Sevgilim çok saftirik

minikbulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2013
596
232
73
Merhabalar,
sevgilimle ben küçük yaştan beri tanışıyoruz, okuldan 1.sınıftan beri yani 2000-2001 yılında felan. huyunu suyunu iyi biliyorum, ilk defa 2010da aşk anlamında görüşmeye başladık, sonra bitirme kararı aldık ve şimdi 7,5 aydır tekrar görüşüyoruz niyetimizde ciddi, söz kesmeyi felan en kısa zamanda yapmayı düşünüyoruz ama çok SAFTİRİK.
Hep saftirikti ve bu halen devam ediyor, çok çocukça şakalar yapıyor, kızlar konusunda deliriyorum zaten, sürekli kızlara doğru bakıp beni kıskandırmaya çalışıyor bir söz söyleyip, ikide bir akrabalarıyla kıskandırmaya çalışıyor, ve hiç düşünemiyor yanında sevgilisi varken dışarda başka kızlarla gereksiz yere konuşmasının ayıp birşey olduğunu. sinema çıkışında gişedeki kıza kolay gelsin dedi ya çok çok delirdim, çok kıskanç biriyim, bu huyumu bildiği halde böyle saftiriklikler yapmasına tahammül edemiyorum. ben kafede otururken erkek garsona bakıp sipariş vermiyorum, hassas davranıyorum, onun yaptığına bak. yok dayısının kızının fiziği çok güzelmiş vb. böyle abuk subuk şeylerle beni kıskandırmaya çalışmasına deli oluyorum. ben ne yapabilirim nasıl muamele etmeliyim ve eğitmeliyim bu çocuğu? (21yaşında, ben de 19 yaşındayım)

Birde telefonda konuşurken sürekli benim söylediklerimi ailesine naklen yayın yapmasına sinir oluyorum, bazen söylediklerimin üstüne laflar da ekleyerek aktarıyor, müstakbel kayınvalidem üzerinde imajımın sarsılmasına korkuyorum.

Saftirik mi? Bence saygısız!
Müstakbel kayıvalide mi? Bence erkek arkadaşının annesi o!

sonu başından belli, ayrıca zaten ne olduğunu biliyorsun, bence ne yapacağına bilmen gerekiyor.

böyle birine nasıl tahammül ediyosun ? yaşı 21 olmuş büyüyememiş halen afedersinde canım..
eğitmekle uğraşma derim eğitilmez yontulmaz bu adam
kendine bi kaç soru sormalısın bence ne kadar seviyorum onu, seviyosam ne yapmalıyım ve ne yapmamalıyım, şimdi tahammül edebiliyor musun edemiyosan ilerde nasıl tahammül edebileceksin, hareketleri çok dengesiz önüne gelen her kıza sarkar mı bi insan hele de yanında sevgilisi varken çok acayip..

söz kesilmeden önce iyi düşün kararsızsan araya aileleri sokmayın sakın !

Saftirik mi? Bence saygısız!
Müstakbel kayıvalide mi? Bence erkek arkadaşının annesi o!
Saygısızlık denilir buna evet sadece daha hafif bir ifade kullanmak istedim, ciddi düşündüğümüz için m.kayınvalide olarak görüyorum tabi ilerde ne olur bilemem

Saftiriğin anlamını bılıyor musunuz???
Evet biliyorum ne şekilde anlatacağımı bilemedim ağır bir ifade kullanmak istemedim

sonu başından belli, ayrıca zaten ne olduğunu biliyorsun, bence ne yapacağına bilmen gerekiyor.
çok kere ayrılma talebi verdım ama hep bir şekilde gönlümü aldı, bu olanlardan çok sıkıldım ve burda paylaşmak istedim gerçekten kararsızım.

anlam veremiyorum ben de tam bir çocuk gibi davranıyor her defasında, sarkmak değilde kızdırmak için yapıyor daha çok kötü bir niyeti olsa bir dakika durmam zaten, akıl erdiremiyor yaptıklarının ne şekilde anlaşılacağına. bir süre daha müddet vermek istiyorum gidişatın nasıl olacağına dair şuan çok kararsızım, defalarca ayrılma talebi verdim ama ben de sıkıldım artık.

Son düzenleme:

biz senin iyiliğin için konuşuyoruz. sevgilin şuan böyle konuşuyor ama yarın daha ağır şeyler olur. (Allah bilir tabi)

en doğru kararı sen verirsin. bu durumlar kadınlık gururunu zedelemiyorsa tabi ki ilişkine son vermeye gerek yok sonuçta hayat senin.

teşekkür ederim ilgileriniz için, zedelediği zamanlar olmadı değil tabi, yorumlarınıza ihtiyacım vardı/halen var, farklı kişilerin görüşleriyle kendi görüşümü sentezleyerek bir karara varmaya çalışıyorum aslında /:

kötü niyetinde yapmıyodur tabide kızdırmakta dozunda olur her defasında aynı şey yapılır mı? en doğru şeyi yapıcağından eminim hayatını sen yönlendirmelisin o değil ona göre hareket et canım

