ben hep bu yas olayina farkli bakarim...
simdi sen tanidiginin dugununde kalkip oynasan ya da el cirpsan bu senin sevgilinen babasinin vefatina uzulmedigin anlamina mi geliyor? hayir...
oynasan bile bana gore bu ayip degildir cunku insanin icinde hissettiklerini ve yasadiklarini kimse bilemez...mutlaka uzuluyorsundur tabii ki ama gulmekle aglamak kardestir derler o yuzden uzuntu de nese de bir arada olabilir bana gore...
mesela babam vefat ettigi hafta televizyon acmistim izliyordum bir gun, esim arasi o sirada(o zaman sevgiliydik)...
televizyon izledigimi duyunca yas evinde televizyon bir sure izlenmez benim bildigim dedi...garip geldi ona bu yaptigim...
ama ne alakasi var?
televizyon izleyince uzuntu mu geciyor? hayir...insanin babasini kaybetmesinin acisini hic bir sey geciremez...gecirseydi yillardir babamin acisini unutmus olurdum ama aksine artiyor bende...
ya da televizyon izlemek cok eglenceli bir sey mi de yas evinde televizyon acilinca bu eglence olarak algilaniyor?
bana bu tur kisitlamalar cok sacma gelir...
ben babam vefat ettikten cok kisa bir sure sonra evlendim mesela, eminim insanlar buna da laf etmistir ama ben farkli dusunuyorum...
insanin annesinin, babasinin, kardesinin acisi icinden yillarca hatta belki de olene kadar gecmez...insan gulse de o aci icinde hep oluyor zaten o yuzden kisitlamalari mantiksiz buluyorum...
hayat devam ediyor maalesef...
o yuzden ne yasanacaksa insan kendini kisitlamadan yasayabilir, herkes acisini yasini kendi icinde yasiyor zaten bunu hic bir sey onleyemiyor...
ama yanlis anlasilmasin, ailemizden biri vefat edince ayni hafta bara gidip eglenmek normal degil tabi, kisitlamalari sacma buluyorum derken vermek istedigim ornekler bunlar degil yani...