Sevgili bdv

bretta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2015
966
1.322
113
Kızlar böyle bir konu neden açıyorum, sizden ne istiyorum ben de bilmiyorum. Az önce not defterimi karıştırırken nişanlılık dönemimden bir haftanın planını buldum. 2 yerde öğretmenlik yapıp bir de kursa vs giden birinin programını düşünün. Belki tanıyan vardır ben başka şehre gelin geldim. 3 aylık evliyim. Hüzünlendim biraz. Düşünmeme engel olamadım.
Bu kadar yoğunluktan sonra hiçliğin tam ortasındayım. Yo, şikayetçi değilim. Belki üzgün bile değilim. Çözemiyorum. Sadece mahzunum. Arkadaşlarım benden ayrıldığı için. Hayır, ben onlara ayrılmadım. Uzaklık dostluklara zeval vermez ki. Kim var? Kim Kaldı? Ne kadar önemlilerdi ve şimdi nerdeler? Ordaki zamanımı harcamaya, gittiğimde her gün Program yapmaya değerler mi peki? Yanımdan ayrılmayan kim? Dostumsun zırvalıklarına girmeyip, anlat bana, yalnız yaşama diyen kim? Peki doğum günümü bile hatırlamayanlar? İşte bu gerçekten canımı yaktı. Gözden Irak olanın gönülden de Irak olduğunu gördüm. Kimseye bir şey demem, çünkü hakkım yok. Ben onları çok iyi anlıyorum. Arkadaşlarımı ailemden önceye koymuştum, yanılmışım işte. Fazla hayalkırıklığına uğramadım ama, bunun için şükrediyorum. İnsan az çok hazırlıyor kendini çünkü. Kolay mı hayatının tamamen değişmesi? Ve Rabbim bana çok güzel bir Dost nasib eyledi. Buna da şükrediyorum. Çok güzel bir eş. Sevgi dolu. Belki buraya bir görev için geldim, belki de kendi imtihanım. İnsan neyi anlayabiliyor ki zaten. Ama manevi yönden beslenmeden bir şeyler başarmaya çalışmak çok zormuş. Peki sevgili bdv, şimdi ne yapmalı? Gurbetten ve evlilikten anlamayan, empati kurmaya bile çalışmayan sevdiklerimi mi suçlamalı? Yoksa hatayı farketmeden onları uzaklaştıran kendimde mi aramalı? Nasıl devam etmeli? Dengeyi nasıl kurmalı? Kafamda deli sorular:))

Doğum günün kutlamamak bu kadar sorun mu ki? Ben en yakın arkadaşımın doğum gününü unuttum tarihin farkında değildim yoğunluktan. Ertesi gün aradı doğum günümü unuttuğun için cezalısın beni şuraya yemeğe götüreceksin dedi geçti.

Diğer meseleler önemli ama. Belki ilk zaman bilerek aramadılar yeni evli çift rahatsız edilmez diye. Sonra da çekindiler olamaz mı? Bence arayıp hal hatır sorun, böyle şeyler için arkadaşlık bitirilmez.

Hayatta herkes sizin onları koyduğunuz yerdedir aslında. Hakettikleri yere koymuşsanız bir problem yok ama arkadaşlıklar, dostluklar kolay bulunmuyor biraz daha sakince düşünün bence bu konuyu.

Doğum günün kutlamamak bu kadar sorun mu ki? Ben en yakın arkadaşımın doğum gününü unuttum tarihin farkında değildim yoğunluktan. Ertesi gün aradı doğum günümü unuttuğun için cezalısın beni şuraya yemeğe götüreceksin dedi geçti.

Diğer meseleler önemli ama. Belki ilk zaman bilerek aramadılar yeni evli çift rahatsız edilmez diye. Sonra da çekindiler olamaz mı? Bence arayıp hal hatır sorun, böyle şeyler için arkadaşlık bitirilmez.
Hassasım galiba farkındayım. Ama doğum günümü unutanlar arkadaşlarım değil, ablam dediğim teyzem ve 1-2 kişi daha oldu. Bilmiyorum üzüldüm çok:KK43: sadece orda olsaydım böyle olmazdı sanki.
Evlenince bir garip oldu ilişkilerim. Bilmiyorum ki, whatsapp grubunda bile yazışmıyorlar artık. Hiç susmayan bir arkadaş grubum vardı. Hassas ve anlayışlı olmaya çalışıyorlar galiba. Halbuki uzakta olduğum için desteklerine daha çok ihtiyacım vardı.

