Kopeginin kakasini almayan biri neyse gozumde sahil kenarinda bebeginin altini alip bezi firlatan bi annede ayni...ayirmam ikisini birbirinden.
Hiçbir zaman doğaya zarar veren insanı tasvip etmedim, uyarırım anlamazsa şikayet ederim, o konuda hiç sabrım yoktur. Yazları yaylaya gidiyorz, ne belediye, ne köy işleri gelip çöp toplamıyor, ne kadar dilekçe yazsak da gidip söylesek de böyle.... önceden herkesin çöpünü toplayıp bir çukur açıp yakıyorduk, ama o da toprağa zarart veriyor, iki yıldır her hafta bir kişi ücretini ödüyor, çöpleri bir traktörün römorkuna atıyoruz ve şehire belediye çöplüğüne götürüyoruz.... Keşke daha fazlasını yapabilsek...
Tamam haklısın da,sokakları,parkları bir tek evcil hayvanların dışkıları kirletmiyor.Ortalık sokak kedi köpeğinin,onu da geçtim insan pisliğiyle,çöpüyle dolu.Bir tek evcil hayvanla genelleme yapıp,çocukların sağlığını sadece onlar tehdit ediyor diye algılamamyız.Çocuğu olan,sokağa çişini kakasını yaptıran,bezini atan,denize bzlenme çağındaki bebeği çıplak sokan da aynı.
Hee ne yapacağız.İnsanları terbiye edemeyeceğimize göre,gözümüzü parka oynamaya çıkardığımız çocuğumuzun üstünden ayırmayacağız.Yerde ki sadece evcil hayvan pisliği olmayabilir.
Elbette sadece evcil hayvan pisliği değil, ancak sokak köpeklerinin onları eğitecek bir sahibi yok, onların dışkısını temizlemek belediyenin işi, ancak sahipli hayvanların da sahipleri dışkıyı alsa bir zahmet ne olur değil mi?
Ayrıca, öye tüküren, çocuğa çiş yaptırana hiç sabredemem, müdehale ederim...
O kopek sahipli olmayabilirdi, sokak kopekleri de her yere diskisini yapiyor. Temizleyen var mi yok. Insaniz diye kendimizi en ustun varlik gormemize hic gerek yok. Biz insaniz diye ekolojiye hukmedemeyiz degil mi? Hayvan besleyen her insan elinde posetle gezmek zorunda degil. Insanlarin dogaya verdigi zarara gozumuzu yumalim ama el kadar kopegin bir avuc diskisi icin kiyameti koparalim. Boyle bir sey olabilir mi? Cocugunuz mikrop kapacak diskiyi eline alacak diye korkuyorsaniz disari da cikarmamaniz gerekiyor o zaman. O kadin onu posetle alsaydi bir sokak kopegi oraya diskilayabilir. Bir cocuk onla da oynayabilirdi. O zaman butun hayvanlari oldurelim ki diskilariyla ugrasmayalim. Cok yanlis dusunceler..
Hayvan belseyen insanlar elinde poşetle gezmek zorunda kusurabakmayın, ekeolojik denge bunun bahanesi değil bence, ozaman minik bir kazma kürekle gezer derin bir çukur açar ve dışkıyı gömer ki hemen toprağa karışsın ekolojik denge için.... İnsanların verdiği zarara göz yumduğumu kim söyledi ki?
Olabilirdilerle yaşacaksak hiç nefes almamaız gerekiyor. Bahçeli evimiz varken köpeğimiz de vardı, kendi bahçemiz olmasına rağmen istediği yere dışkısını yapmazdı bir köşeye alıştırmıştık hep oraya yapardı, haftalık olarak da o dışkıyı derince çukur kazıp gömerdik.... Benim o bahçede koşup oynayan köpeğe de saygım var kendi dışkısnın içinde oynamasını istemem...
Çocuğum elbette mikrop kapıyor, bunu önlemem imkansız ancak dışkıdan rahatsız olmam kadar doğal bir şey var mı? Ozaman doğal denge diye hepimiz dışarı dışkılayalım ya da evdeki klozetleri açık bırakılım, sifonu da çekmeyelim çocuklar rahatça inceleyip keşfetsin....
Bugün hayvanlarla ilgili bir konu daha açılmıştı , orada da kedi sahibi bir bayan; kedisi için söylenen laflardan şikayetçiydi. Benim de bir köpeğim var, her sabah evimin orada ki parka götürmek zorundayım, çünkü köpeğim eğitimli ve asfalta tuvaletini yapmıyor, illa ki çim alan arıyor. Dışkısını da zaten poşetle alıp atıyorum. Ancak, çoğu zaman, özellikle hafta sonları vaktim olduğu için, parktan bir poşet insan çöpü topluyorum. Çekirdek çöplerini maalesef toplamak mümkün olmuyor , yada yapışan sakızları.
