• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim ailemle nasıl tanışacak?

Hem asosyal değil, çekingen diyorsunuz, hem de sosyal zekası sıfır diyorsunuz.

Kız arkadaşının kardeşiyle ilk kez tanıştığında sohbet edemeyen, konuşamayan, hatta merhaba bile diyemeyen kişiye asosyal denir. Bunu kabul edin.

Sonra da ailenize, kardeşinize, "evet asosyal ama ben seviyorum" deyin.

Tabii bir de çocuklarınıza iyi bir rol model olabilecek mi, onlarla iyi iletişim kurup, onların duygusal ihtiyaçlarına cevap verebilecek mi onları da düşünün. Çocuk yetiştirirken duygusal ve sosyal zeka çok önemli.
Yani ben aradaki derin ayrımı bilmiyorum sosyal zekası sıfır derken elbette arkadaşları var hatta arkadaş ortamında tanıştık ama öyle mesela kime ne demesi gerektiğini bilmez pek.konuşanla çok güzel muhabbet eder alıştı mı çok güzel sohbet eder ama gidip kimsye ilk konuşmayı yapamaz gibi gibi ne bileyim neye göre yorum yapılır buna sonuç olarak öyle süper sosyal iletişim kuramıyor bu çocuk.
Ve evet çocuk yetiştirirken önemli haklısınız bunu düşüneceğim teşekkür ederim.

Asosyal değil ya çocuk çekingen sadece kardeşim tamamen abarttı kibrinden
Çekingenlik iyidir fırıldak olmaya gerek yok çünkü taş yerindenağırdır iyi insanlarda hep ağır olanlardır bence.... zekasi sifir diyorsan ortada bir sorun var demektir herhalde beyinsiz biri ilede hayatını paylaşmazsın? Dediklerin birbirini tutmuyor sorun kimde anlayamadım sende mi acaba ?

Son düzenleme:
Yani ben aradaki derin ayrımı bilmiyorum sosyal zekası sıfır derken elbette arkadaşları var hatta arkadaş ortamında tanıştık ama öyle mesela kime ne demesi gerektiğini bilmez pek.konuşanla çok güzel muhabbet eder alıştı mı çok güzel sohbet eder ama gidip kimsye ilk konuşmayı yapamaz gibi gibi ne bileyim neye göre yorum yapılır buna sonuç olarak öyle süper sosyal iletişim kuramıyor bu çocuk.
Ve evet çocuk yetiştirirken önemli haklısınız bunu düşüneceğim teşekkür ederim.
Sorun bu kadarciksa sorun degil bence zamana birakin oda kendini aşar...

Kardesinde olsa haddini bildirmen gerekiyor. Bu yaptigi sey ayni zamanda sana da saygisizlik ve seni zor durumda birakiyor. Olumsuz gordugunu pekala soyleyebilir ama secim yap demeler, surat asmalar afra tafralar fazla. Sevgilinin bu durumundan dolayi ezik hissetme kendini, oyle hissediyormuşsun gibi geliyor ama ayip degil sonucta biraz dik durun kardesinizde cizgisini bilsin.

Çekingenlik iyidir fırıldak olmaya gerek yok çünkü taş yerindenağırdır iyi insanlarda hep ağır olanlardır bence.... zekasi sifir diyorsan ortada bir sorun var demektir herhalde beyinsiz biri ilede hayatını paylaşmazsın? Dediklerin birbirini tutmuyor sorun kimde anlayamadım sende mi acaba ?
Evet bende

Kardesinde olsa haddini bildirmen gerekiyor. Bu yaptigi sey ayni zamanda sana da saygisizlik ve seni zor durumda birakiyor. Olumsuz gordugunu pekala soyleyebilir ama secim yap demeler, surat asmalar afra tafralar fazla. Sevgilinin bu durumundan dolayi ezik hissetme kendini, oyle hissediyormuşsun gibi geliyor ama ayip degil sonucta biraz dik durun kardesinizde cizgisini bilsin.
Ya işte yaptığın saygısızlık flan diyerek tepkimi belli etmeye çalıştım ama hala kabul etmemesi sinir bozucu tabi.Ama bu konuda tavrımın netliğinden hatasını görmeli evet ona bu hakkı vermemeliyim..

