Sevgililik - nişanlılık - evlilik

Kalp-yolu

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
116
40
13
arkadaşlar merak ettiğim birşey var. Sevgililikte ve nişanlılıkta hani çiftler birbirlerine biryere gittiklerinde veya işe gittiklerinde eve döndüklerinde haber verirler gün içinde birşey yapacakları zaman haber verirler mesajlaşırlar falan evlenmeden önce normal gelen bu davranıslar evlendıkten sonra neden sorun oluyor erkek veya kadın artık gün içerisinde birşey yaparken haber bile vermek istemiyor sıkıyorsun beni çok üstüme geliyorsun gibi laflarla karşı tarafı üzüyor. Mesela biz evlenmeden önce ilk kalkan günaydın derdi işyerıne geldım ben falan derdi. Sımdı ise eşime zor gelıyor bunlar. Kalkıyor ben uyurken işe gidiyor haber vermek ıstemıyor ben uyanana kadar hıcbır sekılde uyandınmı dıye bıle mesaj atmak ıstemıyor. Uyanınca sen ararsın dıyor. Sizce bı ilgi beklemem normal değil mi ? Sıkmakmı oluyor bu karşı tarafı ? Ben geç uyanıyorum çalışmadığım için o saate kadar hiç merak etmiyor bir arayıp uyandınmı bile demediği için tartışıyoruz çoğu zaman sizce abartıyormuyum ? Yeni evlenen arkadaslar siz nasılsınız gun ıcınde esınız sıze haber vermıyor mu ?

Adamdan ciddi ciddi iş yerime geldim,uyandın mı mesajı mı bekliyorsunuz? Uyanınca siz atsanız ne farkeder? Eşinizi bu kadar çok boğmayın .
Adam çalışıyor binbir türlü stresi vardır işi yoğundur biraz anlayışlı olun.

Günaydın mesajı çok önemli ise, erken kalkın günaydını sarılarak siz deyin. İnanın böylesi daha samimi ve duygu dolu olur.

Son düzenleme:
sevgili Kalp-yolu
hayat romantik komedi turune vakif bir senaryo degil. ellerimize unutmamamiz gereken replikler verilmiyor.
sevgililik asamasinda hos gelen seyler, evlilikte 'abarti' kacabiliyor.
biz esimle sevgili iken is yerinde dahi facetime ile acik otururduk. simdi ancak esim yurt disinda oldugunda bu programi aciyoruz.
lutfen elinizdeki ile mutlu olun, gun icindeye odaklanmak yerine aksam kapiyi actiktan sonrasina odaklanin.

Artık onunsun çünkû. Ortak bir yaşam alaniniz var. Gùndùz nereye giderseniz gidin ne yaparsaniz yapin aksam yine ayni yerde, evinizde olacaksiniz. Merak etmemekle bir alakasi yok o yûzden. Benim esimde beni aramiyor. Biliyorki evdeyim ya da en fazla arkadasima gitmisimdir veya markete . Aksam o gelmeden evde olacagimdan emin tabikide.Evlilik sevgililik ve nisan dònemine gòre daha ciddi , daha az mesaj demek bence.

E cnku sevgliyken nisanliyken ayni evin icinde deglsniz surekli birlikte deglsniz.dolayisiyla bi ozlem bi merak var.ama evlenince zaten hep birliktesinz.aksam biraraya gelincek nasl olsa uyandn mi die sormasi bana absurt gelirdi sahsen..biraz fazla ilgi bekliyor gbisiniz.bu kadar beklenti sizi yorar soyleyeyim..

Oldum olası mesajlaşmayı sevmem. Eskiden ne güzel ayda yılda bir mektuplaşıyorlarmış. Şimdi vıcık vıcık, günaydın iyi geceler.

Abartmissiniz. biz gun icinde naptin diye bir kere konusuruz birde aksam ekmek lazim mi diye. ne bileyim sevgililik donemini ariyorsunuz sanirimda evlenince zor.. banada esim bunlari dese aman kim mesaj yazacak her sabah derdim. ben is yerinde telefonu elime zor aliyorum. ki beni aradigin da bile 2 saat sonra donebiliyorum o bile bazen cok iyi.. cogu zaman konusmuyoruz bile.

Canım,sizin problemleriniz günaydın iyi gecelerden bağımsız..

