze yeşillikle besleyin.

Eğer okyanusun dibine batıyorsan, sakın oradan inci çıkarmadan geri çıkma

"Bundan 20 yıl sonra, yaptıkların değil yapamadıkların için üzüleceksin. Dolayısıyla halatları çöz, güvenli limandan uzaklara yelken aç. Rüzgarı yakala, araştır, düşle, keşfet."

“Tilki birçok şey bilir, ama kirpi tek büyük şeyi bilir.”
Çok şeyi bilen tilki misin yoksa bir şeyi iyi bilen kirpi mi?

Terapistim bana şöyle dedi: "İnsanların sana kırgın veya kızgın olduğunu varsaymaktan vazgeç. İnsanların zihnini okumaya çalışmayı bırak. Başkalarının düşüncelerini ve duygularını kontrol etmeye uğraşmayı bırak. İnsanların kendi sorumluluklarını almasına izin ver. Eğer sana söyleyecekleri bir şey varsa söylerler; söylemiyorlarsa da bu onların sorunudur, senin değil. Aşırı düşünmek mutluluğu öldürür." Ve bu sözler yüzüme tokat gibi çarptı.

Dün sabaha karşı kendimle konuştum
Ben hep kendime çıkan bir yokuştum
Yokuşun başında bir düşman vardı
Onu vurmaya gittim kendimle vuruştum
Özdemir Asaf

Güneş gibi olmalı insan. Batmasını bildiği gibi doğmasını da bilmeli. Kendini yakmasını bildiği gibi kendine ı}ık da olabilmeli. İlham olmalı insanlara. l}ık tutmalı yollarına. Unutma; Senden ba}ka yok bu dünyada.

Back
X