• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim ben ve ablasi

soyle bir goz gezdirdim ama diger sayfalarda farklı bir bilgi yok sanırım, kacırdıgım varsa kusura bakma.

oncelikle senin oraya gitmeni ahlaksızlık olarak gormuyorum.
fakat misafir gelmis ise onlar hazırlık yapıp seni cagırmalıydı, sen o eve belki o kadından daha fazla girmis olabilirsin ama yine de misafir konumundasın onlar ise aile olarak ev sahibi... dolayısıyla davetsiz gitmen seninle zoraki vakit gecirmesni neden olmustur.
bundan hoslanmadıgı icin de kardesiyle konusmak yerine sana laf carpmaya calısmıs.

fakat bu kisi cok dengesiz. yani ben erkek kardesimi dinlesem, sonrasında onunla kavga ederim elin kızını haklı buluyorsun bir de beni kotuluyorsun diye... ama o hızını alamayıp sizi aramıs sonra mesaj atmalar falan... kusura bakmayın cok basit seyler bunlar.

siz de ona aynı dille karsılık vermissiniz. gormemezlikten gelin, gunduz de kusura bakma gece uyuyordum derdiniz.
ayrıca hatanız yokken ozur dilemeissiniz ne geregi var? bir hatam oldugunu dusunmuyorum ama herhangi bir sorun varsa benimle degil iki kardes olarak cozmeniz daha dogru olur. ayrıca rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın der eklerdiniz. iki kardes napıyorlarsa yapsınlar... ailesinin sizi bilmesi ne herseyi kabullenecekleri anlamına gelir ne de sizin bu kadar iç içe davranmanızı gerektirir.

seviyeyi malesef pek ayarlayamamıssınız. bence uzatmadan bu konuyu kapatın.
erkek arkadasınıza da aynı netlikte davranın. size konusmasın, ablasıyla da kavga edecekse size gosteris yapar gibi davranmasın...

Öncelikle ablasina hic kirilmaya hakkin yok
Suc sende .. ister kiz , ister daril , ama daha resmiyete
Dokulmus hic birsey yokken , Evlerinde kalman hic dogru
degil ..
Aileninde haberi yokmus ustelik.. sen aileni ne duruma
Dusurdugunu farkindamisin ..

Benimde iki Erkek kardesim var , ve kiz arkadaslari bize
Geldiginde Annemin direk soyledigi laf ne bicim kiz kiz bunlar
Nisanli bile llsalar kalmalari dogru degil.

Ayrica sen orda kaldiginda , ailesi tabiki yuzune karsi
Birsey demiyo , ama arkandan soylenmiski ablasida artik
Dayanamayip yuzune soylemis...

Canım neyaZikki bende senin kalmaman gerektgi taraftarıyım... Seviyorken insan oyle gözü kor oluyor ki hiç düşünemiyor olacakları bu insanlar nekadarda iyi olsa el sonucta yarın öbürgün annenle tanıssalar pat diye söylerler yada ayrilsan sen ordaki hatıralar gelir aklına diğer türlü dışarıda bulusulan gbi değil ailenin içine evlenmeden bukadar çok girme..evlensende yüzune vururlar bizim evden cikmiyordun zorlami aldik bile derler insanın ağzı torba degilki buzesin.belki hiçbir kötü niyet yok içinde senin hatta annesi sklyor ondan gdiorm demissin ama su dünyada senden ve ailenden değerli hickimse yok bunu unutma.degermi ailene yalaj söyleyip orda kalmana ??? Ben universte iki de iken eski erkek arkadasim o şehrin yerlisi idi son iki ay yurttan çıkıp orda kaldım yurt parasıyla onlara maddi yardımda bile bulundum düşün yani..bende annesine acirdim yaşlı diye o soğukta bulasiklari yıkardm ki annem bana sofra kaldirmama kiyamazdi okul tatil olup ewe gttgmde.sonra kadina iyilik olarak yaptgm şey bi akşam yapmasam sürat aşar oldu ben yurttan da ckmstm elimdeki parada gtmsti nasıl bir aptallık düşün yani..ailemde hicbise bilmiodu haftasonları hep ewe dönerdim yakındı o şehir o besgun iskenceydi ikiayda ömründen omur gtti annesi kuzeni ben aynı odada kalırdık liseli bi kuzeni vardı onlarla yaşayan.o bile bana ahkam kesmeye baslamis resmen evin hizmetçisi olmuştum COOk zor günlerdi ben iyilik yapayım derken kendi değerimi düşürmüştum seninde oyle olmuş.benim öğrencilik mecburiyet birazda yaşım küçük cahillikten ama senin bir zorunluluğunu yok lütfen gdip kalma bidaha mesafe köy aranada insanların ağzı torba deil buzesin.ben ordayken gelen akrabaları fLanda bana senin anne baban yokmu diyen bile oldu pat diye nasıl izin veriolar falan annem babam bilse ahh verirlermydi çok üzücü yani.önce kendin sonra ailen için yapma bunu uzak dur mesafeli ol dua et Annene tanışınca söylemedikleri.he buarada o çocuk okul btnce beni aldattı kotu şeyler oldu ayrıldık aklıma gelince hala pişmanımdir onlarla aile gbi ikiay yasadgm için babası olmuştu annesine hem yardim hem arkadaş olayım dye gtmstm..ama degmedi hiç aklıma geldikçe onlarla yasadgm heran için pişman olurum...bugünün yarini var.Suan başka biriyle evliyim ve eşimin ailesinede dort yılda bi on kez gtmstm sevglyken oda bayramda seyranda...kalmaya asla bunlr ztn karşılardi iyiki ama annemle tanışınca kayınvalidem ne dese begenirsn dört yildr taniorz ewimizun kızı gbi gelir gider annem buna bile bozulmstu orda kalmadım ama kalsam demekki onuda solucekti ozmn kahrolurdu annem.ben akillanmstm ama hc gtmedende olmadı gttm yani özel günlerde ama onu bile söylediler..insanoglu gerçekten çığ süt emmis güzel kardeşim kimse senden değerli deil sokma kendini boşa strese..dışarıda buluşun gerek yok eve...benim fikrim busekilde..sevgiler. .

