Sevgilim ailesine beni söyleyemiyor !

elcin35

Guru
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2013
898
193
323
kızlar 1,5 yıldır bir ilişkim var ben doğuda bir yerde memurum. sevgilim karadenızli kendı işleri war. benım soruma gelınce sevgılım aılesının hiçbir ferdine (küçük ablası hariç) beni söyleyemiyor. ama biz yakın zamanda kışın nişan düşünüyoruz. aday memurluğum kalkınca da evlilik. bana buraya tayın işini falan ayarlayacağını soyluyor orada yasamamız konusunda fıkırlerı var ama benı soyleyemıyor. sordugumdada çekiniyorum, bu konuları daha once hıc konuşmadım bızımkılerle ama en yakın zamanda soyleyecegım dıyor da diyor.. ben evlenme meraklısı gıbı gözükmek ıstemıyorum ama kendımı kotu hıssedıyorum.nitekim benim ailemde herkes biliyor.25 yasında bır erkeğin ailesinden çekinmesi,sevgilisini söylememesi normal midir ? bana bir akıl verin.

Bu durum bizim ülkemizde kızlarda böyledirkızlar söyleyemez..
Ben mi çok at gözlüğüyle bakıyorum olaya bilmiyorum ama bana normal gelmedi

madem ciddi nişanlanacak neden söylemiyor ki? seni oyalıyor olmasın sakın...

çekindiğini söylüyor daha once böle bişey olmamış hiç yani söylemek gibi bi durum. Karadenizli acaba bundan mı dıyorum bilmiyorum.

1,5 yil cok uzun bir sure... Hali hazirda evli/nisanli falan olmasin sakin?

1,5 yil cok uzun bir sure... Hali hazirda evli/nisanli falan olmasin sakin?

:) yok canım kesınlıkle öyle bişeyi yok ondan eminim. bencede uzun süre 5 ay askerdydı geldi vs.. smdi hiç engelide yok. çekinmede nedir ya ınsan aılesınden cekınır mı düşündükçe sınır oluyorum :x

Çekinmek değil de belki fazla didiklerler diye söylemiyordur.
Ben de sevgilime tembihlemiştim,iş tam olarak ciddiye binmeden ailelere açıklamayalım diye.
Çünkü aileler arası kültür farkı olacak illa ki. Onlar bunları araştırdıkça bizim huzurumuz kaçabilir.
Başka bir seçenek de aileler henüz biz hazır olmadan nişan,düğün olaylarına kalkışacak yine bizim istediğimiz gibi olmayacak diye sesimizi çıkarmıyoruz. Aileler farkında ama biz dillendirmedikçe susuyorlar.
Emin ol erkek arkadaşının ailesi de anlıyordur biri olduğunu ama erkek arkadaşın söylesin diye bekliyorlardır.

Son düzenleme:

o da anlıyorlar sankı bılmıyolar mı bı kız arkadaşım olduğunu dıyor ama neden soylese ne olacakki..

Bende boyle seyleri hic soyleyemem, konusamam ailmle. Kizacaklarindan degil ne bileyim cekinirim.

Ex nisanlmin ailesinin gelecegi gunden 3 gun once aileme soylemistim boyle boyle gelecekler diye:))

Tabi sewgilim oldgunu, biriyle gorustgumu biliyorlardi da isin ciddiye binecegini 3 gun once soyleyebildim :)

Erkek arkadaşından eminsen yani seni oyalama gibi bir durum olmadığından eminsen o zaman, bence de çekiniyor olabilir..

Yani evet 25 yaşında bir erkeğin çekinmesi ilk başta insana tuhaf gibi gelebilir ama svgisinden eminsen aile yapıları gelenek görenekleri gereği vardır bir çekincesi..

Bence bekle üzerine düşme, sana karşı ciddiyse elbet söyleyecek değil mi?

Bence hemen kötü düşünmemek lazım.
Söyleyecektir ama uygun zamanı bekliyordur.
Sonuçta ailesini tanıyan o.
Onların tepkisinden çekiniyordur belkide.
Oyalayacak olsa 1.5 yıl bekler mi hiç? :44:

kızlar sağolun yorumlarınız için. sevdiğinden eminim evet o da sevildiğinden. uygun zamanı bekliyor olabılır belkıde bılmıyorum ama bunu arkadaş çevreme soyledıgım zaman herkes tuhaf bakıyor. smdıki liseliler bile söylüyor dıyorlar senınkı nasıl olurda soyleyemıyor diyorlar kendimi kötü hissediyorum

Herkes bir değil ki canım.
İlla ki söyleyecektir.
Sen sıkmadan belli et söylemesini istediğini.
Eğer çok üstüne gidersen bu sefer hepten kaçabilir.

