Sevgilim,aile tanışması,karışık aklım

Teceer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2018
3
2
Merhaba bayanlar.

Burayı kullanan bir arkadaşımdan öğrendim.

Yaklaşık 5-6 aydır görüştüğüm erkek arkadaşım var.

Ben çağrı merkezinde çalışıyorum, o hava trafik kontrolörü.

Ben 25 o 26 yaşında, bazı bilgileri baştan vereyim çünkü biraz uzun yazı bir yazı olacak gibi.

Görüştüğümüzü iki ailede biliyor ama henüz ciddi bir tanışma filan olmadı sayılır.

İzin günlerimiz denk geldi sabah kahvaltı için bir mekan bulmuş gidelim dedi yedik içtik laf lafı açtı evlilik ve ailesi hakkında konuşmaya başladık meğerse ben adamın %25 ini anca tanıyormuşum.


Ben seni gerçekten seviyorum ve böyle bir duygusal değişimi ve hayatın güzel yönlerini senden öğrendim dedi. İçimden neler geçti filan ama merakta etmeye başladım,

Dedesinin ve babasının emekli asker olduğunu. Dedesinin mezarının bizim köyde olduğunu biliyordum.

Bana babasını trafik kazasında kaybettiğini söylemişti, ama babası son doğu görevindeyken emekli olmuş, işlemler için ankaraya gitmiş herşeyi bitirip geri dönerken pkk nın pususunda şehit olmuş. Buraları anlatırken gözleri kan çanağına döndü.

babannnesini ,annesini kız kardeşini alıp okuduğu şehire gitmişler.

Neden buraya memleketine gelmedin diye sordum annesi istememiş zamanında babasıyla kaçarak evlenmişler ve 25 sene anne tarafından kimseyle görüşmemişler, birde emekli asker amcası varmış emekli ikramiyesi yüzünden onla tartışmışlar memlekete gelmemiş.


Babasından 1 sene sonra Babaannesi vefaat etmiş. O ara gözlerindeki yaşları tutamadı ilk defa bir erkeğin bu halini gördüm ,2 sene içinde hem babamı gömdüm hem anaatamı (babannesine öyle diyorlarmış). Okulu bitince kpssden iyi bir puanla memleketine atanmış. Babasından kalan parayla 2 katlı ev almışlar. Annesi ve kardeşiyle yaşıyorlar kardeşi de bu sene üniversiteye başladı. Biraz sessizlik oldu ne diyeceğimi bilemedim. Kendini biraz toparladı. Annesinin ve kardeşimin ona babasının emaneti olduğunu evleneceği kişinin de anne babasının ve allahın emaneti olacağını söyledi. Ben bir anda şaşırdım kaldım.


Bana sen neden beni tanımak için neden soru sormadın bu zamana kadar dedi.bunları anlatmak istedim çünki beni tanımıyordun ,bugüne kadar hep günlük sohbet ettik,benim ise ileriye dönük düşüncelerim var dedi.


Eğer kabul edersen bir akşam bize yemeğe gel annemle tanış,sohbet et biraz dedi.

Ben bu olanlar karşısında çok şaşırdım ileriye dönük düşüncesi evlilik büyük ihtimalle zaten de 6 ay kısa bir süre gibime geliyor. Ama içimden de bu yaşa kadar bu kadar acı olaylar yaşamış karakteri sağlam işi elinde özellikle anne ve eş için emanet düşüncesi, hoşumada gitti.

3-4 gün sonra annesi aradı kızım akşama çok güzel sofra kurdum istersen buyur gel bu akşam birlikte yiyelim dedi.en fazla tanışırız muhabbet ederiz diye kabul ettim davetini.


Annesi 50 yaşında filan var,panik atak ve tansiyon sıkıntısı varmış.kız kardeşi 19 yaşında uzuun bir kız :) allah boy vermiş üniverite hazırlığa bu sene başlamış tanışmadan sonra biraz konuştuk burayı sevmediğini filan söyledi bölümüyle ilgili konuştuk.

Büfe ve duvarda ki resimler dikkatimi çekti sevgilimin dedesinin ,babasının ve babasının ve sevgilimin asker üniformalı resimleri babaannesinin annesinin dedesinin fotoğraflarını görünce içim biraz buruldu yanyana defnedilen asker babaoğul.


