• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim benden borç istedi.

sen de oku çalış para kazan demişlerdir bir bayan arkadaşımız da bak ben bu yaşta okuyorum öğrenmenin yaşı yok demiştir,sonra bir başkası da sen hak gaspediyorsun demiştir.Tahminim bu..:KK53:

Hayir şekerim. Ben calismadigimi ha kadinlarin calismasina da asla karsi olmadigimi, bu hayatta insanlara faydali olmak icin elimden geleni yapacagimi soyledim. Onlar da e madem calismayacaksin niye okuyup milletin hakkini gasp ediyorsun dediler, kul hakkina giriyorsun dediler falan filan...
 
Bende olsa verirdm zaten hanimefndi ne cimrilgi.
Tamam hadi lafımı geri alıyorum ama cidden tam anlattığınız gibiyse olay olmamış , gönlünü alın bence.
Gün ola harman ola annen eşinden borç istemek durumun da kalır , bunu önüne sürer.Olmaz olmaz deme hayat herşeye gebe.
Annemden isteyemem tersler beni kızar demek ayrı , ayrıca bozulman farklı .
Onun yerine mahçubiyet tavrı takılman en güzeliydi.
 
Kizlar iyi geceler.Benim 6 senelik bir iliskim var.Iyi kotu bugunlere geldik.Ben üni. okuyorum , sevgilimin sanayide dükkani vardi.Cok isteyerek acmisti ama yurutemedi bugun satmis.E tabi bir suru borc harc var.Dukkanin parasi bir kismini karsilamis ama bitirmemis borcu.Demin telefnda konusurken beni yanlis anlamazsan bir sey söylicem dedi soyle dedim sende varsa bna 300 lira borc verir misin dedi bende de yok ki dedim annenden filan bulamaz misin bir hafta icinde geri verirm dedi benmde annem sevmez boyle seyleri annemdn nasil istiyim onu dedm hem evi düzenliyoruz bizde de yok dedim.Ben yazin burs aliyorum herhalde ona guvenerek sordu.Ama bursla ust bas aldim.Sonra ben bozulunca anladi ozur dilerim dusunemdm bi an dedi bende tamam diyip gecistirdm ama gercekten bozuldum kizlar hani bendn istemesi sorun degl ama annendn bulamazmisin demesi itti beni.Hatasini anladi sonra gonlumu almaya ugrasti ama neyse demek istedgm siz boyle bi durumda olsaniz nasil dusunurdunuz?
Hic dusunmez verirdim
 
6 sene olmus canım artık sen onu o seni tanıyor anlasılan zor durumda kalmıs yoksa erkekler kadınlardan para istemeyi sevmezler.garip olmakta haklısınız.biraz bekleyin bence
 
Az önce bir sevgili arasında da para konusu sorun olmuş ama o konuyu siz de okuyun derim ben 2 şahısı da görmediğim halde kişilikleri ortada.Sizin ilişkiniz 6 senelik ,bir hafta içinde geri vereceğini söylemiş ve belli ki gerçekten zor bir durumda ki sizde olmayacağını düşünerek annenizden almanızı istemiş.Tamam bu biraz sizin açınızdan kötü gelebilir ama kendi de zaten çekinerek istemiş .300 lira değil sevdiğim benden daha yüksek para istese elimden geleni yaparım.Yeter ki niyetini belli etsn ...
 
:KK51:
Az önce bir sevgili arasında da para konusu sorun olmuş ama o konuyu siz de okuyun derim ben 2 şahısı da görmediğim halde kişilikleri ortada.Sizin ilişkiniz 6 senelik ,bir hafta içinde geri vereceğini söylemiş ve belli ki gerçekten zor bir durumda ki sizde olmayacağını düşünerek annenizden almanızı istemiş.Tamam bu biraz sizin açınızdan kötü gelebilir ama kendi de zaten çekinerek istemiş .300 lira değil sevdiğim benden daha yüksek para istese elimden geleni yaparım.Yeter ki niyetini belli etsn ...


Gordum o konuyu canim tabi onunla karsilastrdgmda benim ki hc bse degl ama diyorum ya bi anlikti.
 
bende usenmeden diger konudan buraya geldim okudum.. tatlim cok ayip ediyosun 6 senelik bi iliskiden bahsediyoruz ya isterse babandan istermisin desin ne olmus yani 300 lira nedir ki sevdigin zor durumda kalmista istemis.. neyse zaten bencillik ettigini kabul etmissin onemli olan da bu umarim bidaha boyle seylere takilmazsin :) iyi gecelerrr..
 
