Sevgilim,aile tanışması,karışık aklım

Tamam dürüst, tamam sadık, iyi evlat, tamam olgun vs.
Bunlar güzel özellikler.

Yaşarken bu kadar pembe görünmeyecek ama..

Maalesef..

Hayırlı evlat ama yetersiz koca.
İyi bir insan ama eşi hep paylaşmak, beklemek, uyum göstermek zorunda..
Bu zorunluluklar yorar.
Hayırlısı olsun.
 
Ben de her mesajımı uzun uzun yazarım ama konu bir sürü gereksiz ve tekrar eden cümleden oluşuyor. Yanyana fotoğraflar, kolye örneği,dedesinin mezari,annesinin kaçarak evlenmesi,kardeşin uzun boyu,neden asker olmadigi vs vs vs bir sürü gereksiz ayrıntı var. Konu boyunca bir yere bağlanacak diye okuyorsun ama hiçbir yere bağlanmıyor...
'cok uzundu okuyamadim' diyen arkadaşlar için bir özet yapayım:
6 aylık sevgiliyiz. Benimle bir gelecek düşündüğünü ama babası şehit olduğu için anne ve kardeşini yalnız birakamayacagini soyledi.sirf evlenince birlikte oturmak için dubleks bir ev almış. O iyi bir insan, annesini sevdim. Ne yapmalıyım

Bence hiç aynı evde oturma macerasına girme boşuna... Annesinin zaten babadan gelen bir maaşı vardır. Kardeşi zaten sehit yakını olduğu için pek çok bursta öncelik sırasında. Evleri de kendilerinin. Yani maddi bir problemleri yokmuş, ne güzel.
Annesinin yaşı da hala genç, maşallahi var. Elden ayaktan düşmelik bir durum yok.
Eee?
Neden aynı yerde dipdibe yaşayasiniz ki?
Bu bencillik değil mi?
Aynı ilçeden bir ev tutun kendi çatınız olsun. Annesi de bunca yıldır kendi evini nasıl idare ettiyse kendini oyle idare eder zaten. Sanki oğluna mi muhtaç yaşamak için? Oğlu üst katta olsa annesine ne gibi bir katkı sağlayacak? Yemek mi yapacak, evini mi temizleyecek,harçlık mı verecek?
Hiçbiri... Kadın kendi evini kendi yönetecek. Evlenince yine ziyaret eder, hastaysa doktora vs götürür, ameliyat olursa vs istirahat dönemini sizde geçirir... İyi bir evlat olmak için anneyle aynı evde yaşamaya hiç lüzum yok.
Ayrıca 6 aydir sadece laylaylom konustugunuz -yuzeysel bir ilişki yaşadığınız biriyle evlilik için acele etmeyin.
Aile bireylerinin adıyla soyadı eksik kalmış, konu sahibi onu da yazsaydı tam olacaktı. Bayağı spesifik olaylar yaşamış bir aile, tanıdık biri okusa anlar kim olduğunu bu kadar ayrıntıyla.
 
Ne kadar uzzuuuun uzun anlatıyorsun böyle ya ne gerek var

Siz birbirnize aşık bile değilsiniz vakti geldi hadi evlenelim modunda geldiniz bana.

Ben olsam hiç o toplara girmem hiç mantıklı gelmedi bana.
 
Aile bireylerinin adıyla soyadı eksik kalmış, konu sahibi onu da yazsaydı tam olacaktı. Bayağı spesifik olaylar yaşamış bir aile, tanıdık biri okusa anlar kim olduğunu bu kadar ayrıntıyla.
Birde yorumlara cevap yazmış vallahi atlaya atlaya okudum ya. Sanki kitap denemesi yazar gibi döşüyor
 
Ben yazis seklinizi begendim. Uzun Yazip
Durumu herseye aciklik getirmeniz güzeldi.
Böylece bin tane soru sormak zorunda kalimiycak.

Ben normwlde kesinlikle beraber oturma taraftari degilim.

Anlattiginiz duruma göre Beraber oturup yinede
Kendi eviniz olucak. Annesinin esinden kalma
Ayligi vardir zaten.
Arkadasinda cok olgun geldi bana.

Ben Aileyi yakindan tani derim.
 
Babasını kaybedeli ne kadar olmuş onu yazdınız mı? Yazı çok uzun olunca gözden kaçırmış olabilirim.
 
