Bu çok önemsiz bir konu gibi görünür, hatta derler ki, amaaan canım ne var evlenince aşk maşk biter derler. Ama öyle değil işte.
Yani şöyle düşün, ilkleri yaşadığın insan, ondan sonra 100 leri de yaşasan, o ilki yaşadığın insanı unutmazsın. O yüzden demezler mi, ilk aşkın kimdi, ilk kime aşık oldun ilk kimle beraber oldun diye? Ha elbette 2. gelen adam bunu sana yada 2. gelen kadın bunu ona unutturamasa da en azından değerini yitirtebilir. Ancak senin yaşın genç, ayrıca ilk defa evlenmek istiyorsun, neden daha mutlu içine sinen bir evlilik yapmak varken böyle içinde sıkıntılarla dolanasın ki?
Ha ben şuna da katılmıyorum, adam ne güzel demiş açık açık aşık olmadığını dürüstmüş vs vs diye düşünenlere. E o zaman adam iyi dürsüt bir adamsa, dünyadaki tüm dürüst adamlar senin kocan olabilir mi? Bir insan düsürt diye onunla evlenilir mi? Ben sadece bu adamın kendine duyduğu saygıdır yalan söylemiyor, helal olsun der geçerim. Sırf doğru sylüyor diye bana aşık olmayan bir adamla evlenmem.
Şimdi dedin ya, çözümü var mıdır diye, bende buna net evet yada hayır diyemem. Sadece kendi düşüncemi söyleyebilirim ki, eğer bir adam seni artık iyi tanıdığına inanıyorsa ve aşklada başlamamışsanız sonrasında bence onu kendine aşık etmen çok zor. Mesela aramadın, etmedin aradı açmadın bunlar kısa süreli dönüşler yaratır, adam bir döner bakar noluyor der, ama kaç kere yapabilirsin tatlım bunu? 1 2 5 18? Kaç? Sonunda özüne dönüp gidip adama sen beni aramıyorsun diye çemkirince gene herşey kendi haline döner.
Yada en iyi senaryoyu çizelim, adam merak ediyor seni vs vs üstüne düştü flan filan, bu ne kadar sürer? Sana aşık olmayan bir adam kaç kere bu nazı kaprisi çeker? Hadi gene en iyi polyanna ben olayım baya çekti diyelim. Sen bunun alışkanlıktan olmadığını kendine inandırabilir misin canım?
Ha ben böyle şeyler duya yaşaya, artık ne kadar istemesem de, bende o senin dediğin kızlar gibi oldum. Vurdunduymaz, rahat, geniş.... Mesela eskiden sevgilim diyelim yemek yaptım 1 tabak yedi, hemen ay nolur bir tane daha ye ay lütfen koyayım açsındır yoruldun vs diye 4 dönerdim. Şimdi olsa o bir tabağı verir, daha istermisin diye bile sormam. Dilerse kalkar alır zaten. Çünkü sen üstüne düştükçe onun için sevgili, kız arkadaş rolünden ziyade anne gibi oluyosun. Kendi elinde adamı dışarı gönderiyorsun, hele de aşk yoksa, ohooooo risk birken beş oluyor. Yazıktır zorlama kendini bu kadar. Aşk dünyanın en güzel şeyi. Yaşamadan, sevgi sandığın bir alışkanlık uğruna kaybetme.