Sevgililik - nişanlılık - evlilik

neyse ki bizim zamanımızda cep telefonları sadece gerekli durumlarda konuşmaya yarardı (2000) zaten mesajlaşmak falan o kadar pahalıydı ki mümkün değildi öyle günaydın aşkım, kahvaltı yaptım aşkım, tuvaletteyım aşkım diye dakika başı mesaj atmak :)
dolayısıyla hiç öyle bir alışkanlık geliştirmedik, ve sürekli attığın adımın hesabını vermeyi de ilgi olarak görmüyorum, onun yerine gün içinde bir kere beni sevdiğini, özlediğini söylemesi yeterli.

Sabah erkenden kalkıp eşinize güzel bi kahvaltı yapıp hayırlı işler öpücüğü verip yollayın.Hayır adamcağız işe gidiyo size kıyıp uyandırmıyo bile bide yok mesaj atmadı yok iş yerine gtti bana haber vermedi diye trip atıyosunuz!!!

Uyanınca sen yaz madem, uyandın mı diye mesaj atmak sence de saçma değil mi dicem ama belli ki değil, çalışan adam saati farketmiyo çoğu zaman, yemeğe 1 saat kalmış bak yeni farkettim

Sevgiliyken bile uyandım aşkım, işe geldim aşkım, marketteyim aşkım tarzında birbirimize haber vermedik, oldum olası gıcık olurum böyle şeylere rapor verir gibi.
Eşim şimdi böyle bişey istese hayatta yapmam, çünkü bu ilgi, sevgi gösterisi değil bence.
Adam da istemiyormuş zorlamayın. Zorla yazdırsanız da görev icabı yapmış olacak, ilgi gösterdiği için değil.

Canım sevgiliyken aynı evde değilsiniz ki ve tabii haber veriliyor şuraya buraya gidiyorum diye ama evlilikte de zaten bugün şunu yapıcam falan deniyor. Neden sana her gün günaydın diye mesaj atsın ki aynı evdesiniz zaten uyanınca ara diyormuş sana. Seni uyandırıp rahatsız etmek istemiyor demek ki. en uyanabilirsin kendin eşin işe giderken mesela. Yani artık o kadar da gerek yok evlendikten sonra her dakika mesajlaşmaya zaten akşam görüşeceksiniz gün içinde de konuşuyorsunuzdur ama ben evlenince tutup yok alışverişe gidicem yok dışarı çıkıcam yok günaydın demedin mesaj atmadın demedim yani o anda gelişen şeyler oluyor bir anda çıkmaya karar veriyorum akşam diyorum şuraya gittim diye boğmayın bu kadar ne gerek var.

Merhaba :)
Bende seninle ayni kafadaydim cok uzun zamandir, 2 senedir evliyim bende esimle surekli mesajlasmayi , telefonda konusmayi, sevgiliyken nasilsak simdide oyle olmamizi bekliyordum, bunun icin usteliyodum ve esimde senin esin gibi beni rahat birak, ustume gelme diyip kendini geri cekiyordu, bu sebeplerden kavga ediyorduk vs.
Suanda benzer seylerden tartisiyoruz ama isyerindeyken artik aramiyorum mesaj atmiyorum, yerinde ve dozunda hersey, bu sekilde bende cok daha rahatim inan bana, ne karsimdakini bunaltiyorum ne kendimi. en cok seni yoruyor bu beklenti biliyorum neler hissettigini. yani surekli gozunun telefonda olmasi, surekli bir "beni hala seviyormu" dusuncesiyle bir gunu gecirmek kolay degil.
Vazgecmeye calis bu dusuncenden, cunku , evlilikte sevgili gibi davranmak, surekli mesajlasmak, arasmak falan mumkun degil. cunku hergun birliktesiniz zaten, aksama eve gelecek. Sevgililikteki gibi ayri evlere donmuyorsunuzki...
Benim konularimi okuyabilirsin istersen, bir suru uyenin yorumu var. Hem fikir olur sana, dusuncelerimiz cok benzer belki faydasi olur diger evlilikleri gormek, diger kadinlarin nasil dusundugunu gormek vs.