Merhabalar,
Arkadaşlar bugün kardeşim sevgilisiyle ailemi tanıştırdı. Çocuk çok düzgün maşallah diyeyim iletişim kurmayı konuşmayı filan biliyor her şeyiyle tamam aklımıza yattı.
Benim sevgilimse askerde ekim gibi gelecek ve biraz işleri evliliğe götürmeye başlayacağız.biraz endişelendim onun tanışması ile ilgili olarak bugün böyle görünce düzgün iletişim nasıl kurulur diye çünkü benim sevgilim bu konuda gerçekten sıfır.... Hiçbir şekilde beceremiyor ya :KK43: Zaten dalgın kafası başka yerlerde yavaş bir soru sorarsın bir şeyler söyler ama böyle değişik söyler.Bir çeşit fazla zeki bir tip onu biliyorum ben zaten alıştım öğrendim yani benim girdiğim sınavlara girdiğinde hem herkesten önce bitirip hem de full yapıyor mesela ama kimse onu ales ya da yds testine tabi tutmayacak tabi :'( endişeliyim ne olacak peki bu tanışma olaylarında?? Sevgilim gerçekten tuhaf biraz dışarıdan bakana... Bana değil ama dışarı öyle işte..
Hatta kız kardeşim hiç sevmedi asosyal sevgilin diye bin laf etti.Çocuk çekindi ilk gördüğünde merhaba diyemedi kardeşime diye bir daha yüzüne bakmadı sevgilimin yanına her geldiğinde arkasını döndü suratına bakmadı tiyatroda yanına oturtmadı seçimini yap abla diye tavır yaptı bana ve hala da kendini haklı görüyor biz kız eviyiz o benimle ilgilenmeli filan diyor asosyal sevgili bulmuşsun kendine vs deyip duruyor sinir oluyorum (ve ben bunlara rağmen onun sevgilisine tek kötü davranış yapmadım çocuğa yazık dedim :KK43: çekindiğinde çekinme filan dedim ne bileyim ya.. ) Öyle gerildim yazdım içimi dökmek istedim canım sıkkın ya... :KK43:
Zamanla tanıdıkça açılır..önemli olan sevgi saygı.babalar çok konuşan cıvık erkekleri sevmez zaten.ayrıca sevgilini bu konuda sen yönlendirebilirsin

siz aileniz kıyaslayacak diye çekinmişsiniz belli ki..

ancak şu sizde kıyaslıyorsunuz.

eğer bir insanla hayatınızın kalanını paylaşacak kadar eminseniz kıyaslamayın.

bazı insanlar daha çekingen ve sakin yapıda olurlar.

ancak aklı başında,olgun olan bir insan nerede nasıl davranacağını bilir, bilmeli.

bir selamlaşmak, kendini ifade etmek çok zor olmamalı.

Ne kadar başarılı olursa olsun toplum içinde iki kelimeyi bir araya getiremeyen adam sorunludur. Hiçbir şey de başaramaz. Bir kere iş bulur ama nasıl çalışacak? Millet ondan yazılı kağıt beklemeyecek. Böyle biriyle aynı evde yaşanılmaz bile, kardeşiniz tabiki haklı.

İnsanlar çeşit çeşit sosyali var, daha sessiz sakini var....yani her insan aynı olacak diye bir şey yok. Sessiz sakin, içedönük insanlar sorunlu diye bir şey yok.

Bu çocuk da sessiz sakin biri, ailen bir şey demez bence.

siz aileniz kıyaslayacak diye çekinmişsiniz belli ki..

ancak şu sizde kıyaslıyorsunuz.

eğer bir insanla hayatınızın kalanını paylaşacak kadar eminseniz kıyaslamayın.

bazı insanlar daha çekingen ve sakin yapıda olurlar.

ancak aklı başında,olgun olan bir insan nerede nasıl davranacağını bilir, bilmeli.

bir selamlaşmak, kendini ifade etmek çok zor olmamalı.
ben onu çok seviyorum
ailem beğenmezse korkum var evet ondan kıyasladım
yoksa hiç kimse sevmese bile severim öyle yumuşak kalpli güzel bir insanki:)

Ne kadar başarılı olursa olsun toplum içinde iki kelimeyi bir araya getiremeyen adam sorunludur. Hiçbir şey de başaramaz. Bir kere iş bulur ama nasıl çalışacak? Millet ondan yazılı kağıt beklemeyecek. Böyle biriyle aynı evde yaşanılmaz bile, kardeşiniz tabiki haklı.
biz 3 yıldır beraberiz sessizliği bana karşı değil dışarı karşı biz mutluyuz sıkıntımız yokki
ailemden yana tedirginliğim

İnsanlar çeşit çeşit sosyali var, daha sessiz sakini var....yani her insan aynı olacak diye bir şey yok. Sessiz sakin, içedönük insanlar sorunlu diye bir şey yok.

