• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim ve annesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Gulay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
tek evlat olsa belki ama küçük evlat olduğu için bakılması çok saçma.
herkeste belli aralıklarla kalır olur biter. bence kabul etme sakın.. geri dönüşü olmayan yoldur kayınvalide ile oturmak.

evlendikten sonra kendi annemiz ile aynı evde yaşamak durumunda kalsaydık nasıl bakardık.. kayınvalide için olan endişeler öz anne için de nüskseder miydi.. mecburiyetin etkisi nasıl azaltılır..v.s.v.s.
birlikte yorumlayabiliriz belki ..

Ben aynı bakardım, evlendikten sonra ikisi ile de aynı evde yaşamak zorunda kalmak zor, çünkü her iki durumda da eve yeni bir fert geliyor, anneniz eşinize alışmakta sorun yaşasa siz arada kalırsınız, tam tersi olsa eşiniz arada kalır,

Eş sırf küçük olduğu için yanında kalması "başka çocuğu yok mu" diye düşündürtüyor insana, ama şu da var sonuçta bu kadın şu an küçük oğluyla yaşıyor kurulu bir düzeni var eve gelin geldi diye evden ayrılıp göçebe gibi tüm çocuklarını dolaşması da bana yanlış geliyor...

Bence k.validenizin sağlık problemi yoksa ona yakın bir yerde ayrı bir ev tutmanız en mantıklı olanı...

Kocası olmayıp tek yaşayan bir sürü kadın var bu bir sebep değil bir arada yaşamak için... artık kadınlar bile boşandığında kendi ailesi ile yaşamayı tercih etmiyorlar...

benimde babam ben kucukken öldü annemide abilerime emanet edemem annem bizimle yaşiycak sevgilim bunu benden cok istiyo yalnız bırakamayız annemi.
şoyle dusun annen tek kalsaydı senin icin razı olurmuydu onu bırakmaya

Allah korusun, allah korusun nasıl ki benim annem tek kalsa ( varsayalım çok çok zengin de olsa) yanlız yaşamasına müsaade etmezsem, k.validemin de yanlız yaşamasını istemem. elbette ki ev, ev üstünde çok zor olacaktır, genlerden kaynaklanan bir k.validelik damarı tutacaktır, canım çok ama çoook da sıkılacaktır. ama yinede yanlız kalmasını istemem. 2 oğlum var, onlar da beni yanlız bıraksınlar istemem. buna benzer bir konu benim de gündemimde, eşimle konuşurken bir an bile düşünmem "bizimle yaşasın" derken...

amaan düşündüğün şeye bak sen ne bakıyosun burdaki insanlara adı üstünde bir derdim var köşesi burası insan burayı okuyunca herkez aynı dertten müzdarip diye düşünüyo ama emin ol öyle değil buraya sadece dertliler geliyo sen herkezi öle sanıyosun yani bide söle düşün senin annen tek kalsa napardın kesinlikle ben yanıma alırdım aynı şekilde kayınvalidemde olsa ne yapıcam ya yanlızmı yaşa diyicem buna ne insanlık nede yürek dayanmaz ilerde sende kaynana olacaksın biraz empati kur yapacal hiç bişi yok mecbur oturacaksın buraları okuyupta herkez öle dertl, sanma sakın

valla canimmm evlenmeden ne dedin dedin! evlendikten sonra sesin cikamiyor! direkt öyle demede , askim ayri otursak ´daha iyi olur yatmamiz kalkmamiz banyo acisindan felan diye. yine hargün annenlere gider geliriz felan gibisinden gönlünü al! valla canimm bak benden tavsiyee dedin dedin! aman kirilir aman üzülür diye düsünme_! ilerde seinin üzülmendesde ve psikolojik sorun yasamandansa simdiden söylemelisin!

