Popüler Konu Sevdiğim sözler

Bin defa mazlum olsanda,
Bir defa zalim olma!
Hz.ALİ

$güzel söz.webp

"Gülene neden gülüyorsun diye sorulmaz, ama ağlayana neden ağladığı sorulur. Sende dualarında ağla ki, Rabbin sebebini sorsun.."

Hazreti Mevlânâ Celaleddin Rûmi

Bazen uzaklaşmak gerekir, yakınlaşmak için..
Bazen hatırlamak gerekir, hatırlanmak için..
Bazen ağlamak gerekir, açılmak için..
Bazen anmak gerekir, anılmak için..
Bazen de susmak gerekir, duymak için..

Bir gül kadar güzel ol; ama dikeni kadar zalim olma. Birine öyle bir söz söyle ki, ya yaşat ya da öldür; ama asla yaralı bırakma.

Diyorlarki Dost acı söyler? Acıyı söyleyene Dost denilmez ki.!Seni sevmeyen acı söyler Dostun sana söyleyeceği acı dahi olsa senin canını acıtmayacak şekilde tatlı dille söyler.

Ey aşk! Seni senelerce yaban ellerde, hoyrat dillerde aradım. Oysa bendeymişin bilememişim. Oyalanmışım. Kalakalmışım.

Kalp midir insana sev diyen yoksa yalnızlık mıdır körükleyen? Sahi nedir sevmek; Bi muma ateş olmak mı,Yoksa yanan ateşe dokunmak mı?

Söylediklerimin hepsinden vazgeçtim, pişman oldum. Çünkü ne sözde mana, ne de mana da söz kaldı.

Ne diye böbürlenip büyükleniyorsun. Doğumun bir damla su, ölümün bir avuç toprak değil mi?

Ne düşünürsün ey gönül, yalnız değilsin şu dünyada
Gökle yer arasında bir sahibin var, sakın unutma
Dün öyleydi, bugün böyle, yarın ne olacak diye kendini yorma
Can veren Rabbim, seni senden önce düşünür meraklanma…

Kitapları yakmaktan daha kötü suçlar vardır. Bunlardan biri okumamaktır.” ” “Ray Bradbury”:50:

♥ Bugün günlerden salı.Saat sabahın en güzel saati.. Mevsim umut mevsimi. Gün ise bugün. Ne geçmişe veda etmeli insan, ne hatıraları unutmalı, en güzeli bu günü yakalamalı.. Arada bir kalbinizi yoklayın, Aşk gelir eninde sonunda. Yeter ki siz sevdadan kaçmayın:16:

Ne kadar zaman geçerse geçsin, hangi öznelere iyi geceler öpücüğü verirse versin tenlerimiz,
Seni hala titreye titreye seviyorum, biliyorsun aslında…
Yine de bil istedim…
Sadece bil,
İstedim…

Sahip çıkmayı beceremediğiniz her değere,gün gelip bir başkası sahip çıktığında yalayın diye var avuç içleri...!

Ve gün gelipte donuk gözleriyle okurken idam fermanını,
Cevapsız ve biçare tek bir nefeste helal edersin verdiğin emeği;
"O değil de, niye sevemedin ki beni?"

Gökhan C.

73509548135357191321416.jpg

Hiç kimse, doğuştan, başka bir insanın ten rengi, geçmişi ya da dini yüzünden ondan nefret etmez. İnsanların nefreti öğrenmesi gerekir. Ve eğer, onlara nefret öğretiliyorsa, sevgi de öğretilebilir...

Nelson Mandela

Hani sırf o birinin
elinden simit yiyebilmek
için / Martı olası gelir
ya insanın ...

Back
X