Sevgilim fırına gitti,ben tek kaldım annesi geldi istersen sofradan önce bir sıcak çay içelim dedi.

Oğlumu son 5-6 senedir ilk defa bu kadar şen şakrak sevinçli görüyorum, ve bunu bana gösteren senin gibi bir hanım kızımız dedi.başımızdan geçen olaylardan sonra üniversite hayatı boyunca hiç kız arkadaşı olmadı tek derdi mesleğini eline almak oldu buraya gelince manevi yönden toparladı biraz kendini ve senden bahsetti senin yanındayken çok mutlu olduğunu ama senden hep çekindiğini nasıl konuşacağını bilemediğini zaten farketmişssindir başlarda çok suskun tutuk durur ama neşesi yerine geldimi de susmaz.babasına hayrandı hep asker olmak isterdi ama babası istemedi,yeter babam ve ben,abim askeriz sen sivil çalışan olacaksın yerin yurdun belli olacak karının çocuğunun yanında olacaksın diye hep karşı çıktı.ben çok zorluklar çektim ama sen mutlu olacaksın derdi


eşimle tanışdığımızda daha öğrenciydi ama son senesiydi mezun olup göreve başlar başlamaz istemeye geldi,annem çok karşı çıktı askere kız verip gurbet ellere yollayamam diye annem çok baskın bir kadındı ,ne kadar ağlasamda razı olmadı ve gizli nikah kıydık, o akşam görev yaptığı şehre gittik şu zamana kadar keşke demedim pişman olmadım .ama içimde hem bir burukluk kaldı annem babam abilerim bir kere bile arayıp sormadı.kaynanamı ana bildim bana analık etti bunca olaydan bunca yorgunluktan sonra tek isteğim oğlumu kızımı evlendirip huzurlu ölümü beklemek dedi.


Kendi içimden üzüldüm ama bir yandan da neden hep böyle hüzünlü olaylar içindeyim diyede sordum kendime.


Beni bu yaşa kadar diri tutan tek şey oğlum ve kızımın varlığı onları yetiştirme derdi oldu dedi.


Sevgilim geldi montunu filan çıkarırken boynundaki kolyesi gözüme takıldı çok defa gördüm ama 5-6 dk önce annesinin boynunda da aynı zinciri görmüştüm,sonradan öğrendim babasının ve kendinin asker künyesiymiş.


Sofradan sonra kahve içiyolarmış kız kardeşi kahveyi yengemle yaparız dedi,sevgilimin ters ters bakmasından ben bile ürktüm.


Kahvemizi içerken annesi sevgilimin küçüklüğünden filan bahsetti köyden filan laf açınca aslında aynı köylü olduğumuzu öğrendim.ama köyle alakaları sadece mezar ziyaretleriymiş.


Annesi çalıştığımı biliyormuş ama nerde çalıştığımı bilmiyormuş biraz o konudan sohbet ettik.

Kız kardeşi Fransızca öğreniyor biraz onun hakkında sohbet ettik saat 9 a geliyordu,ben müsaade isteyim dedim,anneside oğlum bıraksın akşam vakti tek gitme dedi .

yolda giderken
Neden sende asker olmak istedin dedim;güldü dedem askerdi babam askerdi ,düşün 21-22 yılın askeri lojmanlar askeri bölgelerde geçmiş çocukluk anılarında hep haki yeşili, askeri araçlar var ve 2 kuşağın asker,bende çok istedim ama babam hep karşı çıktı,çünkü annemin korkularını biliyordu,bizim büyüdüğümüzü göremedi çoğunlukla hep dağlardaydı bizde ise hep bir korku vardı.

Babam bunları bildiği için benim asker olmamı istemedi ama bana çok güzel rehber oldu yolumu aydınlattı. o 2 mezarın yanına 3.sünün gelmesini istemedi.


Sonra sevgilim annesini nasıl bulduğumu sordu.annenin psikolağa ihtiyacı var dedim hala eşinin vefatını kabullenememiş . evet annem için çok zor oldu son seneler dedi önce babam sonra babaannemin vefaatı akrabaların akbabalıkları filan çok yıprattı tek dayanağı biz olduk.


