• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgililik dönemi-evlilik

samarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2014
505
206
48
kızlar benim henuz 1 yıllık ilişkim var. inşallah evlilik düşünüyoruz fakat henüz şartlar buna uygun değil.. okul, iş, askerlik vs.. ben şunu merak ediyorum 4 -5yıl flört döneminden sonra sağlıklı evlilikler oluyor mu. ben kesinlikle inanıyorum olacağına hem yeteri kadar birbirimizi tanımış oluyoruz..hemde her seyimiz tamamlanmis kendi ayaklarimiz ustunde duracagimiza inanarak evlenmis olacagiz. ama 5 yil kadar bi sure çok mu, etrafımdan sürekli cok uzun sıkılıırsiniz daha evlenmeden birbirinizden gibi seyler duymaktan sıkıldım.. siz neler düşünüyosunuz

Bu tamamen sizin kişiliğinizle alakalı bence. Siz sıkılır mısınız?
Ne yalan söyleyeyim kimseye iki seneden fazla katlanamadım. Arada sevgi olsa da o parıltı bitti, bitince de koptuk.
Ama etrafımda ev kredisine girer gibi ilişki yaşayan çok arkadaşım var ve gayet mutlular
Ayrıca şu var yirmili yaşların başındaysanız uzun süreli ve mutlu bir ilişki daha zorlaşıyo. Çünkü kişilik yeni yeni oturuyo ve çok değil bir sene sonra bile artık siz eski siz olmuyosunuz, karşınızdaki de tabiki. Düşünceleriniz, beklentileriniz, değerleriniz değişebilir

bence uzun ilişkilerden sonra yapılan evlilikler daha sağlıklı.belki seni mutlu edemeyeceğini anlayıp dönüşü zor olan bir yola girmeden önce vazgeçeceksin.ben 3 yıllık bir ilişkiden sonra 2 yıl nişanlı 1 yıl resmi nikahlıydım ve 3 ay önce düğünüm oldu.Eşimi çok iyi tanıdığım içinde şanslıyım bence

Fazla açık sözlü olucak ama daha önünüzde okul iş askerlik bilmem ne varsa büyük ihtimalle o ilişki devam etmez zaten.
Akışına bırak, olursa ne ala.
Üniversitede senelerce beraber olduğum, avcumun içi gibi bildiğim, ailesinin evlenmemiz için gözümün içine baktığı biri vardı. Olmadı.
Şimdi nişanlıyım, senelerce'ye gerek yok Haziran'dan beri beraber, bir aydır da nişanlıyız.
Olacağı varsa senelere gerek yok.

Benim görümcem ile eşi, 8 senelik bir beraberlikten sonra evlendiler. Liseden iki arkadaşım da 6. ve 7. yıllarında evlendiler. Yani hepsi, liseyi bitirdiler, üniversiteyi bitirdiler, askerlik tamamlandı, işler bulundu, her şeyi halledip evlendiler. :nazar:

Bence cok yerinde. Benim cevremde 2 3 ayda nisanlananlarda var 7 8 yillik iliski sonrasi nisanlananda. Biz de 3.5 yilimizda evlenmis olcaz sevgilimle allah kismet ederse :) sana durumu yazarim o zaman :)

valla canım istersen 10 yıl beraber ol, istersen bu gün tanı yarın evlen sıkılırsan yine sıkılırsın. bu tamamen karşılıklı ilişkinize bağlı. ben şahsen ertesi gün sıkıldım yıllar geçti hala sıkılıyorum :KK51:

1ay flort 3aylik 4 olacak evliyim senelere gerek yok bence tabi bizimkide yangindan mal kacirmak gibi bukadar kisa surede evlilik yapilmaz ben mutluyum baskasi olmaz neyse ama 3sene 5senede baya cok bunca zaman bekleyip evlebdigimden beri tartismalar bitmedi mutsuzum diyende var mutlu olanda var bu boyleyse kesin boyle olur diyemeyiz hersey olabilir

bunun süreyle değil karşındakinin birbiriniz için doğru insanlar olup olmamanızla alakası var. Sıkılacak insan 2 ay sonra da sıkılır.
Ayrıca şuan kendi kendine gelin güvey oluyor gibisin. Daha önünüzde çok zaman var diye ayrılacak mısın çocuktan. Dur bakalım zaman neler getirecek neler yaşayacaksınız henüz bilmiyorsun

Biz 7,5 yıldır birlikteyiz eşimle. 2,5 da yıldır evliyiz. Hayatınızı geçirmek istediğiniz insanı bulunca, sürelerin ne önemi var? Sevgilinizi elinizden geldiğince iyi tanımaya çalışın ve işte hayatımın her anında yanımda olmasını istediğim insan diyebilin yeter. Tabi bunu yaparken, enine boyuna ölçün, tartın. Şuan sizi rahatsız eden hareketlerini görmezden gelip, bir gün düzelir diye de ummayın.

Evlilik sonrasına gelince, flört etmeyi sadece evlilik öncesi yapılan bir şey olarak görmezseniz, evlendiğinizde sevgililik hayatı bitmiş ve yeni bir dönem başlamış gibi davranmazsanız hiçbir şeycik olmaz. Evlilik aşkı öldürüyor, evlenmeden önce çok zaman geçirmeyin sonra birbirinizden sıkılırsınız diyorlar ya, bunların hepsi evliliğe karantina bölgesi muamelesi yapan insanların lafları gibi geliyor bana. :) Hayatı paylaşmaktan şimdiden sıkıldığınız bir insan varsa karşınızda, zaten evlenmeyin.

Biz 5 seneden sonra evlendik evleneli de 6.5 sene oldu...
Ama herkeste aynı olacak diye bir şey yok.

Sizin yolunuz daha uzunmuş. Okul, askerlik, iş...
Bu dönemleri atlatabilirseniz gerisi de gelebilir.

Merhaba canım günaydın,öncelikle hayırlısı olsun 1 yıl tabii ki kimine göre uzun kimine göre kısa bir zaman dilimi.Kendimden örnek vereyim ben.Sözlümle 2009 da üniversitede tanıştım çok güzeldi herşey ama şehirlerimiz farklıydı uzaklık zor olucak dedik birbirimize ama hiç ne ayrılık ne küslük oldu ilişkimizde aksine uzak olduğumuz için daha çok sevdik daha da bağlandık birbirimize,ilişkimiz 2010 2011 de devam etti 2012nin son ayında askere gitti daha sonra 2014ün başında geldi ilişkimiz 4.5 sene kadar sürdü yani :) ve geçen ay sözlendik herşey olacağına varır acele eetmeyin.Bu süre içinde sıkılıp sıkılmamak size kalmış bence severseniz sabırla beklersiniz birbirinizi ;)

Anacım o sıkılırsınız diyenler ya kıskanmışlar, ya da su götürmez rahibeler.
Sıkılma filan olmaz da, o kadar süre boyunca ayakta tutmak zor oluyor, onu bil. Sabırlı olmaya şimdiden hazırlan yani.

Hazır olmadan evlenmekten bin kat iyidir,hem huyunu suyunu iyice tanımış olursunuz.

Back
X