Bir konu açmıştım, geçen hafta mı ne. Sayenizde hayatımda duymadığım hakaretleri duydum, çok çok sağolun. Bir anlık sinirle üyeliğimi iptal ettirmiştim ama canım geri açtırmak istedi. Yardımcı olanlar da vardı tabi, Angelicapickles ve mevzuvar nickli üyeler örneğin, onlara gerçekten teşekkür ederim, tek tük de olsa yardımcı olmaya çalışanlar var o yüzden gömmeyeceğim burayı.
Sabaha karşı (eski) sevgilim döndü dışarıdan, ve özür dilemedi. Abarttığımı savunmaya devam etti, ama beni asıl şok eden kısım devamında söyledikleriydi, babasının da zaman zaman annesine vurduğunu, annesinin hiç benim gibi abartmadığını söyledi, bir tokattan bir şey olmazmış. Şiddetle ilgili böyle düşündüğünü hiç bilmezdim, ayrıca anne ve babasını da tanıyorum bana çok mutlu görünüyorlardı, mutluluk algımız farklıymış demek ki. Ben annem ve babamın ilişkisinde (ve çevremdek diğer ilişkilerde de) hiç şiddete rastlamadığımı söyleyince o da şok oldu, annem ve babam 40 yılı aşkındır evliler ve ona göre böyle bir şey mümkün olamazmış. Sonuç olarak ayrıldık, bu benim kabulleneceğim bir şey değildi çünkü. Pişman olduğunu/olacağını ummuştum, yanılmışım. Şiddeti son derece normal karşılıyormuş, kendi ailesinde de normalmiş meğerse.
Gelelim buraya, açıkçası içim soğuduğu için pek bir şey söyleyemeyeceğim ve bir de hatırlamıyorum fazla, o geceyle ilgili en net hatırladığım şey bilgisayar karşısında ağlıyor olduğum. Belki bazılarına göre bunu abartıyorumdur ama ben hayatımda böyle muamele görmedim, hiçbir yerde. Ailemi diline dolayanlar, ilişkide kesin rollerin gerekli olduğunu savunuyorum diye asalak olduğumu söyleyenler. Sanki benim param yok da, sevgilime muhtaçmışım gibi. Ben burada hayat hikayemi ayrıntılı olarak anlatmama gerek olmadığını düşünmüştüm ama demek ki yanılmışım, benim paraya felan ihtiyacım yok. İstersem para kazanabileceğim yeteneklerim var başta, olmasa bile babam ve abilerim beni fazlasıyla destekliyorlar, sevgilimle yaşarken de paraya ihtiyacım yoktu, param vardı sadece kendi kişisel ihtiyaç ve hobilerim için harcıyordum, ki bu konuda hemfikirdik, o da ilişkide maddi yükün tamamen erkeğe ait olması gerektiğini düşünüyordu, biz bunları en başta zaten konuşmuştuk. Ve bu konuda kimsenin söz hakkı olduğunu düşünmüyorum, sanırım bu forumun geneli feminist. Bu yüzden aşırı tepki aldım sanırım, ama artık önemli değil.