Hayatta herkes sizin onları koyduğunuz yerdedir aslında. Hakettikleri yere koymuşsanız bir problem yok ama arkadaşlıklar, dostluklar kolay bulunmuyor biraz daha sakince düşünün bence bu konuyu.
Peki arkadaşlıkları dostlukları gerçeklerle sahteleri ayıran nedir? Böyle olaylarda herkes süzgeçten geçer mi gerçekten, yoksa bir şekilde yoluna girer mi. Benim üzüldüğüm o galiba. Bundan sonra böyle mi devam edecek, kendilerini çekecekler mi:110:

Dostluklarda onemli olan her zaman görüşmek değildir arada sırada da olsa gorustugunde hâlâ aynı samimiyeti yakalamaktir. Ben arkadaşlarımla senede 6-7 kere gorusurum ama sanki dün gibidir. Tavır yok sıcaklık var. Herkesin işi gücü var.

Hassasım galiba farkındayım. Ama doğum günümü unutanlar arkadaşlarım değil, ablam dediğim teyzem ve 1-2 kişi daha oldu. Bilmiyorum üzüldüm çok:KK43: sadece orda olsaydım böyle olmazdı sanki.
Evlenince bir garip oldu ilişkilerim. Bilmiyorum ki, whatsapp grubunda bile yazışmıyorlar artık. Hiç susmayan bir arkadaş grubum vardı. Hassas ve anlayışlı olmaya çalışıyorlar galiba. Halbuki uzakta olduğum için desteklerine daha çok ihtiyacım vardı.

evlendiniz diye kendilerini neden sizden ceksinler ki?
bence alinganlik ve asiri hassasiyet gosteriyorsunuz.
whatsupp`da onlar yazmiyorsa siz yazin ne var ki?
ben 6 yildir ulke disinda gurbette yasiyorum ve sizin bahsettiginiz duygulara hic kapilmadim cunku dunyanin etrafimda donmedigini biliyorum.

valla canim sen baska sehir'e gelin gitmissin... ben ise baska ülkeye buna ne dersin peki?
arkadaslarim, annem babam hepsi hollanda da. ben ise türkiyenin dogu tarafinda.

ben de aynı durumdayım hemen hemen. (master+formasyon+özel dersler ) üçgeninin haftamin 7 gününü doldurduğu, aktif sosyal yaşamlı nişanlılık döneminden sonra; bilmediğim bir şehre evlendim.
balayından döndükten sonra en yakın olan kız arkadaslarimı aradım belki onlar aramaya çekinirler diye başlangıcı yaptım. aramaya devam edenler de oldu aramayı kesenler de.
ben ararsam hala iyi konuşurlar hiçbir şey yokmuş gibi. hatta sitem ederim bazen hep ben arıyorum diye; ama anlıyorum seni de insan arada bir hali sorulsun istiyor, düşünüldüğünü bilmek istiyor. doğum yaptığımda bile bir aramayı birak mesaji haftalar sonra atan hatta hiç atmayan arkadaşlarım yani eski arkadaşlarim oldu maalesef. ama hemen her gün gorusmeye devam ettigim arkadaslarim da var. aslında ki gerçek arkadaş anlamiş oluyoruz.
ama daha 3 aylık evlisin zamanla oturur her şey.

