Sevdiğimin işi ve benim işim

Dilal2a

Psikolojik Danışman
Kayıtlı Üye
16 Mart 2010
851
2
116
Kızlar ben üniversite öğrencisiyim..kısmet olursa psikolojik danışman olucam 2 sene sonra.. bildiğiniz gibi çalışma saatlermiz çok uygun gunluk 6 saat.. hafta sonları bizim ve yazın tatilimiz var.. bayanlar için çok uygun bir meslek...mesleğimden memnunum..

ama şu an evlenmeyi düşündüğüm sevdiğim müzisyen.. Başka bir topic te anlatmıştım durumu..şu an ben denizlide o istanbul da.. ve sevdiği yeteneği olduğu işi yapmaya gitti.. onu sahnedeyken çoğu kez izledim ve ne kadar mutlu olduğunu gördüm.. onun mutlu olduğu alanda işini yapması ve para kazanmasını destekliyorum tabii ki..ama kafamı kurcalayan bir şey var..

Söylediğim gibi ben çoğu kesimin çalıştığı gibi olacağım..ama onun malum işi gereği çalışma saati akşam 8-9 da başlıyor bazen gece yarısında...evlendiğimizde ise ben yatıcam o gidicek ben kalkıcam o yatıcak... herkesin hakkıdır eşiyle kahvaltı etmek akşam işin yorgunluğunu atmak için film izlemek yazın tatillere gitmek.. ama bizim böyle şansımız olsada çok kıstlı olacak sanırım..

Böyle bir evlilikte insan mutlu olabilir mi ya da sorun yaşanır mı bilmiyorum şu an çok sevdiğimden bazı yönleri göremiyorum belki..

Sizler benim hayatıma dışardan bakarak sağlıklı yorumlar yapabilirsiniz diye düşündüm..
Evliliğe daha 2 yılımız var.. bunları düşünmenin erken olduğunu düşünebilirsiniz ama ilişkimiz çok iyi gidiyor ve ikimizde ciddi düşünüyoruzve bu benim her gun her zaman yasayacağım bir durum olacak evliliğim içinde şimdi bu olaya açıklık getirebilirsem hayatıma daha iyi bir yön vereceğimi düşünüyorum...

yorumlarınızı bekliyorum canlarım

canım şimdiden geleceği düşünmek erken değil doğru yapıyorsun..
olumlu olumsuz yönleri belirlemişsin kafanda.aslında haklısında çoğu zaman birlikte olamıcaksınız evlendiğinizde ama belki vardır bir çözümü..
genelde çalışma saatleri akşamları olucak sanırım ama bununda bulunur bir hal çaresi..

İşte canım ben de bunun hal çaresini nedir ya da yok mudur bunu bilmek istiyorum..

Lütfen kızlar başka yorumu olan yokmu ?

canım çok haklısın bu tereddütünde, ama bunun nasıl olacağını aranızda sorun teşkil edip edemeyeceğini sevgilinle oturup konusmalısın.. endişelerini ne derece gidereceği çok önemli bakalım onun buna inancı ne kadar.. aldığın cevap seni tatmin eder yahut etmez.. ona göre tartışabiliriz bu durumu ancak. bir de sevgilin hep bu işi mi yapmayı düşünüyor bilmiyorumkismile belki sen endişelerini paylaştıktan sonra o da fikrini değişebilir.. ama emin ol haksız değilsin bunları düşünmekte, bir ay değil, bir sene değil, bir ömür .. CADIARZU zor olur gibime geliyor..

ben ondan işini yapmamasını isteyemem ki sonuçta buna hakkım olmadığını düşünüyorum çünkü bende sevmediğim bir işi yapmak istemem bana zulm gelir işe gidip gelmek onun da bunu yaşamasını istemem... o yüzden bu konuyu konuşsak da böyle yürür mü diye konuşmam gerekiyo.. ama şu an sevdiğimle uzaktayız telefonda da bu tür konular açmak istemiyorum çünkü yüzyüze konuşmak daha iyi olur diye düşünüyorum... ama dediğim gibi onu bu işten vazgeçirmeye çalışamam :sinifsinif:

Sevdiği işi yapması kadar o işin uyumlu olması da önemli bence..
Endişelerinizde haklısınız ben olsam ben de düşünmeden edemezdim.
Ama saatleride ayarlayabilirsiniz gibime geliyor, gece yerine öğlen müzikle iş yapan bi çok insan var..

Yada hevesini alması için onu hobi olarak haftada 2-3 gün yapmasını isteyin.
Kendisine daha garanti ve uzun ömürlü bi iş bulmasını istediğinizi söyleyin..
Onu kırmadan bu gibi tereddütlerinizi belirtin ve çözüm bulmaya çalışın boshayallersmile

Tamam müzisyenliği severek yapıyor ,önemsiyor ama senin düşündüğün kadar o da düşünüyor mu çalışma saatlerini peki...

