Sevgili kk üyeleri okursa çok mutlu olurum bir derdim var

g7ul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
335
221
103
30
Selaymun aleykum oncelikle sevgili kk uyeleri buraya bir kac tane konu açmışımdır ama yine acma ihtiyaci duydum okuyan okumayan yorum yapan yapmayan yinede herkese simdiden tesekkurlerimi sunuyorum sıkıntıma gelince ben istemedigim bir bölüm lisede ve ıstemedigim bir bolum okudum unide sormayin hepsi cahillikti iste herkes okudun ne oldun bilmem ne soranlarla dolu kendimi cok işe yaramaz cok kötü hissediyorum ailemin emeklernn bosa gittigini dusunuyorum cok cekingen ve duygusal bir insanim ayrica bu aralar yazdan beridir depresyon tedavisi görüyorum iliski durumlari deseniz hicbiri adam akilli cikmadi beni hic seven olmadi dogru dürüst bazen diyorum sen mi dürüst degilsin acaba kimseye bir zararim yoktur kendimden baska yasim 23 ve bu ruh halimden kurtulmak istiyorum bir ise basliycam tam diyorum ozguvenim sıfır bu kendimden kaynakli artik yasamaya dair umidim kalmadi ne arkadsim var ne sirdasim nede baska bsy bu hayatta yapayanlizim cok caresiz hissedyrm kendimi ölmek istedgm bile cok oldu günler bna azap gibi geciyor ne yapabilirim bu durumdan nsl kurtulurim yanitlayan cvp veren herkesten Allah razi olsun tesekkur ederim.

herkes okuduğu bölum uzerine calismiyordur sanirim baslangic olarak yapabilecegin ve insanlarla direk muhattap olabilecegin bir is bulursan hem sosyallesmis olursun hemde zamanla ozguvenini kazanmis olursun

Kamu yonetimi disardan bitirdim normalde turizm mezunuyum

günlerini boş geçirme biran önce bir iş bul hata yapmadan iş öğrenilmiyor ama hayatı artık bir ucundan yakala geriden bakıp onun sana gelmesini beklersen gelmeyecek haberin olsun.
bir hobi kursuna gidebilirsin , işe de başlarsan zaten çevren de yeni insanlar olacak acele etmede yeni bir cevre oluşturabilirsin ümitsizliğe düşecek bir sorunun yok ki.
Doğru kişi işine gelince belkide henüz karşına çıkması için doğru zaman değildir acele etme.

Cok haklisiniz degerli yorumunuz icin tesekkur ederim

Mezun oldugu bransta calismayanlar da var. Onemli olan sevdigin isi yapmak. Ne is yapmak istiyorsun? Yasin genc. Ikinci kez universite okuyabilirsin. Sinavsiz ikinci universite hakkin var ama belirli bolumlerde. Onlarda da sevdigin bolum yok ise yeniden sinava gir. Anxak once su ozguven meselesini cozmen lazim. Kendi degerini unutmussun. Sana deger katan seyler mezun oldugun bolum degil, sensin. Kendini yeniden sevmeyi ogren.

Evde oturma, maaşa bakmadan güzel bi iş bul en azından çevren genişler.

Mezun oldugu bransta calismayanlar da var. Onemli olan sevdigin isi yapmak. Ne is yapmak istiyorsun? Yasin genc. Ikinci kez universite okuyabilirsin. Sinavsiz ikinci universite hakkin var ama belirli bolumlerde. Onlarda da sevdigin bolum yok ise yeniden sinava gir. Anxak once su ozguven meselesini cozmen lazim. Kendi degerini unutmussun. Sana deger katan seyler mezun oldugun bolum degil, sensin. Kendini yeniden sevmeyi ogren.
Cok tesekkur ederim evet galiba kendi degerimi unuttum