valla evlenince belki ilk zamanlar beklerim ama sonrasında artık bayabilir sürekli mesajlaşmak aramak vs. sevgiliyken ya da nişanlıyken ayrı evlerde hep bir özlem oluyor, o zaman sık sık aramak mesajlaşmak tamam. biz şuan öyleyiz erkek arkadaşımla, her sabah ya ben günaydın yazarım ya o yazar . gün içinde bikaç kere kısa konuşuruz, üç beş de mesajlaşırız ara ara. gece yatmadan da mutlaka iyi geceler deriz. öyle saatlerce konuşup yazışmayız yani, zaten ikimiz de çalışan insanlarız. ama ben haber veririm biyere gideceksem ve ondan da haber vermesini beklerim. evlenince zaten müşterek bir hayat oluyor. adam akşam nasılsa evine gelecek, gün içinde konuşma mesajlaşma ona angarya geliyodur.

8 yıllık sevgililik 1 yıllık nişanlılık sonucunda 1 yıllıkta evli bir bayan olarak yazıyorum . Zamanla bazı şeylerin aşılması gerekiyor. İş hayatı evlilik hayatı sorumluluk artışı ve yaşın ilerlemesi hiçbir şey eskisi gibi kalamaz ki. Sen de ilk zamanki gibi değilsindir oda ama aramıyor sormuyor diyip kendini üzme seni seviyor mu sarılıyor mu bu mühim. Sen ara sen mesaj at birsey olmaz.

arkadaşlar merak ettiğim birşey var. Sevgililikte ve nişanlılıkta hani çiftler birbirlerine biryere gittiklerinde veya işe gittiklerinde eve döndüklerinde haber verirler gün içinde birşey yapacakları zaman haber verirler mesajlaşırlar falan evlenmeden önce normal gelen bu davranıslar evlendıkten sonra neden sorun oluyor erkek veya kadın artık gün içerisinde birşey yaparken haber bile vermek istemiyor sıkıyorsun beni çok üstüme geliyorsun gibi laflarla karşı tarafı üzüyor. Mesela biz evlenmeden önce ilk kalkan günaydın derdi işyerıne geldım ben falan derdi. Sımdı ise eşime zor gelıyor bunlar. Kalkıyor ben uyurken işe gidiyor haber vermek ıstemıyor ben uyanana kadar hıcbır sekılde uyandınmı dıye bıle mesaj atmak ıstemıyor. Uyanınca sen ararsın dıyor. Sizce bı ilgi beklemem normal değil mi ? Sıkmakmı oluyor bu karşı tarafı ? Ben geç uyanıyorum çalışmadığım için o saate kadar hiç merak etmiyor bir arayıp uyandınmı bile demediği için tartışıyoruz çoğu zaman sizce abartıyormuyum ? Yeni evlenen arkadaslar siz nasılsınız gun ıcınde esınız sıze haber vermıyor mu ?
Biz eşimle hala sevgili gibiyiz, bir sorunumuz yok, hala buluşur sürekli bir şeyler yaparız. Bunları size referans olması için söylüyorum tabi, yani aramız kötü olduğu için böyleyiz zannetmeyin diye. Biz genel olarak birbirimize günaydın mesajı falan atmıyoruz. Veya öğle arasında arkadaşlarıyla yemeğe gider falan öyle ben taa akşam muhabbet arasında öğrenirim lafı geçerse ya da öğrenmem. Ben de işe gittiğim zaman (benim mesaim yok, işim olunca gidiyorum her gün değil) işe gidiyor olduğumu genelde söylüyorum ama öyle haber vermek için değil daha çok "uff şu işim çıktı" falan şeklinde. Bazen de avmye falan giderim, bir şey söylemem.
Ama şu var ki bizim sosyal hayatımız birbirimizle zaten. Bu durumda olmaz ama akşam normal vaktinde gelmeyecekse mutlaka söyler. Akşam o eve geldiğinde ben olmayacaksam ben de mutlaka söylerim.
Her ikimiz de gün içerisinde arama, ilgi vs. beklemeyiz. Ama arıyoruz genelde günde bir kez falan, ya da biri bir şaka yapmış oluyor öyle mesajlaşıyoruz falan. Hiç konuşmuyor değiliz yani ama bu bir görev de değil bizim için.

Back
X