Sevgilim lise ben üniversite

• Konu Sahibi Konu Sahibi Hbnl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu benim fikrim yani istese yapabiliceginden eminim
Senin fikrinse bence mesele yok. Kişiliği ukala olabilir, bazı erkeklerin kadinlarla konuşma tarzı öyle nedense. Seviyorsan bu şekilde kabul etmen lazım değişmez. İşi iyi mi? Kendine meslek edinecek, örneğin yıllar sonra da işsizlik sıkıntısı çekmeyecek uzmanlık geliştirecek bir iş mi? O şekildeyse lise mezunu olmasini fazla takmiyordur bence

Senin fikrinse bence mesele yok. Kişiliği ukala olabilir, bazı erkeklerin kadinlarla konuşma tarzı öyle nedense. Seviyorsan bu şekilde kabul etmen lazım değişmez. İşi iyi mi? Kendine meslek edinecek, örneğin yıllar sonra da işsizlik sıkıntısı çekmeyecek uzmanlık geliştirecek bir iş mi? O şekildeyse lise mezunu olmasini fazla takmiyordur bence
İsi çok iyi değil ama kötü de değil yani evlensek bizi gecindirebilir özel bı şirket

19 yaşında ne bekliyorsun derdimm :bicak:

Bence sen nasıl hissediyorsan öyledir. Benim de sevgilim lise mezunu ben üni okuyorum. Hatta aramızda yaş farkı da fazla ama daha önce bana hiç o şekilde söylediğini hatırlamıyorum.
Sanki sevgiliniz birazda sizin düşüncelerinize saygı duymuyor ve görüşleriniz birbirinize uymuyor gibi..

bir arkadaşım lise okurken tesisatçı bir çocukla konuşmaya başladı. Derken zaman geçti kız İstanbul'da en güzel üniversitelerinden birinde İngilizce bir bölüm okudu. Biz bir şekilde ayrılırlar diye beklerken evlendi, şimdi takip ettiğim kadarıyla iki çocuğu var. Eşi hala tesisatçı, kendi de güzel bir holdingde çalışıyor.
Demek istediğim aslında şu
Türkiyede özellikle, üniveriste okumak lise okumaktan çok da farklı değil ki. İnsanlara bir vizyon katmiyor. Bir farkındalık yaratmiyor. Gidiyorsun ve bitiyor.
Bu bahsi geçen kız arkadaşım da üniveriste okudu ama sadece okula gitti geldi. Hala ailesinin evine yaşıyordu, hala babasının kuralları gereği 8den sonra dışarı çıkmıyordu, bir iki şehirden baska bir yer görmedi, bir sivil toplum kuruluşunda gönüllü olmadı, başka şehre konferansa gitmedi, hala 'ama o erkek' kafasından çıkamadı...
Yani böyle bir insanin okuduğu 5 yıl sadece beynine eklenen fazladan bilgidir bence. İsterse üstüne master yapsın kocasıyla kültür farkı falan yaşadigini düşünmüyorum.
Bence bu başka birsey
Sizin konunuza da bakış açım bu.

bir arkadaşım lise okurken tesisatçı bir çocukla konuşmaya başladı. Derken zaman geçti kız İstanbul'da en güzel üniversitelerinden birinde İngilizce bir bölüm okudu. Biz bir şekilde ayrılırlar diye beklerken evlendi, şimdi takip ettiğim kadarıyla iki çocuğu var. Eşi hala tesisatçı, kendi de güzel bir holdingde çalışıyor.
Demek istediğim aslında şu
Türkiyede özellikle, üniveriste okumak lise okumaktan çok da farklı değil ki. İnsanlara bir vizyon katmiyor. Bir farkındalık yaratmiyor. Gidiyorsun ve bitiyor.
Bu bahsi geçen kız arkadaşım da üniveriste okudu ama sadece okula gitti geldi. Hala ailesinin evine yaşıyordu, hala babasının kuralları gereği 8den sonra dışarı çıkmıyordu, bir iki şehirden baska bir yer görmedi, bir sivil toplum kuruluşunda gönüllü olmadı, başka şehre konferansa gitmedi, hala 'ama o erkek' kafasından çıkamadı...
Yani böyle bir insanin okuduğu 5 yıl sadece beynine eklenen fazladan bilgidir bence. İsterse üstüne master yapsın kocasıyla kültür farkı falan yaşadigini düşünmüyorum.
Bence bu başka birsey
Sizin konunuza da bakış açım bu.

