• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim ben ve ablasi

Valla yalvarsa yakarsa ailenizin haberi olmadan kalmanız çok yanlış.Ablası yanlış bi şey dememiş geleceği görüp serzenişte bulunmuş.Her ciddi ilişkisi olanda gidip erkek arkadaşının evinde kalmıyor ama kadın kız annesi olmak zor diye korkmuş anlaşılan.Bence siz baştan sona hatalısınız, evet yanlış bi şey yapmıyor olabilirsiniz kendinize göre.Ama ne derler sizin ne anlattığınız değil karşıdakinin ne anladığı önemli olan.Ablada kızı sana çekerse diye düşünmüş ve söylemiş.Mesajlaşmanız kötü olmuş sonrasında çok hevesli izlenimi mi verdiniz nedir alttan ala ala bi hal olmuşunuz.Düşünün bir yarın bir gün aranız bozuldu erkek arkadaşınızla hayat bu garantisi yok hiç bi şeyin.Ailenize gitse olur olmaz anlatsa o garibanlar ne düşünür hakkınızda.Aslında sizin düşünmeniz gerekn asıl sorununuz bu.Koca heryerde bulursunuz inanın ,ama ana-babayı asla. yanlış yapmamanız gerekn kişiler onlar.Ne söylendiğine değil neden söylendiğine odaklanın lütfen!!! evleneceğinizin garantisi yok o yüzden eş adayının evine gitmeyede gerek yok.

Son düzenleme:
Canım kusura bakma ama ne olursa olsun bizim turk örf adetlerimizde değil sevgili,nisanliyken bile kalınması hoş karşılanmaz.ablasi resmen rahatsız olduklarını belirtmiş en azından yüzüne söylemiş ya arkandan dedikodunu yapsaydı mesafe cek araya erkek arkadaşınla görüş yeterli,evlerine ne diye gidiyorsun...ablasınada hak verdim bakmış 1-2 kaldin demekki istemediklerini belli etmişler anlamayinca laf carpmis,aileninde haberi yok diyorsun belliki ailende boyle bir durumu kabul etmeyecek daha ne ozaman...

Valla kusura bakmayın ama hata sizde. Ne işiniz var gidip evlerinde kalıyorsunuz. Ablası bunu size rahatça ortamda söylediyse emin olun evin içinde buna benzer muhabbetler döndüğü içindir. Benimde kardeşim sevgilisini kalmaya getirse (asla kabul etmeyiz) ben ailemle paylaşırım rahatsızlığımı, onlarda benimle. Aynı evin içinde konuşulur bunlar. Yanlız ben sevgilinize çok çok daha fazla kızdım. Ne demek gerekirse ablamı silerim !!!! Daha dünki kız için öz ablasını silen adam, yarın birgün başka bir durumda sizide siler gözü görmez. Aile dediğin önemli bir kavramdır. Kalkıp silmek falan ne oluyor. Benimde böyle bir sevgilim vardı ve 3 yıllık sevgilimdi. Benim için ablasını silmeye kalktı, ailesiyle arasına mesafe koydu ve bu durum beni ondan resmen soğuttu. Kendi ailesinden kolayca kopabilen bir insan benide zamanı gelince gözümün yaşına bakmadan siler. Üstelik emin olun ki ilerde evlendiğinizde bu evde kalmalar tek tek yüzünüze çarpılacaktır. Siz bundan sonra iyisimi daha mesafeli yaklaşın. ( ki olması gerekende o)

Konunu okumaya başlarken,tamam dedim evde yatılı kalma mevzusunu yüzüne vuracaklar.Canımideğil sevgilin nişanlın dahi olsa hiç ama hiç hoş değil.Sen kendini ne tür bir duruma düşürdüğünün farkında mısın? Bu kadar içli dışlı olmayı gerektiren ne?

