Severek evlendim ama mutsuz bir evlilik ve mutsuz bir hayatın içinde sıkışıp kaldım

Böyle sizin gibi insanlardan nefret ediyorum. Yürümüyorsa ayrılın ne halt yiyorsanız yiyin.Bizden ne bekliyorsunuz ki sırtınız sıvazlayıp devam edin mi diyelim ?

Birinden etkilendiniz ve eşinizle romantik bir ilişkiniz yok. Dini hassasiyetlerim var diyorsunuz. O zaman içinizdeki hislerle savaşmayı bırakacaksınız (daha da takıntı haline getirmeden), o kişiyle de iletişimi hiç bir şey demeden sonlandıracaksınız. Başka bir erkekle de evlilik birliği içindeyken kişisel herhangi bir muhabbete girmeyin, içinizdeki sorunları çözmeden çünkü duygusal olarak zayıfsınız.

Yani? Eşinizi sevmiyor, mutsuzsunuz. Eşiniz ilgisiz, sessiz biri. Siz içten içe mutsuz bir hale bürünmüşsünüz evliliğinizde.
Zaten bitmesi gereken bir evlilik ama sizin travmalarınızdan dolayı boşanmak size çok zor geliyor.
Peki ne diyelim o zaman? Yasak ilişki yaşa, adrenalin olur mu diyelim.​

Çift terapisine bir kez sadece ikna edebildim. Büyük bir kriz yaşamıştım artık devam etmeyi düşünmüyordum. O 2 saat aydınlanmamı sağladı. Bir daha çift terapisine ihtiyacımız yoktu çünkü asla aynı iletişim kanalında değiliz. Arkadaşlar malesef eşimle kültürel ve eğitimsel çok uçurum var aramızda bunlar başta sorun değildi ama zaman geçtikçe uçurum açılmaya devam etti o geriledikçe ben geliştim ama hep şeffaf iletişimden ve çözümden yana oldum. Terapistimin yorumu da şu oldu; … hanım çok fazla açıklama yapmanıza gerek yok artık eşinize diye. Bu kadar iletişim kurma bile. İstiyorum de geç dedi kadın. Bu aramızdaki eğitimsel farka rağmen çünkü ilk günden beri çok psikolojik baskıya maruz kalıyordum. Sadece istediğim özlediğim için bile ailemin yanına gidemiyordum. Dediğim gibi çeşitli çoo sorunlarımız oldu. Yaşadıklarımı Anlattığımda yerime ağlayan arkadaşlarım oldu. Babasızlık, ailesizlik, çaresizlik insanın üstünden inmeyen yük olurdu. Herşeye rağmen hep olumlu taraftan bakmaya şükretmeye devam ediyorum. Hayat siyah beyaz değil, grilere de yer var. Sırf sadece anneme benzememek için bile evliliğimi devam ettirdiğim anlar olabilir.

Siz iyi misiniz? Saçma rüyayı, işte size yürüyenleri ,sohbet edenleri kocaya anlatmanın mantığı ne ??? Durun ben söyleyeyim sizin bilinç altınızda kocanıza ihanet etmek var en ufak saçma şeyi paylaşarak bak ben seni aldatmam o kadar şeffafım ilerde bir şey duyarsan masumiyetimi biliyorsun......Tüm mücadeleniz bunun üstüne kurulu ,sonra ne mi oldu bakın şu işe aklınız birine kaydı vayyy çok ilginç.Siz kendinizi ,kocanızı kandırabilirsiniz ama biz yemiyoruz...

Hayır tabi ki. Zaten benim yapamayacağım bir adrenalin bu. Adrenalin de sevmem :) Dertleşiyoruz şurda, her zaman bir sorunun cevabını bulmak zorunda değiliz. Bulabilecek gücüm yok zaten şuan.

Teşekkür ederim. Evet ben de bu şekilde düşünüyorum.

Burada çok çabuk gaza geliyorsunuz. Açtığım konuda sadece evliliğimde eşimden gördüklerimi vs anlatsaydım hepiniz birden o adamla ne devam ediyorsun boşan diyecektiniz ki bunu yapmadım aynayı kendime çevirerek paylaştım

Hayır tabi ki. Zaten benim yapamayacağım bir adrenalin bu. Adrenalin de sevmem :) Dertleşiyoruz şurda, her zaman bir sorunun cevabını bulmak zorunda değiliz. Bulabilecek gücüm yok zaten şuan.

Anladım da, başkasından hoşlanmanız safi gerçek, eşinizle aranızda duygusal bağınızın kalmaması da. Sırf travmalarınız yüzünden evlilik sürdürme çabanız yüzünden mutsuz olmaya devam edeceksiniz. Psikiyatr ya da Terapist bu duruma bir şey yapamaz ki. Ayrıca bir daha görüşmeyeceğiniz biri bile olsa, ilerde başkasından yeninden etkilenmeyeceğiniz anlamına gelmiyor ki bu durum.