Merhaba bayanlar.

Burayı kullanan bir arkadaşımdan öğrendim.

Yaklaşık 5-6 aydır görüştüğüm erkek arkadaşım var.

Ben çağrı merkezinde çalışıyorum, o hava trafik kontrolörü.

Ben 25 o 26 yaşında, bazı bilgileri baştan vereyim çünkü biraz uzun yazı bir yazı olacak gibi.

Görüştüğümüzü iki ailede biliyor ama henüz ciddi bir tanışma filan olmadı sayılır.

İzin günlerimiz denk geldi sabah kahvaltı için bir mekan bulmuş gidelim dedi yedik içtik laf lafı açtı evlilik ve ailesi hakkında konuşmaya başladık meğerse ben adamın %25 ini anca tanıyormuşum.


Ben seni gerçekten seviyorum ve böyle bir duygusal değişimi ve hayatın güzel yönlerini senden öğrendim dedi. İçimden neler geçti filan ama merakta etmeye başladım,

Dedesinin ve babasının emekli asker olduğunu. Dedesinin mezarının bizim köyde olduğunu biliyordum.

Bana babasını trafik kazasında kaybettiğini söylemişti, ama babası son doğu görevindeyken emekli olmuş, işlemler için ankaraya gitmiş herşeyi bitirip geri dönerken pkk nın pususunda şehit olmuş. Buraları anlatırken gözleri kan çanağına döndü.

babannnesini ,annesini kız kardeşini alıp okuduğu şehire gitmişler.

Neden buraya memleketine gelmedin diye sordum annesi istememiş zamanında babasıyla kaçarak evlenmişler ve 25 sene anne tarafından kimseyle görüşmemişler, birde emekli asker amcası varmış emekli ikramiyesi yüzünden onla tartışmışlar memlekete gelmemiş.


Babasından 1 sene sonra Babaannesi vefaat etmiş. O ara gözlerindeki yaşları tutamadı ilk defa bir erkeğin bu halini gördüm ,2 sene içinde hem babamı gömdüm hem anaatamı (babannesine öyle diyorlarmış). Okulu bitince kpssden iyi bir puanla memleketine atanmış. Babasından kalan parayla 2 katlı ev almışlar. Annesi ve kardeşiyle yaşıyorlar kardeşi de bu sene üniversiteye başladı. Biraz sessizlik oldu ne diyeceğimi bilemedim. Kendini biraz toparladı. Annesinin ve kardeşimin ona babasının emaneti olduğunu evleneceği kişinin de anne babasının ve allahın emaneti olacağını söyledi. Ben bir anda şaşırdım kaldım.


Bana sen neden beni tanımak için neden soru sormadın bu zamana kadar dedi.bunları anlatmak istedim çünki beni tanımıyordun ,bugüne kadar hep günlük sohbet ettik,benim ise ileriye dönük düşüncelerim var dedi.


Eğer kabul edersen bir akşam bize yemeğe gel annemle tanış,sohbet et biraz dedi.

Ben bu olanlar karşısında çok şaşırdım ileriye dönük düşüncesi evlilik büyük ihtimalle zaten de 6 ay kısa bir süre gibime geliyor. Ama içimden de bu yaşa kadar bu kadar acı olaylar yaşamış karakteri sağlam işi elinde özellikle anne ve eş için emanet düşüncesi, hoşumada gitti.

3-4 gün sonra annesi aradı kızım akşama çok güzel sofra kurdum istersen buyur gel bu akşam birlikte yiyelim dedi.en fazla tanışırız muhabbet ederiz diye kabul ettim davetini.


Annesi 50 yaşında filan var,panik atak ve tansiyon sıkıntısı varmış.kız kardeşi 19 yaşında uzuun bir kız :) allah boy vermiş üniverite hazırlığa bu sene başlamış tanışmadan sonra biraz konuştuk burayı sevmediğini filan söyledi bölümüyle ilgili konuştuk.

Büfe ve duvarda ki resimler dikkatimi çekti sevgilimin dedesinin ,babasının ve babasının ve sevgilimin asker üniformalı resimleri babaannesinin annesinin dedesinin fotoğraflarını görünce içim biraz buruldu yanyana defnedilen asker babaoğul.