bazen olur ya içimizden bişey geçiririz sonra dile dökerken bazı şeyleri atlayıp dann diye bi cümle kuruveririz olur yani her insanın başına gelir belki ablası da böyle içinden geçirdi senin orda kalmanı ''tamam bu kız iyi burda kalıyo ama yanlış bişe yapmıo bizde iyi bi aileyiz'' fln fln ama ya bizim kızlarda aynısını yaparsa sonuçta kendi kızı için hoş karşılamayabilir senin ailen gibi sonuçta bilmiyolarmış orda kaldığını. velhasıl belki gerçekten kötü bişey demek istemedi ama yanlış bi cümle kurup seni kırdı belki sonra seni kırdığını anlayınca özürde dilerdi ama senin hakaretleri duyunca özürde sana kaldı hoş olmamış ama hemen sil o ablayı muhattabı kes fln diyemem biraz mesafe koy tavırlarını gözlemle sana karşı bi art niyeti var mı yok mu ona göre adım atarsın sende..ama cidden şimdiden bu kadar samimiyet hiç bana göre değil zaten ciddiymişsinz evlennce bi ömür görcen şu zamanlarda görmeyiver daha evlenmeden sevgilinin ailesi fln diye problemler yaşama:42:

ah kızlar,sevgiliyken gidip kalmaya bu kadar meraklı olursunuz,evlenince de kaçacak delik,görüşmemek için bahaneler yaratırsınız.ailen adına çok üzüldüm.yazık onları ne duruma düşürmüşsün.anladığım kadarıyla aynı şehirdesiniz,peki nasıl bu kadar süre sevgilinin evinde kalabiliyorsun:34:

erkek annesi olarak ben de yazayım.kızım olsa kesinlikle ben sevgilisinin evinde kalmasına izin vermem.senin gibi yapmasın diye de mutlaka gidip geldiği yerleri kontrol eder,vakitsiz baskınlar yapabilirdim :34:

bir kaç sene önce oğlumun kız arkadaşı bize yakın yerde okul kazandı,haliyle tanışmaya geldi ve kaldı.eee tabii ilk ses çıkarmadım ama sık sık gelmeye başladı ben eşime de oğluma da rahatsızlığımı dile getirdim ama diğer oğlumda dahil ne olacak ailesinden uzakta gelsin kalsın oldu.3 kişiye karşı tek kalmıştım.oğlum için ses çıkarmadım ama gelip kalmaları iyice sıklaştı.haftanın çoğu bizdeydi.artık aileden biri olmuştu.annesinin haberi oluyordu ama abisi,babası aradığında BİNBİR yalan söylüyordu.açıkçası bu beni çok rahatsız ediyordu.açıkçası bizlere de yalan söyleyeceği,hatta söylediği şeyler olduğunu düşündürüyordu:50:hatta küçük oğluma takılıyordum yanında,sen üniye uzağa gidersen görüntülü arayacağım diye:51:

neyse okulu bitti gitti,devam ettiremediler,ayrıldılar.bu seferde bizi kullandığı fikrine bile kapıldım.onun için yapmadığımız kalmamıştı.:ssz:

