Dün izmir de sallandı uyuyordum uyanmadım bileSevgili KK hatunlarım. Neredeyse 1 ay olacak deprem furyasına kapılalı. 6,7 diye söylenen.Yer altından gelen bir sesin hemen ardından inanılmaz bir sallanmayla uyuyanları uykusundan uyandıran bir deprem yaşadık ve hızlıca bitmedi. Senelerdir düzenli olarak deprem olur zaten alışkınınız. Ama uğultu o yeraltında ki ses inanılmaz bir şeydi. Şöyle söyleyeyim bende uyandırdığı izlenim ( binalar yıkılarak geliyor galiba hissi) ilk 5-6 saniye idrak sonra ki süreç zaten galiba ölüyoruz oldu. Neyse o depremden sonra artçılar devam eder dediler. Günde en az 4 deprem oluyordu. Alıştık. Dünden beri neredeyse 20*25 depremi hissettim. Ki yüzlercesi oluyor. Dün 4 tanesini net hissettim kapı filan hemen sallanıyor. Tam uyuduk sabah 5:43 bir ses bir sallama tüm mahalle yine ayakta. Sabah 5'43ten bu yana 88 tane deprem olmuş. Konuyu yazarken de oldu galiba. Bi sallandım. Bunların 10 tanesi hissedilen yani 3 ve üstü depremler. 5:43'te ki de 4,8 idi. Şimdi dururken mesela deprem olmuş hissi oluyor sürekli. Ki konuyu yazarken de sürekli deprem oluyormuş gibi hissediyorum. 2 kere hissettim. Ki 8 ağustostan bu yana yani 5 gün içinde 2000 deprem olmuş. Uyuyorum bi deprem hissiyle sarsılıyorum. Uyanıyorum artık hiçbir şeye emin olamıyorum. Sürekli bi deprem hissi. Çok korkmam ama yakınlarım, arkadaşlar genel olarak korkuyorlar. Bende de sürekli bir uyku halinden deprem oluyor gibi uyandırma durumu ve artık her kapı gıcırtısına deprem gözüyle bakmak gibi bir durum oluşturdu. Ne yapılabilir bilmiyorum. Sadece paylaşmak istedim.
Ayni durumdayiz
Sabahki depremde bebegimi emziriyordum
Kapiya baktim kossam mi hazir brbrk kucagimdayken dedim sonra yere mi yatsam dedim , dedim de dedim en sonunda hicbise yapamadan bitti zaten
Biz ailecek iyi degiliz , ruh sagligimizi kaybettik resmen , bi arkadasim psikologa gitmeye basladi
Bitsin artik istiyorum , surekli korkuyla yasamak korkunc birsey
Bide yer degistirdi deprem karaya sicradi , son iki gundur olanlar milas tarafinda
Ben de bilemiyorum nasil kurtulacagiz bu ruh halinden ama kotuyum..
Ben ki cok sogukkanli bir insanimdir acaip kotuyum normal insanlar nasil hissediyor tahmin bile edemiyorumAynen öyle iyice bi panik durumu yaşandı. Kuzenim İzmir de deprem olduğu zaman baya etkilenmişti. Panik atak vardı. Kız buraya geldi kafayı yiyor resmen. Sürekli sürekli 2 gündür de inanılmaz hissediliyor. Mesela bu mesajı cevaplarken de bi tane oldu. Kapı filan sallandı. Artık o kadar tuhaf ki. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.
Ben 99 dan sonra egitim aldim , ne yapmam gerektigi cok iyi bilmeme ragmen o anda olmuyor iste yapamiyorum donup kaliyorumUlkenin gercegi maalesef. Bir yere kadar tedbir alabilirsiniz. Bunun icin verilen kurslar vardi. Insan bilinclenince ve bilincli davraninca rahatlamaya basliyor. Onlemlerinizi alin ve panik yapmayin deprem aninda o yeterli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?