Eşiniz sizi soğuttu ise gerçekten ayrılın burda onun yaptıkları sizi de haklı çıkarmaz üzüm üzüme baka baka olayî oluyor sadece siz karakterinizi koruyun boşverin. Ya da herşeyi konuşun kafanıza takılan evliliğinizi canlandırın eğer çocuk için ve kendiniz için bu doğru yol ise. Dinamikleri bilemicem.
Kafanız heran karışabilir ve hata yapabilirsiniz bu boşluk duygusu çok tehlikeli ben size söyleyeyim. Karaktersiz birileri hiç sorun etmez ama sizde farkındasınız bence en azından farkındalık var.
İletişim yollarını kapatın diğer düşündüğünüz kişi ile herşeyi yok edin zaten unutursunuz. Sonra dediğim gibi bir yol belirleyin kendinize. Düşünün iyice.

Eee boşan o zaman bu adamı içinizde aldattığınız gerçeğini değiştirmiyor.Belki bir dalı tutmadan diğerini bırakmak istemiyorsunuz.kocanızı yazınca okuyan tüm kadınların hemen boşan dediği adamla durmanın mantığı ne???

Ben sizi yargılamıyorum, diledğinizi yaparsınız. Kimse bu yaptığınızı haketmez dedim. Aldatmak sadece sex yapmak değildir, zihnen ruhen de aldatır insan. Ki bu daha kötü üzgünüm.

Sadakatsiz insanları gördükçe kadın erkek fark etmez kızıp gaza geldiğim doğrudur.En kötü insan bile aldatılmayı ihaneti hak etmez .Kötü madem ,boşarsın kapının önüne koyarsın gider....

Bana da dislike atanlar var çok merak ediyorum eşleri öylesine arkadaşça sözde biri ile konuşsa normal mi karşılayacaklar? Yeni moda oldu bu da herşeyi dramatikleştirmek.
Benim için hepsi boş ve aynı değersizlikte.

Başımıza ne geldiyse normalleştirme belasından geldi.Bunu yaparken en önemli şeyi unuttuk.Sınır bilmeyen insan faktörü....

Arkadaşlar zaten gerçekten dürüstlüğümden dolayı mı neyden bilmiyorum eşime karşı inanılmaz bir mesafe girdi yani sanki eşim bana yabancılaştı. Böyle soğuma gibi değil yanlış bir duygu taşıdığım için eşimi görünce normal sarılıp öpmesine müsaade etmem ya da konuşmam bile sanki yanlış bir şey his gibi geliyor ve resmen evde eşimle köşe kapmaca oynuyorum.Gerçekten çok ilginç ya. Sizin dediğiniz gibi ilişkimizi canlandırmak için çabalıyorum ama tek çabalayan taraf benim ortada bir sorun olduğunu görmeyen taraf eşim oluyor

Empatim çok güçlüdür, bugüne kadar ben de bu şekilde yorumlardım hep. Örneğin işyerinde evli bir erkek gelip benle sigara bile içmeye otursa evdeki eşini düşünürüm, rahatsız olur kadın bana yapılmasını istemediğim birşeyi başkasına yapamam diye sigaraya bile çıkmam evli erkeklerle. Ciddi anlamda burada anladığınız gibi birisi değilim inanılmaz hassasiyet sahibiyimdir. Gerçekten insanlar benden karakterimden iletişimimden etkilenir. Sohbetim de çok iyidir bu etkilendiğim kişinin de sohbeti çok iyiydi mecburiyetten birkaç kişiyle ve onunka aynı ortamda olduğumuz sadece 1 saat oldu o kadar. Tek 1 saat

Başımıza ne geldiyse normalleştirme belasından geldi.Bunu yaparken en önemli şeyi unuttuk.Sınır bilmeyen insan faktörü....
Ben sınırlarımı biliyorum diğer yorumda da söyledim size de söyleyeyim örneğin evli erkeklerle aynı ortamda çalışırken onlar ne kadar rahat olsalar da bu rahatlıklarına müsaade etmem, evde bir eşleri çocukları olduğunu unutmam kendi istemeyeceğim bir şey başkasına müsaade etmem. Adalet duygum çok gelişmiştir ama kendime adaletsiz davranıyorum orası ayrı :/

Siz benim ilk mesajımı tam okuyamamışsınız sanırım boşanmayla ilgili psikolojik bariyerlerim var bu benim için öyle kapı önüne koy bir durum değil. Travmatik bir ailem var. Bir baba ocağım yok. Benim ilk evim burası bundan önce bi evim yoktu

Bir dalı tutmadan diğeri bırakmam değil tabi ki ahahha neyse ya sokakta karşılaşsak belki konuşamayacağız sizinle belli aynı dili konuşmuyoruz. Eşimi boşayıp bu yeni dalı tutacağım da demiyorum zaten ben ayrılırsam bir daha evlenmem evlenemem. Ailemden destek göremem onlarla görüşemem. Şehir değiştiririm belki ülke ve bir daha asla evlenmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…