- Konu Sahibi masmavihayaller
-
para için mi seninle birlikte onu şimdi anlıyacaksın işte..ayrılmak istediğini kesin kararın olduğunu söleyeceksin ve iyi gözlemliyeceksin..para içinse zaten konuşmaları ona ele verir tatlım..mesela duygu sömürüsü yapar.. ağlar ayrılmayasın diye .. ya da bırcumu öderim ama şuan çok kötü haldeyim deyip duygu sömürüsüne döker olayı o zaman anlarsın..he olay farklı ise adam gibi adam mertce neden ayrılmak istiyosun diye ilk önce sorar ve yaptığın acıklamaya göre mantıklı cvplar verir .ama hala seni ikna edemediğni düşündüğündede borcum borc sana ödicem deyip susar.. diyorum ya iyi gözlemlemen gerek ..
parayı verirmi konusunada gelince onu en iyi sen tanırsın.ben şimdi günahını alamam..ama oldu ki vermedi bir büyüğün yok mu erkek..durumu ona acıklarsın ve o gerekeni senden daha iyi yapar.. şuan oturup kafanı bunlarla mesgul etme..kafanı topla ve iyi gözlemle yeterli..zaten kararın kesin ayrılıcaksın..bundan sonrası için bir büyüğünden destek almalısın bitanem..
Ah be güzelim ,altı üstü 6 aycık görüştüğün bir insana ne kadar da maddi manevi kendini kaptırmışsın.Hem de adam seni bu derece iyi niyetine rağmen üzmeye incitmeye devam ederken.Bak ben acık dobra konuşurum.Bu adamın ciğeri beş para etmez.Karısı kendini kurtarmış.Hiç bir adam olan adam,daha öğrenci olan,başında anası babası olmayan kızın parasını tenezzül etmez.Ya bir erkek bir bayanın parasını almaz.Adam 30 yaşına gelmiş.Bir baltaya sap olamamış.Dünya kadar iş değiştirmiş.Nice karısından ayrılan çocuğuna bakan ev bark düzen kurup çalışan erkekler var.Kadının çocuğu niye almadığı belli.Kendi şartlarını bilmiyoruz.Çocuğuda yanına alsa,bu adam beş kuruş göndermez çocuğuyla kalakalacaktır.En azından çocuk adamın yanındaysa mecbur ailesi bakıyordur.Sen ilgiye muhtaç olduğun için,bunun iki güzel cümlesini,iki yakın hareketini büyük bir sevgi sandın.Kızını düşünen adam,onu görememekten korkan adam,oturup salya sümük ağlayacağına kendini o hallerde düşürmez.Davalara gider,ceza almamaya bakar,hakkını savunur tabi haklıysa.Gider adam gibi çalışır.30 yaşında çocuğu var.Bu adamın kendine hayrı yok sana nasıl olsun.
Bak güzelim bu adam para mara ödemez.Hatta üstüne edepsizlik yaparak üste çıkar.Kusura bakma ama haysiyetsiz herif,anası babası vermemiş sen para vermişsin.Hiç eşi dostu da mı yokmuş.Demek ki herkes biliyor ne halt olduğunu.Karısı biler acımıştır sana ne inadına erkek getirsin yanında.Kurtulmuş.
Sen buna ayrılmak istediğini söylemeden önce,çok zor durumda olduğunu,dersaneye para ödemek zorunda olduğunu,yoksa geleceğinin mahvolacağını söyleyip söyleyip dur.Hatta aynı onun sana yaptığı gibi sen de ona ağla acındır kendini.Ondan sonra da ayrılmayı söyleme ama uzaklaşmaya bak.Mesafe koy.Her seni aradığında ağla zırla valla parasızlıktan.Bakalım o senin zor durumunda ne yapacak.Ve asla bu adama değil para,tırnağının ucunu verme.Bak sana yine seviyorum ayaklarıyla yanaşmaya başlar inanma.Bu adam seni sevse nolur.Sevgi bu mudur ya.
durumu özetleyen çok güzel bir yorum olmuş. hem maddi hem duygusal anlamda sömürülüyorsun. sen şimdi bunu aşk sanıyorsun ama evlendikten sonra gerçekle yüzleşeceksin o zaman çok geç olacak. 20 yaşında su gibisin. ne işin var elin 30 yaşında çocuklu bir baltaya sap olamamış herifiyle.
