Sevgilim,aile tanışması,karışık aklım

Prensip olarak birlikte yaşamaya karşıyım, isterse dünyanın en iyi insanları olsun. Babamın emaneti ne demek? Babası vefat etmiş de bir sürü insan var sonuç olarak olan şey aynı şehit olsanız da olmasanız da...Allah mekanlarını cennet etsin ancak bu konunun bence sizin evliliğiniz ile bir alakası olmamalı...
 
Fazla duygusal abartı. Herkes neler yaşıyor herkes gelinine mi yerleşsin? Erkek annesinin hakkını koruyorsa eşininkini de koruyacak. Ama çocuğa aferim sana baştan açık açık anlatmış. Ben olsam bu ailede kafayı yerdim çünkü sizde tüm yollar kayınvalideye çıkacak. İki kadın melek olsa kanatları çarparmış aynı evin içinde.
 
Çocuk kendine ve ailesine güvenmiş seni onlara götürmüş, eğer sende kendine güveniyorsan onu olduğu gibi kabul ediyorsan neden olmasın.
Eğer annesi anlayışlı bir kadınsa sana anne olur, kendisi zaten kv sinden öyle görmüş. Eğer ben yapamam diyorsan hiç huzurlarını düzenlerini bozma, usulca hayatlarından çık.
 
Tekrardan cevaplar için teşekkür ederim gün içinde okudum cevaplarınızı ama yazacak fırsatım olmadı.

Çok detaylı yazdığımı biliyorum ön bilgileri eksik vermemeye gayret ediyorum buda konuyu çok uzatıyor biliyorum. Kolye ve resim detayı benim için çok şey düşündürdü. Öğleden sonra aradı sesi çok şen geliyordu iş arkadaşının bebeği olmuş onu tebrik etmek hemde hediye almak istemiş bana soruyor ne alayım diye bende çeyrek al dedim.

Mesain kaçta bitiyor gelip alayım soğukta dolmuş bekleme dedi. İş çıkışıma gelmişti. Bugün neden bu kadar sevinçlisin dedim. Bende bilmiyorum ama hayat enerjimin arttığını hissediyorum dedi.


Kırmızı ışıkta dururken broşür dağıtan bir genç geldi yeni Cafe açılmış onun broşürüymüş. İstersen gidelim sıcak sıcak bişeyler içeriz dedi. Gittik oturduk etraf kalabalık ama mekan güzel filan diye konuşurken biranda dondu bişey söylemedi. Mekanda ki müzisyen gruba gözü takılmış tanıdık filan herhalde dedim.

Sen ne tür dinlersin dedim çok karışık dedi rusça metal kazakça kırgızca ,Türkçe metal, sürekli takip ettiği 1-2 podcast yayınından bahsetti.

İstersen daha sakin bir yere gidelim dedi iyi olur dedim. Yolda annesi için psikolog baktığını söyledi benim ona söylemem hoşuna gitmiş. Anneminde hayatına devam etmesi lazım dedi.

Konuşmayı fazla ilerletmemesi için istersen sakin Bi yerde konuşalım dedim.

Bir yere oturduk fırsat vermeden ben daldım lafa

Bak sen çok samimisin, netsin ama hayatın çok karışık ve seni evlenebilecek kadar tanımıyorum. Birgün hüzünlüsün birgün neşelisin annene kardeşine bağlılığını çok takdir ettim ama benim bunları Anlayabilmem ve teklifine evet yada hayır diyebilmen için zamana ihtiyacım var.


Temelde evin araban iyi bir maaşın birikimin var ama bunlar hep maddi imkanlar senin ruhen ne yapıda olduğunu bilemiyorum geçmişte yaşadığın olaylar aile büyüklerinele yaşadığın sıkıntılar seni yormuş ,sadece annenin değil senin ve kardeşininde psikolojik desteğe ihtiyacı var ,hani psikoljik destekteği sen ve ailen sorunlu tiplersiniz bi gidin görünün diye değil gerçekten yaşadığınız olaylar kolay şeyler değil ve sizi yormuş en azından uzman biriyle konuşursanız hem zihni bulanıklığınız dağılır hemde hayata bakış açınız tazelenir ,dedim


O sadece dinleyip çay içiyordu


Evin var ama annen ve kardeşinle yaşıyorsun, dublex de olsa hayatımız içiçe olacak ilk olarak ev işini kesin bir şekilde çözmen gerekecek bu aşamada banada annen ve kardeşini tanıma ortamları fırsatları oluşturman gerekiyor ki bizde biribirimze alışalım.