Sevgilim fırına gitti,ben tek kaldım annesi geldi istersen sofradan önce bir sıcak çay içelim dedi.

Oğlumu son 5-6 senedir ilk defa bu kadar şen şakrak sevinçli görüyorum, ve bunu bana gösteren senin gibi bir hanım kızımız dedi.başımızdan geçen olaylardan sonra üniversite hayatı boyunca hiç kız arkadaşı olmadı tek derdi mesleğini eline almak oldu buraya gelince manevi yönden toparladı biraz kendini ve senden bahsetti senin yanındayken çok mutlu olduğunu ama senden hep çekindiğini nasıl konuşacağını bilemediğini zaten farketmişssindir başlarda çok suskun tutuk durur ama neşesi yerine geldimi de susmaz.babasına hayrandı hep asker olmak isterdi ama babası istemedi,yeter babam ve ben,abim askeriz sen sivil çalışan olacaksın yerin yurdun belli olacak karının çocuğunun yanında olacaksın diye hep karşı çıktı.ben çok zorluklar çektim ama sen mutlu olacaksın derdi


eşimle tanışdığımızda daha öğrenciydi ama son senesiydi mezun olup göreve başlar başlamaz istemeye geldi,annem çok karşı çıktı askere kız verip gurbet ellere yollayamam diye annem çok baskın bir kadındı ,ne kadar ağlasamda razı olmadı ve gizli nikah kıydık, o akşam görev yaptığı şehre gittik şu zamana kadar keşke demedim pişman olmadım .ama içimde hem bir burukluk kaldı annem babam abilerim bir kere bile arayıp sormadı.kaynanamı ana bildim bana analık etti bunca olaydan bunca yorgunluktan sonra tek isteğim oğlumu kızımı evlendirip huzurlu ölümü beklemek dedi.
mutluluk değil, hüzün veren bir aile gibi geldi bana...oğlunu, eşi yerine koymuş bir anne var...kardeşine bakışından korktum dediniz??? tüm yazdıklarınızı okurken, göğsüme bi daral geldi benim...ailesine karşı hissetiiği aşırı sorumluluğu, sanırım sizdende bekliycek

Kendi içimden üzüldüm ama bir yandan da neden hep böyle hüzünlü olaylar içindeyim diyede sordum kendime.


Beni bu yaşa kadar diri tutan tek şey oğlum ve kızımın varlığı onları yetiştirme derdi oldu dedi.


Sevgilim geldi montunu filan çıkarırken boynundaki kolyesi gözüme takıldı çok defa gördüm ama 5-6 dk önce annesinin boynunda da aynı zinciri görmüştüm,sonradan öğrendim babasının ve kendinin asker künyesiymiş.


Sofradan sonra kahve içiyolarmış kız kardeşi kahveyi yengemle yaparız dedi,sevgilimin ters ters bakmasından ben bile ürktüm.


Kahvemizi içerken annesi sevgilimin küçüklüğünden filan bahsetti köyden filan laf açınca aslında aynı köylü olduğumuzu öğrendim.ama köyle alakaları sadece mezar ziyaretleriymiş.


Annesi çalıştığımı biliyormuş ama nerde çalıştığımı bilmiyormuş biraz o konudan sohbet ettik.

Kız kardeşi Fransızca öğreniyor biraz onun hakkında sohbet ettik saat 9 a geliyordu,ben müsaade isteyim dedim,anneside oğlum bıraksın akşam vakti tek gitme dedi .

yolda giderken
Neden sende asker olmak istedin dedim;güldü dedem askerdi babam askerdi ,düşün 21-22 yılın askeri lojmanlar askeri bölgelerde geçmiş çocukluk anılarında hep haki yeşili, askeri araçlar var ve 2 kuşağın asker,bende çok istedim ama babam hep karşı çıktı,çünkü annemin korkularını biliyordu,bizim büyüdüğümüzü göremedi çoğunlukla hep dağlardaydı bizde ise hep bir korku vardı.

Babam bunları bildiği için benim asker olmamı istemedi ama bana çok güzel rehber oldu yolumu aydınlattı. o 2 mezarın yanına 3.sünün gelmesini istemedi.


Sonra sevgilim annesini nasıl bulduğumu sordu.annenin psikolağa ihtiyacı var dedim hala eşinin vefatını kabullenememiş . evet annem için çok zor oldu son seneler dedi önce babam sonra babaannemin vefaatı akrabaların akbabalıkları filan çok yıprattı tek dayanağı biz olduk.