Meraba kizlar herkese iyi aksamlar. uzun suredir takip edyorum bu siteyi ama hic konu acmamistim. dun aksam basimdan gecenleri anlatmak istyorum ben mi abartyorum nedir ne degildr fikirlerinizi merak edyorum.uzun bi iliskim var 5. senemize grdik allaha sukur. ailesinden herkes beni bilir tanir cddi dusunyoruz arada onlra kalmya gdyorum evli iki cocuk sahbi 27 28 yaslarinda bi ablasi var oda bu onbes tatilde orda diye iki uc gunlgne bunlara kalmaya gttim. neyse masadayiz sevglim ablasi ben yemk yiyoruz ablasi bi anda nerden actysa konuyu "eee degerlim25 kiz annesi olmak da zor desene ilerde benimde kizlar senin gbi elalemin evinde yatip kalkcak " dedi sok oldum resmen sok oldum evet patavatsiz bos konusurdu ama bu kadarina da hakki yoktu.bu arada bazen kendince kiloyu da dalgaya alip espri yaptgni sanar ama cok sinir olrum. nedendir bilmyorm agzmi acip hcbsey de soylemedim.neyse cok kirildim agladim onun yuzunden sevglme soyledim o aklinca saka yaptgni sanyo falan dedi konyu kapatti. neyse evime geldim tabki ailem bilmyo onlarda kaldgmi. neyse ben hala sevglmle telde o konunun tartismasni yapyordum nasil oldu bilmyorm benim dediklermi duymus. sanirim kapiyi dinledi sevglim telde konusurken gece sessliginden duydu galiba. dun gece beni aradi saatin 3 unde. acmadim msj attm bse mi oldu ..abla ddm evet iste bana salak manyak dicek kadar zehir kuscak kdar bse yapmadim ben falan dedi. Bnde hic blmyorm belki ona dedim o sozleri belki sevglme sinirle cikmstr agzmdan cunki hic hatrlamyorm suan. neyse dedim buyugumsun ablamsin ben dedgmi hatrlamyorm ama dedysem de ozur dilerim ama cok kirildim dedim.falan baya mesajlastik dun gece. sonra bu sabah sevglimn calstgi yere gttim ablan bunlari nerden duydu dye sordum oda kapiyi dinlemistr o yapar oyle falan dedi. sonra ben yine sinirlenip aglayinca dayanamadi aldi telni elne ben ona gostercem gununu dedi. bende benim yuzumden aralari kotu olsun istemedgimden teli zorla elinden aldim.bi baktim mesaj atmis. kardesim degerlim25 in telinden benim msjlari ve birlikte cekildgmz resimleri sil. gordukce hirs yapyrm demis. sonra iste bokum kadar cocugun soyledklerne bak falan demis. sevglimde biraz cikisti sen onu bosver gerekirse silerim onu sen onemlsn benim icn sen uzulme yeter vs hep boyle konustu bana ama ablasinin o sozlerii sizce yenilip yutulcak bsey mi yani haksiz myim napmalyim lutfen bseler soyleyin. bu arada yasim21.

Bence bazi yazili olmayan kurallar vardir yani sizin orda kalmaniz hic hos deil bugun deilsede evlendiginizde sizin basiniza mutlaka kakarlar lutfen kendi ellerinizle koz vwrmeyin kimsenin eline hemde sizi basit gorurler daha oncede kalmistir birinde belki die dusunebilirler hemde aileniz cok incinir haberleri yok nasilsa die bence yapmayin boyle seyler

her şey yanlış........................................................................

Herkes konu sahibine yüklenmiş ama karşı tarafında hatası var. Madem kalmasını doğru bulmuyorsunuz, çağırmayın. Yemeğin ortasında yüzünüze vurulması hiç hoş olmamış.