6 senelik iliski ya. sevgiliniz aklinizdan gecenleri bilseydi bence bir daha sizle gorusmezdi. ben olsam böyle yapardim. dert para degil, siz alti senenizi verdiginiz adamin zor durumdaki halini görünce nasil soguyorsunuz? veremeseniz bile haline uzulmeniz lazimdi. ne kadar zor durumda kalmis ki benden istedi diyip uzulmeniz gerekirken siz beni itti diyorsunuz. bence bu bi seylere sebep olmuş, iliskinizi gozden gecirin derim.
 
6 senelik ilişki siz bu insanla ciddi düşünmeseydiniz 6 yıl birlikte olmazdınız bence bu ilişki yürümez güvenemeyip yada cimrilik yapıp yada gurur 300 lira gibi bir parayı veremiyorsanız bence ayrılın 30.000 değil 300.000 değil 300 tl ;)
 
Ipekcim doldurdu da doldurdu. Baksana hala demedigini bırakmıyor. Yik dedikodu sitesiymis. Yok bilmem neymis. Ben de patladim ne yapayim. Ayrica diger soruna da gelince ben kadinlar calismasin eve katki saglamasin demiyorum bütün mesajlarimda bunu belirttim. Ama bunu sanki zorunlu bir seymis her kadin muhakkak calismak zorundaymis gibi gosterilmesinedir benim tepkim.
Tabiki çalışabilir. Ama kendi arzusuyla, baskasinin zoruyla calismayi istemem.


Evet, kadinlar da hayatlarini kazanmak icin calismak zorunda. Kimse kimseye bakmak zorunda degil. Koca, elin adami, babam degil, atam degil, beni sirtinda maddi yuk olarak tasimak zorunda degil. Kadin olmak kimseye popoyu devirip yatma hakkiniz vermez. Haydi bunu gectim, dunyanin her hali var, adam olur gider, bosanirsiniz, her sey olur.........insan hayatta sadece kendi gucune , kendi bilegine guvenmeli; guc de maddiyattan geciyor.

Ben acikcasi karsimdaki adamla denk olmadigim bir evlilikte rahat olamam. Gerekirse postami koyabilmeliyim, gerekirse yeter bozma kafami ceker giderim, diyebilmeliyim ki karsimdaki siniri gectiginde geri cekilsin. Maddi gucu olmayan biri asla karsindakine meydan okuyamaz, onu gectim zaten ne denirse boyun egmek zorunda kalir. Ben birey olmayi becerememissem, bagimliysam adam niye bana saygi duysun, neden denk olarak gorsun?

Ben Avrupa'da yasiyorum, yasadigim toplumda calismayan, uretmeyen kim olursa olsum kadin/erkek, toplumda bir yeri yok, hicbir sayginlgii yok. Insanlarin toplumdaki konumlari once egitim ve mesleklerinden , sonra kultur duzeylerinden geliyor. Bu konuda yasadigim ulkeyi cidden takdir ediyorum, kadin/erkek ayrimi kesinlikle yok, birey olma bilinci had safhada.

Maddiyattan bagimsiz olarak neden kadinlarimiz kendilerini zengin adama baktirmayi , iyi egitimli ve meslek sahibi olmaktan daha buyuk bir basari olarak goruyor? Ben anlamiyorum, neden kadinlarimiz toplumda soz sahibi olan bireyler olmak yerine 2.ci cinsiyet olarak golgede kalmak istiyor? Toplum kadinlari resmen siz de ortaya cikmayin, gidin evinizde cocuk bakin etliye sutluye karismayin diye sindirmis. Su ulkede kadinlarimiza zengin adamla evlenip villada ev hanimi olmak mi, yoksa ileri gelen bir devlet kurumunda/holdingte burokrat/yonetici olmak mi desek, yemin ederim %90 villada yatmayi secer.