İşte bu yüzden annemle tanışmanı ve ileriki adımlarımızı ona göre atmamızı istedim,çünkü benim üzerimde olan bir sorumluluk bu.


Evi gördün koskoca ev ve sadece 3 kişiyiz.evi annem istemedi aslında ben dublex aldım.çünkü onlar bana babamın emaneti onları bırakamam ben onlara bakmak zorundayım babamı defnederken söz verdim emanetlerin bende ölene kadar benim boynumda sorumlulukları diye ama sen değilsin,işte geldin gördün evimi ailemi ve bundan sonra tüm karar senin.evet dersen

Evin ister alt katını ister üst katını ayırırız. 2 ev olur ama kendimize özel evimiz olur. Arabamız var zaten. Sende istersen çalışmaya devam edersin,istersen bıraktığın bölümü okumaya devam edersin.


Annesinin dediği gibi çok zor konuşuyor ama çok anlayışlı ve düşünceli konuşuyor benim ise kafam allak bullak oldu . kariyer olarak çok başarılı hayatının bir bölümü çok sıkıntılı ama bunu tam atlamamışlar gibi. Ama bir yönden annesi ve kardeşiyle aynı evde yaşamak.onun 2 eve birden bakması,kendini annesi ve kardeşine bakmakla yükümlü kılması. Ailesiyle birlikte yaşamanın sıkıntıları,zor zamanlarda ayakta kalıp okuması kariyerine odaklanması aile sadakati filan hep aklımı karıştırıyor.


Akıl verin nasıl devam edeyim evet dersem beni ne sıkıntılar bekliyor hiç bilmiyorum.

Çooook uzun oldu,okuyanlara ve cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim
 
içim daraldı okurken...mutluluk değil, hüzün veren bir aile gibi...oğlan ailesine karşı hissettiği aşırı sorumluluğu, sizdende bekleyebilir...2 kişilik değil, 5 kişilik bir aile olarak yaşayacaksınız...ayrıca bakışından bile korkutmuş, bide sinirlendiğinde düşünün...benim anladığım tüm aile psikolojik sorunlu gibi...
 
Bence bu adaya çok aşık değilseniz kabul etmeyin.
Kız kardeş sorun değil, üniversiteyi bitirip işe girip büyük ihtimal evlenip gider.
Ama kayınvalideniz hep yanı başınızda olacak. Bana içli dışlı yaşamayı kabul edecek biri gibi gelmediniz.
Kayınvalide ile hep içli dışlı yaşayacaksınız.:KK17:
O yüzden adam ne kadar olgun, mantıklı, şevkatli olsa da kayınvalide ile altlı üstlü oturmayı ben olsam kabul etmezdim.
Çünkü sürekli öncelik annesinde olacak. Ve bu adam saygıda kusur asla etmez.Hep annesi birinci planda olacak.
Annesinin hep birinci planda olması sizin için kabul ise kabul edin yoksa etmeyin..
Annesini asla çiğnemez şimdiden belli..
Annesi teklif etmeden dublex ev almış daha ötesi yok ne kadar bağlı başka söze gerek yok.:rapci:
 
Son düzenleme:
Merhaba bayanlar.

Burayı kullanan bir arkadaşımdan öğrendim.

Yaklaşık 5-6 aydır görüştüğüm erkek arkadaşım var.

Ben çağrı merkezinde çalışıyorum, o hava trafik kontrolörü.

Ben 25 o 26 yaşında, bazı bilgileri baştan vereyim çünkü biraz uzun yazı bir yazı olacak gibi.

Görüştüğümüzü iki ailede biliyor ama henüz ciddi bir tanışma filan olmadı sayılır.

İzin günlerimiz denk geldi sabah kahvaltı için bir mekan bulmuş gidelim dedi yedik içtik laf lafı açtı evlilik ve ailesi hakkında konuşmaya başladık meğerse ben adamın %25 ini anca tanıyormuşum.


Ben seni gerçekten seviyorum ve böyle bir duygusal değişimi ve hayatın güzel yönlerini senden öğrendim dedi. İçimden neler geçti filan ama merakta etmeye başladım,

Dedesinin ve babasının emekli asker olduğunu. Dedesinin mezarının bizim köyde olduğunu biliyordum.