Ablasının söyledikleri hoş şeyler değil belki evet ama burdaki bir çok kişi gibi bende oraya gidip kalmanızı çok saçma buldum :50:

benimde 2,5 yıldır süren bir ilişkim var ve ailesini gayet yakından tanıyorum ama bırak kalmaya gitmeyi evlerine sadece bayramlarda 2-3 kere anca gitmişimdr :ssz:

daha ortada resmi bir şey yok ki ailesinin rahatsızlığını ablası şakaya vurarak dile getirmiş bence , mesafe her zaman iyidir ne o öyle 2-3 gece kalmalar bir de sizin aileniz sizi arkadaşınızda kalıyosunuz falan sanıyorlar değil mi :20::20::20::ssz:

butun sayfalari okumadim ama anladigim kadariyla ablasi ailesinin evine gittiginde sen de orada oldugun icin rahat vakit gecirememekten biraz darlanmis. Ne kadar 5yillik sevgilisi olsan da sonucta o aileden biri degilsin henuz. Daha rahat vakit gecirmek istiyordu belki annesi ve kardesiyle ama senin de orada oldugunu gorunce bozuldu.

Ben bunun o anlik bi sey oldugunu sanmiyorum bu daha once de aralarinda konusulmus muhtemelen, kiz daha onceden de buna sinir oluyormus o anda patlamis belli ki.

Sevgilinle yaptigin telefon gorusmesini ablasini duymus olmasi da ayri muamma. Sanki kulagini dayamis da dinliyormus gibi, oyle kapinin arkasinda beklerken duyulabilecek bi sey degil bu hoparloru acmamissa. Belki sevgilin sana ayri onlara ayri konusuyordur abla da bu cesareti ondan almistir, (ne yapayim abla gelme mi diyeyim demis olabilir) orada senin yerine ablaya cevap vermemesi de bunu gosteriyor biraz.

Ben senin yerinde olsam uzun bi sure elimi etegimi cekerim (ben olsam ailesinin evinde kalmam o ayri) bastan olacaklari kestirememissin gitmissin artik bi kere, zamani geri alamazsin ama uzerinde olusan bu algiyi duzeltebilirsin en azindan.

Ablayla bi sure karsi karsiya gelmemeye calis, annesiyle de konus. Sanirim yanlis anlasildim, cok uzuldum ben sizi kendi ailem gibi gordugum icin geliyordum, disardan boyle algilanacagini dusunemedim hic. o da benim bi ablam belki sizinle yalniz vakit gecirmek istiyordu haklidir ama cok kirdi beni keske daha uygun bir dille soyleseydi filan de. Direkt soylemeye cekinirsen de bi msj at en azindan. O da eminim gencligine verip uzerinde durmayacaktir.

Kod:
ilk iki sayfaya baktım burda sana çok yüklenenler olmuş niye gidiosun hata yapmıssın falan diye ama bence gidip kalmanda bi sorun yok hangi ylda yasıoruz ya düğün alışverişinde sana sorun çıkartırlara kadar gitmiş konu bnce gidip kalmanda bişi yok bende iki üç haftada bi giderim kalırım ( bazen her hafta bile giderim ) görümcemin nişanlısı zaten haftanın 3 4 günü orda kalıo :) bnm nişanlım abi olarak bile bişey demezken bi ablanın kalkıp böyle bişi demesi saçma olmuş keşke o an tepkini belli etseydin yada bişey demeseydin hiç sonradan o mesajlar hiç hoş olmamış belliki ablası biraz patavatsız :) buarada madem böyle bi laf geldi sna birdaha sakın gitme bence canım

Son düzenleme:
ablası terbiyesiz evet ama siz de çanak tutmuşsunuz resmen.
biraz mesafeli olsanız, böyle gece kalmaları olmasa bu cürreti bulamazdı size bunları söylemek için.
sonuçta sevgilin tek yaşamıyor, orası bir aile evi.
ben de istemezdim mecburi bir durum olmadıktan sonra kardeşimin sevgilisi gelsin bizde kalsın.
abla muhtemelen bundan sonra size ön yargılı ve takık olacaktır.
canınız epey sıkılır gibime geliyor ilerde.

''Elalemin evinde yatıp kalkacak senin gibi..... '' kim ne derse desin ağır bir sözdür , sana alttan altta '' kızım benim gözümde zerre değerin yok '' demektir . Hiç hoş değil...

