Sevgili Arkadaslar fikirlerinize cok ihtiyacim var.. {Karar veremiyorum}

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
398
Arkadaslar selamlar..

sizlere bir sorum olacakti..Biz 5 kisilik aileyiz. (cocuklar buyuk degiller) Ev bakiyoruz bu sefer netlesti artik..
simdi 2+1 120 yada 125m2 ev alirsak borca falan girmeden almis olacagiz..
Ama 3+1 biraz daha buyuk ev alirsak, o zaman da baya bir borca girecegiz.. Elimizdeki paranin tumu gidecek ustune de kredi cekecegiz birde. Belki 5-6 yil borc odeme yapacagiz. cunku 3+1 evler gercekten pahali..

Hangisini dusunmeliyim inanin kafam allak bullak..Esim soyle dusunuyor; 2+1 125m2 ye borcsuz ev almak.. Cunku burda da hayat pahali,cok giderlerimiz var,ihtayaclar bitmiyor birde ev borcu, ya altindan kalkamazsak diye dusunduk....O nedenle borcsuz ev almak mantikli geldi, 2+1 ev alirsak elimizdeki paranin tumu bile gitmemis olacak...

sizce ben hangi tercihi yapmaliyim? Borcsuz eve girmek mi ? yoksa borcla baska buyuk ev mi ? (Yalniz bu alacagimiz evi seneden seneye kullanacagiz Turkiyeye izine geldigimiz zamanlar)

Lutfen bana onerilerinizi yazar misiniz?

Merhaba canim, seneden seneye kullanacaksaniz eger, neden borca gireceksiniz ki ? Bence mantiklisi esinizin düsündügü gibi olsun. 2+1 yeterlidir bence....

Zaten sürekli kullanmayacağınız bir ev için kredi çekip boşuna faiz ödemek bence de mantıklı değil. Faize vereceğiniz parayı biriktirmek daha iyi olmaz mı? İleride 3+1 alacağınız evi borçsuz almış olursunuz :) Şimdiden hayırlı olsun eviniz :)

Son düzenleme:
Merhaba canim, seneden seneye kullanacaksaniz eger, neden borca gireceksiniz ki ? Bence mantiklisi esinizin düsündügü gibi olsun. 2+1 yeterlidir bence....

Evet canim seneden seneye.. izinlerde gidecegimiz ev olacak bu insallah..
senede 2 kere gidip geliriz en fazla.. Cunku yurt disinda yasiyoruz.. Bu nedenle esimde senin gibi dusundu.. Neden borca girelim ki?
Fikrin icin cok sagol canim, umarim hayirlisi olur.

Eger cocuklariniz varsa 3+1 en mantikli cok rahat eder cocuklar sizde oyle....
Ama ilerde yine ev almayi dusunurseniz simdilik esinizin dedigi gibi alin.... cunku cocuklar buyudukce daha rahat ortam istiyorlar hatta ayri oda....

Arkadaslar selamlar..

sizlere bir sorum olacakti..Biz 5 kisilik aileyiz. (cocuklar buyuk degiller) Ev bakiyoruz bu sefer netlesti artik..
Ama 3+1 biraz daha buyuk ev alirsak, o zaman da baya bir borca girecegiz.. Elimizdeki paranin tumu gidecek ustune de kredi cekecegiz birde. Belki 5-6 yil borc odeme yapacagiz. cunku 3+1 evler gercekten pahali..

Hangisini dusunmeliyim inanin kafam allak bullak..Esim soyle dusunuyor; 2+1 125m2 ye borcsuz ev almak.. Cunku burda da hayat pahali,cok giderlerimiz var,ihtayaclar bitmiyor birde ev borcu, ya altindan kalkamazsak diye dusunduk....O nedenle borcsuz ev almak mantikli geldi, 2+1 ev alirsak elimizdeki paranin tumu bile gitmemis olacak...ilerde Allah izin verirse uzerine katip baska bir ev bile bakilir..