İşte bu yüzden annemle tanışmanı ve ileriki adımlarımızı ona göre atmamızı istedim,çünkü benim üzerimde olan bir sorumluluk bu.


Evi gördün koskoca ev ve sadece 3 kişiyiz.evi annem istemedi aslında ben dublex aldım.çünkü onlar bana babamın emaneti onları bırakamam ben onlara bakmak zorundayım babamı defnederken söz verdim emanetlerin bende ölene kadar benim boynumda sorumlulukları diye ama sen değilsin,işte geldin gördün evimi ailemi ve bundan sonra tüm karar senin.evet dersen

Evin ister alt katını ister üst katını ayırırız. 2 ev olur ama kendimize özel evimiz olur. Arabamız var zaten. Sende istersen çalışmaya devam edersin,istersen bıraktığın bölümü okumaya devam edersin.


Annesinin dediği gibi çok zor konuşuyor ama çok anlayışlı ve düşünceli konuşuyor benim ise kafam allak bullak oldu . kariyer olarak çok başarılı hayatının bir bölümü çok sıkıntılı ama bunu tam atlamamışlar gibi. Ama bir yönden annesi ve kardeşiyle aynı evde yaşamak.onun 2 eve birden bakması,kendini annesi ve kardeşine bakmakla yükümlü kılması. Ailesiyle birlikte yaşamanın sıkıntıları,zor zamanlarda ayakta kalıp okuması kariyerine odaklanması aile sadakati filan hep aklımı karıştırıyor.


Akıl verin nasıl devam edeyim evet dersem beni ne sıkıntılar bekliyor hiç bilmiyorum.

Çooook uzun oldu,okuyanlara ve cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim
 
Yani objektif yaklaşırsak biraz sıkıntılı olur gibi yani iki evi birden geçindirmek zorunda sürekli ve sanırım annesi hassasmış sizinde sürekli annesine bu şekilde davranmanızı isteyebilir.Ama eğer çok seviyorsanız anlaşabilirim diyorsanız hayat sisin hayatınız.Üzüldğm gerçekten başlarına gelen şeylere ama zor bir yaşantınız olur bence.
 
İki eve birden sevgiliniz bakmayacak ki sonuçta babası şehit olduysa annesine maaş kalmıştır.Aynı evde olmaz ama evi bölerse olur bence.Bazı acılar insanları terbiye eder.Ne desek boş kimin nasıl çıkacağı belli olmuyor bu hayatta ama insanlarda az buçuk belli ediyor kendilerini ve bu işlerde aile büyükleri bunu çok iyi görebiliyor.umarım iyi anlaşırsınız hakkınızda hayırlısı olsun.
 
Ben de her mesajımı uzun uzun yazarım ama konu bir sürü gereksiz ve tekrar eden cümleden oluşuyor. Yanyana fotoğraflar, kolye örneği,dedesinin mezari,annesinin kaçarak evlenmesi,kardeşin uzun boyu,neden asker olmadigi vs vs vs bir sürü gereksiz ayrıntı var. Konu boyunca bir yere bağlanacak diye okuyorsun ama hiçbir yere bağlanmıyor...
'cok uzundu okuyamadim' diyen arkadaşlar için bir özet yapayım:
6 aylık sevgiliyiz. Benimle bir gelecek düşündüğünü ama babası şehit olduğu için anne ve kardeşini yalnız birakamayacagini soyledi.sirf evlenince birlikte oturmak için dubleks bir ev almış. O iyi bir insan, annesini sevdim. Ne yapmalıyım

Bence hiç aynı evde oturma macerasına girme boşuna... Annesinin zaten babadan gelen bir maaşı vardır. Kardeşi zaten sehit yakını olduğu için pek çok bursta öncelik sırasında. Evleri de kendilerinin. Yani maddi bir problemleri yokmuş, ne güzel.
Annesinin yaşı da hala genç, maşallahi var. Elden ayaktan düşmelik bir durum yok.
Eee?
Neden aynı yerde dipdibe yaşayasiniz ki?
Bu bencillik değil mi?
Aynı ilçeden bir ev tutun kendi çatınız olsun. Annesi de bunca yıldır kendi evini nasıl idare ettiyse kendini oyle idare eder zaten. Sanki oğluna mi muhtaç yaşamak için? Oğlu üst katta olsa annesine ne gibi bir katkı sağlayacak? Yemek mi yapacak, evini mi temizleyecek,harçlık mı verecek?
Hiçbiri... Kadın kendi evini kendi yönetecek. Evlenince yine ziyaret eder, hastaysa doktora vs götürür, ameliyat olursa vs istirahat dönemini sizde geçirir... İyi bir evlat olmak için anneyle aynı evde yaşamaya hiç lüzum yok.
Ayrıca 6 aydir sadece laylaylom konustugunuz -yuzeysel bir ilişki yaşadığınız biriyle evlilik için acele etmeyin.
 