Benim herkese saygım var, bana saygı duyulduğu sürece. Bugün diğer konuya da yazdım. Köpeği 3 köpek eğitim çiftliğinde eğitim aldı. Yürürken başı diz hizamı geçmez, ve tabi kesinlikle solumdan yürür, tasma ile dolaşırız. Cinsi Golden Retriever. Bu şekilde parkta dolaşıyoruz, tasmamız takılı, ve bir adam dönüp bize bakıyor "bu köpekleri neden alıyorlar parka, hepsi pislik yuvası" .... O an köpeğim sadece yürüyor, ne tuvaletini yapıyor ne de herhangi bir sorun çıkartmış durumda. bende dönüyorum "sizin gibi öküzleri almışlar ya onu da alırlar" diyorum.
Bazen parkta dolaşıyoruz, karşıdan bir bayan geliyor "rica etsem köpeği çekebilir misiniz alerjim varda " diyor. Ben de "ne demek tabi ki , buyrun lütfen" diyerek yana doğru çekilip bayana yol veriyorum.
Konu sahibine kesinlikle hak veriyorum ancak birşey merak ettim, acaba kendisi çocuk parkında çekirdek çitleyip heryeri pislik içerisinde bırakan annelere de aynı tepkiyi veriyor mu? Ya da yoldan geçerken, yere tüküren kişilere de aynı tepkiyi veriyor mu? Ya da, çocuğunun donunu indirip bir ağaç altına tuvaletini yaptıran anneyi de uyarıyor mu?..... bu örnekleri yüzlerce yapabiliriz.
Evet hayvan sahipleri aslında hayata daha duyarlı olmalı. Doğal yaşamı ve hayvanları bu kadar savunuyorken çevreyi pisletmek kesinlikle hayvanseverlere yakışır birşey değil.
Ancak hanımlar kusura bakmasın, yukarıda saydığım onca hareketi uyarmayıp sadece hayvan sahiplerine bu uyarıların yapılıyor olması ilginç değil mi sizce? Her akşam üst komşusu dayak yer, evde patırtı eksik olmaz bir telefon açıp polise şikayet etmez, başım belaya girecek diye, ama bir köpek havladığı zaman "eyvah çocuğum uyuyor, nereye şikayet edeceğim"...
Kısacası, hep aslında sesi çıkmayanı cezalandırıyoruz. Yani hayvanları. BUrada da kimse "hayvan beslemiyorum ama saygı duyuyorum, sevmesemde zarar vermiyorum" demesin inanmıyorum. Fiziksel zararlar verilmiyor belki ama, pek çok hayvan, sırf bu şikayetler yüzünden zehirlenerek katlediliyor.
Hayatta sadece güümüzün yettiğine değil, olumsuz olan yanlıl olan herşeye aynı tepkiyi verebilirsek o zaman herşey düzelir
Bahsettiğiniz olaylarda asla sessiz kalmam, okulda öğrencim yere çöp atmışsa yanıma çağırır onunla birlikte yerde gördüğüm diğer çöpleri de ben toplar atarım, beraber gider elimizi yıkarız, doğaya saygımız olduğu gibi okulu temizleyen görevliye de saygılı olalıyız derim....
Haklisiniz ama zaten sokak koprkleri de var onlarin diskisi nolacak
Bahsettiğim sahipli bir köpek, ancak zavallı hayvancıklar o kadar naif ki, şimdiye kadar rastlamadım parkta insan varken dışkısını yapan köpek.... Çocukların etrafında sakince gezindiklerini görüyorum sadece....
olayın temizliğini çocuk kısmını vs düşünmeden aklıma ilk gelen düşünceyi yazmak istiyorum:
hayvan dışkısı doğal bir oluşum, doğanın işleyişinde olan bir şey. e toprağın bundan nemalandığını da az buçuk biliyorum.
yani hayvan dışkısı doğaya, dolayısıyla insana da zararlı olmasa gerek bu şekilde düşündüğümde.
yukarda bir arkadaşın yazdığı gibi yere tükürme, yere çöp atma davranışı doğayı ve insan hayatını tahrip edici olabilir.
ha şöyle bir şey olsa, o dışkılar -toprağa gömülse toprağın onu alması beklenmeden- süper olur. tıpkı meyve kabuklarını da toprağa gömme fırsatımız ve zamanımızın olmasını dileyeceğim kadar diliyorum bunu.
doğal olandan korkmamak lazım. bence yerdeki ambalajdan, güneşin altında duran 0,5 ltlik pet şişedeki suyu çocuğumuza alırken çok daha fazla korkmalıyız.