Bende 3+1 istiyorum ama borca girmis olacagiz :( pahali cok pahali..

sizce ben hangi tercihi yapmaliyim? Borcsuz eve girmek mi ? yoksa borcla baska buyuk ev mi ? (Yalniz bu alacagimiz evi seneden seneye kullanacagiz Turkiyeye izine geldigimiz zamanlar)

Canım madem seneden seneye kullanacaksınız, o zaman 2+1 alıp borçsuz almak daha mantıklı bence.
Birde şöyle düşün, yeni gelişen bir yerden alıp yatırım amaçlı olarak düşünürsen, değerlendiği zaman aldığından daha yüksek bir fiyata satabilirsin.yada geniş 2+1 alıp, bir odayı böler 3+1 yapabilirsin.
Ben seneden seneye kalacağınız bir ev için borca girme derim.he tabi gene karar senin elbette, ferah ferah odalar geniş olsun dersen elbette 3+1 tercih edebilirsin.nereden almayı düşünüyorsunuz canım, bu da önemli elbette.acele etme derim ben, acil satılık evlerden denk gelirse 2+1 fiyatına 3+1 bile bulabilirsin.bide böyle düşün.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Zaten sürekli kullanmayacağınız bir ev için kredi çekip boşuna faiz ödemek bence de mantıklı değil. Faize vereceğiniz parayı biriktirmek daha iyi olmaz mı? İleride 3+1 alacağınız evi borçsuz almış olursunuz :) Şimdiden hayırlı olsun eviniz :)

Yok canim surekli kullanmayacagiz evi..Genelde bos kalacak ev. O nedenle kocaman ev alip niye orda oyle beklesin diyoruz. Hani temelli donus yapiyor olsaydik kesinlikle 3+1 buyuk ev alirdim diyor esim.. iste esimde senin dedigin mantikta..
Kredi cekip borca girip 6 yil belki borc odeyecegimize, borcsuz ev aliriz.. Her yil krediye odeyecegim borcu biriktiririm baska bir 3+1 ev aliriz insallah ilerde diyor.. suanda 2+1 yeter diyor..

Allah razi olsun arkadasim, hayirlisi olur insallah

Eger cocuklariniz varsa 3+1 en mantikli cok rahat eder cocuklar sizde oyle....
Ama ilerde yine ev almayi dusunurseniz simdilik esinizin dedigi gibi alin.... cunku cocuklar buyudukce daha rahat ortam istiyorlar hatta ayri oda....

Canim cok sagol..
3+1 bende cok istiyorum. Ama dedigim gibi en fazla senede 6-7 hafta kalacagiz.. Olayin birde bu yonu var.
seneden seneye izinlerde gelip oturacagimiz bir ev.. Cogunlukla yurt disinda yasiyoruz zaten..
o zaman ne gerek var diyor esim? borca girip kredi odeyecegim parayi biriktiririm ilerde de 3+1 aliriz cocuklar daha kucuk diyor..

Tabiki cocuklar icin buyuk ferah olmasi gayet guzel ama inan 3+1 lerde cok pahali.. kesinlikle borca girmis olacagiz kredi cekip..

Canım madem seneden seneye kullanacaksınız, o zaman 2+1 alıp borçsuz almak daha mantıklı bence.
Birde şöyle düşün, yeni gelişen bir yerden alıp yatırım amaçlı olarak düşünürsen, değerlendiği zaman aldığından daha yüksek bir fiyata satabilirsin.yada geniş 2+1 alıp, bir odayı böler 3+1 yapabilirsin.
Ben seneden seneye kalacağınız bir ev için borca girme derim.he tabi gene karar senin elbette, ferah ferah odalar geniş olsun dersen elbette 3+1 tercih edebilirsin.nereden almayı düşünüyorsunuz canım, bu da önemli elbette.acele etme derim ben, acil satılık evlerden denk gelirse 2+1 fiyatına 3+1 bile bulabilirsin.bide böyle düşün.

Canim biyetmis cok sagol yorumun icin..

Esim seninle ayni fikirde suanda.. 2+1 alalim seneden seneye nasilsa, kredi borcu niye odeyelim zora sokariz kendimizi, krediye verecegim parayi biriktiririz baska ev bile alma ihtimali olur dedi ilerde Allahin izniyle.. Seneden seneye oturacagimiz ev icin borca girmek? bu fikir bana da mantikli gelmiyor sahiden.. Maalesef zamanimiz cok dar, biran evvel ev bulmaliyiz canim benim.. senin dedigin gibi 2+1 fiyatina 3+1 lerde denk gelebilir bakarsin... Ama cok zor..