Ben böyle bir durumu ancak aşkına güvendiğim ve benim de kör kütük aşık olup, beni el üstünde tutacağına güvendiğim bir adamla kabul edebilirim.
Yaşadıkları çok ağır, kendince haklı da.
Hem annesi hem de kız kardeşini öyle sahiplenmiş ki, gerçekten son nefese kadar tüm öncelikleri onlar olacak belli.
İşte siz bu durumu kabul edebilecek misiniz, o insanlarla iyi anlaşma ve hayatınızı paylaşmak zorundasınız, yapabilecek misiniz?
Emin olun tatile bile rahat rahat gidemeyecek bir evlilik söz konusu olacak, bu adamla.
Her şey 5 kişilik düşünülecek, öyle yaşanılacak.
Ama bunları baştan söylemesi ve samimiyeti cezbetmiyor değil.
 
sevgilini takdir ettim. akilli olgun mantikli bir tip. sonradan emri vaki yapmak yerine bastan konusmus. hayat gulluk gulistanlik degil ki ayagina tas degmemis biriylw evlenirsin hop annesini babasini kaybeder ayni sey olur. bence bu detaya takilma. cocuk durumu atlatmisa benziyor. ailesi de zmaanla alisacaktir evet basta zorluklar olur, abisini oglunu kiskanabilirler ama sevgiliniz bence bir denge bulur. ama kabul ederseniz de cekincelerinizi acik acik bastan dile getirin.
 
Artılar ve eksiler sanki eşit gibi.

Ama aynı ev durumu hiç kalkmayacak burada.
Anne çok genç, evliliğiniz boyunca her şeyiniz birlikte olacak. Anlayışlı kadınsa sorun olmaz ama diğer türlü çok zor bi durum.

Duygularınıza bakın iyi ölçün tartın. Nişanlılık zamanında belli eder herkes rengini zaten.
 
Böyle anlatinca makulmuş gibi gorunuyor ama hersey oyle olgun olgun konusma ve ilk tanismalar gibi sürüp gitmiyor.
Ben gerek maddi gerek manevi kocamin 2. Evinin olmasini kabul edemezdim acikcasi.

Esimin babasi hayatta ama daha cok koyde kaliyormus. Uzun yillar esim ve annesi birlikte yasamislar. Biz evlenince zor oldu acikcasi ustelik biz birlikte bile oturmuyorduk. Kadin bir ara eşime "sen bu evin babasiydin" diye aglamaya baslamisti.
Eşim 2 ev idare etmeye calissaydi bizim evliligin sonu boşanma olurdu.
Cocuk seffaf olmaya calismis bu guzel, iyi dusunun.
 
Açıkçası dürüst en azindan sonradan sizi buna mecbur edebilirdi. Evi bölmek ayni apartmanda yasamak gibi olacak. Ben seviyorsam kabul ederdim. Suphem varsa kalp kirmazdim en bastan ben de dürüst olurdum
 
Cevap yazan herkese teşekkür ederim.

Bu kadar net ve açık konuşmasına bende çok şaşırdım normalde erkekleri böyle bilmezdim ben.

Yorumlarda bir arkadaş demiş bazı acılar insanı terbiye ediyor diye bende tam olarak onu gördüm hani dışarda görseniz hiç 26 yaşında gibi bir genç havası yok daha çok aile babası rolünde gibi,ne diyeceğini ne yapacağını düşünerek hareket ediyor düzenli ve planlı hareket etmeye çalışıyor.ve bir acı daha yaşamamak için annesinin sağlığına çok dikkat ediyor.

babasının eski bir arkadaşıyla tanıştım durumu anlattım daha önce hiç nişan olayı filan olmamış ama ilginç bir şekilde ailesini fazla bilen tanıyan yok gibi bir his geldi içime.