Ne işin var ki kendi ailenden habersiz gidip bi başka ailenin evinde kaliyosun? Ne gerek var yani onlarda kalmasan nolur? Doğru biseyse yaptığın neden ailene soylemiyorsun? Böyle hareket edersen daha çok laf işitirsin.
Ben asla almam oğlumun kız arkadaşını evime. Ne gereksiz seviyesiz bi durum. Nisanliyken bile 2 gece kaldım kv min evinde o da annemle birlikte gelinlik provası için. Ablasınin konuşma tarzı hoş değil belki ama mevzuda haklı kusura bakma.

Herkez gibi bende hatanın büyüğünün sizde olduğunu düşünüyorum. Yani tamam kadın densizlik yapmış ama.Sanırım ablayla ilk karşılaşmanız değil. Patavatsızlıkları vardı falan dediğinize göre daha öncede karşılaşılmış ve birbinirizden haz edilmemiş ozaman ne diye o geldiğinde gidip kalıyorsunuz bide 3-5 günlüğüne.. Hoş olmayan bi şekilde kalmanızın uygun olduğnu dile getirmiş kalkıp kardeşine ablası hakkında salak gerizekalı falan demek ne oluyor ki ..Ne ayıp bişey telefonda gece olsun ses yüksek olsun ne olursa olsun bu kadar duyulmaz karşı taraftan söylenenler .Demekki hoparlörü falan açık konuşuyodu sevgiliniz biraz dikkat etseymiş oda ..yada kendisi gidip söyledi ablasına..Bide sen istemiyorsan ablamı silerim falan demiş..Ne kötü şeyler bunlar neden böyle bişey yaşanmasına sebebiyet veriyorsunuz ki.
Ailenizin gidip orda 3-5 gün kalmanızdan haberdar olmamasına ise hiç girmiyorum bile.İnsan sevince bazı şeyleri görmüyor belki ama sonrasında sana zarar verecek şeyler..(duyacagın gereksiz laflar yüzünden ..)

5 yıllık sevgiliymissiniz bana garip gelmedi orda kalmanız ablası terbiyessizlik etmiş yüz yüze gelince konusun bence kırıldığınızı söyleyin kendinizi üzmeyin sizin bi suçunuz yok

oğulları olan çoğu aile sevgililik durumunu bile zoraki kabul ediyor, "oğlumuz sevmiş yapacak bişey yok, biz ona kız bulurduk ama o bulmuş artık napalım." gibi.... o yüzden evet mesafede her zaman yarar vardır aileyle.

teyzemin kızı liseden beri sevdiği çocukla evlendi geçen sene. enişte ailesini istemeye göndermek için neler yapmış. yani ailesi istememiş gidip istemeyi çünkü akıllarında başka birisi varmış. sonra ev kurma, çeyiz konularında tartışmışlar bir ara hatta cayar gibi olmuşlar, o kavgalarda işte sevgililik durumunu falan yüzüne vurmuşlar bizim kıza. orda en doğrusu ayrılmaktı ama işte bunlar ayrılmadı devam etti evlendiler. şimdi de kv bizimkini kaale bile almıyor.

Ailesi sizi ısrarla çağırmış olsa bile kalmaya gitmemeliydiniz, ki büyük ihtimalle gel bizde kal diyen erkek arkadaşınızdır, ailesi değildir, sözlünüz, nişanlınız bile olsa gitmeniz yanlış olur, istediğiniz kadar ciddi düşünün, burası Türkiye, Türk aile yapısının kalıpları bellidir ve değişmez, yarın evlenseniz bile bir küçük kavgada flört ederken evlerinde kaldığınız yüzünüze vurulur, ablasına kızmışsınız, söyledikleri kaba olmuş, üslubu nahoş ama aslında doğru bir noktaya temas etmiş, şu da var, belki de aile içinde sizin orda kalmanızdan duyulan rahatsızlık konuşuluyordu, erkek arkadaşınızın annesi kalmanızı istemiyordu belki, anne söylerse oğluyla arası açılır düşüncesiyle söyleme görevi ablaya verilmiş olabilir.
Bence artık kalmaya gitmeyin, hatta şu anda o aile sizin hiçbirşeyiniz değil, oturmaya bile gitmemelisiniz.

