• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim ve annesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Gulay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Gulay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
154
1
96
35
Diğer
selam kızlar..erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz ve ileriye dönük planlar yapıyoruz.. evlenince annesinin bizimle yaşamasını istiyor evin en küçüğü ve annesi babası o çok küçükken boşanmış annesiyle yeni yeni telefonda görüşmeye başladım çok sıcak samimi bir kadın ama burda bazı konu başlıklarına göz geçirdim ve şüpheye düştüm sizce ne yapmalıyım sonuçta anne istemiyorum diyemedim denilirmi ki :uhm: yani vicdanende huzursuz olabilirim ama evimde huzursuz olmakta istemem yani ne biliyim burda konuları okuyunca bi an terddüt ettim :utangac: sizce ne yapmalı bu bir sorun teşkil eder mi ???

Son düzenleme:
Burada kayınvalidesiyle anlaşanlar çok az, bu yüzden burayı kendine model alma güzelim.
Yani önemli olan her iki kişininde karşılıklı saygı ve sevgilerinde ve birazda özveride biter.
Benim kayınvalidem 9 yıldır eltimle birlikte. Hemde evlendikten 5 gün sonra yerleşti eltime. Müthiş iyiler. Hani ana kız olsalar bu kadar anlaşamazlar. Eltim tatile bile giderken kayınvalidemi bırakmaz götürür.
Sen en iyisi iyice tanı öyle bir karar ver.

Bilemiyorum..Sizin kararınız olacak..
Büyükle yaşamak zordur ama annesi atamazki..
Bence söylemeyin bu durumu,kabullenmeye ve kayınvalidenizi sevmeye çalışın..Her haliyle..

hımmmmCADIARZU

ben böle bi durumla karşılaşsam kesinlikle istemezdim aynı evde yaşamayı açıkcası.. :hulya:

ama bu sorunun cvbı birazda sebeplere bağlı kaydirigubbakcemile4

neden sizinle yaşıycak? bu bi mecburiyetmi yoksa keyfimi? başka kardeşler varken (evin en küçüğü demişsiniz) neden sizin eşiniz olucak kişiyle yaşıcak?

sonuçta düşmez kalkmaz bi Allah demişler, yarın kimin başına ne geleceği hiç belli olmaz, eğer gerçekten başka yolu yoksa (hastalık maddi yetersizlikler gibi) ve sizde vazgeçemem sevdiğim kişiden diosanız başka çıkar yol yok gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada kayınvalidesiyle anlaşanlar çok az, bu yüzden burayı kendine model alma güzelim.
Yani önemli olan her iki kişininde karşılıklı saygı ve sevgilerinde ve birazda özveride biter.
Benim kayınvalidem 9 yıldır eltimle birlikte. Hemde evlendikten 5 gün sonra yerleşti eltime. Müthiş iyiler. Hani ana kız olsalar bu kadar anlaşamazlar. Eltim tatile bile giderken kayınvalidemi bırakmaz götürür.
Sen en iyisi iyice tanı öyle bir karar ver.

Aynen..

sorun teşkil edip etmemesi sana bağlı ve annesine bağlı.
kaynanasını sevenler topiği var. çok iyi anlaşıyoruz çok severim diyenler. bıktım çok kötüdür diyenlerde.
oğlunu seven kadın gelinini üzmez kocasını seven kadında onun annesini üzmez.

pozitif düşünürsen herşey pozitif olur. biraz anlayış sevgi hoşgörü ile öyle güzel bir yaşam sürebilirsin.

ama bu konuda çevrende ki olumsuz örnekleri ve olumsuz konuşanları ciddiye alırsan daha başlamadan önyargılı olursun.

herkes bir olamaz tabi ama bilinen bazı gerçekler var
öncelikle burbukunda dediği gibi iyice tanımanız lazım
gerçi iyice tanısanızda aynı evde oturmadan asla anlayamazsınız
bikere bazı durumlarda baya rahatısz olacaksın..
ayırca aynı evde oturma insanı yıldırır ne derler ev ev üstüne olmaz
şartlar zor gelebilir kimi zaman...
ölçüp tartıp öle karar vermeniz gerekiyor
kayınvalidenizin yaşı kaç acaba çok mu yaşlıki :uhm:

Ne yalan söyleyeyim ben pek sıcak bakmazdım. Ne kadar anne gibi görseniz de olmaz arada fark olur. Kayınvalidem evde olsa ben giyimime hareketlerime konuşma tarzıma dikkat etmek zorundayım. Eşimle rahatça ilgilenemem. Belki ben evde yarı çıplak dolaşmak istiyorum ama bunu yapamam eşimle istediğim gibi konuşup yeri geldiğinde tartışamam istediğim gibi yatıp kalkamam. Sizin sevgilinizden başka kardeşi yok mu onlar da ilgilenebilir illa siz de mi olmak zorunda?

