sevgilim ve para

Canım benim seninkine benzer bir tane bende var, ama ben aldığı borçlarda değilim emin ol.O istemese bile ben vermeye çalışırım mümkün mertebe hatta bazen erkek gibi davrandığımı düşünüyorum ama ne de olsa sevgiliyiz sadece ve benim ekonomik anlamda hiç bir sorumluluğumu alsın istemem.Benim elimeki para daha bol olur hep, o yüzden sıkıntım olmaz onun da olsun istemem ama bunlara rağmen hala benle para muhabbeti yapar, bir dönem parayla ilgili yaptığı şakalar o kadar artmıştı ki çok gözüme batar oldu, acaba neden yanımda bu insan benim diye sorgular oldum.Bu para muhabbeti dışında bir sorun daha varki asıl meselemiz: çook müsrif.Şu an borçları olmasına rağmen alacağını almaktan asla vazgeçmez, elimde daha çok para olmasına rağmen ben onun kadar rahat harcayamam.Ödemeleri onu baya sıkıştırır, buna da benim canım çok sıkılır niye dersen bu insanla ciddi düşünüyorıum ve huyları kesinlikle bana çok zıt. Ben taksitle, borçla iş yapmayan bir memurun kızıyım ailemde ne gördüysem odur benim için. Bakalım ne olacak hayırlısı.

bizim ilişkimizde aşağı yukarı bu şekilde ve ben de aynen senin gibi taksitle borçla asla iş yapmayan bir memur kızıyım. iki senedir kredi kartım var. yalnızca yurt dışı uçuşlarda oturma salonunu kullanmak için cüzdanımdan çıkarttım. başka sorunlarınız da varsa belki de ciddi düşünmemelisin. hiç bir şey geri döndürülemez değil, sen de ona muhtaç değilsin. daha önce böyle bir problemle hiç karşılaşmamıştım. erkek arkadaşlarım hep fazla eli açık olmuştu. paralarını yememek için kendimi kasardım. şimdi para yedirmemek için kendimi kasar duruma düştüm. ne kadar da olsa insanın içine oturuyor. belki sen de konuşmayı deneyebilirsin. ben konuşarak bir arpa boyu yol aldım en azından bakalım zaman ne gösterecek?

cimrilikle tutumlu olmak arasinda ince bir cizgi var kirilma ama biraz cimrilik yapiyorsun..madem para verdin ihtiyaci icin yuzune vurma bunu..eline para gecince mutlaka verir..vermiyorsa ve ihtiyacin varsa da sen istersin..rahatligi gozune batmis olabilir ama bazen insanlar cok ince dusunemeyebilirler.
aranizda paradan ote guvensizlik sorunu var..

bizim ilişkimizde aşağı yukarı bu şekilde ve ben de aynen senin gibi taksitle borçla asla iş yapmayan bir memur kızıyım. iki senedir kredi kartım var. yalnızca yurt dışı uçuşlarda oturma salonunu kullanmak için cüzdanımdan çıkarttım. başka sorunlarınız da varsa belki de ciddi düşünmemelisin. hiç bir şey geri döndürülemez değil, sen de ona muhtaç değilsin. daha önce böyle bir problemle hiç karşılaşmamıştım. erkek arkadaşlarım hep fazla eli açık olmuştu. paralarını yememek için kendimi kasardım. şimdi para yedirmemek için kendimi kasar duruma düştüm. ne kadar da olsa insanın içine oturuyor. belki sen de konuşmayı deneyebilirsin. ben konuşarak bir arpa boyu yol aldım en azından bakalım zaman ne gösterecek?

Keşke senin kadar açık davranabilsem, ama o kadar alınganki emin ol 10 yıl geçse unutmaz.Bilmiyorum belki de arsız da çıkabilir.Neticede yanlış bir şey söyleyip gururunu incitmek istemem.Sen nasıl başardın doğru bir şekilde aktarmayı bilmiyorum ama ben konuşamam sanırım.Çünkü dediğim gibi benim maddi durumum iyi şöyleki ailemden yardım almadan geçiniyorum ama o tamamen ailesine bağımlı durum böyleyken bir şey dersem cimri damgası falan yerim diye korkuyorum

sevgilin seni kullanıyor gibime geldi. bir erkeğe yakıştıramam sevgilisine para ödetmeyi. şunu da al bunu da al ne demek ya hepten yüzsüzlüğe vurmuş. öyle adamdan hayır gelmez vakit kaybediyorsun.

Keşke senin kadar açık davranabilsem, ama o kadar alınganki emin ol 10 yıl geçse unutmaz.Bilmiyorum belki de arsız da çıkabilir.Neticede yanlış bir şey söyleyip gururunu incitmek istemem.Sen nasıl başardın doğru bir şekilde aktarmayı bilmiyorum ama ben konuşamam sanırım.Çünkü dediğim gibi benim maddi durumum iyi şöyleki ailemden yardım almadan geçiniyorum ama o tamamen ailesine bağımlı durum böyleyken bir şey dersem cimri damgası falan yerim diye korkuyorum

hesapları ayıralım dediğimde başladı bu mevzu aramızda konuşulmaya. hesapları ayıralım dedim; o neden dedi haliyle; sana çok yük oluyorum ben, hesabını bilemiyorsun bak parasız kaldın dedim; yük olmuyorsun sen bana dedi; ben bak yük oluyorum ay sonu zor oluyor hem senin ailen belli bir düzen içinde değil sen istedikçe yolluyorlar zor durumda kalıyorsun dedim,bir kaç kere açıklamaya çalıştım; yük olmuyorsun diye üsteleyince ben de dayanamadım; off iyi de sen bana yük oluyorsun deyiverdim. belki en doğru şeyi yaptım, belki de en yanlış şeyi yaptım. bilemiyorum. konuşmayınca aramızda saçma bir oyuna dönüşüyordu bu konu ya da bana öyle geliyordu. öyle gözüme batıyordu ki hakikaten lokmalarını sayar olmuştum. her ilişkinin dinamikleri farklı, ben de daha doğru mu yaptım hata mı ettim bilemiyorum zaman gösterecek. o nedenle kesin olarak konuş iyi olur, ya da konuşma kötü olur diyemiyorum. çok da hassas bir mevzu. insanlar kırılınca geri dönüşü zor olur bu meselelerde.