Bana babasını trafik kazasında kaybettiğini söylemişti, ama babası son doğu görevindeyken emekli olmuş, işlemler için ankaraya gitmiş herşeyi bitirip geri dönerken pkk nın pususunda şehit olmuş. Buraları anlatırken gözleri kan çanağına döndü.

babannnesini ,annesini kız kardeşini alıp okuduğu şehire gitmişler.

Neden buraya memleketine gelmedin diye sordum annesi istememiş zamanında babasıyla kaçarak evlenmişler ve 25 sene anne tarafından kimseyle görüşmemişler, birde emekli asker amcası varmış emekli ikramiyesi yüzünden onla tartışmışlar memlekete gelmemiş.


Babasından 1 sene sonra Babaannesi vefaat etmiş. O ara gözlerindeki yaşları tutamadı ilk defa bir erkeğin bu halini gördüm ,2 sene içinde hem babamı gömdüm hem anaatamı (babannesine öyle diyorlarmış). Okulu bitince kpssden iyi bir puanla memleketine atanmış. Babasından kalan parayla 2 katlı ev almışlar. Annesi ve kardeşiyle yaşıyorlar kardeşi de bu sene üniversiteye başladı. Biraz sessizlik oldu ne diyeceğimi bilemedim. Kendini biraz toparladı. Annesinin ve kardeşimin ona babasının emaneti olduğunu evleneceği kişinin de anne babasının ve allahın emaneti olacağını söyledi. Ben bir anda şaşırdım kaldım.


Bana sen neden beni tanımak için neden soru sormadın bu zamana kadar dedi.bunları anlatmak istedim çünki beni tanımıyordun ,bugüne kadar hep günlük sohbet ettik,benim ise ileriye dönük düşüncelerim var dedi.


Eğer kabul edersen bir akşam bize yemeğe gel annemle tanış,sohbet et biraz dedi.

Ben bu olanlar karşısında çok şaşırdım ileriye dönük düşüncesi evlilik büyük ihtimalle zaten de 6 ay kısa bir süre gibime geliyor. Ama içimden de bu yaşa kadar bu kadar acı olaylar yaşamış karakteri sağlam işi elinde özellikle anne ve eş için emanet düşüncesi, hoşumada gitti.

3-4 gün sonra annesi aradı kızım akşama çok güzel sofra kurdum istersen buyur gel bu akşam birlikte yiyelim dedi.en fazla tanışırız muhabbet ederiz diye kabul ettim davetini.


Annesi 50 yaşında filan var,panik atak ve tansiyon sıkıntısı varmış.kız kardeşi 19 yaşında uzuun bir kız :) allah boy vermiş üniverite hazırlığa bu sene başlamış tanışmadan sonra biraz konuştuk burayı sevmediğini filan söyledi bölümüyle ilgili konuştuk.

Büfe ve duvarda ki resimler dikkatimi çekti sevgilimin dedesinin ,babasının ve babasının ve sevgilimin asker üniformalı resimleri babaannesinin annesinin dedesinin fotoğraflarını görünce içim biraz buruldu yanyana defnedilen asker babaoğul.


Sevgilim fırına gitti,ben tek kaldım annesi geldi istersen sofradan önce bir sıcak çay içelim dedi.

Oğlumu son 5-6 senedir ilk defa bu kadar şen şakrak sevinçli görüyorum, ve bunu bana gösteren senin gibi bir hanım kızımız dedi.başımızdan geçen olaylardan sonra üniversite hayatı boyunca hiç kız arkadaşı olmadı tek derdi mesleğini eline almak oldu buraya gelince manevi yönden toparladı biraz kendini ve senden bahsetti senin yanındayken çok mutlu olduğunu ama senden hep çekindiğini nasıl konuşacağını bilemediğini zaten farketmişssindir başlarda çok suskun tutuk durur ama neşesi yerine geldimi de susmaz.babasına hayrandı hep asker olmak isterdi ama babası istemedi,yeter babam ve ben,abim askeriz sen sivil çalışan olacaksın yerin yurdun belli olacak karının çocuğunun yanında olacaksın diye hep karşı çıktı.ben çok zorluklar çektim ama sen mutlu olacaksın derdi


