- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
- Konu Sahibi prettywitch
-
lucky sevgililer arasında lafı olmamalı bence bunun. Diğer konuyu bilmiyorum ama ben faturamı öde desem geri vermem parayı elden. Ama bi yemek ısmarlarım. Aynı şekilde karşıdan da öyle beklerim. Hatta bir şeyler yemeğe oturduğumuzda buranın hesabını sen öde faturana say derim açık açık ya. Ayrıca tatilde de ödetsin canı sağ olsun güzel vakit geçirsin de :)
ne güzel inşallah gönlüne göre bir ilşki yasarsın:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
djhjrfhjkfhıfrhıfıorrrrrrııhh3rghhgh3rghhrg
sevgiler canım
Bence olmali. Yemek hesabinda alman usulu yapalim demek degildir bu. Kisi kendi kisisel harcamalarini kiz olsun, erkek olsun sevgilisine odetmemeli. Odettigi taktirde borcunu geri vermeli. Vermiyorsa bir daha ayni sekilde istememeli. Beyimiz tatil yapacak diye ben kendimden odun ver(e)mem.
Sevgili konu sahini benzer konuya atifta bulunup iliskilerde herhangi bir tarafin borc istemesinden ya da maddi anlamda kisisel harcamasini yaptirmasindan rahatsiz olan kiza hakarete varan yorumlar yapildi.
Benzer bir durum basiniza gelmesin dileginde bulunuldugu hatta konunun benzerligi anlasilamamis.
Konudan sapilmis ben de bahsedenlerden bir oldugum icin kendi adima kusura bakmayin diyeyim.
Bir kez daha yineleyeyim.
İster erkek ister kadin iliskilerde kisisel harcama ya da borcunu karsidan talep etmemeli.
Ortak harcamalar elbette birlikte yapilir, kisisel harcamalar ayri, telefon faturasinda oldugu gibi...
Buna sinir koymak kisinin kendi tercihi...
Buradan erkege para konusunda cimri davranilir erkegin parasi yenir anlami cikarmak enteresan.
Sirf sevgilisine borc vermiyor ya da sizin orneginizde oldugu gibi faturasini odemiyor diye laf soylemek, adamin parasinda gozu oldugunu iddia etmek, sevgiden suphe etmek mantiga uygun degil.
Mantiga uygun olmamasi bir yana burada fikir soranin kisiligine iliskisi ve tavri uzerinden laf sokmak hic hos degil.
Neyse ki sagduyulu yorumlar da gelmis, siz de yerinde davrandiginizi bir kez daha anlayip rahat etmissinizdir.
amin canım amin. üstüne basa basa belirtmemin sebebi, "senin hayatında kötü insanlar bulunmuş, kötü tecrübeler yaşamışsın ki böyle düşünüyorsun" demeye getirmenizdi esasında. ama ilgisi yok ;- ) hayat uzun, yüksek bir not ortalaması, iyi bir diploma, sağlam bir iş edinmek lazım ki elalemin avucuna bakmak zorunda kalmayayım, gururumdan ödün vermeyeyim. -rastgeleharflerlegülücükgelecekburaya-
Ya kızlar iyi diyosunuz hoş diyosunuz da şu an ciddi anlamda kendimi karaktersiz ve enayi hissettirdiniz bana. Çok mantıklı söyledikleriniz ama hiç benim tarzım değil. Tatile gitsin diye para vermiş insanım ben.
3 ay çıktığım bi oğlan vardı. 1 aylıkken tatile gitmişti. Hattı kesildi arkadaşından aradı beni annem bugün faturamı ödicek akşama arayabilirim bir daha ancak diye. Ben de sürpriz yapıp netten ödedim hemen faturasını. Döndüğünde bana pahada ağır bir hediyeyle gelmişti. Bir çift altın küpe. O ilişkiyi bitirmek için farklı sebeplerim vardı. ama fatura sayesinde gayet sevimli başlamıştı. Eşimle sevgiliyken zaten cüzdanımdan sormadan para bile alırdı artık. Bitene kadar yedirirdim ben paramı.
Ben yapim geregi birinden borc para isteyen biri degilim. Hani ac kalsam da buyuk konusmayayim istemem, hele ki bir erkekten. Ayni seyi karsimdakinden de beklerim. Yemek olayi tamamen ayri, hesabi da verebilirim ama kisisel harcamasina vermem. Ayagini yorganina gore uzatsin.
hahahhahaha nasıl da kurup yazmıssın kıyamam sana :))) kaç yasındasın....
üstüne basa basa blirteyim bende bari..kafasında bu kadar kuran beni nasıl kurmustur:)))
25 yasındayım İzmir'de hatırı sayılır magazalarımız var yani kimsenin eline avucuna bakmayacak kadar iyiyiz çok şükür canım...benım anlatmak istediğimi anlamamıssın zaten..konuyu maddıyata bağladığınız için açıklıyorum:))) bana yazma olur mu:)))))))
Ya kızlar iyi diyosunuz hoş diyosunuz da şu an ciddi anlamda kendimi karaktersiz ve enayi hissettirdiniz bana. Çok mantıklı söyledikleriniz ama hiç benim tarzım değil. Tatile gitsin diye para vermiş insanım ben.