Bana sevgilin için birşey yapıp sonra da karşılığını alamadım demen çok tuhaf geldi...
Karşılık bekleyerek mi yaptın tüm bunları?
Tamam borç olarak verdiğini elbet vermesi gerekir ama yemeğini ben ödedim karşılığını alamadım falan çok çirkin şeyler bunlar...

Eski sevgilimi hatırlattı bana sevgilin :27:
Benim sevgilimde böyle bir tipti
Benden sana tavsiye , görüşme arkadaş bu adamla

kocamla 4 yıl sevgili kaldık böyle birşeyin lafı bile geçmemişti aramızda geçseydi napardım emin ol bitirirdim :50:

sevgilin seni kullanıyor gibime geldi. bir erkeğe yakıştıramam sevgilisine para ödetmeyi. şunu da al bunu da al ne demek ya hepten yüzsüzlüğe vurmuş. öyle adamdan hayır gelmez vakit kaybediyorsun.

Eski sevgilimi hatırlattı bana sevgilin :27:
Benim sevgilimde böyle bir tipti
Benden sana tavsiye , görüşme arkadaş bu adamla

bende bu arkadaşlara katılıyorum
konu sen ödedin ben ödedim değil
bizde zamanında hesap ödedik, bayan tarafımızdan bişey eksilmedi, ama bütçesi kısıtlı iken ya da parası yokken karşısındakine güvenip bana da bira alsana gibi bir tavır hiç mi hiç hoş değil (zaruri bir ihtiyaç olsa neyse)
ayrıca borç diye aldı ise bir parayı, borcuna sadık kalsın
ben her zaman şunu derim, bir insanı tanımak istiyorsan ya borç ver ya da beraber iş yap, o zaman kim ne ya da ne değil anlarsın

ama konuyu açan arkadaş duymak istediği cevapları yanıtlıyor sanırım

inş hakkınızda hayırlısı olur

arkadaşlar ben bu sorunumu hallettim, aynı problemi yaşayan arkadaşlarıma da bir fikir vermesi açısından nasıl hallettiğimi anlatıyorum. bir takım oyunlara başvurmam gerekti ama başka bir yol da göremedim.

öncelikle burada ki arkadaşlarımın dediği gibi takmaktan vazgeçtim ve onun parasının gelmesini bekledim. parasının gelmesini beklerken de benden hiç beklenmeyecek bir şekilde deli gibi harcadım gerçekten de sakız alacak param kalmadı, gezdik tozduk tüm hesapları da hiç gocunmadan ödedim. her seferinde oh yarasın aşkıma, afiyet olsun sevgilime dedim. tüm fişleri de cüzdanımın bir köşesinde biriktirdim. ertesi gün de erkek arkadaşımın parası geldi. iki gün param olduğunu çaktırmamaya çalışır gibi yaptım, e sigara içiyorum sigara alınacak, akşamları bir kahve içilecek elbet. iki günün sonunda ben de para olmadığını fark etti. ne oldu sen sigara içmiyor musun falan dediğinde param olmadığını hepsini harcadığımızı söyledim. sonrada tek tek fişleri gösterdim bak bunu bu gün harcadık, şunu bu gün harcadık, bak sana bira ısmarlamışım, bak sana sigara almışım diye hepsini tek tek gösterdim. ama hesap sorar gibi dert yakınır gibi değil, sadece durumu açıkladım. para harcama sırasının onda olduğunu, benim paramında tükenmez olmadığını fark etti. bence utandı da biraz. ayın geri kalanında herşeyi o ödedi. ay sonu param geldiğinde de seninle ilgili çok kötü düşüncelerim varmış, paramı yediğini düşünüyordum dedim. tek tek bunu düşünmeme neden olan davranışlarını da anlattım, ama yanlış düşündüğümü öyle biri olmadığını anladığımı söyledim özür dilerim. o andan sonra da bir daha böyle bir davranışını görmedim. beşinci ayımızı dolduruyoruz.

gecen gun bende erkek arkadasıma borç verdim maaş aldıgımda verıcem dedı bende onemlı deıl benım ıhtıyacım oldugundada ben senden ısterım lafı olmaz dedım ama vermeden durmaz o..
sizdede aynı sekılde senden borc alabılır parası olunca verır sıkıntı yok...
hesabı bır sen bır o da odeyebılır gene skıntı yok ogrencısınız zaten..
ama bana sıgara al bana bıra ısmarla bu tavır cok cırkın bır erkek olarak...ben soğurdum herhalde

bir erkeğe birşeyler ısmarlatmak tuaf geliyor açıkcası, Erkek arkadaşımın parasının olmadığını biliyorsam onun yanında aç kalırım, canım yürümk istiyor diyerek minübüse bindirtmem :) yinede para harcatmam.. sigaraya bulunan para herşeye bulunur emin ol zevkin veresiysi olmaz, paranı al ve kurtulmaya bak çocuktan :)

Back
X