Huyunu suyunu bildiginiz biri şimdi neden tuhaf geliyor ilk başta öyle görüp begenip sevdikten sonra degiştirmek neden ayrıca bir insan nasıl egitilir Eğitmek ne demek nasıl küçük düşürücü bir laf bu laftan önce bence saftirik kelimesi çok kırıcı olmuş kendinizi sevgilinizin yerine koyun ve herkesin okudugu bir sitede bırakın siteyi arkadaşlarına falan kız arkadaşım çok saftirik dedigini bir düşünün ne kadar aşagılayıcı heleki ciddi düşündügünüz birine böyle bir yakıştırmayı yapmanız aradaki saygıyıda gösteriyor kusura bakmayın ama
Genel olarak bazı erkeklerin yaptıgını yapıyor kıskandırmak belkide sizi sinirlendirmek için yapılan hereketler evet hoşunuza gitmeyebilir ama böyle yakıştırmada yapılmazki yahu Saftirik birçok anlam taşır budala avanak saf saf gibi görünmeye çalışan cin gibi vs.Sizin kıskançlıgınızda aşırı olmuş bence gişedeki kıza kolay gelsin demek ne demek nasıl bir anlam çıkartırda insan çıldırır insan yabanimi olmalı illa Henüz 19 yaşındasınız davranışlarınızda bu yüzden ilerleyen senelerde daha iyi anlayacaksınız beni biraz agırsa sözlerimde özürdilerim ama gerçek bu erkek arkadaşınızda henüz küçük 21 yaş olgun erkek yaşı degil normal bu hareketler bir erkegin tam anlaşılır zamanı 23 yaşından sonra anca ciddi düşünsenizde evlilige biraz zaman tanıyın daha hayırlı olur kanısındayım mutluluklar.

Eğitmeği kötü anlamda kullanmadım hepimiz birbirimizin eğitilmesinde katkıda bulunuruz en azından ruhi olarak. Onu değiştirme çabasında değilim ama kırılıyorum bazı hareketlerinden ötürü ve aramızda duygusal bir ilişki varsa hareketlerinde bir çeki düzen olması gerekir.
Gişedeki kız meselesini abarttığımı düşünmüyorum, çünkü yanında ben varım ve bi kız olarak ben dememişim daha kolay gelsin diye, o niye atlıyor ki hemen, benim dememi bekleyebilirdi diye düşünüyorum.
Olgunluk konusunda ise size kesinlikle katılıyorum ve bundan kaynaklanan oturmayan çok şey var, teşekkür ederim ilginiz ve yorumunuz için

erkek arkadaşın daha küçücük bi çocuk :)
bu yaramaz tavırları o kadar normal geldiki bana.daha büyücek ve büyüceksin.

senin yerinde olsam evlilliği şuan için düşünmezdim.çünkü erkek arkadaşını ailenle tanıştırdığında,
ve onu damat olarak evinizde ağırladığınızda babanın karşısında olgun bir beyefendi olarak görmek istersin onu değilmi?
annenin babanın,aile büyüklerinin yanında komik duruma düşmesini istemezsin mesela.
mantıklı konuştuğunda, babanla erkek erkeğe konuşurken ne kadar iyi anlaştıklarını gördüğünde ona bi kere daha aşık olursun.
ama bide çocukça muhabbetler ederse ve basit espirilerle komik duruma düşerse o an yerin dibine girmek istersin.

evlenicek olgunluğa gelinceye kadar devam ettirin ilişkinizi.işini kursun hayata atılsın.nerde nasıl konuşması gerektiğini öğrensin.ikinizde evliliği tam olarak taşıyabilicek zamana gelince güzel yuvanızı kurun.

ama büyümek şart :)

bu mesaj moral oldu bana, teşekkürler

Ay hiç çekemem al kapı orda şekerim git annene de söyle derdim.
Allah size peygamber sabrı vermiş ama katlanmak zorunda değilsiniz biliyorsunuz, değil mi?

" sinema çıkışında gişedeki kıza kolay gelsin dedi ya çok çok delirdim.
ben kafede otururken erkek garsona bakıp sipariş vermiyorum, hassas davranıyorum."

Sen iyi değilsin gerçekten.
Kıskançlığın aşmış.

Garson meselesi...
Ne kadar anormal bir şey bu.
Nasıl bir zihniyet! :O
Erkek garsona bakıp sipariş vermiyorum nedir?!
Şok oldum.
Erkek garsona sipariş versen ne olur?! Nerede yaşıyorsunuz siz?!

Bir de evleneceksiniz...

Yaşlar 19 ve 21 ...

Sadece bazı konularda tavsiyelerinizi almak istedim ve konuyu açtım, yani ''yargılamanız' için konuyu açmadım. Benim ideolojim bu şekilde ben garsona bakıp sipariş verene de saygı duyarım, doğal olarak benim gibi bakmayıp sipariş verenlere de saygı duyulmalı. Neyse zaten alacağım yorumları da aldım, konu benim için kapanmıştır.

Son düzenleme:

devam etmeni önermem evlilik hiç hataya gelmiyor ... inşallah sorunların en kısa zamanda düzelirrr :26:

bence erkek arkadaşınla değil evlilik, ilişkinizi gözden geçirmeyi bile düşünebilirsin... yaptıkları bana o kdr çocukça geldi ki.

Senin saftiriklik dediğin erkek arkadaşının olgunlaşamamasından kaynaklanan davranışlar.. yani o daha bi çocuk.

Nasıl evlenmeyi düşüneceksinki zaten böyle biriyle? sen olgun davranacağını düşünüyormusun bu çocuğun ya da evliliğe hazır olduğunu??

üstelik yaşlarınıza baktm da daha çok erken. İyi karar vermediğini düşünüyorum bir daha düşünsen iyi olur ya da birkaç yıl sonra düşünün bunu.

Askere gitsin gelsin mesela gitmediyse henüz askerlik biraz olgunlaştırır onu belki.. sen de o sırada devam edip etmeyeceğinizi düşünürsün.

Son düzenleme:
Sen de aynısını yapacaksın, yoksa anlatmakla anlamaz. Sen de erkek çalışanlarla vs. sevgilinin konuştuğu gibi konuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…