Popüler Konu Sevdiğim sözler

Beklenen daha gelmemiştir, özlenen artık gitmiştir.

Oruç Aruoba

Son düzenleme:
Yaşam boyu ne çok şeyin yanından geçip gitmişizdir. Ne çok fırsatın, hayalin, insanın, ihtimalin.

Murathan Mungan

Ey oğul, herkesin ölümü kendi rengindendir. Düşmana düşmandır, dosta dost!
Ayna Türk’e nazaran güzel bir renktedir. Zenciye nazaran o da zencidir.
Ey can, aklını başına devşir. Ölümden korkup kaçarsın ya; doğrusu sen, kendinden korkmaktasın.
Gördüğün, ölümün yüzü değil, kendi çirkin yüzün. Canın bir ağaca benzer; ölüm onun yaprağıdır.
İyiyse de senden yetişmiş, yeşermiştir; kötüyse de. Hoş nahoş.. gönlüne gelen her şey senden, senin varlığından gelir.

Surette kalırsan putperestsin. Her şeyin suretini bırak, manaya bak.
Hacca giderken hac yoldaşı ara. Ama ha Hintli olmuş, ha Türk, ha Arap.
Onun şekline, rengine bakma; azmine ve maksadına bak.
Rengi kara bile olsa değil mi ki seninle aynı maksadı gdüyor, aynı senin rengindedir, sen ona beyaz de.

“Sen sende oldukça ve sen kendine taptıkça, senden sana yol vermezler. Senin varlığın ve kendini bir şey sanman sende bulundukça, huzuru bulurum zannetme. Çünkü sen hâlâ benlik putuna tapmaktasın.”

C a n YucelUsta'dan Hayat Icin Yol Pusulasi:

Ne olmasınıbekliyorsun?
Hayatın sana ne sunmasını bekliyorsun?
Dün akşam hayalini kurduğun şeylerin, sabaholunca gerçekleşeceğini mi umuyorsun?
Yanlış Hayatın Peşinde Koşmayacaksın!
Sistem böyle çalışmıyor!
Düşünce gücü, metafizik, parapsikoloji, yoga,meditasyon, aklına her ne geliyorsa, neye inanıyor ve peşinden gidiyorsan,hepsi bir yerde... tıkanıp kalacaktır!
Ummakla, dilemekle olmuyor, ayağa kalkacaksın!
Her şeyden önce farkına varacaksın!
Hangi öğretiye inanırsan inan, üstün körüanlamayacaksın.
Bir bilgiyi gerçekten hayatındauygulayamıyorsan, o bilgiye sahip olduğun yanılgısına kapılmışsın demektir.
Kendini kandırmayacaksın!
Gerçekleri anlayacak, sonu her ne olursa olsunkabul edeceksin.
Bazen bildiklerin, öğrendiklerinin acı verir.
Onu da yaşayacaksın.
Önce kendinin, ne olduğunun, nelere sahipolduğunun, gücünün, yeteneklerinin,
Bu hayata neden geldiğinin farkına varacaksın.
Hayatını, gereksiz şeyler uğruna harcamayacaksın.
Kalbinde yaşadığın her duyguyu aşk sanıp,peşinden çöllere düşmeyeceksin.
Aşkın adını ağzına almadan önce, uzun uzundüşüneceksin. Yüreğinle yüzleşeceksin.
Sevgiyi, tutkuyu, şehveti, alışkanlığı,çekimi, aşkı birbirinden ayırt edeceksin.
Hiç kimsenin ve hiçbir şeyin senden dahaönemli olduğunu düşünmeyeceksin.
Bedenine, ruhuna, aklına sahip çıkacaksın.
Hak etmeyenin ardından yas tutup, bunu da aşkabağlayıp, aşkın şanını kirletmeyeceksin.
Kendini tanıyacaksın, hem de çok iyitanıyacaksın!
Kimleri, neden ve niçin seçtiğini bileceksin.
İnsanız hepimiz, elbette zayıflıklarımız,düşkünlüklerimiz, saflıklarımız var ancak kendi huylarını, eksiklerini iyitahlil edeceksin.
Ardından gözyaşı döktüğünün adını doğrukoyacaksın!
Yıllar süren yaslar yaşayıp, unutamadığınıiddia edeceğine, neden hayatına başlayamadığını çözeceksin.
Korkularınla yüzleşeceksin.
Yattığın yerden, kurduğun hayale uygun birbeyaz atlı prens beklemeyeceksin.
Aklın çalışacak, elin ekmek tutacak, kimseyeboyun eğmeden yaşamanın lezzetini bileceksin.
İster kocan olsun, ister oğlun, ister anan,ister baban, kimsenin sevgisiyle hükmünü birbirine karıştırmayacaksın.
Ezilen, zavallı, akılsız olmak kazandırır gibidursa da, sonunda mutlak kaybettirir; bunu unutmayacaksın!
Başkalarına değil, kendi gücüne inanacaksın.
Birinin boynuna asılarak durursan,karşındakini yormakla kalmazsın, bir gün kendi kolların bile çekemez ağırlığınıdüşersin; kimseye dayanmayacaksın!
Dünya da sensin, evren de!
Kendinigeliştireceksin. Büyüyeceksin, olgunlaşacaksın.
Ruhunu da, aklını dabedenin gibi besleyeceksin.
Önce sen büyükolacaksın, farkında olacaksın, sonra dünyanın zevklerinin, aşkın, hayatıntadını çıkaracaksın.
Emanet hayatlara tutunup,ömrünü harcamayacaksın.
Ne olmasını bekliyorsan, sen öyle oturdukça,olmayacak.
Boşuna hayal kurmayacaksın!

______CanYÜCEL______

"Gaza gelip çArşı'dan biri ile evleneceğim diyenleri tek tek not alıyoruz. Tribünde bekar adam bol. Sonra geri vites yapmayın."
-çarşı-

Eğer hala yalnızsanız üzülmeyin; Allah sizi birilerinden koruyor demektir. ' Murat Menteş '

Kişinin güzelliği yüz ile, yüzün güzelliği göz ile, aklın güzelliği dil ile, dilin güzelliği söz ile belli olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Susmayı öğrendim çok konuşanlardan...
Alçak gönüllü olmanın erdemini tattım çok bilmişlere inat..
Gerçekten bilenlerin az konuştuğuna şahit oldum sessizce...
Her yaşananın sadece bir deneyim olduğunu kavradım...
Değmeyenlere çok anlam yüklemenin ruhuma verdiği zararı keşfettim...
Kendim olmayı seçtim!
Başkalarından alınmış parçalardan oluşmayı değil...
kendi hayatlarını YÖNETEMEYENLERİN diğer hayatlara müdahalelerine güldüm sadece.
Kokuşmuş zihniyetlerin yalan gülümsemelerin içinde yer almaktansa uzaktan onlara seyirci kalıp İNSANLIĞIMI korumayı öğrendim...
Varlığımı hak edenleri hayatıma dahil etmeyi hak etmeyenlere HOŞ ÇAKAL demeyi,
Bu uzun yolda yalnız ama başım dik yürümeyi öğrendim...

Direniş boyunca çizgisini bozmayan tek bir kanal var oda Flash Tv.
İç savaş dahi çıksa halay çekebilecek sağlam bir ekipleri var

#DirenMahmutTuncer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…