Son düzenleme:
kabul etme...evinde istedigin gibi rahatca davranamazsin...ne bileyim belki esini sarilip opmek isteyeceksin ya da oturma odanda yayilip yatmak isteyeceksin...belki yuksek sesli muzik dinlemek isteyeceksin...bir gun gelecek cok yorgun olacaksin ve evini toplamak temizlemek icinden gelmeyecek o gunu kendine tatil ilan edeceksin...esinle basbasa bir gece gecirmek isteyeceksin....insan evinde baska biri varken rahat davranamiyor. benim kayinvalidemle aram iyidir. ilk evlendigimde bir ay ayni evde yasadik cunku esim ve ben yurt disinda yasayacagimiz icin Turkiye'de bir ev kurmadik. o bir ay bana cok zor geldi mesela istedigim kiyafetle dolasamiyordum evin icinde, kayinvalidem erken yatardi o yuzden belli bir saatten sonra cok sessiz olmamiz gerekiyordu saygisizlik etmeyelim kadin uyanmasin diye. ev ev ustune olmuyor bunu sakin unutma! sakin kabul etme boyle bir seyi! erkek arkadasina istemedigini guzel bir dille anlatirsin, evlerimiz ayri olsun ama annen istedigi zaman gelsin bizde kalsin dersin. bak burada goruyorsun genel olarak herkesin bu konuda problemi var, senden daha tecrubeli insanlardan ornek al ve kabul etme. simdi kabul eder ve sonra evleri ayirmak istersen o zaman isin cok daha zor olur, cok basin agrir. sen yolun en basindasin daha ne nisan var ne evlilik o yuzden simdiden bu konudaki goruslerini acikca ortaya koy ki sonradan sorun cikmasin bence

evlendikten sonra kendi annemiz ile aynı evde yaşamak durumunda kalsaydık nasıl bakardık.. kayınvalide için olan endişeler öz anne için de nüskseder miydi.. mecburiyetin etkisi nasıl azaltılır..v.s.v.s.
birlikte yorumlayabiliriz belki ..

ilede sorun yasayabilirsin canim.ama vicdanenen bende "hayir isteme " yazamiyorum.sen bilirsin.hakkinda hayirlisi olsun.eger ayni evde yasayacaksanda muhakkak calis,bir isin olsun.o zaman daha kolay olur.

Dünya iyisi de olsa mecburiyet yoksa istemezdim açıkcası. ıyiniyetle söylenenler bile kendi alanıma müdahale gibi gelirdi.

Maddi yönden veya sağlık yönünden bir mecburiyet yoksa çok saçma birlikte yaşamanız. En başından tavrını koy. Anasının dizinin dibinden ayrılamıyorsa evlenmesin o zaman.

Bu büyük bir fedakarlık sen bunu yapabilirmisin o kişi için bunu sor kendine.Çok seviyor olman lazım sanırım başka türlü zor olur hemde çok zor.

Kaynanasıyla yaşayan bir tanıdığım vardı..
Nişanlıyken gelin kaynana mesajlaşırlardı bilee..(aşkım,canım gelinim falan)
Kaynana çalışıyordu gelin evde eşinden hayır yok zaten..
Sonra kardeşiyle evde çekindiği resimleri komşulara gösterip oo...pp der gibi konuşmuş kaynanası..
Bide kaynanasının kayınvalidesi gelmişti eveeakannehir
Sabah 8 dedimi arkadaşımın odasının kapısını yumrukluyormuş kalk diyee..
Bi gün gittik odasında oturuyoruz elektirikli ısıtıcı aldık geldi aldıı..
Çıkın diye bağrıyo anca oturmaya yarıyorsunuz siz falan diyoo:1shok::1shok::1shok:

Ev üstüne ev olmuyor gerçektenn!!
Ne kadar iyi bir insan olsa bile bilemiyorum aynı evde yaşamak zor..mirmirmirmirfisfisfis

Netice de eşiniz olarak seçebileceğniz bir erkeği yetiştiren kadın, annesi!

Bu kadar negatif olmamak lazım. Onun bir parçası ve sizin aşık olabileceğiniz bir erkek yetiştirmiş. Onunla zaman geçirmek keyifli olabilir. İetişiminizi çok etkin yönetebilirsiniz bence.

Mutlu olmanız dileğiyle,

Lütfen pes etme. Kötü olacak diye birşey yok.

Eğerki Annesinin ayrı eve geçme gibi bir lüksü yoksa mecburen kabul ediceksinz. ayrıca şunuda sölemeden edemicem neden küçük die eşiniz sizde kalıcak onu anlamış değilim :hulya:

Back
X