Toplumumuz yine cok ikiyuzlu, erkek calismak istemezse adi jigolo oluyor. Erkeklerin cani yok mu peki, hayatlari boyunca baska bir insani sirtlarinda tasimak icin olesiye calissinlar mi? Calismak kadinlarin tatli canlarina zor geliyor , erkeklerin cani yok mu? Toplumumuz kadinlarin yan gelip yatmasini mesrulastiriyor, ama hicbir sey bedavaya gelmiyor tabi. Alin teri zor geliyorsa golgede kalmayi da sindirmek gerekiyor.

Siz bu yazdiklariniza samimi olarak inaniyor musunuz? Calismak zorunda degilsiniz, nasilsa size bakacak bir erkek cikar, koca , baba vs..... Peki ya cikmasaydi hanimefendi, o zaman ne yapacaktiniz? Diger "calismak zorunda olmayan kadinlar"a tavsiyeniz nedir, evde yan gelip yatip koca mi beklesinler, aile parasi mi yesinler?

Konu sahibesine gelince, sevgiliniz cidden zor duruma dusmus ki gelip 300tl istemis. Sizden istemesi gayet normal, aranizda ayri gayri yok olarak dusunmus demek ki. Bunda garip bir durum yok.
 
Son düzenleme:
Kizlar iyi geceler.Benim 6 senelik bir iliskim var.Iyi kotu bugunlere geldik.Ben üni. okuyorum , sevgilimin sanayide dükkani vardi.Cok isteyerek acmisti ama yurutemedi bugun satmis.E tabi bir suru borc harc var.Dukkanin parasi bir kismini karsilamis ama bitirmemis borcu.Demin telefnda konusurken beni yanlis anlamazsan bir sey söylicem dedi soyle dedim sende varsa bna 300 lira borc verir misin dedi bende de yok ki dedim annenden filan bulamaz misin bir hafta icinde geri verirm dedi benmde annem sevmez boyle seyleri annemdn nasil istiyim onu dedm hem evi düzenliyoruz bizde de yok dedim.Ben yazin burs aliyorum herhalde ona guvenerek sordu.Ama bursla ust bas aldim.Sonra ben bozulunca anladi ozur dilerim dusunemdm bi an dedi bende tamam diyip gecistirdm ama gercekten bozuldum kizlar hani bendn istemesi sorun degl ama annendn bulamazmisin demesi itti beni.Hatasini anladi sonra gonlumu almaya ugrasti ama neyse demek istedgm siz boyle bi durumda olsaniz nasil dusunurdunuz?
ne hatası bence hata sizde
sizden borç istemesini garipsemişsiniz
demekki oldukça zor durumda ki annenden alamaz mısın diyor
6 sene geçmiş insaf
ama o size gitse 300 liraya hediyeler alsa doldursa buraya gelip konu açmazdınız
 
erkek adam 300tlyi arkadaşlarından bulur ek iş yapar bulur vs yazanlar olmuş yok artık yaa hakkaten yazık
ortada 6 yıllık ilişki var. belliki niyetleri ciddi. tabiki ilk sevgilisinden isticek


zaten zora düştügünde ilk benden yardım istesin demek yerine erkek bu gitsin nerden buluyosa bulsun diyen kişiden ne sevgili olur ne karı olur.
bunu diyenler hesabı sevgilisine kitliyen zihniyettir. koca parası yiyendir. zavallıdır.
 
Kizlar iyi geceler.Benim 6 senelik bir iliskim var.Iyi kotu bugunlere geldik.Ben üni. okuyorum , sevgilimin sanayide dükkani vardi.Cok isteyerek acmisti ama yurutemedi bugun satmis.E tabi bir suru borc harc var.Dukkanin parasi bir kismini karsilamis ama bitirmemis borcu.Demin telefnda konusurken beni yanlis anlamazsan bir sey söylicem dedi soyle dedim sende varsa bna 300 lira borc verir misin dedi bende de yok ki dedim annenden filan bulamaz misin bir hafta icinde geri verirm dedi benmde annem sevmez boyle seyleri annemdn nasil istiyim onu dedm hem evi düzenliyoruz bizde de yok dedim.Ben yazin burs aliyorum herhalde ona guvenerek sordu.Ama bursla ust bas aldim.Sonra ben bozulunca anladi ozur dilerim dusunemdm bi an dedi bende tamam diyip gecistirdm ama gercekten bozuldum kizlar hani bendn istemesi sorun degl ama annendn bulamazmisin demesi itti beni.Hatasini anladi sonra gonlumu almaya ugrasti ama neyse demek istedgm siz boyle bi durumda olsaniz nasil dusunurdunuz?
kaç yaşındasınız sen ve sevgilin merak ettim
bence annenden iste demesi değil de yazın burs alıyorum ona GÜVENDİ demen itici
 
başkasından mı isteseydi senden isteyecek tabi ben kartlarımın şifresini bile veriyorum ne var ki bunda sıkışmış sonuçta
 
