sevgili ve para konusu

şimdi tamamlamam gereken bir işlemim var...sen başkalarına yaz olur mu???
bol gülücükler:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Sanırım senin çevrendeki insanların yapısından dolayı bu düşüncen. Bizim de.
Babadan hazır bir iş veya para kalmayıp, alın ve akıl teriyle, emeğiyle para kazanan insana diğerlerinin hesabını yükletmek yalnızca bedavadan yaşayan birinin düşüncesi olabilir.
Ama haklısın. Havadan para gelen insanın ben de hesabı ödemesini beklerim. Ama dünya öyle bir dünya değil, siz görmeseniz de.

Bu daha fena aslında.
Kendi ayaklarınızın üstünde durmanıza rağmen, sizin harcamalarınızı başkasının ödemesinden gocunmuyorsunuz.
Öyle işlemiş ki bu durum beyninize bir yere giderken erkek kardeşinizin bile eline para sıkıştırıyorsunuz.
Fazla söze gerek yok.

Diğer konuya laf edenler olmuş da, diğer konuyla bu konu aynı değil.
Burada keyfi için para harcayabilen ama iş fatura ödemeye gelince sevgilisine yıkan bi adam var. Diğer konuda çok zor durumda kaldığı için 6 senede ilk kez para isteyen, kız bozulunca da utanıp özür dileyen bi adam var.

Konu sahibi, olması gerekeni yapmışsın. Ona göre ayarlasaydı bütçesini.

Size göre bi erkeğin adamlığı hesap ödemesiyle mi belirleniyo? Kriteriniz bu kadar basit mi yani?
Size iyi davranması ya da kötü davranması, size prenses gibi davranması ya da aşağılaması... Bunları hiçbirinin önemi yok da 'ayyy bana hesap ödetti, rezil herif.' mi diyorsunuz?

Diger konunun yanindan bile gecmiyor ki bu mevzu. Icerik baska. Burada, iyi yapmissin arkadasim, birde ilk degil.Bir zahmet kendi odesin.

Sevgili arasında para konusu olmaz ama sizinkinin niyeti kötü gibi geldi bana . Sizin iyiliğinizi suistimal ettiği kesin ... Bence de ödemeyin.

hem tatili kendi yapacak , hemde faturayi arkadasina odetecek sanki alay gecercesine , konu sahibi cok guzel etmis ikinciye odememekle , kusura bakmasin kim olursa olsun yoksa parasi tatilede gitmesin bu baska duruma benzemez , boyle kisiler yuzsuzdur yuz verirsen yuz ta isterler ...:KK63:

İlginc valla... Ne var bunda? 1 bilemedin 2 fatura odemissiniz cok mu yani? Evleneceginiz adamsa tabi. Yada soyle soyleyeyim hak ediyorsa. Bugun siz odersiniz yarin size döner bu yardiminiz. Esimle evlenmeden once tarife degidikliginden oturu bazi yanlisliklardan 450 tl fatura gelmisti ona. Maasini almasina daha cok vardi. ``dert etme askim,ben ne gune duruyorum?`` dedim,odedim. Simdi evlendik o benm faturalarimi oduyor

Bu nasıl bir sorumsuzluk yarın bir gün ay su faturasını öde telefon internet gaz vs..
2saniyede ödeyeceği şeyi bile size yığmış yazık..

Hepinize cevaplariniz icin cok tesekkur ederim oncelikle , aramizdaki iliskide hesabi sadece o odemiyor sadece bende odemiyorum yani o an icin kim uygunsa o oduyor yani bu konuda esit sayiliriz diyebilirim.Bir erkegin arkamdan yada yuzume senin şu şu ihtiyacinida ben karsiladim su zamanda vs. Bu tarz bir cumlesiyle karsilasmak istemeyisimden dolayi iliskimizin basindan beri hesap konusunda ben odeyeyim vs. Dedim. Ha bana en basinda odetmiyordu , sonradan kimin para durumu uygunsa o odedi beni kullandigini dusunmuyorum bu anlamda yani kullanmak isteyen insan bunu sadece bir konuda belli etmez bir cok konuda belli eder. Benim rahatsizligimda yaklasik olarak gecen yilla ayni zamanda demesi ve tatilden dondu parasi kalmamis olabilir banada direkt soyleyememis olabilir yada cok cok farkli bir durum olup kendisi odeyebilecegi halde bana odetmek istemis olabilir. Su son soyledigim konusunda kesinlikle netim bir parasal sorunu vardir mutlaka bana soyledigine gore gecen yilda tatildeyken parasi bitmeye yakindi durumu o sekilde ifade ettigi icin sorgulamadan odedim fakat bu yil ayni durum tekrarlandi ufak bir miktar buyuk bir borc olsa elbette ben oderim fakat kendisini alistirmamak adina sınırımı cizdim acikcasi benden isteyene kadar annesinden babasindan da bulabilir.Bana telefon faturasini odemek sacma geldi sorun o, borc vs. Olur para durumum sıkısık der o konuda zaten sıkıntı olmaz.

bu ''erkek korur, kollar, hesabı öder'' mantıgı görev paylaşımı ile ilgili. bu zihniyet, seni koruyan, kollayan, hesabını ödeyen erkege ''kadın itaat eder, iznim olmayan bir şeyi yapamaz... aksi takdirde karaktersizdir'' deme hakkını verir.

ama hem ''ben bir kadın olarak itaat etmem, canım ne isterse o...'' hem de ''ama erkek korumalı, kollamalı ve hesap ödemelidir, aksi takdirde karakterinden şüphe ederim'' dersen ona asalaklık denir. kendini bulunmaz hint kumaşı zannedenlerin ya da o şekilde zengin çevrede büyüyen kızların agzındaki bir laftır genelde. yani tutarlılık şart eger görev paylaşımına inanıyorsan... erkek güçlü olsun istiyorsan, sen onun karşısında zayıf ve itaatkar olmak zorundasın. arz-talep meselesi sonuçta. istemezsen, vermezler.

tanıdıgım biri bir ara masada otururken ''erkekler ödesin, bize ödetmeyeceksiniz herhalde?'' dedi, ulu orta utandırarak, hesap ödemeye mecbur kalsınlar istedi. halbuki masadaki erkeklerden fazla kazanıyor. içlerinden biri de dedi ki, ''bana ne verdin ki ücretini istiyorsun?''. yuh dedim kapak oldu! normal arkadaşa sırf erkek diye hesap ödetmeye çalışan kıza iyi cevap olmuştu.

ha erkegin durumu vardır, sorun etmiyordur ödüyordur, ok... ama ödemeyen erkek karaktersizdir lafını yalnızca itaatkar ve erkege boyun egen kadınların söylemesi gerekir. aksi takdirde asalaklıktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…