Bazı insanlar için ailelerini silmek, yok saymak ne kadar kolay gerçekten anlamıyorum.
Her şey eskir, eski ev, eski araba, eski eş, eski sevgili....
Ama anne, baba, kardeş asla yerini bir başkasına bırakamaz ilk doğduğunuz gün ki gibi tazedir.

Ailesi sizi ısrarla çağırmış olsa bile kalmaya gitmemeliydiniz, ki büyük ihtimalle gel bizde kal diyen erkek arkadaşınızdır, ailesi değildir, sözlünüz, nişanlınız bile olsa gitmeniz yanlış olur, istediğiniz kadar ciddi düşünün, burası Türkiye, Türk aile yapısının kalıpları bellidir ve değişmez, yarın evlenseniz bile bir küçük kavgada flört ederken evlerinde kaldığınız yüzünüze vurulur, ablasına kızmışsınız, söyledikleri kaba olmuş, üslubu nahoş ama aslında doğru bir noktaya temas etmiş, şu da var, belki de aile içinde sizin orda kalmanızdan duyulan rahatsızlık konuşuluyordu, erkek arkadaşınızın annesi kalmanızı istemiyordu belki, anne söylerse oğluyla arası açılır düşüncesiyle söyleme görevi ablaya verilmiş olabilir.
Bence artık kalmaya gitmeyin, hatta şu anda o aile sizin hiçbirşeyiniz değil, oturmaya bile gitmemelisiniz.

Yapma Mune. Bir kızın sevgilisinin evinde kalması Türk aile yapısına uymuyor da, bir Türk ailesinin bekar bir kızı evlerinde ağırlaması uyuyor mu bize? Ne demek oğullarına söz geçirememek. Kız erkek arkadaşım bizde kalacak dese o kıza nasıl söz geçer ama. Oğlan ne yapacak dövecek mi de söz geçmiyor oğullara. Evinde ağırlamaya razı olduğun kızın namusuna laf söylemek en kibar tabiri ile terbiyesizliktir. Eğer bekar bir kızın evinde kalmasını istemiyorsan müsade etmeyeceksin. Burda konu sahibi kadar o aile de hatalı. Ortada bir yanlış varsa (evde kalma ile ilgili) hem aile hem konu sahibinde bu yanlış. Bu konularda bir arpa boyu yol gidememişiz ya hala ben ona yanıyorum. Hala kadın-erkek ayrımı var. Hani sevişmeli konularda biraz aşabilmişiz kendimizi, ama o da tam aşmış sayılmayız aşmış gibi gösteriyoruz sadece. (Aşmışız derken sevişsin herkes değil, eğer yanlışsa kadına da erkeğe de yanlış olduğunu kabul etme durumu) konunun rengi azıcık değişsin hooop en başa. Oğlumdur bir şey diyemem ama kıza lafım geçer.

Son düzenleme:
kusura bakma canımda sen büyük hatayı zaten gidip kalmakla yapmışın oda istemiyor laf sokuyor yarın bir gun evlenmeye kalkarsan çok basına kalkar benden söylemesi..

