• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim esnaf diye babam vermiyor :(

ticaretle uğraşan insanlar cesur insanlardır , ve bu herkesin harcı değildir ,

geçinizi sağlayacak bir geliri kazancı oluyormu ,

ticaretle uğraşan insanlar cesur insanlardır , ve bu herkesin harcı değildir ,

geçinizi sağlayacak bir geliri kazancı oluyormu ,
Aylık üç öğretmen maaşı kâr kalıyor giderlerin dışında. Bunun yanında yatırım için ev ve arabada aldı onun borclarınıda zamanlı şekilde ödüyor

Ben atanmak için çalışıyorum ama benm bölümüm yılda sadece 200 kişi atıyor. 30 yaşına gelmiş hala atanamamış tanıdıklarım var atanamadım diye evliliği bekletmek dogru mu

iki sene bekleyin. otuza kadar beklemek zorunda değisliniz.

Büyük şehirlerde geçim sıkıntısı, hayat gayesi sebebiyle belkide haklısınız yaş ortalaması yükseliyo olabilir. Sivas ilinde evlilikler erken oluyo dediğiniz için sivas insanının kafa yapısı budur demiş oluyosunuz buna sebeple illere göre evlilik yaşı değiştiğini sizden duydum dedim. Ki örnek verdiğiniz istanbul şehrinde de zaten 750 bin sivaslı yaşıyor. Evlenme imkanına sahip olan ve nefsine yenik düşmekten korkan müslümanlara evlilik farz olur.
Dedim ya, derin konular bunlar boşverin..

Canim yani huyu kötüdür bilmem neydir anlarimda memur olmadığı icin vermemek gercekten kötü bi durum.kimin ne olacağı belli olmaz eskiden bende babaniz gibi düşünürdüm hayat pamuk ipligine bağli kimsenin 1 dk sonrasi garanti değilken.seni memur diye birine verdiginde sonra olabilecek kötü bi seyde kendini sorumlu hisseder.bence biraz zaman sonra kendide amlayacktir yanlis düşündüğünü

Öyle yapıyorum şu an babamla evde konuşmuyoruz benim iştahım kapandı yemek yemiyorum hiç. Görüyor ama bişeyde söylemiyor
Tek sebebiniz bu mu yoksa başka bir şeyini mi gördünüz babacım? Eğer derseniz ki şu huyu kötü, asla sözünüzden çıkmam çünkü vardır bi bildiğiniz. Ama sadece maddiyatsa konu, şimdilik memurdan iyi kazqnıyor, yarının ne getireceğinin garantisi yok, hatta yarına çıkacağımız bile meçhul. O yüzden ben sevdiğim kişiyle evlenmek için gerekirse bi ömür sizin kqbul etmenizi bekleyeceğim. Başka kimseyle de evlenmem. Kızının ömür boyu yalnız ve mutsuz olmasını ister misin? Diye konuşun babanızla.:))))

Tek sebebiniz bu mu yoksa başka bir şeyini mi gördünüz babacım? Eğer derseniz ki şu huyu kötü, asla sözünüzden çıkmam çünkü vardır bi bildiğiniz. Ama sadece maddiyatsa konu, şimdilik memurdan iyi kazqnıyor, yarının ne getireceğinin garantisi yok, hatta yarına çıkacağımız bile meçhul. O yüzden ben sevdiğim kişiyle evlenmek için gerekirse bi ömür sizin kqbul etmenizi bekleyeceğim. Başka kimseyle de evlenmem. Kızının ömür boyu yalnız ve mutsuz olmasını ister misin? Diye konuşun babanızla.:))))
Başka hiç bir sebep yok ismini bile sormadan önce meslegini öğrendi sonrada olmaz deyip kestirip attı hiç bi araştırmaya girmedi kendısını ve ailesini tanımıyor. Konu maddiyatta değil. Yani zengin fakir diye bakmıyor devlete sırtını yaslasın rahat edersiniz düşüncesinde

anne baba rızasını almadan da evlenmek istemiyorum
Kesinlikle onların rızasını al..zamana bırak ondan vazgeçmediğini görünce kabul edicektir.kendimden biliyorum annem babam istemedigi için 3 sene onlari ikna icin bekledik 2 senede eşimin ailesini ikna icin bekledik 29 yasimiza gelince baktilar bunlar vazgeçmiyo everdiler bizi :)))
Simdi cok mutluyuz ailelerimizde bizden mennun dualarini aldik cok sukur ...allah gönlüne göre versin
Not:tabiki biximki gerçek bi aşktı 5 sene 6 sene vazgeçmedik birbirimizden.. emindik ya benimsin ya topragın modunda oldugumuzdan ;)