Bu çocuk da sessiz sakin biri, ailen bir şey demez bence.
ya evet neye yorum beklerken neler duyuyorum
sorunlu biri değilki o nereden çıkarılıyor anlamadım
sadece yapısı öyle işte
korkum ailem beğenmezse diye ama çok farklı bakıyor herkes burada anlamadım
açmasam daha iyiymiş konuyu :deli:
çocuk benim yüzümdne bin hakaret aldı valla :(

Zamanla tanıdıkça açılır..önemli olan sevgi saygı.babalar çok konuşan cıvık erkekleri sevmez zaten.ayrıca sevgilini bu konuda sen yönlendirebilirsin
Haklısın canım bende nefret ederim cıvık cıvık şımarık davranan erkekleri kendilerini birsey sanmalarindan kaynaklanır ben sessiz olgun nerde konuşup nerde susmasını bilmesini bioebioenbu zamanda erkekler varsa şahsen ben cok-da rastlamadim bulduysanız onun kıymetini bilin gerçekten kum içinde bulunan kıymetli taş gibidirler soyu tükenen .....

ya evet neye yorum beklerken neler duyuyorum
sorunlu biri değilki o nereden çıkarılıyor anlamadım
sadece yapısı öyle işte
korkum ailem beğenmezse diye ama çok farklı bakıyor herkes burada anlamadım
açmasam daha iyiymiş konuyu :deli:
çocuk benim yüzümdne bin hakaret aldı valla :KK43:

Cathy zannımca ailenin beğenmemesinden korkuyorsun. Efendi , düzgün biri gibi duruyor buradan bence beğenirler.

ben onu çok seviyorum
ailem beğenmezse korkum var evet ondan kıyasladım
yoksa hiç kimse sevmese bile severim öyle yumuşak kalpli güzel bir insanki:)
Işte en önemlisi de bu senin sevmen sana değer vermesi birbirinizi seviyorsanız gerisi teferruat kızkardeşinede abuk sabuk izin verme konuşmasina senin erkek arkadaşın ona değer versin istemis ama beklentisi boş çıkmış cok-da iyi yapmış herkes hak ettiği değeri bulur belliki kızkardeşin seni kıskanıyor içten içe kim ister onunki gibi geveze abuk sabuk adamı diye düşünüyorum

biz 3 yıldır beraberiz sessizliği bana karşı değil dışarı karşı biz mutluyuz sıkıntımız yokki
ailemden yana tedirginliğim
Sizden yana yok ama yarın bir gün çocuk olur her şeye siz koşup insan içine eşinizle giremeyecek misiniz? Bir aile meclisi bir toplantı en basitinden Veli toplantısına hep siz mi katılacaksınız? Şu an aşktan büyük ihtimalle gelecekte olacak şeyleri kestiremiyorsunuz ama benden tavsiye bunları düşünün. Bir yıl mutlu olursunuz ikinci yıl batar bi şekilde size bu durum.

Işte en önemlisi de bu senin sevmen sana değer vermesi birbirinizi seviyorsanız gerisi teferruat kızkardeşinede abuk sabuk izin verme konuşmasina senin erkek arkadaşın ona değer versin istemis ama beklentisi boş çıkmış cok-da iyi yapmış herkes hak ettiği değeri bulur belliki kızkardeşin seni kıskanıyor içten içe kim ister onunki gibi geveze abuk sabuk adamı diye düşünüyorum
geveze değildi ya düzgün bir çocuk aklı başında biri yanlış anlaşılma olmasın
kızkardeşim evet çok ayıp etti orası ayrı benim sevgilime maalesef ki :(

Back
X