Yapma Mune. Bir kızın sevgilisinin evinde kalması Türk aile yapısına uymuyor da, bir Türk ailesinin bekar bir kızı evlerinde ağırlaması uyuyor mu bize? Ne demek oğullarına söz geçirememek. Kız erkek arkadaşım bizde kalacak dese o kıza nasıl söz geçer ama. Oğlan ne yapacak dövecek mi de söz geçmiyor oğullara. Evinde ağırlamaya razı olduğun kızın namusuna laf söylemek en kibar tabiri ile terbiyesizliktir. Eğer bekar bir kızın evinde kalmasını istemiyorsan müsade etmeyeceksin. Burda konu sahibi kadar o aile de hatalı. Ortada bir yanlış varsa (evde kalma ile ilgili) hem aile hem konu sahibinde bu yanlış. Bu konularda bir arpa boyu yol gidememişiz ya hala ben ona yanıyorum. Hala kadın-erkek ayrımı var. Hani sevişmeli konularda biraz aşabilmişiz kendimizi ama o da tam aşmış sayılmayız aşmış gibi gösteriyoruz sadece. (Aşmışız derken sevişsin herkes değil, kadına da erkeğe de yanlış olduğunu kabul etme durumu) konunun rengi azıcık değişsin hooop en başa. Oğlumdur bir şey diyemem ama kıza lafım geçer.

Bana ithaf etmemişsiniz ama kendimce yorumlama gereği duydum, zira bende kızın kalmasının uygun olmadığını düşünenlerdenim.
Erkek arkadaşı bu tartışma sonucunda bile hemen ablamı silerim v.s. demeye başlamış.
Belkide ailesi oğlunun vereceği tepkiyi bildiğinden ve rest çekmesinden korktukları için ses etmemiş olabilirler.
Bence abla da gayet kibar bir şekilde serzenişte bulunmuş, sonraki atışmayı saymıyorum.

Yapma Mune. Bir kızın sevgilisinin evinde kalması Türk aile yapısına uymuyor da, bir Türk ailesinin bekar bir kızı evlerinde ağırlaması uyuyor mu bize? Ne demek oğullarına söz geçirememek. Kız erkek arkadaşım bizde kalacak dese o kıza nasıl söz geçer ama. Oğlan ne yapacak dövecek mi de söz geçmiyor oğullara. Evinde ağırlamaya razı olduğun kızın namusuna laf söylemek en kibar tabiri ile terbiyesizliktir. Eğer bekar bir kızın evinde kalmasını istemiyorsan müsade etmeyeceksin. Burda konu sahibi kadar o aile de hatalı. Ortada bir yanlış varsa (evde kalma ile ilgili) hem aile hem konu sahibinde bu yanlış. Bu konularda bir arpa boyu yol gidememişiz ya hala ben ona yanıyorum. Hala kadın-erkek ayrımı var. Hani sevişmeli konularda biraz aşabilmişiz kendimizi ama o da tam aşmış sayılmayız aşmış gibi gösteriyoruz sadece. (Aşmışız derken sevişsin herkes değil, kadına da erkeğe de yanlış olduğunu kabul etme durumu) konunun rengi azıcık değişsin hooop en başa. Oğlumdur bir şey diyemem ama kıza lafım geçer.

Yorumu tam okumamışsınız, yazımda oğullarına söz geçirememek diye birşey var mı tekrar okuyun isterseniz, anne oğlumla aram bozulur diye düşünmüş olabilir, ki bu benim varsayımım, farazi konuşuyorum ve yine bir Türkiye gerçeğidir, erkek çocukları sırtı sıvazlanarak, aslan oğlum denerek büyütülür ve büyüyüp kız arkadaş edindiğinde dışarda gezip eve getirmediği sürece gurur duyulur, eve getirdiğinde rahatsız olunur, bu benim değil ülkemizin gerçeğidir malesef.

Aile konusuna gelince evet kız veya erkek çocuk sevgilisini eve kalmaya getirdiğinde aile rahatsız oluyorsa bunu söylemeliler, yine farkındaysanız yorumumda konu sahibesine en ufak tepkim yok, yazım ailelerin genel düşüncesiyle alakalıdır.

Bana ithaf etmemişsiniz ama kendimce yorumlama gereği duydum, zira bende kızın kalmasının uygun olmadığını düşünenlerdenim.
Erkek arkadaşı bu tartışma sonucunda bile hemen ablamı silerim v.s. demeye başlamış.
Belkide ailesi oğlunun vereceği tepkiyi bildiğinden ve rest çekmesinden korktukları için ses etmemiş olabilirler.
Bence abla da gayet kibar bir şekilde serzenişte bulunmuş, sonraki atışmayı saymıyorum.

