Popüler Konu Sevdiğim sözler

Kırgınım sana güzel insan, bir tek sen bilirdin yarımlığımı…

İbrahim Tenekeci

Bir tek kalbin kırılmasını önleyebilirsem
Boşuna yaşamış olmayacağım.
Bir yaşamdan acıyı alabilirsem,
Ya da bir acıyı hafifletebilirsem,
Ya da bir ardıç kuşunu yeniden yuvasına koyabilirsem,
Boşuna yaşamış olmayacağım…​

Emily Dickinson

Yaşım ilerledikçe daha çok anlıyorum,
Ne büyük nimet olduğunu ah ey güzel gün
Boş yere üzülmekte mana yok anlıyorum
Kadrini bilmek lazım artık her açan gülün
Şükretmek türküsüne daldaki her bülbülün
Yanmak da olsa artık aşk ile yaşıyorum…

Cahit Sıtkı Tarancı

Neden söz ettiğimi biliyorsunuz. Bütün aşklar küllenir, bütün babalar ölür, bütün hikayeler biter. Birinin yıkıntıların nöbetini tutması gerekir; işte o yüzden, biri hariç, bütün çocuklar büyür…

Alper Canıgüz

Her insanın yaşadığı en az iki hayatı vardır;
biri bildiğimiz vitrinlik, diğeri bilmediğimiz derinlik…

Oğuz Atay

İtiraz ediyorum! İnsanları fikir ayrılıkları ayırmaz, üslup ayrılıkları ayırır. Halden anlamamak, hemhal olamamak, dertleşememek…

İbrahim Paşalı

Özlem; işitmeyeceğini bildiğin birisine, yalnızca ona ama, kendi kendine “neredesin?’
diye seslenmendir…​

Oruç Aruoba

Bazılarımız şiirlere, şarkılara, filmlere, kitaplara tutunuyor..
Sanırım artık insan, tutunamıyor insana…

Oğuz Atay

Hiçbir şeyi fazla yapmayacaksın bu hayatta.
Mesela fazla iyi olmayacaksın ya da fazla merhametli. Kimse için uğraşıp,hayatını feda etmeyeceksin. Nasılsa unutulacaksın üstüne toprak serpildiğinde, zaten nankörlük de var insanoğlunun hamurunun özünde.
Fazla güvenmeyeceksin insanlara, hatta kendin de dahil buna. En azından hayal kırıklığı yaşamazsın sana kazık attıklarında ve sen üzülmezsin asla yapmam dediğini yaptığında..
Fazla ciddiye de almayacaksın dünyada yaşananları. İyin...in de kötünün de her zaman varolacağını bileceksin bu hayatta. Ve fazla sevmeyeceksin kimseyi kendinden başka,şöyle yüreğinin alabildiği kadar, zorlamayacaksın kalbini olur olmaza...

İnsanlar diyorum; Sever gibi, önemser gibi, ilgilenir gibi, umursar gibi, arkanızda gibi, var gibi, hep gibi ama aslında 'Hiç' gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…