Sevgili Hatunlar Derin Uyku Haram Oldu. :(

micu

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2017
314
516
18
Sevgili KK hatunlarım. Neredeyse 1 ay olacak deprem furyasına kapılalı. 6,7 diye söylenen.Yer altından gelen bir sesin hemen ardından inanılmaz bir sallanmayla uyuyanları uykusundan uyandıran bir deprem yaşadık ve hızlıca bitmedi. Senelerdir düzenli olarak deprem olur zaten alışkınınız. Ama uğultu o yeraltında ki ses inanılmaz bir şeydi. Şöyle söyleyeyim bende uyandırdığı izlenim ( binalar yıkılarak geliyor galiba hissi) ilk 5-6 saniye idrak sonra ki süreç zaten galiba ölüyoruz oldu. Neyse o depremden sonra artçılar devam eder dediler. Günde en az 4 deprem oluyordu. Alıştık. Dünden beri neredeyse 20*25 depremi hissettim. Ki yüzlercesi oluyor. Dün 4 tanesini net hissettim kapı filan hemen sallanıyor. Tam uyuduk sabah 5:43 bir ses bir sallama tüm mahalle yine ayakta. Sabah 5'43ten bu yana 88 tane deprem olmuş. Konuyu yazarken de oldu galiba. Bi sallandım. Bunların 10 tanesi hissedilen yani 3 ve üstü depremler. 5:43'te ki de 4,8 idi. Şimdi dururken mesela deprem olmuş hissi oluyor sürekli. Ki konuyu yazarken de sürekli deprem oluyormuş gibi hissediyorum. 2 kere hissettim. Ki 8 ağustostan bu yana yani 5 gün içinde 2000 deprem olmuş. Uyuyorum bi deprem hissiyle sarsılıyorum. Uyanıyorum artık hiçbir şeye emin olamıyorum. Sürekli bi deprem hissi. Çok korkmam ama yakınlarım, arkadaşlar genel olarak korkuyorlar. Bende de sürekli bir uyku halinden deprem oluyor gibi uyandırma durumu ve artık her kapı gıcırtısına deprem gözüyle bakmak gibi bir durum oluşturdu. Ne yapılabilir bilmiyorum. Sadece paylaşmak istedim.

Bende de oluyordu geçen güne kadar,
Koltuk sürekli sallanıyor hissi vs.
Depremler geçmeden ,bitmiyor.
Uzmanlar yardımcı olur mu bilmiyorum,sanmıyorum.
Allah yardımcımız olsun.

Depremler geçince geçer anca.Bana da oluyordu geçen ayvacik merkezli depremlerde merkez de bizim orasiydi.Artik oturdugum koltukta biri ayağını sallasin deprem diyorduk.Geçince o psikoloji de geçti.Allah beterinden korusun Insallah.

Depremden çok korkarım. Van depreminden o kadar etkilenmiştim ki 2-3 hafta rüyama girmişti. Vanda yaşamıyorum bu arada. İmkanım olsa geniş bir arazi üzerinde prefabrik yerde yaşamak isterdim

Muğla civarından bahsediyorsunuz sanırım
İstanbuldayım hep gözüm avizelerde yıllardır aynı sallantı hissi
Gerçekten deprem olduğunda da sanki evim kağıttan gibi geliyor yürümeye korkuyorum

Ya Kocaeli depremini yaşayanlar olarak çok iyi anlıyorum sizi, çok zor bir şey. Öyle gece deprem olunca ben bir daha uyuyamıyorum, akılda hep plan oluyor. Deprem olursa şöyle yaparım, kızımı alırım, kapıya geçerim habire kurup duruyorum.

Ama depremlerin az az olması fayın yerine yavaş yavaş oturması demek belki de. Bazı uzmanlar öyle diyor. Yani şiddetli bir deprem yerine az az sık sık olunca etkisi azalıyor. Bir süre sonra da biter Allah'ın izniyle.

Allah büyük, Rabbim kimseyi felaketle, afetle sınamasın, herşeyin hayırlısını versin...

Dün izmir de sallandı uyuyordum uyanmadım bile

Mesela bu konudan sonra 2 kere daha sallandık. Diyorum ya ilk zamanlar hiç umursamıyordum. Şimdi baya hissediyorum.

Ayni durumdayiz
Sabahki depremde bebegimi emziriyordum
Kapiya baktim kossam mi hazir brbrk kucagimdayken dedim sonra yere mi yatsam dedim , dedim de dedim en sonunda hicbise yapamadan bitti zaten
Biz ailecek iyi degiliz , ruh sagligimizi kaybettik resmen , bi arkadasim psikologa gitmeye basladi
Bitsin artik istiyorum , surekli korkuyla yasamak korkunc birsey
Bide yer degistirdi deprem karaya sicradi , son iki gundur olanlar milas tarafinda

Ben de bilemiyorum nasil kurtulacagiz bu ruh halinden ama kotuyum..