Son düzenleme:
Haaa tamam profil nickine bakmadan cevap verdim....haklisin zaten kalmicaksin ben seni temelli diye dusundum....eainin dedigi daha mantikli sirf tatil icin borc altina girmeye gerek yok....2+1 artar bile....ben temelli herzaman kullanacaksiniz zannettim ve darisi bizlerin basina....

Haaa tamam profil nickine bakmadan cevap verdim....haklisin zaten kalmicaksin ben seni temelli diye dusundum....eainin dedigi daha mantikli sirf tatil icin borc altina girmeye gerek yok....2+1 artar bile....ben temelli herzaman kullanacaksiniz zannettim ve darisi bizlerin basina....

Amiiin insallah canim benim.. Allah dileyen herkeze nasip etsin Ev ...
Evet canim cok mantikli geliyor aslinda.. Borca girmek sacma geliyor, sirf yaz tatillerinde gidecegimiz bir ev icin..
2+1 o nedenle mantikli geliyor hemde 120 125m2 ...

120m2 125m2 cok kucuk evler degildir sanirim? Bu konuda fikrim yok da...

Canim biyetmis cok sagol yorumun icin..

Esim seninle ayni fikirde suanda.. 2+1 alalim seneden seneye nasilsa, kredi borcu niye odeyelim zora sokariz kendimizi, krediye verecegim parayi biriktiririz baska ev bile alma ihtimali olur dedi ilerde Allahin izniyle.. Seneden seneye oturacagimiz ev icin borca girmek? bu fikir bana da mantikli gelmiyor sahiden.. Maalesef zamanimiz cok dar, biran evvel ev bulmaliyiz canim benim.. senin dedigin gibi 2+1 fiyatina 3+1 lerde denk gelebilir bakarsin... Ama cok zor..

Sende sağol canım benim, ayrıca 2+1 küçük olur diye de düşünme, gayet büyük bi ev bulabilirsin.İnşallah içine sinen, gönlüne uygun bir ev bulursun.
Amaaaan, ha 2 ha 1
Çoluk çocuk ağız tadıyla oturun, en güzeli bu bence
Ailen yanındaysa her yer saray nasılsa :))

Sende sağol canım benim, ayrıca 2+1 küçük olur diye de düşünme, gayet büyük bi ev bulabilirsin.İnşallah içine sinen, gönlüne uygun bir ev bulursun.
Amaaaan, ha 2 ha 1
Çoluk çocuk ağız tadıyla oturun, en güzeli bu bence
Ailen yanındaysa her yer saray nasılsa :))

Aynen canim benim iste bu.. insanin huzuru mutlulugu yerinde olsun ha 1 oda fazla, ha 1 oda eksik..
insan yerde bile yatar bir goz oda da, ya insanlar benim kafami karistiriyor.. Aman 3+1 al, buyuk olsun bilmem ne?
inanki gozum yukseklerde degil, benim icin onemli olan borca girmemek..
ben almisim 3+1 ev borca girmisim, burda stres olmusuz, zorda kalmisiz ee ne anladim ben o evden..
birde borcunu odeyecegim evin icinde oturma durumum seneden seneye.. ne gerek var aslinda..
Temelli donus yapsaydik kesinlikle 3+1 derdim..

canim biyetmis..
2+1 125m2 ev kucuk mu sence? hic bir fikrim yok da..

Tabii ki de 2+1 borçsuz ev. Zaten maksat gittikçe orada oturmak ve para çarçur olmasın değil mi mis gibi borçsuz alın artan paranızla da dayar döşersiniz:)

Biz de 5 kişilik bi'aileyiz babamlar da yeni ev aldılar ama 2+1 sırf yatırım amaçlı:31: Sürekli oturmayacaksanız hiç sorun olmaz.

Arkadaslar selamlar..

Hangisini dusunmeliyim inanin kafam allak bullak..Esim soyle dusunuyor; 2+1 125m2 ye borcsuz ev almak.. Cunku burda da hayat pahali,cok giderlerimiz var,ihtayaclar bitmiyor birde ev borcu, ya altindan kalkamazsak diye dusunduk....O nedenle borcsuz ev almak mantikli geldi, 2+1 ev alirsak elimizdeki paranin tumu bile gitmemis olacak...ilerde Allah izin verirse uzerine katip baska bir ev bile bakilir..

