Selam arkadaşlar..
Sevgilimle aynı üniversitedeyiz. İkimiz Konya'da okuyoruz. Normalde o Adana'da, ben Malatya'da yaşıyorum. Benim babam üniversitede öğretmen.
Şimdi problemi anlatayım.
Dün akşam sevgilim arkadaşı X ile geziyormuş. Bu X Malatya'da okuyormuş. Babam bu X'in dersine giriyormuş. Benim akıllı sevgilim de bizim
sevgili olduğumuzu söylemiş. Telefonda konuştuk dün gece. Bunu duyunca çok sinirlendim. Kimseye söylemez merak etme diyor ama ben inanmıyorum. Öğrenci milleti sonuçta. Babamın girdiği sınıfın nerdeyse hepsi erkek. Düşünsenize bu X dersten düşük not alırsa bir laf çıkarsa ne olacak. Erkekler zaten kızları etiketlemeye meraklı. Babam benim için çok değerli. Benim yüzümden babama bir laf gitmesini istemiyorum. Düşünsenize Y hoca kızını okutmak için Konya'lara gönderiyor, kız orada sevgilileriyle geziyor, nasıl bir kız yetiştirmiş. İnsanlar dışardan böyle konuşur. Maksat karalamak olsun. Kızlar sevgilimin bunu düşünmesi gerekmez miydi? Yanlış mı düşünüyorum? Çok mu abartıyorum. Ne olur fikirlerinizi söyleyin bana.
Benim derdim benim yüzümden babamın arkasından konuşulması. Yıllarını verdi. Başarılı bir hoca. Böyle bir şey olursa kendimi hiç affetmem..
milletin ne diyeceği babaının senin için ne düşündüğü önemliyse sevgili olayını ertele .bugün x duyar yarın başkası
Benim derdim benim yüzümden babamın arkasından konuşulması. Yıllarını verdi. Başarılı bir hoca. Böyle bir şey olursa kendimi hiç affetmem..
sevgilinin arkadaşı boşboğazlık etmezse duymaz. ama üniversitede de öğrenciler hocaların arkasından dedikodu yapmaya bayılır. ben okuduğum zaman da öyleydi, hocalar hakkında iyi olsun kötü olsun herşey kulaktan kulağa yayılırdı. örnek: bi hocam biraz zamparaydı genç bi hatunla evlenmişti çocuğu olmuştu işte eski eşini aldattı vs. diye konuşulurdu hep. diğer bir kadın hocamın oğlu tıp fakültesinde okuyordu onu da herkes birbirine anlatırdı. yani iyi yada kötü farketmiyor dedikodu olabiliyor. inşallah ağzını sıkı tutar.
Sınıf ortamında bir hocanın özel hayatının konuşulması sevilir. Heleki sınıfın çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu düşünülürse durumun nasıl abartılacağını, neler konuşulacağını az çok tahmin edebiliyorum.. Sevgilime çok kızdım. Ayrılmak istediğimi de söyledim ona. Bir kaç gün zaman istedi benden iyice düşünmemiz için..
sevgilinin bunu bildiği halde boşboğazlık yapması kötü olmuş.bu söylediği arkadaşı ne kadar güvenilir
Peki ayrılmak sevgilimin bu düşüncesizliğine çok mu büyük bir tepki olacak sizce?
Peki ayrılmak sevgilimin bu düşüncesizliğine çok mu büyük bir tepki olacak sizce?
ciddi bir ilişkiyse çok büyük bir tepki olur. sevgilinle uzun uzun konuş korkularından bahset baban konusunda ne kadar hassas olduğunu anlasın.bu konu yayılırsa ilişkinin tehlikeye gireceğini ayrılacağının sinyalini ver .o da bundan sonra ağzını daha sıkı tutarerkeklerin çoğu böyle en ince şeyleri düşünemiyorlar
Neden gerek duyacaksın ki ayrılmaya...Sonuçta dünyanın sonunu getirecek bir hata yapmamış ki...Olan olmuş...Sen sanırım baban sizi öğrenirse diye korkuyorsun,babanın ismine zarar geleceği için değil...En azından bana öyle geldi...
Şu an iki tercihim olsa babam mı duysun sevgili olduğumuzu yoksa sınıf mı? Gidip babama söylemeyi tercih ederim.
Ayrılmayı düşünmemin sebebi bunu düşününememiş olması. Arkadaşına niye söylüyor bunu? Neden söyleme gereği hissetti hala anlamış değilim...
Canım ama insanız sonuçta.Düşünememiş olabilir,ha bir dahaki sefere aynı hatayı yaparsa o zaman istediğin şeyi söylemekte haklısın...Ama bilmeden yaptığı bir şeyse haksızlık etmiş olursun...Çünkü hepimiz karşımızdakinin hangi konuda hassas olduğunu bilmeden o kadar çok hata yapıyoruz ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?