Merhaba kızlar ben 23 yaşındayım üniverste mezunuyum yaklaşık 4 yıllık bir birlikteliğim var bu yıl evlenmek istiyoruz fakat babam onay vermiyor . Devlet memuru olmadıgı gerekçesiyle ayrılmamızı istiyor. Esnaflıgın bi güvencesi olmadıgını ve ilerde perişan olacagımızı düşünüyor babama karşı gelemiyorum karşısında nutkum tutuluyor ama sevdiğim insanlada ayrılmak istemiyorum aksine evlenip yuvamızı kurmak istiyorum ne yapacagım nasıl bi yol izleyecegım bilmiyorum lütfen akıl verin..
21. yüzyılda da hala evleneceğiniz insan için anne-babanızdan izin almak bana abes geliyor.
Siz doğru kişi olduğuna inanıyorsanız, seviyorsanız tamamdır. Sizin hayatınız neticede..

Ben kendim memurum esim atanamamisti babam ilk basta kesinlikle olmaz dedi benm esimde kendj isin degil de esnaflik yapiyordu, sen atandin o da atansin dedi ama sonra ikna oldu, simdi cok sukur cok mutluyuz ailem cok sever esimi, memur olsa bu kadar kazanamazdi sukurler olsun 2 evimz bir dukkanmiz var ve nerdeyse benm maasima karismaz bile...ama babamn ikna olmasinda abimi rolu cok buyuktu :) yengemle kendisi biraz sikntililar yasattilar bize babam da ah etmis meslegi hic onemli degil seversem vericem demis ve cok sevdi gorunce :)

Kesinlikle onların rızasını al..zamana bırak ondan vazgeçmediğini görünce kabul edicektir.kendimden biliyorum annem babam istemedigi için 3 sene onlari ikna icin bekledik 2 senede eşimin ailesini ikna icin bekledik 29 yasimiza gelince baktilar bunlar vazgeçmiyo everdiler bizi :)))
Simdi cok mutluyuz ailelerimizde bizden mennun dualarini aldik cok sukur ...allah gönlüne göre versin
Not:tabiki biximki gerçek bi aşktı 5 sene 6 sene vazgeçmedik birbirimizden.. emindik ya benimsin ya topragın modunda oldugumuzdan :KK66:
Vazgeçmeyeceğimi görmelerini bekliyorum. Beklediğiniz o süreçte eşinizle görüşüyor muydunuz ?

Vazgeçmeyeceğimi görmelerini bekliyorum. Beklediğiniz o süreçte eşinizle görüşüyor muydunuz ?
Evet ama cok az ..okul arkadasimdi okul bitince o hatay a ben ankaraya ..beni görmek icin 9 saat yoldan gelip giderdi..uzak oldugumuz icin ailelerimiz istememisti cok sukur simdi mutluyum ve hicc pisman olmadim..hayirliysa sizin icinde o olur insalahh

Merhaba kızlar ben 23 yaşındayım üniverste mezunuyum yaklaşık 4 yıllık bir birlikteliğim var bu yıl evlenmek istiyoruz fakat babam onay vermiyor . Devlet memuru olmadıgı gerekçesiyle ayrılmamızı istiyor. Esnaflıgın bi güvencesi olmadıgını ve ilerde perişan olacagımızı düşünüyor babama karşı gelemiyorum karşısında nutkum tutuluyor ama sevdiğim insanlada ayrılmak istemiyorum aksine evlenip yuvamızı kurmak istiyorum ne yapacagım nasıl bi yol izleyecegım bilmiyorum lütfen akıl verin..
Aynisini yasadim ama evlendim..günümüzde memurluğun da garantisi yok hiç bir seyin garantisi yok..sevgilinizden eminseniz ailenizi ikna edin..benim eşim küçük esnaf belki sizinkinin işleri daha iyidir..kazancı pek olmadığı için biz sorun yasıyoruz ama esnafka evlenip en iyi evi arabayi alan arkadaslarim da var

Back
X