Keşke böyle yapılsa ama yapanı görmedim şimdiye kadar....
Buradaki en büyük problem bizim tüm dünyayı sanki sadece biz varmışız gibi işgal etmemiz. Çocuğunuz konusundaki duyarlılığınızda haklısınız fakat gerçekten hayvan dışkısından çok daha tehlikeli olan şeyin insanların sokaklara tükürdükleri o balgamları olduğunu biliyor muydunuz? Veya ağaç kenarına işeyen insanlardan? Denize gittiğinizde utanmadan denize pisleyen insanlardan? Eğer köpek dışkısından şikayet edeceksek o zaman bu canlıların ve sahiplerinin de rahat edeceği alanlar yaratmalıyız. Fakat ne yazık ki bize göre her şey insanlar için. Bizim çocuğumuz hastalanır, biz mikrop kaparız vs vs. Fakat çocuğunuz dışarda birçok şeyden mikrop kapabilir, dediğim gibi adım başı tükürükten kaynaklanan o mikroplalrla karşılaşma tehlikesi vari tükürük kuruyunca mikrobu da uçup gitmiyor. Haliyle sürekli bir şeylere müdahale edip çocuğunuzu koruyamazsınız, ha evet alıp çöpe atsa daha iyi olurmuş fakat oraya pisleyen sokak köpeği olsaydı bu durumdan da şikayetçi olacaktınız... Ne yapalım peki o sokak köpeklerini? Çocuğunuz eline alıp ağzına götürebilir diye hepsini ortadan kaldıralım mı bir şekilde? Bu doğa hepimizin, sokakta yaşayan canlılar "Pardon bi tuvaletinizi kullanabilir miyim" diyemeyeceğine göre eğer dışkılardan rahatsızlık duyuyorsak bir zahmet biz de elimize eldivenimizi takıp poşetimizi alıp temizleyeceğiz. Anlamıyorum ki neden bir diğer canlının canı bizlerin yavrusununkinden daha değersiz? Hayvanlar çok masum ve çok sevilesi varlıklar. Şahsen benim çocuğum olsa ve hayvan dışkılarından rahatsız olsam hayvanlarla uğraşmak yerine kendim temizlerdim onları...Burada durum farklı fakat aynı kapıya çıkıyor, rahatsız olduğunuz şey hayvan dışkısı, sokak köpeğinin dışkısı olsa yine tepkiniz aynı olacaktı...
Ne yani parkta köpeğini gezdirirken dışkılayan köepğin sahibi yerine ben mi alayım dışkıyı çok hoşsunuz....
Bu saydıklarınız bir tölore şekli değil ki? O oluyorsa bu da olur der gibi.... Hiç biri olmasın, ne gerek var tükürmeye, ortalığa çöp atmaya?
Sokak köpeklerine bir laf dediğimi okudunuz mu? Zaten o zavallı hayvancıklar ben hayvan seviyorum beslerim deyip deyip petshoplardan tshirt alır gibi köpek-kedi alıp sıkılı sokağa atan insanlar yüzünden orda...
Ancak hiçbir bahane, ben bu köpeğe bakarım deyip onun dışkısı ortalı kyerde bırakanları haklı göstermez gözümde kusurabakmayın...
köyde yaşayanlar ne desin hanımlar??Şehirde sadece köpek dışkısı var oysa köylerde inek,at,keçi,koyun... ordaki çocuklar çocuk değilde birtek sizinkiler mi çocuk ayrıca sahibi olmayan köpeklerin dışkısını kim temizleyecek?Sizin mantığınızla yola çıksak sokakları hayvanlara yasak etmemiz gerekecek.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Sizin mantığınıza göre ozaman hatalı bir duruma asla ses çıkarmayalım... Köy hayatında büyüdüm, bir gün de hayvan dışkısı ellemedim, çünkü hayvan bakan herkes onu toplayıp bir yerde biriktirmesini bilir ve onu gübre olarak kullanır. Sahibi olmayan köpeklere yorum dahi yapmamışken olayın neden o yöne çekildiğini halen anlamış değilim.
Arkadaslar kaldirimin ortasina koyveren sokak kopegi gormedim ben hic? Ya siz? Sokak kopekleri kaldirimlara yapmiyorlar. Evcil kopekler sahipleri tarafindan tum gun eve tikildiklari icin tuttuklari kakalarini yer gozetmeden koyuveriyor hayvanciklar.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Sanırım bu konuda haklısınız, ben de denk gelmedim. Belki de gün boyu o gezme saatini bekleyen hayvancağız bulduğu ilk noktaya koyveriyor, onu da sahibinin temizlemesi gerek bence...