3 ay çıktığım bi oğlan vardı. 1 aylıkken tatile gitmişti. Hattı kesildi arkadaşından aradı beni annem bugün faturamı ödicek akşama arayabilirim bir daha ancak diye. Ben de sürpriz yapıp netten ödedim hemen faturasını. Döndüğünde bana pahada ağır bir hediyeyle gelmişti. Bir çift altın küpe. O ilişkiyi bitirmek için farklı sebeplerim vardı. ama fatura sayesinde gayet sevimli başlamıştı. Eşimle sevgiliyken zaten cüzdanımdan sormadan para bile alırdı artık. Bitene kadar yedirirdim ben paramı.
haha yerim kiz seni :)) bende ayni senin gibiyimmm :)Ya kızlar iyi diyosunuz hoş diyosunuz da şu an ciddi anlamda kendimi karaktersiz ve enayi hissettirdiniz bana. Çok mantıklı söyledikleriniz ama hiç benim tarzım değil. Tatile gitsin diye para vermiş insanım ben.
Bu kotu bir sey degil ki sizin gonlunuzden kopmus, o istememis ki bunu sizden.
Kisisel harcamalar ayridan kasit su, adam size benim faturami ode dememeli.
Bu zorunluluk olmamali yani sizin icinizden gelebilir, bunda bir sey yok.
Ustelik buna degen bir sevgiliniz varmis, o da altta kalmak istememis zaten.
Bana gore ortak hesap olur, ortak harcamalar oradan yapilir, kisisel harcamalar ayridir.
Bunun disinda hediyelesilir, tek taraftan maddiyat beklentisi olmaz, bu benim fikrim.
En kisa soyle ozetlenebilir maddiyat zaten tatsiz bir konu, taraflar kullanildiklarini hissetmedikleri surece istedikleri kadar comert davranabilirler.
haha yerim kiz seni :)) bende ayni senin gibiyimmm :)
aynen oyle cok sukur benimde basima bisey gelmedi :) kesinlikle aynen devam edelim biz :)Para konusunda açık olduğum için hep iyi niyetli olduğum için başıma hiç kötü bir şey gelmedi. Hiç tiksineceğim bir durum yaşamadım yani. Neyse zararını görmedim hiç. Kimse bana kredi çektirrtip borcun altına falan sokmadı. :))) Bence biz aynen devam edelim :)))
saniyenin beşte biri kadar bir süre dahi kim olduğunuzu, maddi gücünüzü, yaşınızı başınızı düşünmedim. zihniyetiniz bana ters, olabilir. siz belki iyi niyetlisiniz, belki bunu parayla ölçmüyorsunuz da bıraktığınız intibah ne olacak a canım efendim? insanlar ne düşünecek hakkınızda? en iyisi hiç söylemeyeyim, korkunç şeyler düşünecek insanlar. ben bunlara önem veriyorum.
bu konuşma da burada son bulsun.
1-niye insanlarda kötü düşünceler uyandıracak diye bana göre doğruyu savunmayacak mıyım....merak etme sadece ben değil genel olarak toplumun düzeni bu...erkek ağır olur....
bir daha tartışmaya gireceğim kişinin yaşına eğitim durumuna v.s bakacağım.....saniyenin beşte biri ne ya:))))
yok ben kötü niyetliyim..:)))ne düşünürsen düşün umrumda mı:))))
güle güle
1-niye insanlarda kötü düşünceler uyandıracak diye bana göre doğruyu savunmayacak mıyım....merak etme sadece ben değil genel olarak toplumun düzeni bu...erkek ağır olur....
bir daha tartışmaya gireceğim kişinin yaşına eğitim durumuna v.s bakacağım.....saniyenin beşte biri ne ya:))))
yok ben kötü niyetliyim..:)))ne düşünürsen düşün umrumda mı:))))
güle güle
düşünceniz kadını eksik, erkeğin koluna kanadına muhtaç hissetmeye ve çalışmayıp hazır para yeme lüksüne yönlendiren bir düşünce ve olması gereken buymuş gibi dikte etmeye çalışmanız beni rahatsız etti, cevap verme gereği duydum. yeni üyeyim, ne sizi tanırım ne başkasını, "kurulmuşsun" filan demeniz abesti yani.
bambaşka kişilikte ve eğitim seviyesinde olduğumuz benim başından beri sizli hitap tarzında ısrar etmemden, sizinse ne diyeceğinizi, ne yazacağınızı şaşırmış, bir senli bir sizli üslubunuzdan, "ne düşünürsen düşün umrumda değil" demenizden ve bol keseden dağıttığınız gülücük işaretlerinden epey belli. selametle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?