Gelir durumunu borç durumunu bilmiyorum. Eğer babandan kalan maaşı ile kendi maaşını birleştirip havuz olarak ayarladıysan bütçeni, gözden geçirip ayarlaman gerekiyor tek bütçe 2 ev olmaz benim nezdimde


Son olarak eğer gerçekten evlenip kendi yuvanı kendi aileni kurmak istiyorsan hayatına bazı sınırlar koymalısın ben kesinlikle anneni kardeşini boşla onları kendi hallerine bırak demiyorum ama bizimde aile olduğumuzun bilincinde ol.


iki tarafıda memnun etmek zor olacak biliyorum ama sen bu dengeleri kurabilecek ve sorunların üstesinden gelebilecek bir yapıdasın bu söylediklerimi yapabilirsen ve kendini geçmişinden ayırabilirsen senle devam edebilirim dedim kolye olayı içime oturmuştu


Adam ağzını açmadan 4 bardak çayı içerek dinledi beni yaa


Bana karşı isteklerini net ve anlayışlı bir üslupla belirttiğin için çok teşekkür ederim ben bu kadar anlayışla karşılayacağını tahmin etmemiştim ,


İlk başta ev ve aile hayatı hakkında düşüncelerimi söyleyim gerisine sen karar verirsin,

Ev için dediğim gibi otururuz konuşuruz istersen evi böleriz yok dersen aynı mahallede olmak şartıyla 2 ev bakarız dediğim gibi anneme bakmak benim derdim ama senin değil,sana böyle birşeyi dayatamam

babamın maaşı zaten annemin üstüne sadece bütçe yönetimini ben yapıyorum babamdan kalan maaş artı kendi maaşım 8 binliradan biraz fazla kardeşimin eğitimi ve çeyizi için babamın ikramiyesinden belli meblağ ayırdım ,kendi maaşımdan evin geçimi hariç kenarda da 50 binlara ya yakın birikmiş param var

evlenirsekte babamın maaşını ve kendi maaşımı yine ben yönetirim ama bütçeleri bölerim sende çalışmak istersen kendi maaşın tamamen senin tasarrufunda olur.benim öyle şu araba olsun şu ev olsun diye bir gayem bir çabam yok elimdeki ile geçinirim.

Seninde dediğin gibi 2 aile de benim ailem ve 2 aileyide mağdur etmemek benim elimde ha her evde her evlilikte olduğu gibi bizimde zor zamanlarımız olur,ama daima tek kural olacak saygı,annem ile kardeşim ile sorunlarınız olur elbette ama bunları 2 medeni insan olarak onların ve kendi durumumuzu gözeterek çözebiliriz ama tek şart dediğim gibi saygı ve net cevaplar.


Annem ve kardeşim babamın emaneti sende bana allahın emaneti olacaksın bende bu emanetler için elimde gelen herşeyi yapacam.


Doğru söylüyorsun ailemde bende psikoljik vak”ayız ve artık ben bu durumu atlatmak ve normal hayata dönmek istiyorum ve bana bu değişimi gerektiren sen oldun eğer senle tanışmasaydık sen bana bu denli anlayışlı bu denli yardımsever olmasaydın ben bu düşüncelere kapılmazdım

Bana hayatın hala devam ettiğini hatırlattın ve bende bu yüzden seni kaybetmemek adına herşeye razıyım.


Aile ve ilişki sınırları içinde tabiiki ben sana annemi annen bil diyemem herkesin değer yargıları kavramları farklıdır,ama şunuda bilmeni isterim annemle biraz vakit geçirsen onun ne kadar hoş sohbet olduğunu ne kadar sevgi dolu olduğunu anlarsın kardeşim içinde yaşı daha küçük sayılır,yaşıtlarının aksine öyle dışarıda gezme alışkanlığı yoktur,eskişehirde benim okulum bitti onun lisesi bitti ordaki çevresinden ayrılıp geldiği için alışamadı buraya haa ama alışır elbette bu durumda elbette bana çok iş düşüyor senin onun ablası olduğunu benim eşim olacağını kavraması için konuşmam ve ara yöntemler bulmam gerekecek ama tüm zorlukların üstesinden gelmeye çaba göstermek zorundayım


Zaman konusunda da 5-6 ay doğal olarak kısa bir süre senin beni tanıman ailemi tanıman,benim hayatıma uyup uyamama konusunda düşüncelerin için vakit lazım.ama bu sürecin sağlıklı yürümesi içinde benimde senin ailenle tanışmam en azından ailenin benim hakkımda ön bilgi edinmesini sağlamamız lazım,bunlarda aile yemekleri olur dışarıda etkinlikler olur bir şekilde çözülür,yeterki konuşmayı bilelim.