Bu konu hakkında o ne diyor ?

Bu konuyu çok detaylı konuşmadık açıkçası çünkü bu işi uzun süre yapacağını düşünmemiştim evlenmemize de çok var gibi geliyordu..Ama Denizlide maalesef müzik sektöründe hakketiği parayı alamadı burada 2 akor bileni sahneye çıkarıyolar çünkü.. Diğer sektörlerde de çalıştı çabaladı ama ya ay sonu maaşını alamadı ya sigortası 2 gun içinde başlatılması gerekirken aylar aldı...Tutunamadı yani..Ve istanbula da bu işi yapmak için gitmeye karar verdi şu an bi sanatçının arkasında haftada 2 gun çalıyor..Bu artıcaktır tabi..yazın içinde Bodrum a gidebilirler.. Ama şu an birikim yapmak zorundayım diyo borçlarımı kapatmak zorundayım ve para biriktirmek zorundayım diyor...Ama gideli daha 1 ay oldu ve çok beğenildi . Bu işin ekmeğini tam anlamıyla yemeğe başladıktan sonra 2-3 gunle yetineceğini sanmıyorum çünkü en kötü 70 lira alıyorlar kızlar gecede bu da hiç az buz değil..

İlerde keşke dememek için Aşkını yaşamalısın bence...
Zamanın size ne göstereceği belli olmaz.
Sevdiğinle olduktan sonra..

Az buz değil iyi para diyorsan o zaman katlanıp sorun etmeyeceksin.

Sen ilk önce ne istediğine bir karar ver de ona göre konuşursun sevgilinle de...

Evlenince İstanbul da oturacaksınız anladığım kadarıyla.

Haftada bir iki gün sevdiği işi yapabilir,diğer günler başka bir işte çalışabilir.2 işi birarada yürüten çok insan var.

Böyle olduğu zaman hiç değilse sana vakit ayırmış olur.

Senin dediğin gibi olursa birbirinize ne vakit ayırırsınız ne de birbirinizin yüzünü eskisi gibi görmeye başlarsınız .

Az buz değil iyi para diyorsan o zaman katlanıp sorun etmeyeceksin.

Sen ilk önce ne istediğine bir karar ver de ona göre konuşursun sevgilinle de..
.

İstanbul da yaşamak maalesef o kadar kolay değil maddiyatını da düşünmem gerekiyor.. İstediğim bir şey yok benim sadece ilşkimize nasıl bir etkisi olur onu sizlerin yorumlarıyla öğrenmek istedim ben...anlatamadım sanırım

Denizli de mi yaşayacaksınız peki ?

İstanbul da yaşamayacaksanız o zaman şuan çalıştığı kadar yoğun çalışmaz sanırım .

Ya 3 kuruş kazansın huzurunuz yerinde olsun..
Böyle fazla kazanıp gözünüz arkada kalacaksa sengözlerimebaksanab
Ne olursa olsun sizin içiniz rahat etmeyecek

Onunda sevdiği için bişeylerden vazgeçmesi, fedakarlık etmesi gerekiyor bence eyvahedigeldismile

Denizli de mi yaşayacaksınız peki ?

İstanbul da yaşamayacaksanız o zaman şuan çalıştığı kadar yoğun çalışmaz sanırım .

Yok canım istanbul da yaşayacağımız için bunu dert ediyorum yoksa denizlide yaşam kolay bu işi yapsa da haftada 2-3 gun yapabilir çünkü olan mekanlara her gun aynı gruplar çıkmıyor

Canım derdim kıskançlık değil ki zaten guven problemim varsa o insanla niye evleneyim.. gözüm arkada kalmaz derdim fazla zaman geçirememiz ilşkimize nasıl etki eder....

Yok canım istanbul da yaşayacağımız için bunu dert ediyorum yoksa denizlide yaşam kolay bu işi yapsa da haftada 2-3 gun yapabilir çünkü olan mekanlara her gun aynı gruplar çıkmıyor

İstanbulda yaşamak zor tamam kabul ediyorum ama illa müzisyenlik yapması gerekmiyor ki...

Haftada 2-3 kez yapması normaldir ama hergün de olmaz çünkü olan sana olur.Sen ilgisiz kalırsın çalışma saatleriniz baya farklı çünkü anladığım kadarıyla.

Müzisyenliği ek iş olarak yapar yada hiç yapmaz.Başka bir işte çalışması mümkün değil mi onun için.

