Sevgilim dilini tutamıyor

Diman

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
406
97
318
İstanbul
Arkadaşlar 1 yıllık bi ilşkim var.ciddi düşünüoruz ve erkek arkadaşım aslında olgun bi insandır.ama çok fazla efendi ve çoksaygılı oldugunu düşünüorum.sanki biraz aşırı gibi geliyor bana.aramızda bir tartışma geçse annesine anlatıyo,herzaman değil ama bikaç kez yaptı bunu.yaa nie anlatıosun diorum tartışma yaşıoruz.onlar bizim büyüklerimiz bazı konularda akıl almamız lazım diyo.tamam haklı ama tartıştıgımısda hatalırımı annesinin bilmesi hiç hoş deil yaa çıldırıcam.biz unuturus geçer gider ama annen unutmaz diorum.yok annem öyle bi insan deildir diyo.bana söz verdiği halde yine geçendede arkadaşlarına anlatmışaramısda geçen bi gergnliği..yaa biz kaç kişilik i ilşki yaşıorus rahatsız oluorum yaa aramısda kalsın bişeyler diorum.neymş efendim dertleşiomuş..ya dost var düşman var ne gerek var her naneyi anlatıosun..üff tartıştık yine moralim bozuk canım sıkkın.abartıomuyum sizce kızlar düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.sizin sevgilileriniz eşleriniz nazıl bu konuda..?

dolduruşa gelmesnden de korkuyorum.bu aralar,"evlenince böyle olmaz bak şu şu huyunu düzelt şunu yap bunu yapma" diyip duruo,herşeyim gözüne batar oldu.dolduruşamı geliyo noluo anlamadım

:) genelde kızlar yapar bu tür şeyleri...sevgilileriyle ıncık cıncık ne yaşıyorlarsa anlatırlar da bir erkekte ilk defa duydum.....

bence de yapmamalı sorunlarınızda kendi aklını kullanmalı üstelik kimse (anne bile olsa) kimsenin yaşadığını tam olarak bilemez..bu şekilde anlatmaya çalış onların sizi anlayamayacaklarını ve olayı tek taraflı değerlendireceklerini anlat (ki kesinlikle öyledir onun arkadaşları -genelde- onun tarafından bakarlar) tartışmadan anlatarak kimsenin sizi anlamayacağı, sizin ilişkinizi bilemeyeceği tarzı şeylerle ikna edici bir şekilde anlat..(kavasız-sakince-mantıklı bir şekilde)

bir de huylarını değiştir vsvs tarzı konuşmalar hoş değil şimdiden "ben böyleyim ne yapayım" mesajını ver bence...

çüğdem arkadaşıma katılıyorum kızlar yapar genelde böyle şeyleri..erkekler daha ketumdur içinde yaşar arkadaşlarına yansıtmaz
en azından benim ilişkimde öyleydi..en son ortak arkadaşlarımızı araya sokmuştu barıştırmak için de kıyameti koparmıştım..hiç gelemem öyle şeylere..neyse sorun 2 kişi halletmeli ve o 2 kişi arasında kalmalı..diğer kişilere yansımasına hiç gerek yok
özellikle annesine anlatması hoş değil..sonuçta onun oğlu daha yanlı davranır ve seni suçlu görebilir
kesin bi dille uyar bi daha asla bunu yapma diye..hoş bi durum değil çünkü

aslında kuzuluğundan değilde saflığından yapıo.26 yaşında.insanlara çok deger veren hakiki dostları oldugunu düşünen ve aile değerlerine önem veren bi insan.saygılı,eğitimli,kültürlü..ama bu davranışını hiç yakıştıramıotum ona.bazen onu çileden çıkardıgmı ve insanlarla paylaşmaya ihtiyaç duydugunu,acaba benimde bi yanlışım varmı göremediğim diye danışma amaçlı anlattıgnı söylüyo.yanındaki arkadaşlarıda herşeyi anlatıo da heralde onlardanmı etkilenio bilemiyorum.

Valla canım dediğin gibi saygılı olsaydı annesine anlatmazdı, bi şekilde söyle kesinlikle anlatmasın annesine

doğru iyi niyetinden yapabilir.....ama çok hoş bişey değil..bana daha çok kendine güvensizlik kaynaklı gelir bu tavırlar...yanlış yaptığını güzeelce anla ona (yine söylüyorum tartışmaya girmeden açıklamaya çalışarak)..arkadaşlarının hele annesinin tarafsız bakamayacağını anlat....annedir yavrusuna kıyamaz ve onu asla haksız göremez...ve bu durumda etrafındaki herkes sorunlarınızın sorumlusunun sen olduğunu düşünecek ve söyleyecektir...ve sonuç olarak da "şu davranışınyanlış, şu huyun kötü" demesi çok normal..belki bunların birçoğu kendi düşünceleri bile değil...

sen de yapmayı dene bakalım bi...bir tartışmanızda anlattım ben de arkadaşlarıma danıştım ve senin haksız olduğunu düşünüyorlar de...

yaşı da küçük değil...kedi fikirlerini oluşturacak yaşta böyle yapması hala büyüyemediğini sürekli birilerine ihtiyaç duyduğunu gösterir..

haa bak aklıma ne geldi...söylersen eğer burda (isim vermesen bile rumuzla kimsenin ikinizi de tanımadığı bi yerde) kendisini anlattığını ve ikinizi de hiç tanımayan insanların onun yanlış davrandığını düşündüğünü söyle ....bakalım ne söyleyecek...