3 cocugun ayni odada kalmasi onlar icin ilerde cok zor olmaz mi?
Eminim borc odemek cok zordur Allah herkese yardim etsin ama o çocuklar da buyuyecekler degil mi?
Kolay gelsin.

Arkadaslar selamlar..

senede kullanacaksan bence neden borca giresinki kendinizi zora sokmayın 2+1 de kücük sayılmazki zaten

Tabii ki de 2+1 borçsuz ev. Zaten maksat gittikçe orada oturmak ve para çarçur olmasın değil mi mis gibi borçsuz alın artan paranızla da dayar döşersiniz:)

Biz de 5 kişilik bi'aileyiz babamlar da yeni ev aldılar ama 2+1 sırf yatırım amaçlı:31: Sürekli oturmayacaksanız hiç sorun olmaz.

Yok canim suanda orda oturmak icin almiyoruz bu evi.. ihtiyactan dolayi aliyoruz.
Turkiyeye izne gittigimizde olmuyor insan daraliyor. insan evi olsun istiyor, kafasini dinlemek istiyor.
hem para carcur olmasin hemde her sene kapisini acip da icine girecegimiz bir evi olsun istiyor insan..
insan baskasinin evine gidince rahat edemiyor olmuyor coluk cocukla.. Herkezin duzeni var sonucta..

Babanlar yatirim amacli almis demek ki.. hayirli olsun canim sizede..
surekli oturmayacagiz evet, tatil izinlerinde gidecegiz nasipse bu eve..

Son düzenleme:
Yok canim suanda orda oturmak icin almiyoruz bu evi.. ihtiyactan dolayi aliyoruz.
Turkiyeye izne gittigimizde olmuyor insan daraliyor. insan evi olsun istiyor, kafasini dinlemek istiyor.
hem para carcur olmasin hemde her sene kapisini acip da icine girecegimiz bir evi olsun istiyor insan..
insan baskasinin evine gidince rahat edemiyor olmuyor coluk cocukla.. Herkezin duzeni var sonucta..

Babanlar yatirim amacli almis demek ki.. hayirli olsun canim sizede..
surekli oturmayacagiz evet, tatil izinlerinde gidecegiz nasipse bu eve..

Amin çok teşekkür ederim:)
Bence siz de borca girmeyin boştan yere. Borç ödeyim derken hayatı kaçırıyoruz çoğu zaman ondan kıs bundan kıs.
Hayırlısı olsun sizin için de:42:

3 cocugun ayni odada kalmasi onlar icin ilerde cok zor olmaz mi?
Eminim borc odemek cok zordur Allah herkese yardim etsin ama o çocuklar da buyuyecekler degil mi?
Kolay gelsin.

Amin Allah herkeze yardim etsin ...
cocuklar icin bende zaten 3+1 dusunuyorum ama canim senede en fazla 2 kere gidip gelecegimiz bir ev olacak bu..
surekli oturamayiz ki cunku yurt disinda yasiyoruz.. izin gunlerinde kullanmak amacli aliyoruz kismetse..

Tabiki cocuklarimi dusunuyorum ilk once.. ama 3+1 evlerde masallah cok cok pahali.. borca girsek, altindan kalkamasak yine cocuklar etkilenecek eminim.
stress,sikinti,gecim sorunu eminim onlarada yansiyacak.. boyle olacaksa hic istemem 2+1 ev olsun huzur olsun yeter..

Amin çok teşekkür ederim:)
Bence siz de borca girmeyin boştan yere. Borç ödeyim derken hayatı kaçırıyoruz çoğu zaman ondan kıs bundan kıs.
Hayırlısı olsun sizin için de:42:

Anladim canim.. ya onu diyorum bende, borc odenir de borcun stresi,sorunu,faizi derken evde huzursuzluklar cikabilir..kim bilebilir ki?
cocuklara bile yansir ne malum.. hem burda da hayat cok pahali.. iyi dusunmek lazim.
sagol canim fikrin icin... Herkez icin hayirlisi olsun.

Back
X