Sevgilim cimri mi yoksa ben mi abartıyorum?

İmdat yetişin taş atıcam kolumu tutuyor :olamaz:

Senin beni de kapsayan bir şekilde hedef gösterdiğin
eşsiz yorumun olmasaydı
fikrinde zikrinde umrum da olmazdı.
Zaten hepsi çöp. Uğraşmaya değmez.
Konu burada adamın aldığı maaşa kadar ortaya dökmeye geliyorsa başka bir yorum yapmaya gerek yok zaten. Senden başka kimse bu kadar rahatsız olup da bana kapasitesi yetersiz, okuduğunu anlamayan, saçmalayan falan gibi söylemlerle gelmedi, onu da hatırlatırım. Seninki de çöp, acilen temizlenmesi lazım zira rahatsızlık veriyor.

Konu burada adamın aldığı maaşa kadar ortaya dökmeye geliyorsa başka bir yorum yapmaya gerek yok zaten. Senden başka kimse bu kadar rahatsız olup da bana kapasitesi yetersiz, okuduğunu anlamayan, saçmalayan falan gibi söylemlerle gelmedi, onu da hatırlatırım. Tekrar söylüyorum, maaşlar ortaya dökülmüş, gayet iyi anladın sen beni de belki farkında değilsin.

Ya sen şunu söyle bana

burada soğurdum diyen kadınlar kendilerine
sponsor bulsunlar derken nasıl bir terbiyesizlik yaptığının
cidden farkında değil misin?

Ya sen şunu söyle bana

Eyleme dökünce sorun yok, birisi çıkıp söyleyince terbiyesizlik yapmış oluyor, evet haklısın.

Konu burada adamın aldığı maaşa kadar ortaya dökmeye geliyorsa başka bir yorum yapmaya gerek yok zaten. Senden başka kimse bu kadar rahatsız olup da bana kapasitesi yetersiz, okuduğunu anlamayan, saçmalayan falan gibi söylemlerle gelmedi, onu da hatırlatırım. Tekrar söylüyorum, maaşlar ortaya dökülmüş, gayet iyi anladın sen beni de belki farkında değilsin.

Bazen bu konuda olduğu gibi benzer noktada yorumlar yazıyoruz ama siz bazen biraz daha kırıcı olabiliyorsunuz shapesin demek istediği bu.
Mesela bu konuda ben işsiz bir kadın olarak da ilişkilerde maddi anlamda kadın da elini cebine atmalı dedim ama tepki çekmedi çünkü kaş bıyığını erkeğe kilitliyor gibi gurur kırıcı cümleler kullanmadım. Aynı şeyleri de yazsak siz daha kırıcı bir üslupla ifade ediyorsunuz bu tepki çekiyor esasında.
Mesela bu konuda sephorada benzer şeyler yazdı ama tepki çekmedi. Çünkü daha dikkatli cümleler seçiyor.
Eşitliği dillendirirken kadının kaşını eşinin ödemesini aşağılayarak yazıp hemcinsinizi küçümsemeniz hoş değil.
Mesela shapes çalışan bir kadın ben işsizim uzun bir süredir bulamıyorum. E haliyle evin yükü komple benim eşimde bu beni çok kötü bir pozisyona sokuyor gibi yazmanız ben alıngan biri olsam komplekslerim olsa kırabilirdi. Türkiye şartlarında malum hemen güzel iş bulunmuyor ne yazık ki bunu kadınları aşağılayarak yazmanız sorun aslında.
Yani aslında benzer görüşlerimiz var ama biraz keskin ve kırıcı ifade ediyorsunuz o sorun.

Nereye hangi mekan kiminle gidiyorsun diye soruyor ama adam rahat arkasına iyi eğlenceler diyor. Gece 2- 3 gibi eve döndüğümde de uyumamış beni bekliyor oluyor ama kıskanmak yok sadece nasıldı gecen sevgilim diye mesaj atıyor. Rahat mı batıyor bana anlamadım ki.
Bir de öylesine takılmıyor çünkü evlilik planları yapıyor. İşler daha fazla ciddiye binmeden karar verip çözmem lazım:KK17:
Ilginc. Bilemedim.
Aman benim kocamda sormasin birsey. :)

10 lira bile nakit taşımıyorsa bi erkek, parası yoktur net...
Sanki ednan ziyagil beyefendi kendi taşımıyor ama bi lafıyla her tüm her şey oluyot.. Nakit taşımıyorum dizilerde olur. Bu bildiğin çulsuz..