Dedi.


Ve bu konuşma 2 saate yakın sürdü.

Bana içinde bana karşı soru işaretleri olacaktır aklını bulandırmadan ne öğrenmek istiyorsan veya çekincen ne ise açık açık söylemeni isterim yeterki hakkımda yanlış zannlara kapılma .


Bende bu kadar açık ve net konuştuğu ve fikirlerime değer verip tek tek açıkladığı için teşekkür ettim .

Yemeğimizi yiyip beni eve bırakmasını rica ettim
 
Ayyy haftasonlarınız aklıma geldi kv yemeğe gitmek onlarında götürmek vs şeylerle uğraş dur
Birde sen emanetsin Ailende emanet işte neyse neden annesinin yakında ev tutuyor senin annenin orda tutsun
 
Hayatimda bu kadar kiro birşey görmedim. Hayir ne emaneti? Beyefendi 10 dakika uzakta yaşasa ne oluyor? Annesi 2 yaşindako çocukmuda?

Hemde sende emanet kelimesinden hoşlanmişsin. Sirf o bir erkek diye senden daha üstün değil. Sen bir bir birey olarak kimsenin emaneti değilsin.

Ben olsam asla bu topa girmezdim. Hem 6 ay daha erken, hem bu kadar kadin haklarindan bir haber olan erkek ile evlenmezdim. Kalmiş ki kv'de ile ayni evde oturmak.

Aslinda bu tiplere köyden gelmiş sessiz sedasiz gelin yakişir ama asla olmaz. Maaşli gelin isterler ve her hafta sonu beraber zaman geçirmek isterler.

Bu adam ile evlenirsen hayatin yanlişini yaparsin.
 
Üyelere katılıyorum seni sahiplenmiş gibi işte emanetim falan tarzı sözler hoşuna gitmiş senin.
Ama ben yok işte aynı mahallede ev tutarız gibi kesin net cümlelerini sevmedim. Adam hayat planını yapmış siz de sözü geçmeyen sesi çıkmayan biri olacaksınız yanında. Kabul ederseniz şartlarını eyvallah adamın canına minnet. Aşk sevgi nerde. Sen de bakalım ona ben biraz aileme açtım durumu ailem de onlara yakın oturmamızı istiyor b ilçesinde oturalım diye kabul edecek mi. Gerçek aşk sevgi o zaman belli olur. Tek taraflı sunulan şartları kabul etmekle olmaz.
 
Bak tatlım. Benim esimin rahmetli babası askermis. Esimde askeriyeden çıkma ama suanda asker degil.Birakmis.. Esimin de bir kızkardeşi var. Onlar da baba tarafıyla görüşmüyorlar. Babasi öldükten sonra,miras tarzi seyler yüzünden
Kayinvalidemde 50li yaşlarda.
Evleri de var. Yani kayinvalidemin evi.

Benim kayinvalidemin de hayattaki tek tutunacak dalı biricik danası oğlu (benim kocam) ve biricik kızı

Kızı onu ve kocami adam yerine bile koymuyor baska sehirde yaşıyor. En son buraya,6 ay once geldi. Annesinin telefonlarina geri bile donmuyor ve bütün ülkeleri geziyor,tozuyor. Çalışıyor yani parasi var

Erkeklerin bu delikanli delikanli olgun konusmalarina sakin aldanma.

Biz aynı evde yaşamıyoruz,ama ayni muhitte ayni sokakta falan yaşamadığımız,kendi kendimize evlendigimiz,ev esyalari,düğün,vs islerine hickimseyi karistirmadigimiz icin kaynanam baya bir bozuldu kusura bakmayacak ama burasi askeriye değil o alışmış herhalde herkesi yonlendirmeye ama oyle bir dunya tabiki yok esim zaten,bir sey yapar,sonra soyler annesine. Ornek veriyorum bir araba mi aldı almadan evvel soylemez tantana cekmemek icin.

Ayni evde oturma konusuna gelince,burada açılmış konulara bakabilirsin.. Aklindan tamamen silecegine eminim:)

Biz uzaktan ev tuttuk ilk evlendigimizde,kadin esime tantana yapmis,esim cok detay vermedi ama ben anladim,sonra biz suan oturdugumuz eve tasinirken kaynana itiraf etti. Cok uzakta oturuyordunuz ben ordan ev tuttugunuzu duyunca" ağladım "biliyormusun? Dedi bana. Bende yooo bilmiyordum anne dedim. Söylemedi mi sana oğlum dedi. Yo söylemedi dedim. Gercekten esim söylemedi ama bu isler erkekte bitiyor birazda..