Bana calisma sarti koyan erkek bana göre pasiftir, cimridir, paylasmayi sevmeyen bir erkektir. Ben istersem ancak calisabilirim, kimse bana calisma sarti koyamaz.. madem benimle bir hayata adim atıyor benim kurallarimi kabul edecek. Kurallarimdan asla vazgecmedigim icin görücü usulü evliligi kabul ettim. Sartlarim belliydi. Ve esim de benim calismami zaten istemiyordu. Çünkü erkek calistigi parayla başka ne yapabilir ki evine esine coluguna cocuguna harcamayacaksa? Gezip tozacak mi? E o zaman niye evleniyoruz? Sadece cinsel doyum icin mi? Üzgünüm ama kadinlar köle değil.
Kadinlar calisma hayatinda bana gore birinden azar isitiyorsa koledir. Kadin kimsenin karsisinda aciz duruma dusmemeli.. ben patronumun istedigi zaman bana bagirmasindansa evde efendi gibi oturmayi da tercih ederim..
Calismaktaki tek amacim insanlara fayda saglayabilmektir.

Bilgece o kadar beğeniyorum ki bu konularda düşüncelerini.....gerçekten tebrik ederim...benim saatlerce anlatmak istediğim tam da böyleydi...evlilik kavramını tam olarak benimsemiş bir kadınsınız..eşiniz çok şanslı..
kadın kadın gibi olmalı erkek erkek gibi olmalı bana görede....
Rabbim mutluluğunuzu daim etsin,yuvanızı korusun...
 
Ya siz neden bahsediyorsunuz? Sadece calismak icin mi okunur? Ben okumayi cok seviyorum, hep okumak, hep ogrenmek istiyorum. Insan kendisi icin bir sey yapamayacak mi yani? Bu ne demek oluyor? Kul hakkiymis. Kul hakki yiyenler gayet belli. Iyi valla madem kişi calismayacak okuma hakki olmasın. Yapmayin Allah askina. Kimse benim okuma hakkimi elimden alamaz.. Ayrica bunu da elestiremez...

benım bi tanıdığım vardı..karı koca. Adamın durumu çok çok iyiydi eşinin çalışmasına gerek yoktu zaten adam da istemiyordu çalışmasını...evlendiklerinde kadın lise öğrencisiymiş, kaç tane üniversite bitrdi. kaç bölümden mezun oldu kocası hep destekledi....ama çalışmadı.ihtiyacları yoktu...adam hep şunları söylerdi...dünyanın bintürlü hali var ben yaşadığım sürece onu çalıştırmam ama birgün benim başıma birşey gelirse,yanında ben olmazsam o en güzel yerlere gelsin..en iyi şekilde parasını kazansın....
Allah böyle insanlara eş olmayı nasip etsin
 
benım bi tanıdığım vardı..karı koca. Adamın durumu çok çok iyiydi eşinin çalışmasına gerek yoktu zaten adam da istemiyordu çalışmasını...evlendiklerinde kadın lise öğrencisiymiş, kaç tane üniversite bitrdi. kaç bölümden mezun oldu kocası hep destekledi....ama çalışmadı.ihtiyacları yoktu...adam hep şunları söylerdi...dünyanın bintürlü hali var ben yaşadığım sürece onu çalıştırmam ama birgün benim başıma birşey gelirse,yanında ben olmazsam o en güzel yerlere gelsin..en iyi şekilde parasını kazansın....
Allah böyle insanlara eş olmayı nasip etsin
tabi kazansında belli bir yaştan sonra ne özel ne de devlet alıyor haberi olsun
ayrıca tecrübede günümüz şartlarında çok önemli
10 tane diploması olsun ne fayda
 
tabi kazansında belli bir yaştan sonra ne özel ne de devlet alıyor haberi olsun
ayrıca tecrübede günümüz şartlarında çok önemli
10 tane diploması olsun ne fayda

en iyi bölümlerden mezun..merak etmeyin aç kalmaz...
 
Back
X