Konuyu 1-2 arkadaşımla konuştum.aşağı yukarı fikirleri sizinle aynı

Sizinde yazdığınız cevaplardan anladığım kadarı ile kesin ve net bir konuşma yapmam gerekiyor ;

Babasından kalan maaş ve kendi maaşından ,kardeşinin eğitim masrafları,düğün ve eşya için birikim yapmış.

ev ve bütçe ayırma konusunda kesin bir konuşma yapmam lazım.

Onu annesi ve kardeşinden ayırmak olarak değilde,kendi ailemizi kurma ve bizimde bir aile olacağımız yönünde bir ön konuşma yapmam gerekli

Onun yaşadığı travmalar konusunda psikoljik destek almasını istiyecem.

Onu ve ailesini tanımak için nişan ve evlilik planlarını zamana yaymak istediğimi belirticem.en azından annesiylede bir konuşma yapmam gerek.


İçimde çok garip hisler var bir yanım diyor kendiside aileside psikoljik vak"a ,iş ileride sorunlu hal alırsa diye.ha ama kimsenin garantisi yok herkes bir gün sıknıntıya düşer


Bir tarafımda açık sözlü,temiz niyetli,işi gücü yerinde ailesine bağlı sadık biri .


Kafam epey karışıktı sizinde yardımlarınızla kafamda bir konuşma planı hazırladım eğer gerçekten net ve samimi cevaplar verirse ve onu tanımama fırsat verirse devam edebilirim diyecem ,olumusuz cevapları olursada ben kendi cevaplarımı ve isteklerimi belirtirim ona göre helalleşip yollarımızı ayıralım derim.


Tekrardan okuyan ve cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim
 
Yani kotu bir evlilikten once hayatta hersey olabilir buyugumuzdur basimizin ustunde yeri var derdim. Kimseye saygida kusur etmezdim.narindim naiftim ince dusunceliydim. Kotu evliligimden sonra iyi gibi gorunup sonradan iclerinden cikan es ailsini ve esi ta idiktan sonra diyorumki dunyaya bir kere geliyorum. Ve bu hasta insanlarla ugrasacak kadar guclu degilim. Hasta olan once pskiloga gitsin tedavi olsun. Evet erkegin agir baslisi makul ama cok tutuk konuskan olmayisi ve icinde koruklenen askerlik tutkusu onu bastirimis zaten. Ve bu meslekte olanlar gervekten yipramiyo yada sorunlu.esimden yola cikarak konusuyorum. Bin kere dusun. Ve acikca soyluyorum cok normal degiller gibi.
 
Kendini anasına adamış bir adamla evliyim. Aynı binada değilim hatta baya uzağım ama adamın kafa hep yalnız anneciğinde.

Zamanında tecrübe etmeden bende hastalıkta, zorda tabi annesine koşar normal diyordum, koşsun da tabi ama, bir erkeğin, eşin, hayatında ikinci plandaki kadın olmak, önceliğinin her zaman annesi olma durumunu hiç bir zaman kabul edemedim, edemeyeceğim..

Maddi olarak çekinecek bir durum olacağını düşünmüyorum. Asker emekli maaşı dolgundur. Ancak hergün anneye uğrama, her plana garip anasını da dahil etme, annesinin evinde taş düşse seni bırakıp ona koşma, çilekeş anacığını hayatının son yıllarında gezdirme, tatile götürme vb. Durumlarını kaldırabileceksen bu işe Gir.

Şahsen ben 2 sene önceye dönsem, eşimin sokağından geçmezdim..
 