eşimle tanışdığımızda daha öğrenciydi ama son senesiydi mezun olup göreve başlar başlamaz istemeye geldi,annem çok karşı çıktı askere kız verip gurbet ellere yollayamam diye annem çok baskın bir kadındı ,ne kadar ağlasamda razı olmadı ve gizli nikah kıydık, o akşam görev yaptığı şehre gittik şu zamana kadar keşke demedim pişman olmadım .ama içimde hem bir burukluk kaldı annem babam abilerim bir kere bile arayıp sormadı.kaynanamı ana bildim bana analık etti bunca olaydan bunca yorgunluktan sonra tek isteğim oğlumu kızımı evlendirip huzurlu ölümü beklemek dedi.


Kendi içimden üzüldüm ama bir yandan da neden hep böyle hüzünlü olaylar içindeyim diyede sordum kendime.


Beni bu yaşa kadar diri tutan tek şey oğlum ve kızımın varlığı onları yetiştirme derdi oldu dedi.


Sevgilim geldi montunu filan çıkarırken boynundaki kolyesi gözüme takıldı çok defa gördüm ama 5-6 dk önce annesinin boynunda da aynı zinciri görmüştüm,sonradan öğrendim babasının ve kendinin asker künyesiymiş.


Sofradan sonra kahve içiyolarmış kız kardeşi kahveyi yengemle yaparız dedi,sevgilimin ters ters bakmasından ben bile ürktüm.


Kahvemizi içerken annesi sevgilimin küçüklüğünden filan bahsetti köyden filan laf açınca aslında aynı köylü olduğumuzu öğrendim.ama köyle alakaları sadece mezar ziyaretleriymiş.


Annesi çalıştığımı biliyormuş ama nerde çalıştığımı bilmiyormuş biraz o konudan sohbet ettik.

Kız kardeşi Fransızca öğreniyor biraz onun hakkında sohbet ettik saat 9 a geliyordu,ben müsaade isteyim dedim,anneside oğlum bıraksın akşam vakti tek gitme dedi .

yolda giderken
Neden sende asker olmak istedin dedim;güldü dedem askerdi babam askerdi ,düşün 21-22 yılın askeri lojmanlar askeri bölgelerde geçmiş çocukluk anılarında hep haki yeşili, askeri araçlar var ve 2 kuşağın asker,bende çok istedim ama babam hep karşı çıktı,çünkü annemin korkularını biliyordu,bizim büyüdüğümüzü göremedi çoğunlukla hep dağlardaydı bizde ise hep bir korku vardı.

Babam bunları bildiği için benim asker olmamı istemedi ama bana çok güzel rehber oldu yolumu aydınlattı. o 2 mezarın yanına 3.sünün gelmesini istemedi.


Sonra sevgilim annesini nasıl bulduğumu sordu.annenin psikolağa ihtiyacı var dedim hala eşinin vefatını kabullenememiş . evet annem için çok zor oldu son seneler dedi önce babam sonra babaannemin vefaatı akrabaların akbabalıkları filan çok yıprattı tek dayanağı biz olduk.


İşte bu yüzden annemle tanışmanı ve ileriki adımlarımızı ona göre atmamızı istedim,çünkü benim üzerimde olan bir sorumluluk bu.


Evi gördün koskoca ev ve sadece 3 kişiyiz.evi annem istemedi aslında ben dublex aldım.çünkü onlar bana babamın emaneti onları bırakamam ben onlara bakmak zorundayım babamı defnederken söz verdim emanetlerin bende ölene kadar benim boynumda sorumlulukları diye ama sen değilsin,işte geldin gördün evimi ailemi ve bundan sonra tüm karar senin.evet dersen

Evin ister alt katını ister üst katını ayırırız. 2 ev olur ama kendimize özel evimiz olur. Arabamız var zaten. Sende istersen çalışmaya devam edersin,istersen bıraktığın bölümü okumaya devam edersin.


Annesinin dediği gibi çok zor konuşuyor ama çok anlayışlı ve düşünceli konuşuyor benim ise kafam allak bullak oldu . kariyer olarak çok başarılı hayatının bir bölümü çok sıkıntılı ama bunu tam atlamamışlar gibi. Ama bir yönden annesi ve kardeşiyle aynı evde yaşamak.onun 2 eve birden bakması,kendini annesi ve kardeşine bakmakla yükümlü kılması. Ailesiyle birlikte yaşamanın sıkıntıları,zor zamanlarda ayakta kalıp okuması kariyerine odaklanması aile sadakati filan hep aklımı karıştırıyor.