sevgılı gulay oncelıkle sakın ola kı kk da yazılan kaynana ılıskılerınden dolayı aklında kuskular onyargılar olusturma derım..cunku bazıları fazlası ıle abartılı ..hayatımızın yonunu kendımız vermelıyız i
kaynananızı tanımadan asla onun ıcın soyle olur boyle olur kanısı yapmayın onyargılı davranmayın tnıma fırsatı verın derım..bırlıkde oturmak herseyınıze karıscak anlamanıa asla gelmez..

ben olsam kabul etmezdim. ben kendi anne babam varken bile evde rahat edemiyorum, eşimin ailesi ile hiç edemem. misal insan yeni evli, televizyon seyrederken öpüşüp koklaşmak ister, evde dilediği kıyafetle dolaşmak ister, akşam eve gelecek eşine sürpriz yemek hazırlamak giyinip kuşanmak ister. gün gelir eşiyle bağıra çağıra kavga etmek ister, regl olacaktır ağlamak ister vs vs. insan evde üçüncü bir kişi varken bunları yapamaz, kendi evinde rahat olamaz gibi geliyor bana.
mümkünse karşılıklı ya da altlı üstlü dairelerde oturun. sıkılınca size gelip gidebilsin, bir ihtiyacı olursa diye yakınında olun ama aynı hane içinde olmayın derim ben.

Yorumlarınız için hepinizde çok teşekkür ederim kızlar...yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal..nasıl çıkıcam bu işin içinden anlamadım...çoğunuzun dediği gibi insan kendi annesi babası warken bile ewde istediği gibi hareket edemiyor:sm_confused: bazı arkadaşlar evin en küçüğü diye niye sizde kalacak gibisinden sorular sormuş cevabı şu: 2 abisi var bu da en küçük abileri evli...erkek arkadaşım annesiyle arkadaş gibi büyümüş annesi o benim herşeyim dert ortağım seninde başımın üstünde yerin var yeter ki oğlum mutlu olsun siz mutlu olun diyor erkek arkadaşımda anne ben seni bırakmam demiş abimler evlendi gitti bende evlenicem ama beraber yaşarız demiş (annesi söyledi bunları) erkek arkadaşım askerde olduğu için oturup konuşma fırsatımız pek olmadı annem sonuçta atılır mı hem o hiç bişeye karışmaz çok anlayışlı göreceksin dedi sadece...annesi de kızım ben öyle kaynanalık yapmam diğer gelinlerim çok istiyor onlarda kalmamı ama ben gitmiyorum diyor (gerçekten de 2 gelini var ikiside annecim annecim diye etrafında dönüyor) ama yinede insan evinde rahat olsun istiyor..bir yandan da erkek arkadaşım incinsin istemiyorum empati kuruyorum aynı durumda ben olsam ve erkek arkadaşım annemi istemese ne yapardım acaba:çok üzgünüm: öyle işte kızlar yinede çok sağolun yüreklerinize sağlıkk:1hug:

Tek yaşamanın neresi garip anlayamadım, benim de kayınvalidem yalnız yaşıyor ama ne eşimin nede annesinin birlikte yaşamak gibi bir talebi olmadı. Sağlığı kötü olsa yada parası olmasa zaten mecburuz bakmaya ama şu durumda eli ayağı tutuyor ve maddi durumuda iyi. Annesi gençse ve kendi başına yaşayabilecek durumda yalnız yaşayabilir. Elden ayaktan düşerse zaten çocukları el birliği ile bakar.
Benimde oğlum var ama ben hiç zannetmiyorum ilerde gelinin birlikte oturmak isteyeceğini, o yüzden benim hiç umudum yok.

herkes bir olamaz tabi ama bilinen bazı gerçekler var
öncelikle burbukunda dediği gibi iyice tanımanız lazım
gerçi iyice tanısanızda aynı evde oturmadan asla anlayamazsınız
bikere bazı durumlarda baya rahatısz olacaksın..
ayırca aynı evde oturma insanı yıldırır ne derler ev ev üstüne olmaz
şartlar zor gelebilir kimi zaman...
ölçüp tartıp öle karar vermeniz gerekiyor
kayınvalidenizin yaşı kaç acaba çok mu yaşlıki :uhm:

yaşı kaç bilmiyorum ama yaşlı değil yani her konuyu rahatlıkla konuşabileceğim bir insan söylediklerimi anlayabiliyor dinliyor en azından:1rolleyes:

