Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tabiki doğru değil ama herkesin bir önceliği var, mesela benim ailem için de öyle ne kadar kızsam da onların rızası çok önemli.Arastırsa ahlakı namusu karakteri yada imanı bozuk biri olsa tamam baba derim bir bildiğin var der kabul ederim ama sırf devlet işi yok ve esnaflık yapıyor diye babamın kabul etmemesi dogru mu? Babam oldugu için her söylediği her uyguladıgı şeyin doğru oldugunu sanmıyorum
Yaaa inanırmısın içimi rahatlatan tek sen oldun. Baban ne sebeple istemiyordu? Umarım benm babamında kalbi yumuşar zamanla ve kararlıgımızı görür
atanmadığın için daha çalışmadığın için para kazanmadığın için tek başına hayatını daha idame ettirmediğin içinBenm mesleğim zaten elimde, atanmadan meslegımın dışında başka bi yerde çalışmamı da ailem istemiyor. Atamalar çok zor ve yavaş ilerliyor malesef. Bu evlendikten sonra olmayacak bişey değil evliliğin engel olacagı bişey de değil. Neden evliliği sonra ya bırakayım ki?
ünv. mezunusun ve daha babana kendini ifade edemiyorsun ve aynı zamanda evlenmeyi düşünüyorsun...Merhaba kızlar ben 23 yaşındayım üniverste mezunuyum yaklaşık 4 yıllık bir birlikteliğim var bu yıl evlenmek istiyoruz fakat babam onay vermiyor . Devlet memuru olmadıgı gerekçesiyle ayrılmamızı istiyor. Esnaflıgın bi güvencesi olmadıgını ve ilerde perişan olacagımızı düşünüyor babama karşı gelemiyorum karşısında nutkum tutuluyor ama sevdiğim insanlada ayrılmak istemiyorum aksine evlenip yuvamızı kurmak istiyorum ne yapacagım nasıl bi yol izleyecegım bilmiyorum lütfen akıl verin..
Beni verdiklerinde, eşime babası dükkan açmak üzereydi. Nişandan sonra açtı. Aslen eşimin birkaç alanda yetkinliği ve pek çok orta seviye iş tecrübesi vardı. Esnaflık denemek istediler. Ailem sürekli muallaktaydı. İkiz erkek kardeşim aynı şekilde memur olsun, gitsin bikaç sene iş oturtsun seviyorsa öyle gelsin dedi hem de nikah günü alınmışken, hatta nikahtan bir gece önce. O gün işi bozmaya kalktılar (aile tarafından verilen maddi sözlerin tutulmaması sebebiyle) ama eşimin ailesi bu kararı henüz bilmiyordu sadece biz ve eşim biliyorduk, aile ertesi gün öğrenecekti. Eşim tamam dedi boynunu büktü kabullenmek zorunda kaldı. Ama ne kadar harika bir insan olduğunu bildiğim için hayır dedim bu iş olacak. Sen bana bakmakla, bana hayat kurmakla mesul değilsin bu ikimizin işi.. Nikah günü kardeşim hariç diğerlerini ikna ettim son anda yetiştik kardeşim gelmedi, beni kardeşlikten reddedeceğini söyledi, hayhay dedim gittim çatır çatır imzamı attım. Düğüne 2 ay vardı. İsterseniz düğünden vazgeçin ama ben sevdiğimden vazgeçmem dedim. En kötü ihtimalle sıfırdan başlarız birlikte dedim, geri adım atmadım herkes sevgime hayran kaldı, KARDEŞİM BİLE. Öyle ki kardeşim düğünden önce pişman oldu geldi barıştık.. (Ama yaşadığımız gerginlikleri Allah düşmanıma vermesin. )İlk sabahımda da duygusal mesajlar, kendini affettirmeler..Neyse eşim düğünden sonra bir haftada 3 kez gece yarısı geldi eve iş yüzünden. Bir ay sonra da işi bıraktıMerhaba kızlar ben 23 yaşındayım üniverste mezunuyum yaklaşık 4 yıllık bir birlikteliğim var bu yıl evlenmek istiyoruz fakat babam onay vermiyor . Devlet memuru olmadıgı gerekçesiyle ayrılmamızı istiyor. Esnaflıgın bi güvencesi olmadıgını ve ilerde perişan olacagımızı düşünüyor babama karşı gelemiyorum karşısında nutkum tutuluyor ama sevdiğim insanlada ayrılmak istemiyorum aksine evlenip yuvamızı kurmak istiyorum ne yapacagım nasıl bi yol izleyecegım bilmiyorum lütfen akıl verin..
Kafeler caddesinde işlek büyük bahçeli bi kafeCafe nasıl bir cafe ona göre cevap vericem.
Bağdat caddesindeki cafe de cafe.
Kenar mahallede kır pidesi börek veren yer de cafe.