Peki arkadaşlıkları dostlukları gerçeklerle sahteleri ayıran nedir? Böyle olaylarda herkes süzgeçten geçer mi gerçekten, yoksa bir şekilde yoluna girer mi. Benim üzüldüğüm o galiba. Bundan sonra böyle mi devam edecek, kendilerini çekecekler mi:110:

Belki de arkadaşlarınız evlendi arayıp sormaz oldu diye düşünüyorlardır. Bir adım atın emin olun hiç kaybınız olmaz kazancınız çok olur.

kııız benim doğum günümü annem kız kardeşim dışında kimse kutlamadı, hatırlamadı bile kimse, eşim bile :KK42:
ben napayım nerelere gideyim :KK53: facebokum da yok, ben de bu şekilde öğrendim kimsenin aklında tutmadığını.. ya da akılda tutulacak onca şeyin arasında böyle şeylerin önemsiz kaldığını...
amaaa bi haftalık bebeğim vardı kollarımda o bana en güzel doğum günü hediyesiydi :KK68:

gittiğin yere de, ayrıldığın yere de, ardında bıraktıklarının yokluğuna da, herşeye ama herşeye alışıyo insan..
rabbim dert vermesin, sağlık sorunu, evde huzursuzluk vermesin gerisi eşinle sevgi doluyken emin ol hallolur..
son olarak gel bi sarılayım sana, iiçimden geldi :KK19:

kııız benim doğum günümü annem kız kardeşim dışında kimse kutlamadı, hatırlamadı bile kimse, eşim bile :KK42:
ben napayım nerelere gideyim :KK53: facebokum da yok, ben de bu şekilde öğrendim kimsenin aklında tutmadığını.. ya da akılda tutulacak onca şeyin arasında böyle şeylerin önemsiz kaldığını...
amaaa bi haftalık bebeğim vardı kollarımda o bana en güzel doğum günü hediyesiydi :KK68:

gittiğin yere de, ayrıldığın yere de, ardında bıraktıklarının yokluğuna da, herşeye ama herşeye alışıyo insan..
rabbim dert vermesin, sağlık sorunu, evde huzursuzluk vermesin gerisi eşinle sevgi doluyken emin ol hallolur..
son olarak gel bi sarılayım sana, iiçimden geldi :KK19:
ne güzel yazmışsınız ya içimi ısıttınız:oops: maşallah. doğru diyorsunuz. o kadar şükrediyorum kii yuvamda huzur var. ya sevdiğim insan değişseydi evlendikten sonra, ya pişman olsaydım. burda neler okuyoruz. :KK43: Allahım size de bebişinizle eşinizle sağlıklı musmutlu günler göstersin:KK68::KK4:

ben de aynı durumdayım hemen hemen. (master+formasyon+özel dersler ) üçgeninin haftamin 7 gününü doldurduğu, aktif sosyal yaşamlı nişanlılık döneminden sonra; bilmediğim bir şehre evlendim.
balayından döndükten sonra en yakın olan kız arkadaslarimı aradım belki onlar aramaya çekinirler diye başlangıcı yaptım. aramaya devam edenler de oldu aramayı kesenler de.
ben ararsam hala iyi konuşurlar hiçbir şey yokmuş gibi. hatta sitem ederim bazen hep ben arıyorum diye; ama anlıyorum seni de insan arada bir hali sorulsun istiyor, düşünüldüğünü bilmek istiyor. doğum yaptığımda bile bir aramayı birak mesaji haftalar sonra atan hatta hiç atmayan arkadaşlarım yani eski arkadaşlarim oldu maalesef. ama hemen her gün gorusmeye devam ettigim arkadaslarim da var. aslında ki gerçek arkadaş anlamiş oluyoruz.
ama daha 3 aylık evlisin zamanla oturur her şey.
beni çok iyi anlamışsınız:KK54: arada melankoli geliyor yukarda da yazıldığı gibi, insan bekliyor demek ki. ama ben adım atmadım galiba şimdi farkediyorum da. artık evlisin vs çekiniyoruz da dediler ama 1-2 olur mu canım demekten ileri gitmemiştim. teşekkür ederim yazınız için:KK68:

ne güzel yazmışsınız ya içimi ısıttınız:oops: maşallah. doğru diyorsunuz. o kadar şükrediyorum kii yuvamda huzur var. ya sevdiğim insan değişseydi evlendikten sonra, ya pişman olsaydım. burda neler okuyoruz. :KK43: Allahım size de bebişinizle eşinizle sağlıklı musmutlu günler göstersin:KK68::KK4:
amin Allah razı olsun kuzum, aynen öyle şükredecek o kadar çok şeye sahibiz ki.. Rabbim dermansız dert vermesin..
ya da uçak kazası vermesin o fena :KK53:

Back
X