- 21 Haziran 2016
- 624
- 1.035
- 113
Peki diyelim babana sarılma dedi sen de "o benim babam senden izin alınacak bir mevzu yok" dedin ne oluyor?veya sosyal medya hesabını kapatmayı reddettin,seni rahatsız eden bir şey varsa göster yoksa bana karışamazsın dedin ne yapıyor? O zaman şiddet mi uyguluyor?Ayrılmakla mı tehdit ediyor? (ki zaten ayrılmakla tehdit ediyorsa sen terkedince kendine zarar verme hikayesi ortadan kalkıyor)
Bütün bunların içinde beni en çok rahatsız eden "sen kimsin ne hakla kendini savunuyorsun" cümlesi oldu.Bak canım,bu insan "erkek emreder kadın yapmak zorundadır veya ayrılır üçüncü bir seçenek yok" zihniyetindeyse ve senin zihniyetin/aile yapın farklıysa benim bu tarz durumlarda önerim hep aynı: düşün ki sen bu ataerkil saygısız düzene katlandın evlendin kızın oldu.o da aynı "mal gibi görülme" düzeninde mi yetişsin
Bütün bunların içinde beni en çok rahatsız eden "sen kimsin ne hakla kendini savunuyorsun" cümlesi oldu.Bak canım,bu insan "erkek emreder kadın yapmak zorundadır veya ayrılır üçüncü bir seçenek yok" zihniyetindeyse ve senin zihniyetin/aile yapın farklıysa benim bu tarz durumlarda önerim hep aynı: düşün ki sen bu ataerkil saygısız düzene katlandın evlendin kızın oldu.o da aynı "mal gibi görülme" düzeninde mi yetişsin