sevgilim hayatımı kısıtlıyor

Peki diyelim babana sarılma dedi sen de "o benim babam senden izin alınacak bir mevzu yok" dedin ne oluyor?veya sosyal medya hesabını kapatmayı reddettin,seni rahatsız eden bir şey varsa göster yoksa bana karışamazsın dedin ne yapıyor? O zaman şiddet mi uyguluyor?Ayrılmakla mı tehdit ediyor? (ki zaten ayrılmakla tehdit ediyorsa sen terkedince kendine zarar verme hikayesi ortadan kalkıyor)
Bütün bunların içinde beni en çok rahatsız eden "sen kimsin ne hakla kendini savunuyorsun" cümlesi oldu.Bak canım,bu insan "erkek emreder kadın yapmak zorundadır veya ayrılır üçüncü bir seçenek yok" zihniyetindeyse ve senin zihniyetin/aile yapın farklıysa benim bu tarz durumlarda önerim hep aynı: düşün ki sen bu ataerkil saygısız düzene katlandın evlendin kızın oldu.o da aynı "mal gibi görülme" düzeninde mi yetişsin

Bu sevgi ve ya aşk değil seni manipüle ediyor kendine göre ve sen hala ayrılmıyorsun .?
Annen ,baban sana karışmıyorken onun ne haddine .

bir şey sorabilir miyim? buraya ilk kez konu açıyorum yardım istemek için ve neden bu şekilde dalga geçen cevaplar alıyorum? zaten psikolojim kötü etkileniyor anlayamadım yani dalga geçince iyi mi hissettiğimi düşünüyorsunuz?

Şurda 10 binden fazla mesajım var bir bak dalga geçtiğim ne kadar görülmüş?

Normalde fazlasıyla ciddi yorumlar yaparım ama kusura bakma şu konuya daha ciddi yorum yazamadım.

Babana sarılmayi sorun eden adam beni çok seviyor biliyorum diyorsun.

Bu duruma ciddi bir çözüm önermek çok zor.. Bence sevgi ne demek sağlıklı sevgi kavramlarını ciddi anlamda sorgulamalisin.

Ayrıl demekten başka cevap vermeyecek kimse.
Aklın yolu bir çünkü.
Kendine zarar veriyorsa bu onun eksikliği, seni ilgilendirmez.
Onunla olduğun sürede de sen kendine zarar veriyorsun farkında mısın?

*babama sarılmama karışıyor' filan ne itici bir insan, bu insanı nasıl seviyosun.. Enteresan...

Bunu da aşk sanıyorsunuz ya, o beni üzüyor valla bee

Şurda 10 binden fazla mesajım var bir bak dalga geçtiğim ne kadar görülmüş?

Normalde fazlasıyla ciddi yorumlar yaparım ama kusura bakma şu konuya daha ciddi yorum yazamadım.

Babana sarılmayi sorun eden adam beni çok seviyor biliyorum diyorsun.

Bu duruma ciddi bir çözüm önermek çok zor.. Bence sevgi ne demek sağlıklı sevgi kavramlarını ciddi anlamda sorgulamalisin.
sağolun yorumunuz için.

Peki diyelim babana sarılma dedi sen de "o benim babam senden izin alınacak bir mevzu yok" dedin ne oluyor?veya sosyal medya hesabını kapatmayı reddettin,seni rahatsız eden bir şey varsa göster yoksa bana karışamazsın dedin ne yapıyor? O zaman şiddet mi uyguluyor?Ayrılmakla mı tehdit ediyor? (ki zaten ayrılmakla tehdit ediyorsa sen terkedince kendine zarar verme hikayesi ortadan kalkıyor)
Bütün bunların içinde beni en çok rahatsız eden "sen kimsin ne hakla kendini savunuyorsun" cümlesi oldu.Bak canım,bu insan "erkek emreder kadın yapmak zorundadır veya ayrılır üçüncü bir seçenek yok" zihniyetindeyse ve senin zihniyetin/aile yapın farklıysa benim bu tarz durumlarda önerim hep aynı: düşün ki sen bu ataerkil saygısız düzene katlandın evlendin kızın oldu.o da aynı "mal gibi görülme" düzeninde mi yetişsin
kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. annem babam karışmıyor sen ne münasebet diyorum hep. o dedi diye kapatmadım hesabımı ne biliyim babana sarılman hoşuma gitmiyor dediğinde suratına kahkaha attım. ayrılmayı beceremiyorum galiba. sağolun yorumunuz için :)

Babana sarılmana bile teki gösterecek cesareti nereden buluyor? O kim?
Sen ipleri eline fazla vermişsin. Böyle yapan adam, evlenince ailenle görüşmene de engel olur.
Ayrıca seni sevdiğini düşünmüyorum.

