Sevdiklerini Kaybetme Korkusu

mavi_pirenses

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
341
48
38
İstanbul
1 ay önce bir komşumuzun ölümüne şahit oldum 40 küsür yaşlarında biriydi birde kızı vardı. Ölümü gözlerimizin önünde oldu biranda:25:
O günden sonra çok değiştim sürekli felaket senaryoları yazıyorum kendi kendime. kızın o halini gördükçe korku kaplıyor içimi. Ben bile bu kadar etkilendiysem o kızcağız neler hissediyordur ama kendime engel olamıyorum:14:özellikle annemde oluyor bu korku :43: o çok sosyal bir kadındır hiç evde durmaz o dışardayken telefonum çalsa ödüm kopuyor yüreğim ağzıma geliyor resmen
sizce ne yapmalıyımda bu düşüncelerden kurtulayım rüyalarıma bile giriyor o kadının hali
:58:

Allah rahmet eylesin...
bu korku hemen hemen herkeste var.
annemiz,babamız,eşimiz,kardeşlerimiz...kaybetmekten korkmaz mıyız elbette korkarız.
bu normal ama bunu takıntı haline getirmek,hayatın akışına müdahele edecek kadar(zengin kız fakir oğlandaki serpil gibi hissettim bi an :27: )ilerlemişse bu normal değil işte.

Son düzenleme:
aslında bunun çözümü düşünmekte yatıyor.
ölümü düşünmek..
ben bazen düşünürüm çevremdekilerin ölümünü,halini...
insan düşündükçe alışıyor buna.nihayetinde hayatın tek gerçeği belkide bu.
kaçış yok ölümden,ne zaman geleceğinden,nasıl geleceğinden.
her an hazır olmak zaten insan fıtratına aykırı ama arada ölümü düşünmenizi tavsiye ederim.
bazen dünyanın derdinden sıyrılıp böyle düşüncelere dalmak iyi geliyor..

öncelikle Allah rahmet eylesin komşunuza...
bende yıllardır hatta küçüklüğümden beri ya anneme babama kardeşlerime bir şey olursa diye o kadar korkardım ki :'(
şehir dışında okurken acaba bir şey varda bana söylemiyolar mı diye içim içimi yerdi.
onlara bir şey olursa naparım yaşayamam bende derdim:( psikiyatriye bile gitmeyi düşünüyordum ki....
ya çok büyük konuştum yada gerçekten insanın korktuğu mu başına gelir onudaa bilmiyorum..
8 ay önce canımı kanımı trafik kazasında kaybettim :'(
yaşayamam diyorsun yaşıyorsun bende ölürüm diyosun ama ölemiyosun..Allah kimseyi sevdikleriyle sınamasın heleki genç yaşta ölüm düşmanım olsa Rabbim düşmanımın başına vermesin..kimsenin ciğeri böyle yanmasın :'(

sizde kötü şeyler düşünmeyin.. alakası yoktur belki ama ben düşündüm sonu çok kötü oldu :'(

bende aynıyım düşündükçe elim ayağım titriyor bazen geceleri uyuyamıyorum ama sonra dua ediyorum bol bol düşünmemeye

çalışıyorum sonuçta biz her sanıye dusunsek aglasakta olacağın önüne geçemeyiz bu yüzden sadece onlarla geçirdiğimiz her anın

kıymetini bilmek gerekir..

Babamı kaybettikten sonra bendede oluştu .. Çalışırken gun ıcınde mutlaka arardım Evı, aBlam dışarı cıktıgında defalarca telefonla tacız ederdım..:5: Kolay gecmıyor tabi ıstersenız Destek alın.. Zaman ıcerısınde bu saglıgınızada zarar verır..

ahh bu korku hergün beni kahrediyor :ssz:
hep dua ediyorum rabbim sevdiklerimin acısını bana gösterme onların ömrüne ömür kat diye. acaba dua ile ömür uzar mı :5:

o korku bendede var. arada sarar düşünceler... bende dua ederim Allah'ım onlardan önce benim canımı al diye, dağına göre kış verilirmiş... Allah göstermesin.

sıksık düşünüyorsanız eğer kaygı bozukluğunuz olabilir. bir doktora danışın. doktorla uğraşamam diyorsanızda bol bol dua edin.

onlar şu an yanınızdayken kıymetini bilin...

bu korku bende öncedende vardı ama kayınvaldemi aniden kaybedince dahada arttı aileme eşime bişey olacak diye ödüm kopuyor allahım gecinden versin böyle bir acıyla sınamasın kimseyi hayat çok acı malesef böyl eşeyler düşününce yaşayası gelmiyor insanın gördüğüm kötü rüyalardan korkup günlerce ağladığımı bilirim heray bir kaç gün bu duygu artar ve ben hayattı kendime zehir ederim ama olacağa çare yok düşünsekte düşünmesekte olacak olan olur ama elde değil malesef

o duruma şahit olmak kadar fenası yok

bende 2 hafta önce trafik kazasına şahit oldum

içinde bulunduğum otobüs ezdi kadını

zaten kaybetme korkum vardı o günden sonra daha da çoğaldı

ecel işte ne kadar korkarsan kork bir gün bizide bulacak

Back
X