Kalırsın , kalmazsın orası beni ilgilendirmez .

Gözlem yapabiliyorsan , sevgilimin ailesi benim orada olmamdan çok mutlu ve bana saygı duyuyor diyecek kadar insanları gözlemleyebiliyorsan yani ; orada diken üstünde oturmuyorsan da evin kızı gibi olmuşsan falan falan ...Git kal .

Ama bak sen istenmediğini anlamamışsın bile , üstüne üstelik ağır bir lafı kendine ettirmişsin , bir de üzerine dünkü bok olmuşsun ( ben demedim ablası demiş :20: ) ... Demek ki neymiş , büyüyüp insanları gerçekten tanımadıkça , ilişkilerimizi doğru analiz edemedikçe , kimin arkamızdan ne konuşacağını kestiremedikçe , sevgilimizin ne kadar bizim yanımızda olabileceğini ne kadar kem küm edeceğini göremedikçe ; kimsenin evinde kalmayacakmışız !

keşke gitmeseydin
nişanlıyken bile erkeğin evine tek başına yatmaya kalktığında dedikodu kazanını döndürüyorlar
daha sizin aranızda resmi bişeyde yok be canım
şimdi ablası bunu herkeze duyurucak,kadın kapıyı dinliyor bunu yapmazmı yapar elbet
bide aranızda resmi bişey olduğunda senin ailenede laf arasında söyler bunu
sen ailenle kötü olursun
böyle insanların eline koz vermemek lazım
fırsatı geldiğinde değerlendirirler.

Kod:
ilk iki sayfaya baktım burda sana çok yüklenenler olmuş niye gidiosun hata yapmıssın falan diye ama bence gidip kalmanda bi sorun yok hangi ylda yasıoruz ya düğün alışverişinde sana sorun çıkartırlara kadar gitmiş konu bnce gidip kalmanda bişi yok bende iki üç haftada bi giderim kalırım ( bazen her hafta bile giderim ) görümcemin nişanlısı zaten haftanın 3 4 günü orda kalıo :) bnm nişanlım abi olarak bile bişey demezken bi ablanın kalkıp böyle bişi demesi saçma olmuş keşke o an tepkini belli etseydin yada bişey demeseydin hiç sonradan o mesajlar hiç hoş olmamış belliki ablası biraz patavatsız :) buarada madem böyle bi laf geldi sna birdaha sakın gitme bence canım

görümcenin nişanlısı ya da görümcen sevgiliyken de kalıyorlar mıydı ve o zaman da nişanlın ses çıkarmıyormuydu:34:

Daha evlenmeden yus goz olunmus bile, gecmis olsun..

Birde guzelim, ailesi kalmamdan memnun vs. Diyorsun da, ablasi sofrada o lafi dedikten sonra, sevgilin, annesi yada babasi kiza bi laf ettimi? Yok.. Demekki herkes hak verdi kiza. Bundan sonra ayagini cek. Gerci olunacagi kadar yuz goz olunmus ama..

Yorumlarin cogu midemi bulandirdi. Bakin ben evde kalma olayina sicak bakmiyorum ama bir kizi evinde agirladiktan sonra bunu soylemek cok ayip. Sana uymuyosa kardesine soylersin o da sevgilisine uygun bir dille soyler. Eger evde kalmak sizin bahsettiginiz gibi cirkin bir seyse sizde o evde buna musade ederek o cirkinlige yataklik yapiyorsunuz. Aaaaa pardon unutmusum siz cok kutsal bir cins olan erkek ailesiydiniz size her sey mubah. Ama o evde kalan kizlar yok mu? Sanki benim evimde kaliyo. Sen kizini baska eve yatili gondermeyecek mantalitedeysen evine yatili kiz da almayacaksin. İkiyuzlu olmayacaksin. Namussa oglunun namusunu da koruyacaksin. Tiksindim cidden yorumlardan.

bundan sonra kalmaya gitmeyin diyeceğim ama iş işten geçmiş çoktan yüzgöz olunmuş zaten yaşınızda küçük değilki aklım almıyor benim bu kadar düşüncesiz olmayı. bırakın sevgili olmayı nişanlı bile olsanız böyle şeyler hoş karşılanmaz hemen dedikodusu yapılır daha şimdiden evimizde kalan kızdan hayırmı gelir diye başlayan cümleler kurulur niye düşünmezsinizki bunları sanıyorsunuzki ortada birşey yokken böyle vıcık vıcık ilişkiler yaşayınca bi halt olacak erkeğin ailesiyle samimiyetin suyunu çıkarınca sonuda bu oluyor işte

Konu sahibi arkadasim o laf geldiginde ne sevgilin ne ailesi kasla gozle bile olsa be diyosun sen demediyse o eve bir daha yatili gidersen cidden kendine ayip edersin. Seni bu durumda savunmayan ablasinin saka yaptigini sanan dusuncesiz insanla da iliskini gozden gecir derim. Hayir boyle bir seyin sakasinin bile ayip gelmesi gerekirken. Demek ki ya onlarin akillarindan da geciyor ya da daha once konusuldu aralarinda esprili bir dille bile olsa.

