Ipekcim doldurdu da doldurdu. Baksana hala demedigini bırakmıyor. Yik dedikodu sitesiymis. Yok bilmem neymis. Ben de patladim ne yapayim. Ayrica diger soruna da gelince ben kadinlar calismasin eve katki saglamasin demiyorum bütün mesajlarimda bunu belirttim. Ama bunu sanki zorunlu bir seymis her kadin muhakkak calismak zorundaymis gibi gosterilmesinedir benim tepkim.
Tabiki çalışabilir. Ama kendi arzusuyla, baskasinin zoruyla calismayi istemem.
Evet, kadinlar da hayatlarini kazanmak icin calismak zorunda. Kimse kimseye bakmak zorunda degil. Koca, elin adami, babam degil, atam degil, beni sirtinda maddi yuk olarak tasimak zorunda degil. Kadin olmak kimseye popoyu devirip yatma hakkiniz vermez. Haydi bunu gectim, dunyanin her hali var, adam olur gider, bosanirsiniz, her sey olur.........insan hayatta sadece kendi gucune , kendi bilegine guvenmeli; guc de maddiyattan geciyor.
Ben acikcasi karsimdaki adamla denk olmadigim bir evlilikte rahat olamam. Gerekirse postami koyabilmeliyim, gerekirse yeter bozma kafami ceker giderim, diyebilmeliyim ki karsimdaki siniri gectiginde geri cekilsin. Maddi gucu olmayan biri asla karsindakine meydan okuyamaz, onu gectim zaten ne denirse boyun egmek zorunda kalir. Ben birey olmayi becerememissem, bagimliysam adam niye bana saygi duysun, neden denk olarak gorsun?
Ben Avrupa'da yasiyorum, yasadigim toplumda calismayan, uretmeyen kim olursa olsum kadin/erkek, toplumda bir yeri yok, hicbir sayginlgii yok. Insanlarin toplumdaki konumlari once egitim ve mesleklerinden , sonra kultur duzeylerinden geliyor. Bu konuda yasadigim ulkeyi cidden takdir ediyorum, kadin/erkek ayrimi kesinlikle yok, birey olma bilinci had safhada.
Maddiyattan bagimsiz olarak neden kadinlarimiz kendilerini zengin adama baktirmayi , iyi egitimli ve meslek sahibi olmaktan daha buyuk bir basari olarak goruyor? Ben anlamiyorum, neden kadinlarimiz toplumda soz sahibi olan bireyler olmak yerine 2.ci cinsiyet olarak golgede kalmak istiyor? Toplum kadinlari resmen siz de ortaya cikmayin, gidin evinizde cocuk bakin etliye sutluye karismayin diye sindirmis. Su ulkede kadinlarimiza zengin adamla evlenip villada ev hanimi olmak mi, yoksa ileri gelen bir devlet kurumunda/holdingte burokrat/yonetici olmak mi desek, yemin ederim %90 villada yatmayi secer.
Toplumumuz yine cok ikiyuzlu, erkek calismak istemezse adi jigolo oluyor. Erkeklerin cani yok mu peki, hayatlari boyunca baska bir insani sirtlarinda tasimak icin olesiye calissinlar mi? Calismak kadinlarin tatli canlarina zor geliyor , erkeklerin cani yok mu? Toplumumuz kadinlarin yan gelip yatmasini mesrulastiriyor, ama hicbir sey bedavaya gelmiyor tabi. Alin teri zor geliyorsa golgede kalmayi da sindirmek gerekiyor.
Siz bu yazdiklariniza samimi olarak inaniyor musunuz? Calismak zorunda degilsiniz, nasilsa size bakacak bir erkek cikar, koca , baba vs..... Peki ya cikmasaydi hanimefendi, o zaman ne yapacaktiniz? Diger "calismak zorunda olmayan kadinlar"a tavsiyeniz nedir, evde yan gelip yatip koca mi beklesinler, aile parasi mi yesinler?
Konu sahibesine gelince, sevgiliniz cidden zor duruma dusmus ki gelip 300tl istemis. Sizden istemesi gayet normal, aranizda ayri gayri yok olarak dusunmus demek ki. Bunda garip bir durum yok.