1.5 yıllık ilişkimin başlarında erkek arkadaşım mezun ama daha işe girememişti ben de öğrenciydim. İlk buluşmadan itibaren gittiğimiz mekanlarda hesabı genelde bir ben bir o ödüyordu. mesela yemek parasını ödediyse sinemaya girerken elini cüzdanına atarken yavaş davranıyordu benim ödememi bekliyordu gizliden gizliye. Ben de atak davranıp hemen ödüyordum o da yok gerek yok falan demiyordu hiç.

İlk başlarda gözüme batmadı bu durum ikimizde çalışmıyoruz diye. Fakat bu sonra iş buldu iyi bir firmada iyi bir ücretle mühendislik için. Fakat hesap konularında değişen bir şey olmadı restorana gidiyoruz hesap geldiğinde eli cüzdana yavaş yavaş gidiyor bana bakıyor garson tepemizde bekliyor ben strese girip ben öderim deyip ödüyorum ama bu çocukta gene hiiiç itiraz yok. Bi sonraki mekanda bu sefer ben hiç oralı olmuyorum o ödüyor.

Ben bu çocuğa en parasız anlarımda bile öğrenim kredimi harcayıp harcayıp pahalı hediyeler aldım ama o bana doğru dürüst hediye bile almadı.

Ben istiyorum ki hesap gelsin ben ödeyeyim diye teklif sunayım o reddetsin ben ısrar edeyim hatta gizlice ödeyeyim altta kalmayayım. Ama bu şekilde midemi bulandırıyor.

Arabası olmadığı için çoğu yere taxi veya otobüsle gidiyoruz. Ama beyfendi yanında hiç nakit taşımıyor taksi ücretlerini de hep bana ödetiyor. Otobüse bineceğimizde de kartını kaybettiği için hep benden bastırıyor . Yanında niye hiç nakit taşımıyosun diye sormuştum o da sevmiyorum taşımayı banka kartı iyi diye yanıt vermişti.

Kız arkadaşım bu ve ben cafeye oturuyoruz kahve içiyoruz hesap geliyor arkadaşım atak davranıp kendi ücretini masaya koyuyor hemen ama bizimki gene ses etmiyor. 2 kızın kahve ücretini ödemediği için de çok mahçup oluyorum.

En son patladım ve bu tavırlarının ayıp olduğunu anlattım. Sinirlendi, o paraya hiç değer vermiyomuşmuş aramızda paranın lafı geçmemeliymiş paraya değer vermediği için benim ödememe ses çıkarmıyormuş.
Sonrasında özür diledi daha dikkatli olucakmış bu konuda ve düzelmeler oldu daha bonkör oldu hediye falan almaya başladı ama bence tamamen ben ayıpladığım için. buz gibi soğudum. İçgüdüsel olarak istediğim güçlü korumacı erkek profili yok . Ne desem tamam aşkım sen nasıl istersen aşkım. Akşam arkadaşlarımla clube eğlenmeye giderim iyi eğlenceler aşkım seni seviyorum bidibidi vıcık vıcık aşk mesajları. Sanki ben erkek o kız. Böyle ömür geçer mi?

CIMRI canim ve evet omur de gecmez bu adamla...

paranın lafı geçmemeliymiş paraya değer vermediği için benim ödememe ses çıkarmıyormuş.

Bence cimriliktir ve evet ben de soğurdum, ömrüm boyunca maddiyatçı bir insan olmadım, asla ama asla hiçbir zaman önceliğim para olmamıştır. Bu yüzden rahatça söyleyebiliyorum "Bu adam cimri" diye. Çünkü paraya değer vermiyorum diyebilen insan, kendi cebini yer bitirir önce. Ben öyleydim kendimden biliyorum. Paranın değerini bilmezdim, ne zaman ki kendim kazandım ne zaman ki parasız kaldım o zaman öğrendim. Ancak hala daha "Sevdiklerimin cebi benim cebimden önemlidir" diyebilen bir insanım.