20 yaşındasın ve sen macera arıyorsun galiba.Evlenmiş ayrılmış ve 1 çocuklu biriyle ne yapacaksın ya da ne bekliyorsun.Bu adamın herşeyi ömür boyu sana yük olacaktır. Dünyada kendine uygun biri kalmadı mı?Bence aklını başına al ve ayrıl.Aslında kendini kurtar ,sonradan çok pişman olursun.Ayrıldığı birine çocuğunun annesine bu denli saygısız birinin tepkisi evlenince sana ne olur düşün bakalım.Aradaki yaş farkından ziyada sen daha yolun başındasın ve sana çok daha iyi kısmetler çıkar..................
senin bağlılığının farkında ve sendeki paranın kokusunu da almış maalesef,
30 yaşında hayatının sorumluluğunu alamamış bir erkek üstelik 20 yaşındaki kız arkadaşına güveniyor para konusunda
bırak yatarsa yatsın hapis bunları önceden bi düşünecek beyin bunun için var,
altı aydır ancamı girebildi işe ve ben sana söyleyeyim önce şikayetlere başlayacak sonra o işten de çıkacak,
inşallah elden vermemiş havale falan yapmışsındır elinde kanıt olsun,
o parayı sana asla ödemeyecek sende emin ol her zaman bu kadar sevmeyeceksin,
bir gün paranı alabilmek için adli yollarada başvurman da gerekebilir,
o nedenle bu konuyla ilgili mesajlarını falan silme,
kusura bakma adam gibi adam 20 yaşındaki yetimin parasına göz dikmez
kısının olgunluğu yaşla ilgili değildir eyvallah ama öğrenci olduğunuza gore oyle çalışarak hayata erken atılmış biri değilsiniz.
Bakın 20 yas cok küçük. Gercekten cok küçük. Neye gore küçük? 30 yasında evlenmiş boşanmış cocuğu olan bir adama gore küçük.
Mantiksal olarak olması imkansız gibi duruyor zaten de sevgi konusunda da sunu söyleyeyim.
Bu kisi eski esini unuttu unutmadı bunu zaten zaman size gösterir. Ama eski esini unutmuş olsada bu onunla hayat boyu sık sık görüşeceği gercegini değiştirmez. Burada kadinlar var boşanmış kişilerle tekrar evlenmiş vs. Ya yasları buyuk ve bu olgunluğa sahip insanlar ya da onlarda bu tecrübeden gecmis insanlar.
Siz daha bir babanın kızını bıraktığı yerde yabancı erkek var diye sinirlenmesine şüpheyle yaklaşıyorsunuz. Hayat boyu o esle görüşmesini nasıl olgunlukla karşılayacaksınız ?
sevgılının öle davranması kotu olmus.. sonucta ayrılmıslar eskı karısının sevdigi biri olabilir ve onla beraber getırmesı bana abest gelmedi. ne yanı ozaman eski karısı evlendıgınde kocasıyla kzını sevgılıne getıremezmi? cok sacma .. bence sevgılın cok abartmıs bu durumu.. sonucta ayrıldılar nasılki erkek tarafının sevgilisi olabiliyor ( sen) kız tarafınında sevgilisi kocası olabilir. ayrılmıs bitmiş bı evlılık var cunku...
Eski karısıyla ilgili olduğunu sanmam
Adam haklı biraz da, nasıl biri olduğu belli değil, görüştürmek istemiyordur
Yoksa illa ki biliyordur kadının da birileriyle olduğunu, zaten o yüzden olsa daha önce yalnız geldiğinde de patlardı kadına
Bence kızı için böyle davranmış
iyi ama sorunda bu degilmi...
sonucta kendide bi baskasıyla beraber ve kızını tanıstırmıs hatta ve hatta onunla kızı beraber uyuyacak kadar yakınlarmıs yani sonucta bence sevgilisi nın kafası biraz karısmıs
ilişkide güven yok
ne var ki ? sorunlar
Aynen öyle.Denizde kum, bizim ilişkide sorun...
üzülme tatlım
daha neler cıkar karsına
Teşekkür ederim canım.Bir süre sonra atlatırım ve bir daha da kimseye güvenmem.
Merhaba arkadaşlar.Acil yardımınıza ihtiyacım var.6 aylık bir ilişkim var.Sevgilim 1 evlilik yapmış.5 yaşında bir kızı var ve ailesiyle yaşıyor 30 yaşında.Kızın velayeti sevgilimde.Ben daha önce hiç evlenmedim, 20 yaşındayım.Ama baştan her şeyi anlattı ve ona ilk görüşte aşık oldum.Onu bu şekilde kabullendim.Önceleri her şey güzeldi.Ailesiyle tanıştım, kızı beni çok seviyor benimle uyuyacak kadar çok ve fazlasıyla iyi geçiniyoruz.Ben de kızını çok seviyorum.Babası daha tanıştığımız gün beni karşısına alıp konuştu, evlerine ilk gittiğim gün de bir komşu teyze benle konuştu o gün babası evde yoktu.Daha sonra da ablası babasından telefon numaramı alıp beni aradı onla yüz yüze görüşmedik daha.Benle konuşan bu 3 kişi de o bir evlilik yaptı ve kızı var sorumluluğu var sen öğrencisin vs. dediler ama ben her şeyi bildiğimi ve onunla bunları konuştuğumuzu onu sevdiğimi sorun olmadığını söyledim.Sorun güven.Eski karısıyla kadın onu aldattığı için ayrılmışlar.Kadın onu ve evi ihmal etmiş, arkadaşlarıyla gereğinden fazla görüşmüş vs. Şu an görüşmüyorlar kadın çocuğu almak için ve bırakmak için evlerinin kapısına geliyor o kadar.Zaten kötü bir şekilde ayrılmışlar.Fakat dün akşam kadın yine çocuğu getirmişti ve o gelecek diye sevgilim evden çıkmıştı.Daha sonra onu aradığımda çok sinirliydi.Kadın çocuğu bırakmaya yanında bir erkekle gelmiş.Bunu sevgilimin ailesi mi görüp söylemiş yoksa sevgilim mi görmüş bilmiyorum ama bana ''Kızımı elalemin adamı getiremez.Kim olduğu nasıl biri olduğu belli değil.Kız çocuğu o.'' vs. dedi o adama da kadına da küfür etti.Ben hala eski eşini unutamadı mı acaba diye düşünüyorum.Kafam çok karışık.Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.Bu arada onla 6 yıl evli kaldıklarını ve 1 yıllık sorunlardan sonra tanıştığımız ay yani ağustosta ayrıldıklarını eklemek istiyorum.
