Öncelikle bu tarz durumlarda hep kadınlara bahane bulunur, anormal olanı yapan (ki burada anormal ile kastettiğim şey güya açık giyinmek) hep kadın olarak düşünülüyor ne yazık ki. Ancak Türkiye'deki şu "açık görene bakma" zihniyetinin değişmesi lazım. Yani bizim erkeklerimiz, askılı giyene, şort giyene yiyecek gibi bakıyorsa bu abazalıktandır. Aslında erkeklerin abazalığının bedelini kadınlar ödüyor. Değişmesi gereken, normal olmayan taraf erkek aslında. Ama hep kadınlar değiştirildiği ve değiştiği için böyle durumlarda "sen de askılı giyme" falan deniliyor. Soruyorum şimdi, bir erkek bir kadına şort giydi diye rahatsız edici şekilde bakıyorsa, süzüyorsa bu normal mi? Bu durum "o erkek, cinsellikte aklı fikri" ile açıklanabilecek bişey değil. Oldu, onların aklı fikri cinselliğe çalışıyor diye millet bu sıcakta pantolon giymek zorunda kalsın? Problem kimdeyse o değişecek. O erkekteki "her önüne gelen kadına farklı gözle bakma" meselesini kökten çözmek lazım. Ne görüyor ki Allah aşkına? Açıkta cinsel organ mı görüyor, açıkta göğüs mü görüyor? Gördüğü sadece bacak, sırt, göğüs dekoltesi. Bacak gördü diye tahrik olur mu bir insan ya? Bizim erkeklerimiz dönüp de bakmasa problem olmayacak. Hayvana bile tecavüz eden toplumda gel de anlat millete ama... Bu ülkede birileri tecavüze uğrayıp öldürülünce "ama o da açık saçık giyinmeseymiş, davetiye çıkarmış" diyen insanlar var.
Ben yorumumda teşhirciliği kastetmiyorum, savunmuyorum da, o ayrı birşey. Ama bırak dekolteyi, kapalı kadınlara da yiyecek gibi bakanlar var. Askılı giymek de problem oluyorsa bu ülkede, kafamızın ne kadar boş şeylere çalıştığının göstergesidir.
Ben mesela, sokakta kısa etekle ya da şortla gezen biri değilim, tarzım değil. Hiç öyle bir kadın olmadım hayatım boyunca, hiç de özenmedim. Sebebi bakarlar ederler falan değil, erkek arkadaşım da değil. İçimden gelmiyor. Ama evimde, çok sıcak olduğu için dizimin üzerinde şortlar giyiyorum. Balkonu da sık sık kullanan biriyim, şortla balkonda da oturuyorum yani. Sadece 2 kişinin falan göz ucuyla baktığına rast geldim ama hiç aldırış etmedim sonuçta burası benim evim. Kadın evinde de mi rahat olmasın yani? Bakarsa baksın dedim geçtim. Bakıyorsa problem onda çünkü bana göre. Ben bakılmasını kafama taksam balkonuma perde asar yine şortla otururdum ama bu benim sorunum değil dedim ve geçtim. Sonuçta göz de onun. Baktı da ne oldu? Artık bakmıyor. Başka bir konuda da kısa giyince bakarlar bu ülkede, bakıyorlar, yapacak bişey yok dedim mesela çünkü gerçekten de yapacak bişey yok şimdilik. Bu sorunun düzelmesi çok zaman alır çünkü. Yani bunda kadınların dik başlı olması, "ben bunu giymek istiyorsam giyerim" demesi, erkeklerin de her gördüğü kadına cinsel obje muamelesi yapmaması lazım. Herhalde ancak öyle dengeye gelir. Yoksa "ay şort giymeme karışıyor sevgilim beni ne çok seviyor" diyen kadınlar da işi zora sokuyor.