Benim kitabımda öğrencinin parası yenmez arkadaşım, kardeşim üni. öğrencisi. Eşimle ziyaretine gittiğimizde cebine harçlığına kadar koyarız gerekirse. Gezeriz birlikte, yer içeriz, ödetmeyiz. Kardeşim de bir güne bir gün "Ablamsın ödeyeceksin" demez. O davranmadan biz davranır "Çayı sen ısmarlarsın" diye geçiştirir, en fazla 3-4 bardak çay parasını onun ödemesine bırakırız, o da kendini iyi hissetmesi için.

Babamın kızı yani, onun parasını yesem babam yine gönderir, kendi babamın parasını yemiş olurum mantıken :) Ama yok işte bende o, öğrenci dendi mi ayrı bir yerdedir.

Erkek arkadaşın para ödemesi durumuna gelecek olursak; ikiniz de çalışıyor olsanız eşit biçimde ödeyin ne var; arada jestini de yapsın duyguların okşansın o da ayrı. Ama sen kendi paranı kazanmıyorsun, o kazanıyor. Sana emrivaki ödetmeler yapamaz, o el yavaş iniyorsa zaten iş yok onda söyleyeyim. Çünkü biz eşimle yarışırdık, bildiğin karate yapar gibi cüzdan çeker, hesabı ödemede kapışırdık. Bu olmalı sevgilinde de, ödemek istemeli, atlamalı gerekirse ama "Senin paran burada geçmez" kabalığıyla değil, centilmence.

Yeri geldi "Ismarlasana" da dedi eşim ama hiçbir zaman emrivaki olacak ortamlarda değil. Biz kendi cebimizden çok birbirimizin cebini düşündük hep. Sizin konunuzda ben bunu göremedim.

İçgüdüsel olarak istediğim güçlü korumacı erkek profili yok . Ne desem tamam aşkım sen nasıl istersen aşkım. Akşam arkadaşlarımla clube eğlenmeye giderim iyi eğlenceler aşkım seni seviyorum bidibidi vıcık vıcık aşk mesajları.

Bunun haricinde club konusu bana uzak; vakti zamanında kendi arkadaşlarımızla da birlikte de gitmişliğimiz oldu clublere, diskolara vb. zaten yaşadığımız yer buna çok müsait. Ama nişanlanırken bazı karar aldık, birbirimize karşılıklı sınırlar getirdik. Bu da bizim ilişki anlayışımız; arkadaşlarıyla barlara gitmez eşim çünkü onu eğlendirecek bir şey yok artık orada, aynı şekilde beni de. Ama arkadaşlarımızla takıldığımız zamanlarımız elbette olur ve birbirimize karışmayız.

Güçlü erkek demek cluba vb. yerlere gitmene karışan, izin(!) vermeyen, itiraz eden, yasak getiren erkek demek değildir. Ona benim lügatımda ilkel erkek denir. Bunu da eklemek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım kendimi yanlış ifade ettim arkadaşlar. Güçlü erkekten kastım ben zor duruma düştüğümde bana sahip çıkabilecek kendimi güvende hissedebileceğim, sevgilim var yanımda aç açıkta kalmayız diye düşünebileceğim bir erkekti, sonuçta onunla evlenmeyi düşünüyordum. Öğrenciyken bile olsa onun parasına ihtiyacım yoktu fakat ihtiyacım olsa bunu ona açıkça söyleyebileceğim bir güven duygusu oluşmadı.

Bar, clup olaylarından kastım da kıskansa sinirlense bile bunu belli etmeye çekinmesi bir nevi pısırık erkek gibi görünmesinden şikayetçiydim.

