Sevgililik dönemi-evlilik

Benim yaş 26 6 yıldır beraberiz daha okul bitmedi askerlik var maximum 3-4 sene daha var 10 yıl falan olcak yani. şöyle söyliyim evet çok iyi tanıyorsun o güzel birşey benim sana tavsiyem aileleri erken karıştırma işe sonradan her kafadan bir ses çıkıyor. Daha yaş küçükmüş okul bitsin son 1 yıl kala falan nişan yapın bence.Aileler girdimi sıkıntı büyüyor.

Ben uzayan ilişkilerin evlenince mutlulukla devam etmediği düşüncesindeyim..

kendini tanımadan işi kurmdan kimse evlenememli..ve çok uzun flortlerde sağlıklı olmuyor

sıkılırsan ayrılırsın o zaman ne olacak ? hem evlenmeden sıkılmak daha iyidir sıkılmayacağın birini bulursun

canım suan zatem evlenmek gibi bir niyetim yok olamaz da.. ama birlikte olduğun insanla elbette evlilik hayali kuruyorsun şu sıralar etrafımda cok duydum bende hayat tecrübelerinizi duymak istedim sadece.
DAHA çok erken değil mi evlilik düşünmek icin sence de..

Ben bu sebeple 5 yıllık ilişkimi bitirdim.
İş erkekte bitiyor.

kendimi yanlış ifade ettim sanırım kusura bakmayın... sizler sıkılırsiniz deyince ayrılacağm yok ve kendi kendime gelin guvey olduğumda bu aralar etrafımda bu muhabbet cok döndü bende tecrübelerinizi merak ettim...sevgiler :)

bu siteden ve arkadaş çevremden gördüğüm kadarıyla uzun metrajlı ilişkilerin pek çoğu ayrılıkla sonlanıyor

Kendi adıma konuşursam 20 yaşımdaki halimden çok farklıyım. O yaşlarda yaşadığım ilişki ile şu an yaşadıklarım çok farklı. Hayata bakış açım farklı, olaylara verdiğim tepkiler farklı. İlişkim de haliyle bu değişimden etkileniyor. Önceden çok kıskanç, sürekli söylenen biriyken şimdi birçok şeyi anlayışla karşılayabiliyorum. O nedenle yaşınızın 20 olduğunu söylediğiniz için kesin olarak diyebilirim ki şu anda düşünmeyin. 4-5 şart sizin için. Daha okul, iş, askerlik var. Öncelikle bu gereksinimleriniz tamamlanmalı derim ben.

Uyumunuza,kişiliğe,güvene,anlayışa... (daha uzayıp gider) bağlı.Bunlar yoksa 1 yıl flört de çekilmez 10 yıl da.Evlendikten sonra huzursuz bir evde yaşarsınız.Biz 6 yıl sonra evlendik hatta 3 yıl da naz yaptım toplam 9 yıl.Sevgili olayları tuhafıma giderdi " Kimse elimi bile tutmasın" havasındaydım.6 yıl sevgili kaldık hem evlilik için küçüktük hem de sizin söylediğiniz sebepler vardı,okul,iş,askerlik,maddiyat. Evleneli 4 yıl olacak 2 yaşında kızımız var hala aşığım,çok şükür ufak tefek tartışmalar dışında kötü bir durumumuz yok. İnş. sizin de öyle olur,hayırlısı herşeyin.

Ben kendi tecrübemden bahsedecek olursam nişanlımla 20 yaşımda ilişkiye başladık 4 yıldır birlikteyiz. Nasip olursa düğünümüz eylülde. Şuanda da asker yolu bekliyorum. Gideli 1 hafta olmasına rağmen hasretle yanıyor içim. Yanımdayken de buluşacağımız saatleri iple çekiyorum her buluşmamız ayrı bir heyecan mutluluk kaynağı benim için. Öyle kırk yılda bir buluşuyoruzda sanmayın 2 günde bir buluşuruz ama 2 gün görüşmemek bile uzun bizim için. Siz zaten 1 yıldır birlikteymişsiniz kısa bi zaman değil bu sürede ilişki kendini belli etmiştir, gelecekte nasıl olacağına dair bi fikir vardır kafanızda.

3-4 yılı geçince ilişkinin suyu çıkıyor bence hele 5-6 yıldan sonrası çok fazla o kadar uzatmamak lazım

4 yıl Üniversite'de birlikteydik. Hatta 2 yıl aynı evde kaldık. Sonra askerlik ve iş derken 1 yıl daha geçti. 5 yıldırda evliyiz 2 çocuğumuz var ve en kötü kavgamızda bile birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Kişiden kişiye değişir ama Dünya'ya bir daha gelsem bir daha bu aileyi kurmak için çabalardım

Benim arkadasımin ablası 5 yıl sevgililikten sonra evlendiler çok mutlu evlilikleri var maşallah. Komşumuz 7 yıl nişanlılıktan sonra evlendi onlarında evlilikleri çok güzel.
Bu biraz sana ve sevgiline bağlı bence bi ilişki 3 yıldan fazla uzamamalı ama şartlar ne gerektiriyorsa o olur. Neden sağlam bir evliliğiniz olmasın inşallah olur, allah tamamına erdirsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…