Bu konuları hiç mi konuşmadınız kendi aranızda.?

ömür boyu bu kadar az görüşmeye tahammül edecek misiniz?

s
evgi her şeye yetmiyor malesef.

siz gündüz o gece çalışır. arada tatiliniz olduğu zamanda (ikinizinde müsait olduğu zaman diliminde ) ya size birileri gelmek ister ya siz aile ziyareti yapmak zorunda kalırsınız. ... birbirinize vakit ayıracağınız yılda kaç gün olacak?

zor...CADIARZU

Shift sistemiyle çalışan iş arkadaşları gibi olabilirsiniz.Devir teslim hesabı.O gelir yatar, siz kalkarsınız, siz yatarken o gider işe falan.Tamam sevgi, aşk süper samanlık zaten el ele tutuşunca seyran oluyor ama ne kadar tahammül edilir ve de sevdiği için yapıyorsa bir ömür yaparsa buna ne kadar tahammül edebileceksiniz? Dediğiniz gibi ortak paylaşımlar azalacak, siz uyurken o çalışacak, yarın öbür gün iş bitiminde bir arkadaşıyla bile çorba içmeye gitse, bunu iş olarak veya mesai bitimi aktivite olarak değerlendirebilecek misiniz? Sürekli insanlarla iç içe olması, sigara ve alkolün da tüketildiği bir yerlerde çalıştığını düşünsek, yarın öbür gün rahatlamak için 1-2 kadeh içmesi ilerisi için veya sigara kokulu kıyafetleri, saçı sakalı ya da onu daima izlemeye gelen daimi hayranları (neden olmasın- sonuçta sahne adamı) sizi rahatsız etmez mi? Birlikte gezmek, alışveriş yapmak ya da olduğunda çocuğunuzun bile babasıyla doğru düzgün vakit geçirememesi, cinsel olarak bile düzenli ve ortalama bir hayatı paylaşamamanız sırf o istediği işi yapsın diye katlanabileceğiniz ya da göze alabileceğiniz noktalarsa neden olmasın?! Müzikten çok hoşlanıyorsa ve bunun için de eğitim aldıysa müzik öğretmenliği, ya da normal bir işte çalışıp hafta sonları bir yerlerde müzisyenlik yapmak ya da özel dersler vermek falan gibi ek işler alternatif çözüm olabilir sanırım.

herkes olumsuz yorumlar yazmis bi bakima haklilar ama bende baska bi acidan bakmak istiyorum

Sonucta bu gece calisan bir insan kimle birlikte olsa yine gündüz saatlerinde esiyle görüsemiyor durumlarda olcaktir bi tek arkadasimiza has bi durum olmiycak .Bu insan gece calistigi icin evlenemiycekmi ? bu birinci düsüncem

ikinci düsüncem ise evliliklerine 2 yil gibi bir sürec varmis arkadasimizin (hayirlisi neyse o olsun arkadasim) ayrica erkek arkadasi daha yeni yeni müzik sektöründe istanbulda tutunabilmis 2 yil gectikten sonra biliyosunuz buda bi cesit özel sektör kimbilir nasil bir konumda olur belkide calisma saatleri evlendiginde dahada iyilestirilebilir , esnetilebilir .... yani 2-3 gece calisip diger günler farkli saatlerde calisabilir veya calismayabilir bunu örnek oarak verdim varsayim ...

Evlilik asamasi yakin olmadigindan 2 yil sonraki durumu tahmin etmek mümkün olmuyor ama birazda bu acidan bakilmasi gerektigini düsünüyorum ...

Bu konuları tabiiki konuştuk ama dediğim gibi daha uzun seneler olduğundan detaya inmedik arkadaşlar ama ben onu başka meslek yaparken hayal edemiyorum ama sonuçta bir çok müzisyen eşi var diyorum kendi kendime onlar nasıl devam ettiriyorlar ki bu düzeni... sanatçının arkasından çalanlar festivallere konserlere kayıtlara hatta yurt dışına gidiyorlar... bunlar nasıl yürütüyorlar.. onun da hayali bu yönde.. e arada sevgi varken ilgisiz kalıcaksın demiş bir arkadaş ama ben ilgisiz kalırken o da kalıcak ve bu işi yüzünden olucak..bunun ceremesini de ona yüklemek istemiyorum.. kardeşi de mesela yatlarda hostes nişanlısı da kaptan çoğu zaman beraber çalışmadıkları durumlarda 6 ay kadar ayrı oluyorlar yani bu durumdaki eşler nasıl katlanıyor... eşi tır şoförü olanlarda buna rnek mesela 3 ayda bir geliyorlar..hiç örneği olan tanıdığınız eşiniz dostunuz yok mu kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…