Aynen öyle iyice bi panik durumu yaşandı. Kuzenim İzmir de deprem olduğu zaman baya etkilenmişti. Panik atak vardı. Kız buraya geldi kafayı yiyor resmen. Sürekli sürekli 2 gündür de inanılmaz hissediliyor. Mesela bu mesajı cevaplarken de bi tane oldu. Kapı filan sallandı. Artık o kadar tuhaf ki. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.

17 Agustos'da tam da bunu yasadik ve en az 1 yil surdu. Tam bitti derken yeniden kendimizi disarida bulduk. O senenin kisini evimiz saglam oldugu halde cadirda gecirdik sirf kabussuz uyuyabilelim diye.

Allah bir daha boyle seyler yasatmasin kimseye. Zarar bile gormeseniz psikolojisi cokuyor insanin.

Ulkenin gercegi maalesef. Bir yere kadar tedbir alabilirsiniz. Bunun icin verilen kurslar vardi. Insan bilinclenince ve bilincli davraninca rahatlamaya basliyor. Onlemlerinizi alin ve panik yapmayin deprem aninda o yeterli

Dünden beri var.Sabaha karşı da oldu hatta.Ben de yalnız kalıyorum şuan.Sıçrayarak uyanıyorum.Alışamadım hala.Bu kadar çok hissetmemiştim hiç.Çok ard arda oluyor.Allah hepimizi korusun inşallah.

Ben ki cok sogukkanli bir insanimdir acaip kotuyum normal insanlar nasil hissediyor tahmin bile edemiyorum
En kotusu o an ne yapacagini bilememek , hani bi anda acaba artci mi yrni mi bitecek mi devam edecek mi sorulari aklina ususuyor insanin
Inanilmaz sinir bozucu topluca siyirdik kafayi
Bitse de kurtulsak

Ulkenin gercegi maalesef. Bir yere kadar tedbir alabilirsiniz. Bunun icin verilen kurslar vardi. Insan bilinclenince ve bilincli davraninca rahatlamaya basliyor. Onlemlerinizi alin ve panik yapmayin deprem aninda o yeterli
Ben 99 dan sonra egitim aldim , ne yapmam gerektigi cok iyi bilmeme ragmen o anda olmuyor iste yapamiyorum donup kaliyorum
Sanirim minik bebegimin olmasi bu kadar etkiliyor beni , kucagimda bebekle dona kaliyorum , onu birakip tuvalete bile gidemez oldum ya o anda deprem olursa ev yikilirsa onun ustune bisey duserse vs diye
Hic saglikli dusunemiyoruz maalesef

6,8 e dalyanda yakalandık. Dedim bu sefer yıkılıyor. Dahan önce izmir,çanakkale,istanbulda çok depreme yakalandım ama hiçbiri bana bodrum daki korkuyu vermedi. Kelime-i şahadet getirdim. Gidiyorum artık dedim.
Allah bir daha yaşatmasın.
Daha yeni yeni kendime geldim. Şimdi bile ufacık biley olsun. Önce avizeye sonra rasathaneye bakıyorum.

micu ,
Bodrum'a çok yakınım, 21 Temmuz'dan bu yana bu sabah olan depremde dahil tüm depremleri hissediyoruz, sürekli bir tetik hali var bizim evde de, ki yıldönümü yaklaşmak üzere olan 17 Ağustos depremini de yaşadık, az çok bilinçlendik, biz tedirgin olmuyoruz ama kızım çok etkilendi, sırf o rahat bir uyku uyusun diye sabahlara kadar nöbet tutuyorum desem yalan olmaz, maalesef deprem gerçeğiyle yaşamak zorundayız, ülkemizin dört bir yanı fay hatlarıyla dolu ve her yerde deprem olma olasılığı mevcut, 1 aya yakın süredir artçılar hariç, birbirinden bağımsız olan depremler olması belki de en azından bu bölge için iyi birşey, faylar yavaş yavaş kırılarak stresini atıyor, bu böyle bir süre daha devam edecek gibi görünüyor, tüm ülke ve şehirler için dileyelim de daha beteri olmasın, herkes evinde güvenle ve huzurla uyusun.

Hepimize geçmiş olsun.

Çok zor bir durum dünyanın en korkak insanı olarak size dua ediyorum .Allah yardımcınız olsun
Mune hanımında dediği gibi,bu aslında sizin adınıza iyide bir durum.
Parçalanarak yok olacak tamamen,biraz daha sabır.
Büyük depremlerden korkup endişeye kapılmayın İnşaALLAH büyük depremi atlattınız .Küçüklerde bitecek.

Aslında soğukkanlı olmaya çalışıyorum. Fakat bu 2 gündür bi tuhaf. Çok teşekkür ederim hepinize.
Tam diyorum sakinim. Korkmuyorum aslında. Tam deprem olduğu an böyle kulaklarımın içini ateş basar oldu. Çünkü süresi bi garip. İlkinde bitiyor gibi olup devamında salladığı için sanırım bu korku. Artık yıpratmaya başladı. 1 ay'a kalmaz gitmek zorundayım burdan ama. İnsanın aklına bir sürü şey geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…