Bakın ben de sıcak bakmıyorum. Ama oğluma laf geçiremem kızıma her şeyi derim yaklaşımını iki yüzlü buluyorum. Bir toplumun ahlakı sadece tek bir cinsiyeti dizginleyerek oluşmaz. Oğluna laf geçiremeyen anne babalar da görevlerinde başarısız olmuşlardır benim için. Bir kızın rest çekmesinden neden korkmayız da erkek rest çekicek diye çekiniriz. Evlat evlattır ve ayırmamak lazımdır. Benim söylediğim bu. Evde kalmasına ailenin de müsade etmemesi gerekirdi. Eğer evinde ağırlıyorsa namusuna laf da söyletmeyecek. Erkek çocuklarımıza karşı çok ilerici çok modern olup da kız çocuklarımızı yüzyıl öncesinin kafasıyla yetiştirmek nasıl bir ikilem. İnsanın fikri zikri neyse her iki cinsiyete de fikri zikri o olmalı.

Yorumu tam okumamışsınız, yazımda oğullarına söz geçirememek diye birşey var mı tekrar okuyun isterseniz, anne oğlumla aram bozulur diye düşünmüş olabilir, ki bu benim varsayımım, farazi konuşuyorum ve yine bir Türkiye gerçeğidir, erkek çocukları sırtı sıvazlanarak, aslan oğlum denerek büyütülür ve büyüyüp kız arkadaş edindiğinde dışarda gezip eve getirmediği sürece gurur duyulur, eve getirdiğinde rahatsız olunur, bu benim değil ülkemizin gerçeğidir malesef.

Aile konusuna gelince evet kız veya erkek çocuk sevgilisini eve kalmaya getirdiğinde aile rahatsız oluyorsa bunu söylemeliler, yine farkındaysanız yorumumda konu sahibesine en ufak tepkim yok, yazım ailelerin genel düşüncesiyle alakalıdır.

Anlıyorum ama ülkemizin gerçeği demekle olmuyor bence. Bu forumun en güzel yönü de benim için ülkemizin gerçeği demek yerine bir şeyleri değiştirmeye çalışmak. Ailesi böyle düşündü ya da annesi oğlumla aram açılmasın istedi diye bir kızı evlerinde ağırlıyorlarsa namusuna da laf söylemeyecekler bence. Türk aile yapısında ne olursa olsun misafire kaba davranmamak da vardır.

Ve ailenin genel düşüncesi buysa ona göre davranmalıdır. Ben iki yüzlülüğe gelemiyorum. Bir düşünce yapım varsa ona göre davranılması görüşündeyim ve aile geleneksel Türk ailesi ise oğlunun kız arkadaşını evinde yatılı kabul etmeyecek. Ediyorsa geleneksel değildir. Baya moderndir benim için. O kadar moderse de kıza bir şey demeyecek.

Ablası böyle birşey dediyse,demek ki kalmanı doğru bulmuyor.
Dolayısıyla bu aile kızların erkek arkadaşında kalmasını doğru bulmuyor.

Hep evlenmeden yüzgöz olmuşsun,evlendikten sonra sorun olur tarzı yorumlar olmuş.
Bir de madalyonun ters yüzü var.Ya onunla evlenmezsen ve evleneceğin kişi eski sevgilinde kaldığını duyarsa ?

Ben de kızımın erkek arkadaşında kalmasını istemem.
Oğlum kızarkadaşını getirmek isterse "gelmesin" diyemem.
Ailesinin haberi var mı diye sorarım.Haberleri yoksa uygun olmayacağını söylerim.
Haberleri varsa yine de hoş bakmam,ne rahat aile derim.

Back
X