Ayrıl demekten başka cevap vermeyecek kimse.
Aklın yolu bir çünkü.
Kendine zarar veriyorsa bu onun eksikliği, seni ilgilendirmez.
Onunla olduğun sürede de sen kendine zarar veriyorsun farkında mısın?

*babama sarılmama karışıyor' filan ne itici bir insan, bu insanı nasıl seviyosun.. Enteresan...

Bunu da aşk sanıyorsunuz ya, o beni üzüyor valla bee
diyorum ya, bu konular dışında iyiyiz ve gerçekten hasta olduğunu düşünüyorum. tıp okuyorum bilgim var. düşüncelerimi dile dökemediğim içindir belki. sağolun yorumunuz için :)

diyorum ya, bu konular dışında iyiyiz ve gerçekten hasta olduğunu düşünüyorum. tıp okuyorum bilgim var. düşüncelerimi dile dökemediğim içindir belki. sağolun yorumunuz için :)
Sevgilinin hasta olduğunu anlamak için tıp okumaya gerek yok, biz de anladık burdan ;)
İyi bakalım.. Mutluluklar, bir şekilde....

Benimde eski sevgilim cok kıskançtı.zamanla o kadar arttıki kıskançlıgı annemle markete gitmemi bile istemez hale gelmişti.Bizde kavga edip ayrilip barişiyorduk ama 3 4 güb süruyordu bilemedin 7 gün.Bir gün bi kıskanclıgına isyan ettim (sen kimsinde,babam,abim yapmiyor böyle,seviyoruz diye dar edeceksen hayatı sevme vs vs bayaa isyan ettim ) ayrıldım 20 gün falan konuşmadim.hicbir sekilde aramalarina msjlarina cevap vermedim.sonra kendi gereksiz kıskanclık yaptıgını kabullendi.sonra karişmadi bi daha
NOT : Yaşınızı ilişki ciddiyet boyutunu bilmiyorum ama ne olursa olsun hayatı,benligi kısıtlanmamalı kimsenin.ben cok pişmanim onunla gecirdigim zamana

Sen kimsenin psikologu degilsin ki? O u duzeltiyim derken kendi ruh sagligin elden gidecek farkinda misin? Bir de ne kadsr ugrassan da o duzelmeyecek cunku genler ayni gen. Bir de daha esin degil bir sey degil seni bu kadar kisitlamasina neden izin verdin? Srn ona hesap da vermek zorunda degilsin. Hesap verilecek kisiler sadece annen ve baban. Erkek arkadadinin kendine guveni yok. Kendi ezikligini seni pistirarak bastiriyor. Bunun da tek caresi ilerde mutsuz ve sonu bosanma ile biten bir evlilik yapmaktansa ayrilmak. Uzgunum ama tek care ayrilmak.

oturup konuşup anlaşıyoruz her seferinde ve dediğim gibi hasta olmasından korkuyorum, kendine zarar vermesinden. düzeltebileceğim bi yöntem arıyorum sadece ilişkimiz yürümese de olur
bir şey olmaz merak etme
çok gördük ayılıp bayılanları, arabayı uçuruma süreceğim diyenleri :)

Farklı ve daha sert bi yorum yapacaktım aslında ama siz tıp okuyorum deyince taşlar yerine oturdu. Hasta olanın o olduguna emin misiniz? Belki de siz hastasınızdır.

Tıp ögrencisi hastalıgı olarak da bilinen, hipokondriazis in yani hastalık hastalıgının bi türü olan durumdan muzdaripsiniz bence.

Belli dersleri alan tıp ögrencileri ögrendikleri bu hastalıkların kendilerinde veya yakınlarında da olduğu sanrısıyla kaygı bozuklukları gösterebilirler. Hocalarından kendisini muayene etmesini isteyen, ardı ardına check up yaptıran, yakınları icin de benzer endiseleri duyan çok olur bu dönemde.

Google da hastalık belirtisi aratıp çıkan sonuçları okudukça aslında gripken kanser oldugu sanrısına kapılmanın farklı bi verisyonu bi nevi. Belirtileri yanlış yorumlama hali.

Eğer siz böyle bi adamla kalmak için bahane yaratmaya çalışmıyorsanız ya ortada bize anlatmadıgınız somut belirtiler var ya da hasta olan o değil.

Back
X