Popüler Konu Sevdiğim sözler

Nerede bir dert varsa deva oraya gider; neresi alçaksa su oraya akar.

Bulut ağlamadıkça yeşillik nasıl güler? Çocuk ağlamadıkça süt nasıl coşar?

Gülmeler ağlamalarda gizlidir. Ey sâf ve temiz kişi! Defineyi yıkık yerlerde ara!

Kardeş duadan ayrılma! Kabul edilmiş edilmemiş bununla bir işin yok senin?

HZ.MEVLÂNÂ (K.S) - MESNEVİ ŞERİF

Huzur ...
Bazen usulca yağan yağmurun sesi,
Bazen de umutla semaya ulaşan bir DUA'nın neticesi..

"Komşun hakkında yargıda bulunmadan önce, iki ay onun ayakları ile gezmelisin." - Kızılderili Atasözü

Kusurlarınızı size söyleyebilecek arkadaşlar bulun. ( Nicolas Boileau)

İyi insanlarla arkadaş olunuz. Kötü kimseyle arkadaşlık etmektense, yalnız olmak evladır. ( George Washington)

Bir insan için Allah'ın en büyük ihsanı iyi ahlaktır. Güzel bir yüz ya da nazlı bir davranış bile, -kalb kötüyse -fena ahlaki gizleyemez. ( Andre Maurois)

Ahlak da -san'atta olduğu gibi- hiç konuşulmaz, ancak yaşanır. ( Ernest Renan)

Suçu bağışlayan asildir, ancak, özür dileyen daha asildir. ( Alpbons Daudet)

İyi ol fakat çok iyi olma. Birazcık huysuz ol fakat çok değil.
İçinden geliyorsa dua et. Eğer sana rahatlık veriyorsa arada bir küfür de et.
Etrafındakilere mümkün olduğunca dostça davran, müşfik ol.
Eğer bir gün kötü davranmanı gerektirecek bir durum karşısında kalırsan, bağır, çağır, kır, dök ve unut..
Her zaman ve her yerde eline geçen bütün saadeti yakala, en ufak bir parçanın bile kaçmasına izin verme.
Yaşa, herşeyden önce yaşa ve sırf tesadüfen bu dünyaya gelmiş olduğun için, laf olsun diye günlerini geçirme.
Eğer gerçek aşkı tanıyacak kadar şanslıysan, bütün kalbin, ruhun ve bedeninle sev.
Hayatını o şekilde yaşa ki, her an kendi elini sıkabilesin ve her gün faydalı olan, hiç olmazsa bir şey yap ki, gecelerin yaklaşırken örtüleri üzerine çekip kendi kendine "ben elimden geleni yaptım" diyebilesin.
Düşüncelerin neyse hayatın da odur.
Hayatın gidişini değiştirmek istiyorsan düşüncelerini değiştir.
W. SHAKESPEARE

İnsanların birbirlerini severlerse hiçbir sorunlarının kalmayacağı öğretilmişti bana çocukken. Bu, çok doğal ve insancıl görünmüştü o dönemde; ama uygulamaya kalkınca sevilecek insanın çok az bulunduğunu; kendimin bile pek sevilecek biri olmadığını anladım.

"Yere düşen ekmeğin üstüne basan insan görmedim ama yere düşen insani tekmeleyen çok kisi gördüm''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…