Yorumlarınız için hepinizde çok teşekkür ederim kızlar...yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal..nasıl çıkıcam bu işin içinden anlamadım...çoğunuzun dediği gibi insan kendi annesi babası warken bile ewde istediği gibi hareket edemiyor:sm_confused: bazı arkadaşlar evin en küçüğü diye niye sizde kalacak gibisinden sorular sormuş cevabı şu: 2 abisi var bu da en küçük abileri evli...erkek arkadaşım annesiyle arkadaş gibi büyümüş annesi o benim herşeyim dert ortağım seninde başımın üstünde yerin var yeter ki oğlum mutlu olsun siz mutlu olun diyor erkek arkadaşımda anne ben seni bırakmam demiş abimler evlendi gitti bende evlenicem ama beraber yaşarız demiş (annesi söyledi bunları) erkek arkadaşım askerde olduğu için oturup konuşma fırsatımız pek olmadı annem sonuçta atılır mı hem o hiç bişeye karışmaz çok anlayışlı göreceksin dedi sadece...annesi de kızım ben öyle kaynanalık yapmam diğer gelinlerim çok istiyor onlarda kalmamı ama ben gitmiyorum diyor (gerçekten de 2 gelini var ikiside annecim annecim diye etrafında dönüyor) ama yinede insan evinde rahat olsun istiyor..bir yandan da erkek arkadaşım incinsin istemiyorum empati kuruyorum aynı durumda ben olsam ve erkek arkadaşım annemi istemese ne yapardım acaba:çok üzgünüm: öyle işte kızlar yinede çok sağolun yüreklerinize sağlıkk:1hug:

Bir kere bu anneyi istememek durumu değil, aynı evde yaşamayı tercih etmezseniz annesini dışlıyor istemiyorsunuz anlamına gelmez, eğer bu yönde karar alırsanız insanlığınızdan ve vicdanınızdan bir şey kaybetmiş olmazsınız, alacağınız kararı etkilemek istemiyorum sadece insanlık ve vicdan denilince belirtmek istedim, bu konuda kararınız ne olursa olsun hakkınızda hayırlısı olur inş.

canım sakın istemiyorum deme bence.

zaten aneside temelli sizinle oturmayabilir. bak hem kendin diyorsun diğer gelinleri ile de arası iyi ise belki sırayla kalır. bu konuda bşuna tadını kaçırma. yine de sen bilirsin ama sen nasıl rahat edemem diyorsan emin ol anneside çok rahat edemeyecek. o yüzden ya onlar çözüm bulur yada diğer gelinlerine de arada gider. ama onu istemeyen bu konuda konuşan ilk kişi sen olma.

bence tüm yükü alma üstüne .. sene 12 ay.. azıcık da diğer oğullarına gitsin.. hatta ilk sene bence uğramamalı size.. yeni evlilerin yanına ilk günden gelinir mi yahu?
çoğunluk sizde kalacak olsa bile az da olsa diğer oğulları da sorumluluk alsın.. hem gelinleri de iyiymiş..

bir de yapı meselesi bazı şeyler.. bazı insanlar kalabalık ailelerde büyümüştür..böyle durumlara daha yatkındır.. bazıları ise evlenmeden önce yıllarca yanlız yaşamıştır(bknz ben) bu insanlara evdeki koca bile batabilir..

bu yüzden kendini çok ölç-tart.. ayrıca kayınvalide olacagı için, aranızda bir hiyerarşi olacağı için; ne kadar iyi olursa olsun simbiyotik yaşam tarzına alışmanız gerekecek..