Ki bahse girerim kocasi en az kendisi kadar para kazaniyordur. Bu ulkede tesisatcilik, oto tamirciligi, kisacasi herhangi bir alanda ustalik ve serbest meslek universite okumaktan daha fazla kazandiriyor.

Ki bahse girerim kocasi en az kendisi kadar para kazaniyordur. Bu ulkede tesisatcilik, oto tamirciligi, kisacasi herhangi bir alanda ustalik ve serbest meslek universite okumaktan daha fazla kazandiriyor.
Haklısınız
Koskoca Torun Holding'de , Trump Kule'de çalışan arkadaşlarım var, beyaz yakalılar. Şıkır şıkır giyiniyorlar ama asgari ücret alıyorlar : ( O yüzden katılıyorum size. Keşke herkes emeğinin karşılığını alabilse...
Bahsi geçen arkadaş kocasıyla ortalama aynı kafa yapısındaki bir aileden, aynı yıllarda doğmuş, aynı mahallelerde büyümüş ve büyürken de çok değişmemiş bir insan.
O yüzden kültür farkı yaşadıklarını da düşünmüyorum.
Bu yüzden konu sahibine diyorum ki eğitimden önemli şeyler var...
Biriyle tanışmıştım, liseden sonra özel okul kazanmış, o da gitmeyip onun bir yillik parasıyla küçük çaplı bir dünya turuna çıkmış . Adam Afrika'daki kabileye de girmiş kazakistanda'ki obaya çadıra da... Şimdi tüm lisans geçmişini ot gibi ders çalışarak geçirmiş bir kişi bu adama diyebilir mi ' sen lise mezunusun, kültür farkımız var' diye, bence dememeli:)
Yani demek istediğim (özellikle Türkiye şartlarında) eğitim insanı kisisel olarak çok da geliştiren birşey değil maalesef. Bunu da üni mezunu biri olarak söylüyorum. Okuyan-okumayan çok arkadaşım var hemen hemen hepsinin düşünce yapısı,ilişkiye evliliğe bakışı falan ayni-geleneksel insanlar:) çok da fark yok yani...

Egitim bir yere kadar onemli, aslolan insanin kendisini geliştirmesi bence.

Yıllar yıllar önce aynı şeyi yaşadım .. ben lisedeyken sevgiliydik benden 5 yaş büyüktü .. sonra ben ünv kazandım .. hem de yaşadığım şehirdi.. önceleri sorun yok gibiydi.. sonra baktım adam ünv bahçesine bile gelip benimle oturmuyor.. ben kompleks yapmasam da onun yapmaya başladığını hissettim.. çok seviyordum , sevildiğimi de hissediyordum ama hayatın geri kalanı için bu yeterli değildi.. çalışıyordu ama düzenli bir iş hayatı olmadı hiç.. öyleydi böyleydi derken severek ayrıldık.. olmuyordu.. ben işe başladıktan sonra nasıl olduğunu hatırlamıyorum ama aradan çok zaman geçmesine rağmen benimle bir yemek yemek istediğini söyledi.. bende kabul ettim.. aslında bu veda yemeğiydi aramızda.. ve yemekte bana dedi ki o kadar birbirimizden ayrı hayatlarımız var ki özellikle buluşmak için sözleşmesek karşılaşmayız bile.. ve gerçekten de onca zaman karşılaşmamıştık , o görüşmeden sonra da karşılaşmadık.. evlilik başka bşy .. hayat paylaşmak başka bşy.. biz ataerkil bir toplumuz ne olursa olsun erkek maddi manevi bir tık önde olmak istiyor, geride olması düşünülemez bir toplumda yaşıyoruz..