Ya sen şunu söyle bana

biz sponsor aramıoz da
sunu soralım arkadasa acaba paramızla sevgili mi tutalım
evini market alışverişini taksi parasını ıvırınızı zıvırını kadın erkek farketmez parazitler iste başkasından geçinmek
3 kurus maaş calışıom ogrenci kardeşlerim hiçbiyer de hesap felan odetmem az da olsa maasım var ogrencinin nesi var
arkadasla tartısma bosver
sponsor aramıoz biz
isteyen parasıyla sevgili tutsun o zaman

hem gideceği yere taksi ile giden hemde cebinde taksiyi ödeyecek kadar parası bulundurmayan bir adam..
sizinde üstünüzde para olmasa ne yapacakmış acaba?

en sevmediğim erkek profili yaaa.. kıza hesap ödeten erkek hayır bi de herşeye eyvallah diyen erkek mi olur yahuuuu ne bu böyle

Bende bir kaç yıl önce biriyle tanıştım hiç abartmıyorum 8 9 ay peşimde koştu. Bi yerde oturalım görüşelim falan diye. Kabul etmiyordum. Sonra sürekli yemek ısmarlıyım demeye başladı. Olmaz dedim sonra sen bana ısmarla dedi bi süre sonunda kabul ettim. Gittik yedik hesap geldi sen bana ısmarlıycaktın ya öde dedi öküz. Zaten minnet etmem kimseye bu konularda param yoksa gitmem yemeğe başkasına da ödetmem ama tam bi öküzlük yaptı. Hiç bişey demedim kırmak istemedim ödedim. 1 hafta sonra öğle saatlerinde aradı beni ilk kez. Diyo ki ben şimdi işten çıktım yürüyerek eve gidiyorum yemek yicem sen de ye sonra buluşup bişeyler içelim masraf olmasın. Sanki dünyayı yicez. Bende açtım ağzımı yumdum gözümü. Bir daha asla ne aradı ne sordu pinti herif. O zamandan beri de en büyük korkumdur pinti bi adamla evlenmek.

Bende bir kaç yıl önce biriyle tanıştım hiç abartmıyorum 8 9 ay peşimde koştu. Bi yerde oturalım görüşelim falan diye. Kabul etmiyordum. Sonra sürekli yemek ısmarlıyım demeye başladı. Olmaz dedim sonra sen bana ısmarla dedi bi süre sonunda kabul ettim. Gittik yedik hesap geldi sen bana ısmarlıycaktın ya öde dedi öküz. Zaten minnet etmem kimseye bu konularda param yoksa gitmem yemeğe başkasına da ödetmem ama tam bi öküzlük yaptı. Hiç bişey demedim kırmak istemedim ödedim. 1 hafta sonra öğle saatlerinde aradı beni ilk kez. Diyo ki ben şimdi işten çıktım yürüyerek eve gidiyorum yemek yicem sen de ye sonra buluşup bişeyler içelim masraf olmasın. Sanki dünyayı yicez. Bende açtım ağzımı yumdum gözümü. Bir daha asla ne aradı ne sordu pinti herif. O zamandan beri de en büyük korkumdur pinti bi adamla evlenmek.
Ay kusura bakmayın da çok güldüm. Hele o yürüyerek eve gidiyorum detayına. Otobüse de mi para vermiyordu. Evde ye de gel ne demek. Cimrinin de cimrisiymiş. İyi yapmışsınız kurtulmakla.

Ay aklıma bişey geldi arkadaşımı bi erkekle tanıştırmak istemişler kızda kabul etmiş. Filan günde filan cafede diye sözleşmişler. İlk buluşma ha. Birer çay bi de tatlı yemişler çocuk sen ödesene demiş kıza. :KK48: Kız tabi şaşkın şaşkın bakarken Allahtan yemek yemedik dimi demiş çocuk:KK48: kız şok bize anlatıyo krizlere girdik :KK48: bi daha adı bile anılmadı çocuğun sen anlatınca aklıma geldi :KK48:

Ay aklıma bişey geldi arkadaşımı bi erkekle tanıştırmak istemişler kızda kabul etmiş. Filan günde filan cafede diye sözleşmişler. İlk buluşma ha. Birer çay bi de tatlı yemişler çocuk sen ödesene demiş kıza. :KK48: Kız tabi şaşkın şaşkın bakarken Allahtan yemek yemedik dimi demiş çocuk:KK48: kız şok bize anlatıyo krizlere girdik :KK48: bi daha adı bile anılmadı çocuğun sen anlatınca aklıma geldi :KK48:
Ayy bu da kötüymüş malesef var böyle manyaklar. Şimdi olsa hayatta ödemem çeker giderim. Ödesin de canı gitsin pintinin. Kaç gün kendine dert ederdi Allah bilir cebinden para çıktı diye.

Back
X