Taktir ettim sizi ve aşkınızı.. aynı şekilde bende onsuz mutsuz olacagıma inandırıyorum babama . ki zaten onsuz mutlu olacagımı bi an bile düşünmedim. ailemin diğer üyeleri kabul ediyor fakat babamın inadını kıramıyoruz. Evde bu sebepten huzursuzluk ve gerginlik var inşallah sizin gibi bizde atlatırız bu günleriBeni verdiklerinde, eşime babası dükkan açmak üzereydi. Nişandan sonra açtı. Aslen eşimin birkaç alanda yetkinliği ve pek çok orta seviye iş tecrübesi vardı. Esnaflık denemek istediler. Ailem sürekli muallaktaydı. İkiz erkek kardeşim aynı şekilde memur olsun, gitsin bikaç sene iş oturtsun seviyorsa öyle gelsin dedi hem de nikah günü alınmışken, hatta nikahtan bir gece önce. O gün işi bozmaya kalktılar (aile tarafından verilen maddi sözlerin tutulmaması sebebiyle) ama eşimin ailesi bu kararı henüz bilmiyordu sadece biz ve eşim biliyorduk, aile ertesi gün öğrenecekti. Eşim tamam dedi boynunu büktü kabullenmek zorunda kaldı. Ama ne kadar harika bir insan olduğunu bildiğim için hayır dedim bu iş olacak. Sen bana bakmakla, bana hayat kurmakla mesul değilsin bu ikimizin işi.. Nikah günü kardeşim hariç diğerlerini ikna ettim son anda yetiştik kardeşim gelmedi, beni kardeşlikten reddedeceğini söyledi, hayhay dedim gittim çatır çatır imzamı attım. Düğüne 2 ay vardı. İsterseniz düğünden vazgeçin ama ben sevdiğimden vazgeçmem dedim. En kötü ihtimalle sıfırdan başlarız birlikte dedim, geri adım atmadım herkes sevgime hayran kaldı, KARDEŞİM BİLE. Öyle ki kardeşim düğünden önce pişman oldu geldi barıştık.. (Ama yaşadığımız gerginlikleri Allah düşmanıma vermesin. )İlk sabahımda da duygusal mesajlar, kendini affettirmeler..Neyse eşim düğünden sonra bir haftada 3 kez gece yarısı geldi eve iş yüzünden. Bir ay sonra da işi bıraktıbabasıyla kavga etti. Malum baba açmıştı dükkanı. Bir iki ay boyunca tatil yaptık, memuriyet koşturduk olmadı, jandarmaya mülakata kabul edildi tam, hayatımızın fırsatı mı acaba dedik, ama mülakat sorularını görünce geri döndü ben bunlara dürüst yanıt veremem dedi (yüzde doksan alınacaktı, çünkü subaylık geçmişi vardı, devletimizin askere verdiği önceliği bilirsiniz) ve vazgeçti. Tüm bu süreçte ailem bize sürekli destek oldu. Mutluluğumuzu görünce ne işsizlik, ne dükkan açıp kapamış olmak hiçbir şey kalmadı ortada. Eşimin ailesinin bana söylediği de şu : “sen bizim oğlumuz için aileni karşına aldın, bundan sonra oğlumuzdan daha çok seni seveceğiz emin ol” sağ olsunlar aynen de öyle oldu. Şimdi ailelerin arası da gayet iyi bizim aramız da. Biz sevgimizin arkasında durduk, her şeyi aşacağımıza inandık ve son durumumuzdan bahsedeyim. Yurt dışı imkanımız ortaya çıktı. Taşınıyoruz. Her şeyi geride bırakıp gidiyoruz. Eşim on gündür fena olmayan bir işte çalışıyor. Benim yüksek lisans engelim var
işe giremiyorum. Vize almak için girdi işe de. Malum sigorta olayı. Velhasıl kelam siz esnaf diye üzülürken Allah onu da elinizden alabilir. Ama her seferinde yeniden ve yeniden başlayacaksınız hayata. Yan yanayken mutluysanız aileler her şeyi unutuyor zamanla.. Ben onunla evlenmezsem hayatım boyunca mutsuz olacağıma inandırdım ailemi. Onunla olursam her şeyi başaracağıma da. Siz de bunu yapın. Buna inandırın. Gerisini kader halledecek.. Garip kuşun yuvasını Allah yapar.
Kendimi ifade edememe değil. Babam çok sinirli ve despot biridir. Yüksek sesle ve sürekli dogru sandıgı şeyleri tekrarlayarak konuştugu için ben karşısında susmaktan başka bişey yapamıyorum. Açıklamama ve konuşmama izin vermiyor. Dinlememek içinünv. mezunusun ve daha babana kendini ifade edemiyorsun ve aynı zamanda evlenmeyi düşünüyorsun...
Sundugunuz sebepler çok gereksiz ben tek başıma hayatımı idare edecek tecrübeyi edinmedim diye evliliği sürderemez değilim. Olgunluk derecemi bilmeden böyle kesin tespitler yapmaya gerek yok.atanmadığın için daha çalışmadığın için para kazanmadığın için tek başına hayatını daha idame ettirmediğin için
Geçeceğine eminim.Taktir ettim sizi ve aşkınızı.. aynı şekilde bende onsuz mutsuz olacagıma inandırıyorum babama . ki zaten onsuz mutlu olacagımı bi an bile düşünmedim. ailemin diğer üyeleri kabul ediyor fakat babamın inadını kıramıyoruz. Evde bu sebepten huzursuzluk ve gerginlik var inşallah sizin gibi bizde atlatırız bu günleri