Aslında ben artık beni sevdiğine inanmıyorum ve sana güvenimi kaybettim.Sevmediğin biriyle devam etmene gerek yok.Ayrılmalıyız diye düşünüyorum demeyi planlamıştım.Ayrılalım deyip ne diyeceğine göre mi hareket etmeliyim? İnanın kafam çok karışık.Nasıl söyleyeceğim, onun gerçek niyetini nasıl öğreneceğim bilmiyorum.
Ya ben onu sevdiğim için ve kızını da düşündüğüm için yardım ettim ona.Onun sevip sevmediği konusunda bir fikrim yok artık.İnanın kafam çok karışık.Ama günahını almak istemiyorum.1 kere bana para gönderdi az da olsa.Dershane konusu gerçek zaten her ay ödeme yapacağımı biliyor.Daha bugün açtım bu konuyu.Hafta sonu haftalığını alıp taksidimi ödeyeceğini söyledi.Ben ağlayınca bana acımaktan ziyade en ufak bir şeyde ağlayacak mısın, bu kadar güçsüz müsün deyip bana kızıyor.Güçlü olmam gerektiğini söylüyor.Bir gün dershaneye ödeme yapamayacağım geleceğim mahvolacak vs. diye düşünüp hüngür hüngür ağlamıştım telefonda ona, o da yanımda olduğunu falan söylemişti, destek olmuştu bana birkaç ay önce ama bu tekrar işe yarar mı bilmiyorum.Ailesi zor durumda, ona para ödeyecek durumda değil.Aile bağları zayıf.Ben de demiştim yakınlarından borç iste diye ama bana kimseye güvenmediğini çünkü geçmişinde ailesi de dahil herkesin onu kullandığını, parasını yediğini ve kimseden para isteyemeyeceğini söylemişti.Benden istemesi yanlış, bir erkek olarak yapmaması lazımdı.Farkındayım ama acıdım sevdiğim için verdim işte.Ödemezse üste çıkarsa hakkımı helal etmem.Bu şekilde ne bu dünyada ne öbür dünyada rahat edemeyeceğini er ya da geç fark eder.ALLAH da bana yardım eder diye düşünüyorum.Ben bir iyilik yaptım, ona güvendim sonuçta.Seviyemi düşürmek istemiyorum.Siz ayrılığı ertele paranı alana kadar mı diyorsunuz? Ayrılığı da söylemeden uygula mı diyorsunuz? Ayrılırsam ödemez düşüncesinde misiniz?
Ya... Hep boyle olacak iste.. Uzaklara dalip gittiginde, sessizlestiginde, huzunlu sarkilar dinleyip efkarlandiginda, eski evliligini mi dusunuyor acaba diyeceksin. Her eski karisiyla bulusmasinda, ya sorunlarini cozup cocuklari icin bir araya gelirlerse diyeceksin. Sen o adamdan cocuk yapmadigin surece, onu, cocugunu ve eski eskini bir aile gibi goreceksin. O senin yasayabilecegin herseyi yasamis olacak. Sevgililik, evlilik teklifi, kiz isteme, nisan, dugun, hamilelik, cocuk dogumu, ilk adimlari, ilk kelimeleri... Senin heycanin olan hersey onun tekrari olacak. Belki hamileligin boyunca onun ilk cocuguna eski karisi hamileyken neler olmus bu hikayeleri dinleyeceksin. Ve daha bir cok sey....
Millet seni hava civa olsun diye uyarmiyor. Hayat tecrubesi denilen birsey var. Sen daha 20 yasinda gencecik bir kizsin. Yasitlarin bekar adamlarla evleniyor. Her kadin, kocasinin en sevdigi olmak ister. Sen daha bastan cocugundan sonraki kadin olmayi kabul etmissin. Ve ayriliklari yeniyse, buyuk ihtimalle kadinlara guvenmiyor bir haldedir.
Nerden mi biliyorum? Bende 20 yasimda kendimden 11 yas buyuk, cocugu olan bir adamla kisa sureli bir beraberlik yasamistim..
Senin aldigin uyarilarin hepsini bende aldim ama gozumu karartmistim. Ama olmadi.. cok zor.. burda da oku hic evlenmemis kadinlarin ilk evliliklerini bosanmis cocuklu adamlarla yaptigi hikayeleri... Zor.. cok zor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?