6 aylık sevgiliyiz. Benimle bir gelecek düşündüğünü ama babası şehit olduğu için anne ve kardeşini yalnız birakamayacagini soyledi.sirf evlenince birlikte oturmak için dubleks bir ev almış. O iyi bir insan, annesini sevdim. Ne yapmalıyım

evet ya bu kadar uzun uzun ayrıntı verilmesi o kadar gereksiz geldi ki. uzattıkça uzatılan türk dizileri gibi. olay basit, kaynana ile beraber yaşayayım mı yaşamayayım mı?...

konu sahibi sana gelince. aklı başında birine benziyorsun. kabul etmemen gerektiğini anlaman lazım.
ben de nişanlıyım. nişanlımı da ailesini de çok seviyorum. annesi çok iy bi kadın yani burada okuduğum kayınvalidelerle alakası yok. ama değil aynı ev, aynı mahallede bile oturmak istemem. niye bu iyi ilişkiyi riske atayım ki. kendi ailemle de yakın olmak istemiyorum ben.

yakın yerden ev tutun. onlar da evi satıp tek katlı eve geçsinler. bu şekilde yaşayın. illa dip dibe olmaya gerek yok.
 
Bence birbirinize yakın olmanız çok iyi olur güzel bir aile olursunuz bunca acı yaşamış bir aile ile ileride olacak bir çocuğunuzu büyütmek acılarını sarmalarına yardımcı da olur eğer sevgilinizin annesi iyi biriyse herkesin hatası kusuru olur sevgiliniz annesi-eşi arasındaki ayrımı yapabilecek kadar olgunsa neden olmasın ? İnsanın başına neler geliyor kaparsınız kapınızı yukarıda yine eviniz ayrı olmuş olur ben de kayınvalidem ile yakın oturuyorum binalarımız karşılıklı ama altlı üstlü de otursam hayır oturmam demezdim yakın olduğumuz için o kadar çok yardımı oluyor ki çalıştığım için temizlik, yemek vs. İyi ki yakınız diyorum bence bu bir sorun değil karşındaki insanlar iyi ise asla bunu sorun etme sen mutluysan huzurluysan yakınsın uzaksın farketmiyor seni şimdiden benimsemeleri sevgilinizin size net olması çok güzel birşey herşeyi güzelce en baştan konuştuktan sonra bence bir sıkıntı yaşamazsın tabiki buna karar vermek için iyice anlamanız gerek nişanlılık döneminde bazı huylar ortaya daha net cıkıyor hakkınız da hayırlısı olsun inşaAllah
 
Ben böyle bir adama güven duyarım . Ne kadar dürüst bir insan ki size ailesini anlatmış ve bu yetmemiş gibi tanıştırmış...
Ama bu bakmak ve ilgilenmek konusu sadece manevidir bence. Çünkü maddi olarak hem maaşları hem de pek çok konuda öncelikleri var...
Ama bir de madalyonun öteki yüzü var. Sevgiliniz çok acı çekerek büyümüş.. Onda da mutlaka psikolojik sorunlar mevcuttur. Bence acele karar vermeyin ama bir anda da kestirip atmayın derim. iyi insanlar kolay bulunmuyor..
 
Kaynana kaynana gibi gelmedi bana gerçekten böyle biriyse sorun olacağını sanmam anlayışlı bir kimseye benziyor...
 
İki eve birden sevgiliniz bakmayacak ki sonuçta babası şehit olduysa annesine maaş kalmıştır.Aynı evde olmaz ama evi bölerse olur bence.Bazı acılar insanları terbiye eder.Ne desek boş kimin nasıl çıkacağı belli olmuyor bu hayatta ama insanlarda az buçuk belli ediyor kendilerini ve bu işlerde aile büyükleri bunu çok iyi görebiliyor.umarım iyi anlaşırsınız hakkınızda hayırlısı olsun.
bu zamanda karekterli, dürüst adam mumla aranıyor umarım konu sahibi burda ki kayınvalide düşmanlarına uyupta bir hata yapmaz.ben gayet olumlu buldum bu aileyi görmüş geçirmiş görgülü buldum.can yoldaşı olur kayınvalide de zaten 2 katlı evmiş ayrı hayatları da olabılır gun içinde
 
Erkek arkadaşın çok düzgün biri gibi geldi bana, çok olgun, mantıklı ama yine de ailesi ile altlı üstlü yaşamaya karar vermek için daha zamanın var bana kalırsa.Hem erkek arkadaşını hem ailesini daha çok tanıman lazım böyle ciddi bir karar vermek için. Böyle kararlar için daha erken, birbirimizi daha tanımalıyız bence evlilik için yada bu teklifine evet yada hayır demek için diyebilirsin.
 
X