Sevgili kayınvalidem, bunu kasıtlı yapıyor olabilir mi?

Benimki de sofrada çocuğu akrabası olduğu zaman etsiz köfte siz yemek yapmaz bana indir kaldır tarhana çorbası ıspanak yediririllaki seni de önemsiyor ama oğlu kadar değil tabii ki önemsemesi de gerekmiyor sen zaten önemlisin kendi annen ailen için kocan için.
Kesinlikle öyle ama peki böyle iki yüzlü davranmasını nereye koyacağım. Ama Allah in hakkı 3tür. 2 kez yaptı bunu. 3. Kez tek başıma gidicem ve o son şansı olacak. Bi daha da tek başıma ziyaretine gitmem. O beni kıçımsamıyosa ben de onu kıçımsamam çokta tın 🙂

Kesinlikle öyle ama peki böyle iki yüzlü davranmasını nereye koyacağım. Ama Allah in hakkı 3tür. 2 kez yaptı bunu. 3. Kez tek başıma gidicem ve o son şansı olacak. Bi daha da tek başıma ziyaretine gitmem. O beni kıçımsamıyosa ben de onu kıçımsamam çokta tın 🙂
Çok önemseme değiştiremezsin o yaştan sonra .. gördüğün zamanlarda otur git yanina ne yaparsa yapsın o onun ayıbı sana gelirse İkramini daha güzel yaparsın kendisini utandırırsın belki utanır En azından sürekli mi öyle yapıyor yoksa sadece o gün için geçerli miydi o davranışı

Geline hizmet etmem gibi birşeydir belki.
Siz sorun kahve yapayım mı diye .
Aklından ne geciyo hiç bilmiyorum ama iki yüzlü davrandığı kesin. Ben oraya bişey yiyip içmek için gitmiyorum. İkram ev sahibinin teveccühüdür, nezaketen bi sorması gerekir. Kişinin kim olduğu önemli olmamalı gelinmiş oymuş buymuş. Ya da ben yanlış öğrendim evimize her gelene ikram da bulunmak zorda da olmayabilir miyiz acaba 🙄

Bana beklemeniz garip geldi asıl hadi bi kahve yapayım da içelim demesini bekleseniz bi nebze ama sizin beklediğiniz şey kızım bi kahve yap içelim demesi. Madem her türlü kahveyi siz yapıyorsunuz siz teklif edebilirsiniz anne kahve yapayım diye ne var ki bunda? Aranız iyiymiş madem siz teklif edebilirsiniz eğer çekiniyorsanız da atmaya çalışın bunu üstünüzden. Mesele kahve meselesi değil ama eve gelen insanı 2 saat hiçbir şey yedirip içirmeden göndermek hoş değil bence. Eğer bu yönde bir isteğiniz olursa tavsiyem sizin teklif etmeniz.

Aklından ne geciyo hiç bilmiyorum ama iki yüzlü davrandığı kesin. Ben oraya bişey yiyip içmek için gitmiyorum. İkram ev sahibinin teveccühüdür, nezaketen bi sorması gerekir. Kişinin kim olduğu önemli olmamalı gelinmiş oymuş buymuş. Ya da ben yanlış öğrendim evimize her gelene ikram da bulunmak zorda da olmayabilir miyiz acaba 🙄
Herkesin görgüsü aynı olacak niye bir şey yok senin ailenden aldığın görgüyle onunki çok farklı bence genelde gelin kaynana anlaşamazliklari bundan çıkıyor b nce

Çok önemseme değiştiremezsin o yaştan sonra .. gördüğün zamanlarda otur git yanina ne yaparsa yapsın o onun ayıbı sana gelirse İkramini daha güzel yaparsın kendisini utandırırsın belki utanır En azından sürekli mi öyle yapıyor yoksa sadece o gün için geçerli miydi o davranışı
Ben 6 yıllık evliyim yeni gelin değilim. 5 yı aynı evi paylaştık. Babası vefat edince annesiyle yaşamaya devam etti kendi tercihi. Son 1 yıldır.

Bana beklemeniz garip geldi asıl hadi bi kahve yapayım da içelim demesini bekleseniz bi nebze ama sizin beklediğiniz şey kızım bi kahve yap içelim demesi. Madem her türlü kahveyi siz yapıyorsunuz siz teklif edebilirsiniz anne kahve yapayım diye ne var ki bunda? Aranız iyiymiş madem siz teklif edebilirsiniz eğer çekiniyorsanız da atmaya çalışın bunu üstünüzden. Mesele kahve meselesi değil ama eve gelen insanı 2 saat hiçbir şey yedirip içirmeden göndermek hoş değil bence. Eğer bu yönde bir isteğiniz olursa tavsiyem sizin teklif etmeniz.