Sabah işe giderken uğurla kocanı ne olur sanki, zaten evdesin uyu sonra akşama kadar yanına atıştırmalık bişeyler hazirla bir de not yaz sevdiğini söyle

Aslında böyle romantik yazmam pek ama konularını biliyorum. Sen bir adım at. Senin canlanmaya ihtiyacın var , kendini bu kadar bırakma

Sevgiliyken aşkım uyandım şuraya gittim bilmem ne. Böyle şeyler yapmadık hiç çok şükür.

Sen uyanınca günaydın mesajı atıcaksın ki adam bilsin ben öyle yapıyorum. Eşim işe gider ben kalkınca günaydın derim gün içinde de birkaç sefer mesajlaşırız zaten adam sen uyuyorken uyandın mı diye neden msj atsın

Valla ben kesinlikle "iş yerine geldim, uyandın mı" mesajı bekliyorum. Hatta uzun aşklı uyandırma mesajı bekliyorum. Çünkü böyle alıştırdı, böyleydi evlenince değişemez. Evlenince o rehavetin çökmesine izin veremem yani. Zaten 5 10 yı sonra ister istemez bazı şeyler monotonlaşacak, evliliğin başında olmasına izin veremem. Ha hep odundur o ayrı.

Evlenince değişilmemeli sevgili ruhu olabildiğince uzun süre kaybedilmemeli.

Ah biz. Koca koca kadınlarda olsak babamızın aşkını özleyen, onun merhamet şefkat ve ilgisine aşık küçük kız çocukları işte bunlar hep evrim
Hepsi bir yana, eşinizle geçireceğiniz zaman dar ömür sınırlıyken sabahlarınızı güzel kahvaltılarla taçlandırmamak da netin nesiki

Kim olursa olsun, ne ben başkasına yaparım ne de başkasının bana her gün 'Uyandın mı, vardın mı, yiyor musun, içiyor musun' tarzı mesaj atmasını bunun için aramasını istemem. Benim için çok gereksiz ve anlamsız. Her gün tekrarladığım rutinleri rapor etmek ilgi göstergesi değil bence, ben eşinize hak verenledenim bu konuda.
Bana yapılsa 2. gün 'Evet uyandım ne olacak' der kapatırım, 3. gün açmam, 4.gün engellerdim heralde. Gereksiz mesaj ve konuşmalardan hoşlanmayanlardanım. Bir de benim gibiler var :)
Gün içinde alışveriş, akşam planı, yemeğe ne yapayım vs için arar konuşursunuz, o sırada hoş beş muhabbetinizi, romantizminizi de aradan çıkartırsınız ama her gün her gün 'uyandın mı' için ayrı telefon beklemezdim.

Normalde evden birlikte çıkardık. Şimdi kızımız var onunla birlikte işe yolluyoruz eşimi. Eğer kız uyuyorsa hiç sesini çıkarmadan kaçıyor ki 10 dakika daha uyuyayım. Sonra akşam eve ne lazım diyene kadar acil bir şey olmadıkça haberleşmiyoruz. Kızın resimlerini yolluyorum arada. Bir de akşam için özel bir şey hazırladıysam onun resmini

Sen uykundan fedakarlık edip kalmıyorsun eşin işe ne zaman gitti aklına gelmiyorken (kesinlikle sizi yargılamıyorum); seni uyandırmamak için "sen uyanınca ararsın" demesi bence ince bir davranış.
Sıkmayın adamın boğazını. Basit şeyleri takmayın kafanıza.

Abartılı buldum düşüncenizi
Ayol adam işe gidiyor çalışıyor sabahın köründe
Uykunuzu mu takip edecek
Peri masalı değil bu.

Gebeliğimin 32. Haftasına kadar çalıştım. Arabayla gittiğim için her gün iş yerine vardım diye mesaj atıyordum eşime. Yarım saatlik yol olduğu için merak ediyordu. O mesajı atmayı bile bazen unutuyordum yoğunluktan, adam merak ediyordu arıyordu falan... sevgiliyken dediğin gibi 'işe gittim, geldim' diye yazardık. Ama Zamanla sevgi şekil değiştirir, olgunlaşır. Mesajdan ziyade emek vermen gerekir.

Son olarak Sevgili bacım 3 haftadır evdeyim, böylesine gevşeyemedim. Her sabah 7 de birlikte kahvaltı ediyoruz öyle uğurluyorum eşimi, aç gitmesine gönlüm el vermiyor. Az uyan da kocişinle ilgilen prenses.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…