Sevdiğiniz Birinin Bunaması, Ne Yapılmalı?

Hamile_annee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2021
196
-326
11
Benim ninem 80 i geçti 2 3 senedir eski hali yok yavaş yavaş sinirli agresif biri olmaya başlamıştı. Takıntı haline getirdiği şeyler için çok sinirleniyordu. Mesela komşu evin önüne kedilere yemek koyuyordu ona bile kafayı takmıştı. En çok bize yapiyordu daha çok bizle zaman geçirdiği için sanırım.
Artık son zamanlarda iyice aklı gitti konuşmaları anlaşılmıyor cevap vermiyor bir şeyi sürekli söylüyor.
Kapıya çıkmak istiyor kilitliyoruz.
Tutamıyoruz kapılara vuruyor.
Başım ağrıyor başım dönüyor diyor sürekli.

Canım benim :( ömrü boyunca maaşı filan yoktu daha yeni yeni oldu evine bi şeyler alıyordu ama maalesef gücü yetmedi bu hastalık geldi başına. Hala ayakta dolaşıyor yemeğini yapsa yapiyor ama bundan sonra imkansız zaten tek bırakılmaz. Cümle kuramıyor düzgün.
Artık bakamıyoruz baş edemiyoruz bu şekilde bakılması imkansız evladı olsa bakamaz. Çokkkk agresif, insanı itiyor, bağırıyor .
Bu durumlarda ne yapılabilir, ilacı var mıdır sakinleşmesi için yaşayan var mı?

Benim ninem 80 i geçti 2 3 senedir eski hali yok yavaş yavaş sinirli agresif biri olmaya başlamıştı. Takıntı haline getirdiği şeyler için çok sinirleniyordu. Mesela komşu evin önüne kedilere yemek koyuyordu ona bile kafayı takmıştı. En çok bize yapiyordu daha çok bizle zaman geçirdiği için sanırım.
Artık son zamanlarda iyice aklı gitti konuşmaları anlaşılmıyor cevap vermiyor bir şeyi sürekli söylüyor.
Kapıya çıkmak istiyor kilitliyoruz.
Tutamıyoruz kapılara vuruyor.
Başım ağrıyor başım dönüyor diyor sürekli.

Canım benim :KK43: ömrü boyunca maaşı filan yoktu daha yeni yeni oldu evine bi şeyler alıyordu ama maalesef gücü yetmedi bu hastalık geldi başına. Hala ayakta dolaşıyor yemeğini yapsa yapiyor ama bundan sonra imkansız zaten tek bırakılmaz. Cümle kuramıyor düzgün.
Artık bakamıyoruz baş edemiyoruz bu şekilde bakılması imkansız evladı olsa bakamaz. Çokkkk agresif, insanı itiyor, bağırıyor .
Bu durumlarda ne yapılabilir, ilacı var mıdır sakinleşmesi için yaşayan var mı?
Bi doktora mı götürseniz kadıncağızı acaba? Teşhis konulsa, tedavi başlansa...

Alzheimer ve demans hastalarına evde bakmak zordur. En iyi seçenek maddi durum uygunsa bir bakım evi.

Bi doktora mı götürseniz kadıncağızı acaba? Teşhis konulsa, tedavi başlansa...

Alzheimer ve demans hastalarına evde bakmak zordur. En iyi seçenek maddi durum uygunsa bir bakım evi.
Götürdük zaten ama verdikleri ilaç fayda etmedi. Durumu iyi eve bakıcı gelecek ama o bile bu şekilde bakamaz. Bakım evine vermezler laf söz olur diye bu benim elimde değil.

Götürdük zaten ama verdikleri ilaç fayda etmedi. Durumu iyi eve bakıcı gelecek ama o bile bu şekilde bakamaz. Bakım evine vermezler laf söz olur diye bu benim elimde değil.
Bu tip hastalara kimse tek başına bakamaz. Bakıcı da bakamaz. O kadar sorumluluk tek insana yüklenemez. Bakımevlerinde gece gündüz hasta bakıcıları, hemşireleri, doktorları başlarında. Ailenizi ikna etmeniz hem yaşlı hem de aile bireyleri için en mantıklısı olacaktır.

Kimyasal tedavi önerisi bu yaştan sonra gerek olduğunu sanmıyorum. Alzheimer değil sonuçta anladığım kadarıyla. Yaşlılıktan ötürü amnezi.

Lavanta çayı güzel demleyip iki bardak falan içerse uyku getirir, sakinleştirir.
Melisa da öyle.

Sarı kantaron veya Ashwagandha depresyon için iyidir.

Çarkıfelek korkular için iyidir.

Bunları hepsini bir anda kullanılmasını önermem.
Bence Lavanta yeterli olur sakinleştirmek için.
Sonuçta yaşı var, bitkisel de olsa yan etki olabilir.
Bir hekime danışın siz yine de.

Alzheimer veya demans da bence de bakım evi şart.
Benim dedem Alzheimer'di, babaannem evde baktı. Bakıcı da geliyordu.
Yine de çok, çok zordu.
Laf söz olmasın diye vefatına kadar evde baktı.
Gönül razı değil, zor bakım evine vermek, biliyorum.

Annemin babannesi 100 yaşına yakın bir yaşta bunadı. Çocuklar, gelinler, torunlar zor başediyorlardı. Ev kalabalıktı o yüzden sorun olmuyordu. Ama sizin durumunuzda mutlaka bir bakım evine yatırılması şart. Bir iki kişiyle olacak şey değil yani.

Back
X