Akıl verin nasıl devam edeyim evet dersem beni ne sıkıntılar bekliyor hiç bilmiyorum.

Çooook uzun oldu,okuyanlara ve cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim
cocuk kendince iyi olabilir ama bence böyle bi maceraya girme ne olursa olsun kadın sana a dese sana inanmıcak bi es var kendin diyosun psikolok yardım istiyo diye asla bi esle tek hayatın olmaz ne tatil ne balayı bence hıc baslamaa yazık olur sana
 
Es adayinin psikolojisini çok arabesk buldum. Annesiyle yasayacagin en ufak bir problemde canim anam yadigar anam sen anlamazsin biz cok çektik pozlarina girecegi o kadar belli ki
Bi de anlamıyorum emanet gördüğü insanlarla dip dibe yasamadan birbirlerine destek olamıyorlar mi ? Arkana bile bakmadan kaç, Allah herkesin acisini dindirsin guc versin ama bu hikayenin aci kismini senin mahremiyet hakkınin icine ederek yapmasın
 
Sen 6 ay boyunca bu adamla ne konuştun?
Bide herkes yaşadıkları cooooook ağır demiş ama babasinin şehit olması ağır evet ama anneye yapışmak neden?
Anne yapistirmis kendine, klasik turk annesi , kocasınin yerine ogulu koyma, oğul evlenirse 3 kişilik yasanti kurma ve bunu en doğal hakki gibi görmek.. Kadın kendisi de kayinvAlide ile yasadigi icin oglusu ile bir arada yasamayi en tabii hakki olarak görüyordur
 
bence annesi kaynanasını anne bilip ondan öyle gördüğü için size sorun çıkarmaz. zaten maaşı var kendisinin. sadece alt üst oturacaksınız sürekli üzgün falan olunacak bir durum yok belki ailesine siz iyi geleceksiniz iki farklı sohbet açılacak belki ileri de çocuğunuz olacak ve siz çalışmaya devam ederken annesi bakacak. erkek arkadaşınız size olanağı anlatmış her şey sana bağlı
 
Ailesini yarı yolda bırakmayan seni de hiç bırakmaz derler..ama ailesini Önde tutup seni ikinci plana atar diyenler de var bilemedim..
 
Melankolik takılan insanlardan çok hoşlanmıyorum,depresyonda olan insanları da sevmem benim gülmem lazım mesela,mizaçım öyle,eşimle başbaşa kaldığımda onun için tek kadın olduğumu da bilmem lazım,bu ailede sanki bunların hiçbiri yok,yahu tamam şehit olmuş da sanki bu acı onlara zevk veriyor gibi geldi,kocasını kaybetmiş işte kv,emanet ne Allah aşkına,bence en az yarım saatlik mesafe olacaksa arada ayda max iki defa görüşmeyi kabul edecekse evlenin,herşeyi netleştirin yoksa bu aile içinizi çürütür bayık bayık.
 
Evlilik işin yaşın biraz erken değil mi çalışıyormuşsun biraz daha gez toz paranı harca ya. 6 ay da çok erken zaten bu tarz kararlar için. Ya olumsuz konuşmak istemiyorum ama tamam dürüst de davranmış da resmen senden hayatın boyunca fedakarlık yapmanı istemiş.
Annemi herkesin önünde tutucam gibi bi izlenim aldım ben.
Sen bilirsin hakkında hayırlısı
 
Es adayinin psikolojisini çok arabesk buldum. Annesiyle yasayacagin en ufak bir problemde canim anam yadigar anam sen anlamazsin biz cok çektik pozlarina girecegi o kadar belli ki
Bi de anlamıyorum emanet gördüğü insanlarla dip dibe yasamadan birbirlerine destek olamıyorlar mi ? Arkana bile bakmadan kaç, Allah herkesin acisini dindirsin guc versin ama bu hikayenin aci kismini senin mahremiyet hakkınin icine ederek yapmasın
aynı fikirdeyim hic dramatize edemicem allah herkezin gönlüne göre versin ama tatlım kac o cocuktan ran ran ran
 
X