Bizim büyüklerin bir sözü vardır. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir. Birkaç günlüğüne sevgiline kalmaya gitmen Türk toplumu açısından kabul edilir bir şey değil.

Yalnız yaşasa neyse de ailesiyle bu kadar iç içe olmak gereksiz ve yıpratıcı.. insanlar evliyken bile bu kadar bir arada kalmamaya özen gösteriyor..

Bu şekilde kendi evin gibi resmi hiçbir bağ olmadan o eve girip çıkmaya devam edersen ailesi ve akrabası senin fazlasıyla ucuz olduğunu düşünecekler.

Benden sana abla tavsiyesi.. Sevgilinle görüşecek gözlerden uzak bir yer bul kendine…

''Elalemin evinde yatıp kalkacak senin gibi..... '' kim ne derse desin ağır bir sözdür , sana alttan altta '' kızım benim gözümde zerre değerin yok '' demektir . Hiç hoş değil...

Kalırsın , kalmazsın orası beni ilgilendirmez .

Gözlem yapabiliyorsan , sevgilimin ailesi benim orada olmamdan çok mutlu ve bana saygı duyuyor diyecek kadar insanları gözlemleyebiliyorsan yani ; orada diken üstünde oturmuyorsan da evin kızı gibi olmuşsan falan falan ...Git kal .

Ama bak sen istenmediğini anlamamışsın bile , üstüne üstelik ağır bir lafı kendine ettirmişsin , bir de üzerine dünkü bok olmuşsun ( ben demedim ablası demiş :20: ) ... Demek ki neymiş , büyüyüp insanları gerçekten tanımadıkça , ilişkilerimizi doğru analiz edemedikçe , kimin arkamızdan ne konuşacağını kestiremedikçe , sevgilimizin ne kadar bizim yanımızda olabileceğini ne kadar kem küm edeceğini göremedikçe ; kimsenin evinde kalmayacakmışız !

Sonuna kadar katılıyorum cümlelerimi aktarmış gibisiniz yazınızı alıntıladım kusura bakmayın:16:

Konu sahibi bu kadar içli dışlı olmak iyi değil eşiniz değil annesini bu kadar içten düşünmek falan bilmiyorum çok muhabbet tez ayrılık getirir gerek yok kişi kendini ağırdan alacak ki bir değeri olsun ağır insan her zaman insanlar arasında bir mesafesi bir duvarı olan insan kendine daha çok önem veriyor demektir :34:karşı taraftan böyle ağır kelimeler duymayız bu durumda bu lafı duyduktan sonra masada kalmanızda ilginç şok oldunuz sanırım yoksa siz ne diyorsunuz demeliydiniz söz söylemeseniz bile ben kalkayım der kapıyı çeker çıkarım kim olursa olsun sevdiğime rest çekerim ablası ailesi kim oluyormuş kendi ailemize yeri geliyor neler söylüyoruz karşı taraf dahamı değerli sanıyorsunuz sizi atmaz arkanızdan konuşmaz mı sanıyorsunuz :20:Erkek arkadaşınız hala espri olduğunu düşünüyorsa ablasına cevabını vermediyse bir daha düşünün derim ve ben olsam o eve arada ciddi söz-nişan olmadığı sürece bir daha adımımı atmazdım düğün zamanına kadarda en uygunu ayda 1 en fazla 2 kere ziyaret etmek biraz oturup kalkmak olmalı bakın böyle olunca nasılda üzerinize düşüyorlar
:51:

Son düzenleme:
erkek arkadaşının evinde neden kalıyorsun ki?sözlün değil nişanlın değil!arkadaşların da dediği gibi bu kadın yarın bir gün sırf seni üzmek için yada aranızı bozmak için ailene söylerse buna şaşırma,kadında ayrı bi dava ya saçma,benimde kardeşim var sevgilisi de var,kalsa bişey demem sonuçta herkesin nolduğunu biliyorum,o kadının içindeki fesatlık pislik,sende buna zemin hazırlama derim

Back
X