benimde aram cok iyi annesiyle.hatta bugün öglen telefonda konustuk.bana "beni hic bir cocugundan ayirmadigini söyledi.beni cok sevdigini söyledi.hatta bana Allah senden razi olsun dedi.bu son lafi duymak beni cok mutlu etti.her zaman beni sevdigini söylerdi ama Allah senden razi olsun lafini 9 senedir ilk defa duydum ve cok mutlu oldum.
benimkinin annesi babası yok tatlicadiarzu
ne guzel valla benım askımın annesıde ıyı olmasına ıyı ama cenesı dusuk hıc durmuyor sureklı vıdı vıdı tum ılgı onda olsun ıstıyor
işte tatlım soyledıgım gıbı ılerıde yalnız kalmaktan,yalnız bırakılmaktan korkuyordur..bu da bır cesıt ıçgüdü..yoksa emınım kı cok sevmıstır senı
eski sevgilimin de ailesiyle aram çok iyiydi,okuduğum için bana yardımcı oluyorlardı,annesi üzerime titriyordu,ama benim annem çok tutucu olduğu için,ilişkimizi 1.5 yıl olduğu halde anneme söyleyemedim.okulun bitmesini istiyordum.fakat bu annesinin gözüne battı ,bu kız oğlumu annesine tanıştıramıyor,biz de hala tanıyamadık annesini dedi ve resmen oğluyla bizi ayırdı !! Allah hiçbirinizin kayınvalidesiyle arasını bu şekilde bozmasın.gitmeden bana dakikalarca sarılan kadın ,beni istemeyen birine dönüştü,bir şans bile vermedi.işin kötüsü,sözde beni deli gibi seven oğluda annesinin tepkisinden korkup eteklerinin ardına saklandı,beni savunamadı...acı bir ayrılıktı...
şimdi yeni bir sevgilim var ve ayet mutluyum.annesiyle buaralar tanışacağım,eski olaylar o kadar etkilemiş ki beni,sorun çıkmasından çok korkuyorum:1no2:
Çok entesan!!! Baştan sona okudum da daha hiç biriniz söz bile kesilmeden sevgilinizin annesiyle tanışmışsınız maşallah..!!! Ben eşimle çıkarken annesi o kadar ısrar etti yine de tanışmaya gitmedim. Önce sevgilimi kendim tanıdım,sevdim,evlenmeye karar verdim. "Önce benim ana babamla tanışacaksın,onların onayı olmadan ben senin ana babanla tanışmam" dedim. Geldi ailemle tanıştı. Ailem onay verdi. Bir cumartesi günü saat 2de eşimin ailesine gittik tanıştık, saat 3te kalktım ailem merak eder dedim ki o bir saat içinde babam 2 defa aradı ben seni sokagın başından alırım dedi.
Akşama eşimle konuştuk onun ailesi de beni beğenmiş tam 5 gün sonra yani perşembe gecesi istemeye geldiler beni. Söz kesildi. Ayrıca söz,nişanlılık döneminde de ailem olmadan hiç kayınvalidemlere gitmedim.
Ben önce onun ailesiyle tanışsaydım sanırım benim anam babam çok çok kırılırdı ve ben de başkaları için ailemi ezip geçemem..
Neyse; tabiyki, herkesin ailesi farklı!!!
Herkese mutluluklar dilerim...
işte kilit soruuu inanın bekarken annesinin davranışları bu kadar gözüme batmazdı çünkü çok anlayışlıydı sezsiz sedasız bikadın hala öyle gıkı çıkmaz hiç bişeyime karışmaz eşim askerdeyken sigaramı bile o alırdı ama şimdi o anlayışlı kadın gitti gece 1 lere kadar yanımızda biz hadi yatalım diyoruz oda eh bende gidiyim bari diyoo çıldırmak üzereyim gezmelere arkadaş ziyaretlerine bile bizimle geliyo yanlız kalamıyoruz yemeğini yer çekilir kenara çayını bile kalkıp almaz bide surat asması vardır bizi cezalandırıyo güyaa ay bu davranışlarıyla bani kendinden soğuttu
bende tam tersını dusunuyorum canımcım sevdıgım ınsanın aılesını tanımak zorundayım cunku onu yetıstıren kısılıgının olusmasında etkılı olan aılesı aılesını tanımdan ve duzgun bı aıle oldugunu anlamadan kendı aılemle tanıstırmam,aılemın vaktını bos yere harcamam
Tabi canım herkesin kendi fikri,kendi hayatı!!! Mesela ben kocamın ailesi nasıl olursa olsun yine de onunla evlenirdim. Bence aileler pek önemli değil. Çünkü evlenince 2 kişi kalıyorsun,severken de küserken de 2 kişisin!!! Ben kayınvalidemle anlaşamıyorsam ya da görümcemle çok farklı karakterde olan kişi bile olsam da dert etmem.
Mesela benim babam bizi çok sıkardı ama kendi yanında herşeye izin verirdi. İçki,disko...vb. Ama kayınpederim görümceme herşeye izin verir, sevgilisiyle tatile gitmek gibi ama "benim kızım sigara bile içmez" der, biz de eşimle beraber gülmemek için kendimizi zor tutarız onun yanında...Elbette saygıda kusur etmem, gidileceği zaman kocamla beraber gideriz, el öpülür yemek yenir...vb.. Ama sadece o kadar!
Asla aileme uygun bir aile bulamayacağıma göre kocamı aileme uygun seçtim.
Sen kendin için bunu uygun görüyorsa böyle yaşa tabi... Ben aileye hiç önem vermediğim için bu işler bana çok boş gelir ve güzel başımı ağrıtamam bu boş işler için..!
SEVGİLER...MUTLULUKLAR..
:teytey::teytey::teytey:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?