Merhaba. Yaş itibariyle artık "saf, deneyimsiz, çok genç" denecek yılları geçmişsiniz. Bu yüzden affınıza sığınarak bir şeyler söyleyeceğim.
2 ay içinde evlilik lafı edilmez, edilmemeli. Bir insanı iki ayda tanıyamazsınız. Ben ne zaman ilk günlerden evlenmekten bahseden adam görsem soğudum, içimden şunu dedim: "Bu adam daha beni tanımıyor, huyumu suyumu, sevdiğimi nefret ettiğimi bilmiyor. Bunları bilmeden evlilikten bahsedebiliyorsa ilgi duyduğu ben değilim, bir karısı olması ihtimali." Erkek de kadın için bunu der. Hayatınızı bağlayan kararları aceleye getirmeyin. Aceleye getirilen evlilikler ayrılıkla, nefretle bitiyor. Birinin huyunu suyunu tanıyabilmeniz için en iyi ihtimalle bir yıl gerekir bence.
Bir insan karşındakini karı ya da koca materyali olarak görmemeli, onu olduğu gibi görmeli, ne kadar sevdiğine ve ne kadar sevildiğine bakmalı.
Eski sevgilinizle ilgili de problem yaşamışsınız. Bu ilişki de beklediğiniz gibi olmadığına göre bence erkek seçimiz üzerine düşünün, yanlış şeylerin cazibesine kapılıyor musunuz bir bakın. Kötü çocuk diye, omuzları çok güzel diye mi birini seçiyorsunuz? Huyuna göre seçin. Çay getiren garsona teşekkür ediyor mu, duygusal olarak tutarlı mı, sizin kim olduğunuzla ilgileniyor, en sevdiğiniz film türlerini bilmek istiyor mu bunlara bakın.
2 ayda birinden çok hoşlanabilirsiniz, bu da kara sevda gibi bir duygu yaşatır. Ama gerçek anlamda sevmeniz zor, çünkü siz de daha onu tanımamış olursunuz.
Bence bunu boş verin gitsin, acısı yoğun hissettirir ama çok uzun sürmez . Devam etmeye zorlarsanız her şey hem sizin için, hem de ikiniz için daha kötü olur. Biraz kendinizi iyileştirmeye zaman verin. Eski sevgiliniz sorununun ortadan kalkmasına zaman verin. Kendi içinizde sağlıklı ve dengede olduğunuzda, bir erkekte neyi sevip nevi sevmediğinizi tam anlamıyla bildiğinizde ve bundan taviz vermediğinizde seçeceğiniz kişiyle yaşayacağınız ilişki sizi çok mutlu edecek, inanın. Bol şanslar.