Bence burada okudukların kafanı karıştırmasın. Kendin iyi düşün ve kararını ver..

ilk zamanlar birbirinize yabancı olacağınız için davranışlarınız da yabancı olucaktır
fakat zamanla alışıp yakınlaşacağınız için anlaşamadığınız noktalar olacaktır haliyle
bu durumlar, haller zamanla sizi rahatsız etmeye başlayabilir, söyleyemeyebilirsiniz, biriktirirsiniz, zararı size olur.. olabilir yani..
6 - 7 senedir kendi annem ile birlikte yaşıyorum , ilk yorumumu buna bağlı olarak dışardan fikir duymak istediğim için soru şeklinde yorumlamıştım
kendi annem ile anlaşamıyorum , birlikte yaşamak istemiyorum, ama mecburum. mecburiyetliğin bende bıraktığı etki gün geçtikçe ağırlaşıyor
neyse.. yanıt veren iki arkadaşa da teşekkür ederim..
kişinin maddi imkanı yerinde ise bakıcı tutulabilir diye düşünüyorum..
değilse çocuklar arasında dönüşümlü olarak destek olunmalı
tek çocuk ise ve madden yetersiz ise yapacak hiçbirşey yok , baş göz üzerine..
ama bence evlendiğiniz ilk zamanlar bir müddet diğer evlatlarında kalmalı kayınvalideniz
evliliğiniz ile eş zamanlı sizinle kalmaya başlarsa psikolojik olarak birlik hissedecektir kendini
otorite kurmak isteği daha güçlü olabilecektir, ama sonradan misafir olarak gelirse otorite gücünü daha zayıf hissedebilir..
alternatif çözüm yolları sunarak, ...çatı katı olan dubleks ev tutabilirsiniz.. yakın daireler olabilir.. v.s.v.s
erkek arkadaşınız ile birlikte kesin çözüm yolu düşünürseniz kırmamış yada etkisini azaltmış olursunuz..
kibarca istemediğinizi de belirtmiş olursunuz..
henüz evlenmeden fikrinizi sabitleyin, net çözümü bilin sonra adımınızı atın.. sonradan sözünüzün esiri olmayın..

mutluluklar dilerim arkadaşım
a.s.

canım direk istemiyorum diyemiyosn eğer ayunı mahallede yaşayalım annen de yalnız kalmasın falan diyebilirsin. hem sürekli evinde olmaz hem de istediğinde görür anasını. Ben sevgiline de hak veriyorum. Annemle yaşıyorum ve ileride evlenirsem eğer altlı üstlü oturmak istiyorum. Anneciimi tek birakamam asla :(
O da şimdi vicdanen bunu yaşıycak olabilir. O yüzden makul bi teklifle çıkarsan kırmamış olursun bir nebze.

kalsın nolucak.iyi bir kadındır.yalnız yaşayamaz belki...
farzedin ki kendi anneniz...
bırakırmıydınız?olumunekankayizsmile

ne kadar iyi anlaşırsak anlaşalım ben evimde istemezdim.. o evde ben eşim ve çocuklarımla yeni bi aile kuracam.. yalnız kalacaksa yakın yerlerden ev tutabiliriz.. gerekirse bi göz odada oturayım ama kapisini çektiğimde eşimle yalnız kalabileceğim bi evim olsun... gelsin kalsın aylarca ama sürekli olmaz.. yüz göz olabiliriz.. ben kendi anneme bazen tahammül edemiyorum söylediği bi laf batabiliyor kayınvalideye daha da kırılabilirim.. içime atarım sonra patlarız.. gereksiz yere aramız bozulabilir.. yeterince mesafe kalmaz ki hep aynı evin içinde.. yüz göz oluruz.. kişilik meselesi... ben rahatıma çook düşkün bir insanım.. yapımı biliyorum mümkün değil ben yapamam.. ama yapabilen bi çok insan elbet vardır. daha sabırlı taha tahammülkar insanlar vardır. bu konuda kendime hiç güvenmiyorum.. ben kocamdan bile sıkılırım walla yeri geldiinde..

Back
X