Çekinmesi çok normal canım..
Herkes şak diye söyleyemeyebiliyor..
Lale arkadaşıma katılıyorum, belki didiklerler yani olmadık yere huzur kaçabilir, hatta getir görelim olayına bile girebilirler..
Bence teferruatlardan kaçıyor, haklı da..

Tamam işte.
O da odun değil ya, anlamıştır.

ya buluşmalarımızda sorun oluyo soyleyemedıgı ıcın bı sevgilisi olduğunu yanıma bınbır turlu bahanelerle gelıo yalan söylemek zorunda kalıo ailesine. gecen konuştuğumuzda solıcem böyle oluyo sen gelırsın ben gelırım dedı bakalım beklemedeyim. :x

şuan söyleyip,söylemesinden daha çok verdiği sözleri tutup tutmaması önemli..
karadenizin bazı yörelerinde sadece kendi çevrelerinden bayanla evlenmelerini isterler..başkasıyla evlenirsen yabancıyla evlendi derler,hoş karşılamazlar.. belki onlardada böyle bir tutum var ise bunun çekincesini yaşıyordur ve nişanlanacağınız vakte kadar susuyordur ki sorun çıkarmasınlar diye..

babam Karadenizli..başta Babaannemler yabancı diyerek annemi istememişler...hatta annemi istemeye babam tek başına gelmiş ter içinde kala kala istemiş ..dedem sevdiklerine inanıp,onaylamış.. baba tarafından sadece babaannem ve dedem annemlerin düğünlerine misafir gibi düğün salonuna girmişler,misafir gibi erken kalkıp gitmişler..ama ona rağmen ne annem nede babam babaannemlere gönül koymamış,sonuç olarak onlarda bu adetmişki bu adeti bozan ilk babam olmuş ... sonradan sonraya annemi sevmiş rahmetliler.. şuanda amcamın çocukları hala kendi memleketlerinden birileriyle evlendiriliyor.(birkaçı diretip yabancıyla evli )

bence bekleyin,sabredin...Allah tamamına erdirsin inşallah..

inşallah iyi olur kızlar iyi dilekleriniz için sağolun..zaten cevresı sureklı baskı yapıomus sen ne zaman evlenıyosun gibilerinden.. umarım iyi olur soylese hemen bi adım atıcaz cunku tayın alıcam vs.. ınsallah sorunsuz atlatırız bu zamanları..

kiiiiizzzzzzzzzz dur dur hemen telaslanma benim esimde soylemedi bana evlilik teklifinin ikincisiydi bende kabul ettigim halde ailene soyledinmi dedim yoookkkkkk dedi bende niye ailesizmi gelecen dedim beni istemeye dur askim heyecanlanma annemle babam suanda hazir degiller onun icin demedim aksam agizlarini aradim bakdim dedem olum doseginde bende demedim annem cok didiklemeyi sever oyle boyle degil aninda ne eder ne yapar senle tanisir sonrada seni kizdiracak seyler yapar diye erken oldugunu dusundundugumden demedim musait osunlar ilk isim demisti hakikaten oyle oldu kayinvalideye aksamdan demis kadin sabahin 7 sinde elinde sarma tabagi kapi caliyor bir actim buyur teyze dedim cekil gelinim cekil annen nerde dediallahdan annemlerin ailesiyle kayinvalidemin ailesi cok eski yillardan aile dostlari yoksa sarma tabagini gecirirdi annem kafasinabide nasil bagiriyor dunur olduk dunur eyyyy gidim gece hic uyumadim oglan deyince dedi bide sak diye omuzuma vurup kizzzz cok sanslisin heee cok seviyor benim oglum seni kara kalemle odasindaki duvara ismini yazmis ama ben tahmin bile edemedim senin oldugunu tuuuuhhhhhh neleri kacirmisim dedi sabahi zor etmis yuhhhh dedik kardesimle birde ogluyla iki yildir sevgili oldugumuzu bilse ne olurdu halimiz acaba ogle uztu esim aradi askim aksama size gelicez annem yok evde deli olduk babamla onu ariyoruz dedi bende askim gerek yok gelmenize niye hayirdir deyince annen sizden habersiz sozu kesti bile esim bile sok gecirmisti eeee hakliymisim deme dememekde dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…