Bazen insan kendini yuzsüz gibi hissediyor eminim öyle davranan kendini misafir gibi hissettiriyor dur yaşadığım için biliyorum uzaktan başka türlü görünebilir

Çokta takma boşver .Biz ailecek gidip gene hürmet görmüyoruz .Artık annem yiyeceğini götür onlarda yesin dedi😂🤣

o demıyorsa siz deseydinz keske..
ya da ben rahatım :D gecen gun nişanlmn evine gittim .. n,şanşm hadi gel yemek yıyelim dedi annesi de bizimle oturdu yedik fln annesinn yemeği bitmişti. tabagı oğluna uzattı yemek koy der gbi .. elinden aldım tabagı benkalktım ben koydum yemegını :D bazen böyle olmak gerekıyor..

Yukarıda da yazmıştım kimsenin mutfağına girişemiyorum yapamıyorum sanki yemeye içmeye gidiyormuşum hissi yaratmamasi açısından. Ki bişeyler yemeye içmeye gitmiyorum zaten. Benim beklentim minik bi nezaket göstergesi.

ya da ben rahatım :KK70: gecen gun nişanlmn evine gittim .. n,şanşm hadi gel yemek yıyelim dedi annesi de bizimle oturdu yedik fln annesinn yemeği bitmişti. tabagı oğluna uzattı yemek koy der gbi .. elinden aldım tabagı benkalktım ben koydum yemegını :KK70: bazen böyle olmak gerekıyor..
Aynı şey mi? Teşekkürler

Yukarıda da yazmıştım kimsenin mutfağına girişemiyorum yapamıyorum sanki yemeye içmeye gidiyormuşum hissi yaratmamasi açısından. Ki bişeyler yemeye içmeye gitmiyorum zaten. Benim beklentim minik bi nezaket göstergesi.

Takıldığım nokta şurası sizin beklentiniz kızım bir kahve yapta içelim denmesi. Zaten her türlü kahveyi siz yapıyormuşsunuz yani kayınvalide kızım sana kahve yapayım içelim demiyormuş. Demek ki mutfağa girişebiliyormuşsunuz. İsteğinizi anlıyorum ama insanlar değişmezler hele ki belli bir yaştan sonra rahatsız olduğunuz duruma siz kendinizce çözüm bulmak durumundasınız. Artık orası kimse değil kayınvalidenizin evi eğer kayınvalideniz size hadi kızım kahve yap diyebiliyorsa rahatlıkla sizde hadi anne kahve yapayım diyebilmelisiniz

Aynı şey mi? Teşekkürler
evet aynı sey.. rahat olmanz lazım.. belki de kadın ondan öyle davranyor.. el gibi hareket ettiğinzden.. siz bir girişken olsnz kadınn hoşuna gidecek.. aynı sey halamn da basına geldi kaç yıllık evli oğlu 2 tane kocaman torunları var halamn bi gun halamn evinde mevlut oldu gittik gelini gitti yatak odasndan basıma tulbent verdi. halamda gelinine döndü aferin kızım dedi sorma böyle olun hep dedi ...

ya da ben rahatım :KK70: gecen gun nişanlmn evine gittim .. n,şanşm hadi gel yemek yıyelim dedi annesi de bizimle oturdu yedik fln annesinn yemeği bitmişti. tabagı oğluna uzattı yemek koy der gbi .. elinden aldım tabagı benkalktım ben koydum yemegını :KK70: bazen böyle olmak gerekıyor..
Yok kv niz çok akıllı .Oğlum sana uzattım gelin sen hizmet edeceksin demiş .
Bidaha görmezden gelin ikinciye kendi kalkar oğluna da uzatmaz.😂

Yok kv niz çok akıllı .Oğlum sana uzattım gelin sen hizmet edeceksin demiş .
Bidaha görmezden gelin ikinciye kendi kalkar oğluna da uzatmaz.😂
bunu bana sıksık yapamaz yada yaptıramaz zaten o yönden sıkıntı yok.. uzak olacagız çünkü ;)
evime geldikçe hizmetimi yaparım ;)

Valideniz gelinim hala bizi benimsemedi
Yabancı gb duruyor
Yada misafir gb çekingen davranıyor diye düşünüyorsa

Ogluna falan degil size de yapıyor.
Siz ayıracak olsa bir bahane bulur oglunu tek davet eder
Yedirir gönderir
Bence

Herkes onceligi kendi cocuguna veriyor da ondan. Gelinler damatlar yanci olabiliyor sadece ;) bence bir sorun yok.

Back
X