Kadin yalniz yaşıyor,ayni zamanda çalışıyor,esinin maaşını alıyor kadin ve kızı. Kira ödemiyor. Buna ragmen benim esim destek çıkıyor. Boyle kadinlari anlatinca başta insan aciyor vaah kadincagiz genc yaşta kocasini kaybetmis,2 cocuguyla kalmis,onlari büyütmüş falan. Aslinda hicte öyle degil.

Bu arada benim kaynanada kendi memleketine dönmemiş eşi ölünce. Kendi memleketleri yobazmis diye.

Suanda durumum ne mi onuda soyliyeyim

Kirada oturuyoruz,esimin geliri iyi,ama su ara kötü. Gorumcemin goz rengini unuttum. Abisiyle sadece para istemek icin görüşür. Gezmesinden ödün vermez,hemde en luks yerlerde,ama buraya gelecek bilet parasi ne hikmetse olmaz. Kaynana evini susler pusler,tadilat vs eşim para verir yani ogullarinin ustunden ellerini cekmezler. Haftada 1 mutlaka kaynanaya gidilir. Bu bazen 2ye cikar. Oglu supermis,akilliymis,oglu güzelmiş,benide cok begenmez begenmis gibi davranir. Kendisi cok titiz ama benim evim biraz piss çünkü köpegim var bir tane hep kirleniyor yani. Ben onun cogu seyini anliyorum da,hep salaga yatiyorum.Aramizda problem yasamadik. Beni kiskanmadi. Kaynanalik yapmadi. Ama bu görünen. Elinde olsa yani,karisacakti da evimize düzenimize de. Sağolsun cani da herseyi istiyor

Oglu kendine 300 tl lik ayakkabi alir. Ogluma yakisir der. Ben alisveris yapinca sende biraz azaltsan aslinda yapmaya ara versen der. Ama benim esim adam degil,arkamdan konustugu icin böyle ..

Esim o evin babası gibi birsey,aslinda esimde sonralari uzaklarda okumus falan,kiz da okumus ,kadin hep yalniz yaşamış yani. Sen kendini düşün,boyle hüzünlü olaylar benim esimin ailesinde de var ama gercekten 5 para etmezler gercekten . Cunku boyle insanlar,artık felegin sillesini yedikleri için,oyle herseyi pat pat soylerler,herseyleri ortadadir

Senin su anlattiklarinda öyle. Kadin konusmus baya senle.Yani sen yarin bu cocukla evlensen araniz catirdasa sana o zaman bosanin madem diyebilir öyle sana zulm eder demiyorum,ama hic boyle vicdan yapma yani.
 
Daha birbirinizin hangi muzigi sevdigini bile bilmiyorsunuz ama evlenmeyi dusunuyorsunuz cok enteresan. Siz de kalkip brosure, kac bardak cay ictigine ordan kalkip oraya gittiginize, boynundaki kolyeye, evdeki fotograflara takiliyorsunuz burdan bakinca cok uyumlu olabilirsiniz.
 
Seviyorsanız değerlendirin.
Yoksa böyle bir yükün altına girmeye gerek yok.
Çok iyi de olabilir, herkes kendi sınırını korumazsa kötü de olabilir.

Ama kabul edip de sonra pürüz çıkarmayın.
Adam net, kriter belli, başkaları gibi ikili oynamıyor.
3-5 sene sonra sıkıldım gidelim demeyeceğinizden de emin olun.
 
ee hani yorumları okumuştun ben sana kaç demedim mi niye kaçmadın?
sende haklısın kaçsan konuyu arkası yarın tadında nasıl uzatıcan dimi..
 
Oğlan anasına çok düşkün sıkıntı yaşayabilirsiniz ve üstlü altlı oturmayı bırak aynı mahallede bile oturulmamalı bence
 
Sanırım biri kitap falan yazacak yada buna benzer bişi bizi deniyor. Böyle bir anlatım şekli ve betimleme olamaz ya, ses kaydına mı alıyor konuşmaları napıyor anlamadm.
 
Ya kusura bakmayinda eger konu gercekse bence sevgilin sacmalamis yani bu dunya da aci kayip yasayan bi onlar degil tabi allah kimseye yasatmasin bizim ailemizde cok zor kayiplar yasadik ama adam acik acik diyorki anam bacim seni ezsede kizsa da sen saygi cercevesinde susacaksin gerek yok bence
 
X