Katliam resmen..Bunlar sadece düzeltebildiklerimlmaz:
Bu arada annesine her şeyi yetiştiren bir erkek evlenince de buna devam eder bence..Dikkatli olmakta fayda var.

Türkçemize lütfen özen gösterelim. benneyaptımki

Sorununuza gelince gerçekten bir erkeğe yakışmayacak bir davranış.
Daha çok bayanların tavrı böyle olur tartışma sonrasında,
birileriyle paylaşmak isterler, ama erkeğin gidip annesine veya arkadaşlarına anlatmasınıda ilk defa duyuyorum.
Hadi annesini geçtim, evet çok yanlış söylemesi, sonuçta annesi her ne olursa olsun oğlunu tutacaktır nerden bilebilirsiniz ki, ama herhalde annesine çok fazla bağlı olan biriyle berabersiniz ve annesiyle dertleşmeyi seviyor.
Bunu ona tatlı dille anlatabilirsiniz, size göre neyin doğru neyin yanlış olduğunu söyleyin, hemen bir tartışma daha yaratacak cümleler sarfetmeyin.
Sizin bu durumdan utandığınızı söyleyin, bu sizin özeliniz öylede kalması gerekir.

Arkadaşlarıyla paylaşması biraz abes olmuş yahu. kafamçokkarıştı

Her ne niyetle olursa olsun tartışmaların aileye yansıması dezavantajdır.
çünkü tek taraflı dinlenir.karşı taraf genelde haksız çıkar bu durumdan.
yanlış.

arkadşlar klavyemde bazı harfler basmıo ve hızlı yazdğm için kontrol edemiyorum. ama "r" harflerini bilerek kullanmıorm çünkü günlük konuşmamda nasıl "yapıyor, ediyor " şeklinde konuşmuosam paylaşım platformunda da yazım kurallarından çok ifademe önem veriorm.neticede edebiyat yapmıoruz burda.ama yinede uyarılarınz için teşekkürler..
konuya gelince,çok uyardım tatlı dille konuştm ama kavga etiğimsde ztn yüzümden belli oluo kavga ettiğimsi anlatıorm fln şeklinde cvplar verio

bir erkeğin herşeyi tartışmanızı bile annesine anlatması çok tehlikeli bence senin dediğin çok doğru siz unutursunuz ama annesi unutmaz ayrıca annesi evlenirsenz buna devam etmesini isteyecek ve hayatınıza karışma hakkını elde edecek ciddi düşünüyorsan şimdiden önlemini al benceşakkıdı

kusura bakma ama bunlar normal değil evlendiğinde bu huyları devam ederse çok sıkıntı yaşarsın geniş ailece olursunuz valla aman dikkat canım... emin olmadığın bir evlilik yapma biraz daha tanı..

Sebep ne olursa olsun erkek dediğin laf taşımayacak.. sizin mahreminiz olan seyler bende istemesdim 3. şahısların ve annesinin bilmesini.. Bende kesinlikle bu tür sorunları anlatmam aileme çünkü ben severim unuturum ama onlar unutmaz, korkarım ne gerek var... Ben hak veriyorum canım sana, yada en azından anlayabiliyorum seni..

Hangı harfler basmıyor?
Mesela Y harfı mı?
Fakat dıger kelımelerde kullanmıssınız.
Ornekte verdıgım gıbı.
Yazdıklarınızı okumakta sıkıntı cektıgım ıcın yazıyorum bu yorumu.
Yoksa ılla elestırmek degıl nıyetım.
Ben ne vakıt bır yorum yazsam gonder butonuna basmadan once,
soyle bır gozden gecırırım.
Yıne gozden kacırdıgım hatalar var ıse,
edıt butonuna tıklayarak duzeltırım.
Fakat bugun edıt botununu goremedım ):

Kusura bakmayın, konu dısına cıktım belkı ama,
okumakta sıkıntı cektıgım yorumları genelde yarıda bırakıyorum.
Emınım benım gıbı bırılerı daha vardır.
Lutfen bıraz ozen gosterelım dılımıze.
Zaten yeterınce kulturumuzu kaybettık.
Hıc degılse dılımızı kaybetmeyelım.

Sorunuza gelınce,
genelde erkekler susmayı yegler.
Fakat sanırım kucuk bır ders vermezsenız sevgılınıze,
bu huyundan vazgecmesı kolay olmayacak.
Nasıl bır ders verecegınız konusunda fıkır beyan etmıyorum.
Her hangı bır sorunda kendımı suclu hıssetmek ıstemem.

Saygılarımla...

iki kişi arasın da yaşanan iki kişi arasında kalır kalkıp başkasıyla helede annesiyle paylaşması hiç hoş değil şimdlden böyle ewlenince her şeyi anasına mı anlatacak ona bunun sakıncalarını anlatın derim

kaç yaşında sevgiliniz merak etttim 0,6 yaş grubumu direk ananesine yetişdiriyorr ..özlee hayt iye bişe var oda 2 nizin arasında kalmalı benceeeelmaz:

Başkalarının yorumlarından etkilenen biriyse ilerisi için sorun olabilir. Ciddi ciddi oturup konuşmanız lazım bu konuyu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…