Popüler Konu Sevdiğim sözler

Ani bir mutluluk anında, aniden mutsuzlaşıyorsanız
bilinçaltınızda ya bir korku ya da özlediğiniz biri vardır.

Sigmund Freud

"İnsan düşmekten değil,
düşerse 'hadi kalk' diyebilecek bir dost sesi duyamamaktan korkar."

Aldous Huxley

Sen kasırgalara dayanmışsın, rüzgarla mı yıkılacaksın!
Başka çaren yok yüreğim, dosta düşmana karşı ayakta kalacaksın.

Can Yücel​

Bana yalan söylemiş olman değil, Benim sana artık inanmamam, sarstı beni.

Friedrich Nietzsche

Benim hayatım, benim seçimlerim,
benim hatalarım, benim sorunlarım,
benim yalnızlığım;
Yani özetle: Sizi ilgilendirmez.

C. Bukowski

"Her şeyin bir çaresi vardır. Fakat insan bozuldu mu, bunun çaresi yoktur."

Ahmet Hamdi Tanpınar

En çok acıtan hisler, en çok yakan duygular, en saçma olanlardır. İmkansız şeylerin arzusunu duymak, kesinlikle imkansız oldukları içindir; geçmişe olmayan şeyler için duyulan özlem; olmuş olabilecekler için duyulan arzu; başka birisi olmadığın için duyulan pişmanlık; dünyanın varoluşundan duyulan tatminsizlik. Bütün bu ruhun bilincinin ara tonları, bizi kendiliğimizin sonsuz bir gün batımında, acı dolu bir manzaranın içinde yaratır. Özetle, beklemesini bilen bir kişinin hiçbir şeyden taviz vermesine gerek yoktur.....Fernando Pessoa

''Cahilsin, okur öğrenirsin. Gerisin, ilerlersin. Adam yok, yetiştirirsin. Paran yok, kazanırsın. Her şeyin bir çaresi vardır. Fakat insan bozuldu mu, bunun çaresi yoktur.''

Ahmet Hamdi Tanpınar

“Uğraştığınız şey bir parça korkutucu değilse muhtemelen uğraşmaya pek değmez.”
– Ted Murphy

İnsanların öldüğünü gördüm. Sevenlerin ayrıldığını. Her gün tekrar eden zulumü ve açlığı. Bütün bunlar bana gösterdi ki, hayatta hiç bir şey acı çeken bir insana duyacağınız empatiden önemli değildir. Hiç bir şey ! Ne kariyer, ne servet, ne zeka, ne mevki. Soylu bir hayat yaşayacaksak, başkalarının acılarına kayıtsız kalamayız... Audrey Hepburn

Sonra çıkıyorsun dışarı, bakıyorsun güneş hala tepede…
Yıllardır kurduğun cümleyi bilmem kaçıncı kez kuruyorsun:
“Napalım, kısmet değilmiş…”

Sabahattin ALİ

Duvarı yıkmaya gücüm yetmiyorsa '' ille de yıkacağım!'' diye yırtınmam elbette; ama önümde yıkmaya gücümün yetmediği bir taş duvar bulunmasına da razı olamam..Dostoyevski

Güçlü olmaya benden daha çok ihtiyacın var. Çünkü haksız olduğunu, kalbinin bir yerinde biliyorsun.. Murathan Mungan

Bazen kendine gelmen için, başkalarından gitmen gerekir. Uzaklaşmak özgürlüktür...Charles Bukowski

Aglamak geliyor icimden gulemiyorum herseye sevgiye olan hasretime,yalnizligima ,arkadassizligima ,herseferinde umutlanip yeniden hayal kirikligi yasayisima .Unuttum dedim kabullendim,alistim artik dedim yok tekrar basa dondum .Nereye gitsem kurtulamadim bu kotu kaderimden . İsime vermistim kendimi ne guzel .Bu da gecicektir tipki digerleri gibi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…