Ben seni çok iyi anlayabiliyorum çünkü ben de senin gibiydim başta ben de dedim ki kendi kendime en iyisi bir yerden başlamak gerekir Zor olmayan kolayca yapacağım bir işe başladım Tamam başta istemedim ama sonra düşündüm belki bundan sonrası daha iyi olacak dedim ve ilk İşe başladığım zaman çok zorlandım ama ne oldu biliyor musun kendime güvenim geldi ve ondan sonra bilmediğim bir sürü iyi huylarım ortaya çıktı emin ol insanoğlu bir süre sonra diyor ki ben neymişim vay be diyor... O çalışma ortamında kendini daha iyi hissediyorsun sonra zaten gerisi doğal olarak geliyor... O süre içinde kendine seni anlayacak dinleyecek insanlarla karşılaşıyorsun... Yeter ki bir yerlerden başla unutma ki hayat bazen çok güzel sürprizlerle dolu...

Ben seni çok iyi anlayabiliyorum çünkü ben de senin gibiydim başta ben de dedim ki kendi kendime en iyisi bir yerden başlamak gerekir Zor olmayan kolayca yapacağım bir işe başladım Tamam başta istemedim ama sonra düşündüm belki bundan sonrası daha iyi olacak dedim ve ilk İşe başladığım zaman çok zorlandım ama ne oldu biliyor musun kendime güvenim geldi ve ondan sonra bilmediğim bir sürü iyi huylarım ortaya çıktı emin ol insanoğlu bir süre sonra diyor ki ben neymişim vay be diyor... O çalışma ortamında kendini daha iyi hissediyorsun sonra zaten gerisi doğal olarak geliyor... O süre içinde kendine seni anlayacak dinleyecek insanlarla karşılaşıyorsun... Yeter ki bir yerlerden başla unutma ki hayat bazen çok güzel sürprizlerle dolu...
Keske bende o güce sahip olabilsem sizin adiniza cok sevindim ama

Çok iyi bölümlerden mezun olup okuduğu alanda çalışmayan bir sürü insan olduğu gibi, geçerli mesleklere sahip ama işini yaparken mutsuz olan da bir dolu insan var. Meslek seçimi yaparken umduğun hayal ettiğin şeyi çalışma hayatında bir çok kimse bulamıyor İnan. Daha yaşın çok küçük hayatının baharındasın ne iyi bir iş bulma ne de eş seçimi için geç kalmış değilsin. Vakti gelince hepsi olur, umutsuzluğa kapılma.

Çok iyi bölümlerden mezun olup okuduğu alanda çalışmayan bir sürü insan olduğu gibi, geçerli mesleklere sahip ama işini yaparken mutsuz olan da bir dolu insan var. Meslek seçimi yaparken umduğun hayal ettiğin şeyi çalışma hayatında bir çok kimse bulamıyor İnan. Daha yaşın çok küçük hayatının baharındasın ne iyi bir iş bulma ne de eş seçimi için geç kalmış değilsin. Vakti gelince hepsi olur, umutsuzluğa kapılma.
Cok tesekkur ederim sanki herseye geç kalmis gibi hissediyorum niyeyse

Disardan kamu yonetimi ve onlisans turizm mezunuyum
Sen bunlardan birini lisansa falan yükseltsen iyi olur aslında. Sonra belki yüksek lisans yapıp akademisyen olabilirsin böyle bir ilgin varsa. Ben turizm lisans bölümünden mezun oluyorum yazın inşallah yurt dışına gideceğim staj için, fırsatlar hep geliyor ama yakalamayı bilmek lazım.

Bence siz iyi kötü bir işe girin. Çalışmak insana çok iyi geliyor. Bir yerden başlayın sonra gerisi gelir. Şu an öyle bir durumdayız ki herkes üniversite okuyor ama her şey okumak değil ve ya iyi bir işte çalışmak için illa okumak gerekmiyor.

Anladığım kadarıyla siz okudugunuz bolumu begenmiyorsunuz ama bolumunuzle ilgili bir alanda çalışmak zorunda değilsiniz. Bir de Marmara bolgesinde falan yaşıyorsanız bu bölgede is imkani daha çok oluyor.

Back
X