Erkek Arkadaşım lise terk ben üniversite son sınıfa geçiyorum. Ondan öğreniyorum herşeyi. Çünkü onu seviyorum. Sınıfımdaki erkekler bana çocuk geliyor boş konuşuyorlar. Sevdiğim babasından işi öğrenmiş kendi işini yapıyor. Hiç takmıyorum. Çünkü çok seviyorum. Annem öğretmen babam doktor. Ablam mimar hepsi başarılı ama erkek Arkadaşıma hayranlar hatta iyi ki okumamış mesleğini yapıyor dediler. Kuzenlerim Boğaziçi mezunu işsiz. Herşey diploma değil. İstese açıktan okurdu ama hiç aklıma gelmedi. Kilo alsa, gözleri görmese onu çok seviyorum. Gerçekten doğru insana aşıksanız bu hiç aklınıza gelmez. Bana çıkma teklifi edenler oldu hepsinden tiksindim hareketleri garipti. İlk görüşte aşık oldum cennet arkadaşıma. Onunla elele dünya gemisinde yol almak istiyorum. Önemli değil okulu:nazar::nazar::nazar: inşaAllah hakkında hayırlısı olsun. Ama şunu söylemek istiyorum ne mimar ne öğretmenler gördüm kağıt üzerindeki diploması var ama cahiller. Ne de ilkokul mezunı gördüm( çoban birini gördüm dağlarda 3000 kitap okumuş herkes ona danışıyor) :spor: size mutluluklar diliyorum

Sevgilim lise mezunu ben üniversite okuyorum.. ben bunu sorun etmiyorum oda etmiyo çok iyi bı bölüm okumuyorum istese oda okur ama istemiyo çalışıyo onun kararı. Bazen bazı konularda benim fikirlerimi saçma ve çocukça bulduğunu söylüyo aramızda 3 yaş var belkide bu yüzden bilmiyorum ama acaba içten içe bunu sorun ediyomudur yoksa fikirlerimi bazen saçma bulması normal mi değil mi bilmiyorum her konuda aynı şeyleri düşünmemizi beklemiyorum ama bana saçmalama diye cevaplar vermesi beni sinir ediyo bılmiyorum ben mi biraz abartı yorum bu konuyu sizce yoksa sevgilimin içinde lise üniversite çatışması varmıdir ona bunu soramiyorum çünkü bana üniversite okumam konusunda hiç okuma felan diye şeyler söylemedi ona sorsam saçmalama cevabını alacağımdan eminim

Çooook yakın bir tanıdığımdan örnek vererek anlatacağım. Kadın örgün üniversite, adam açık öğretim mezunu. Kadın iyi bir kariyere sahip, adam merdiven altı bir işte çalışıyor. Kadın hayatta çok zorluk çekse de sosyal olarak kendini adama göre daha çok geliştirir. Adama da yapabilirsin başarırsın diyerek kariyer konusunda yükseltir. Arada büyük aşk vardır. Evlenirler. Evlilik dışı Sorunlar bitmez. Bu arada kadın işsiz kalır, sorunlar üstüne çöker, eşinden destek bekler. Bu sırada adam kariyer basamaklarını hızla turmanır. Çevresinde enerjisi yüksek insanlar varken evde karısı depresyonun dibindedir. Ve bammmmm patlarlar. Adam kadını artık istemez. Uzun oldu ama konuyla bağlantısı; eğer sevgilinizle aranızda soru işareti olduğunu düşünüyorsanız şimdiden ayrılın. Ben onu yükseltirim daha iyi konuma gelmesini sağlarım diyorsanız (istisnalar hariç) kendi elinizle canavar yaratmayın. O sizi böyle siz de onu bu şekilde seviyorsanız devam edin

Back
X